Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дефиниция за лов? Какво е ловът?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

не знам за лов абоаче това е риболов.
    C& R only
    CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
    http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
    http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Извинявам се за късния

пост, но дълго се колебаех дали
      въобще да отговарявам на този
      на пръв поглед простичък въпрос.
      Обаче ...! Четейки толкова дълбоко-
      мислени слова по темата, слова
      които са, простете, ама пълна
      дивотия от сорта на " ... сърби ли
      го коньо кога муа го апе по газо ",
      че се изкуших, ша ма прощавате ...
      Ами, че лова ... си е ЛОВ!!!
      Ако това не се разбира от тази
      думичка, то просто дайте да си
      говорим за плетки и бродерий!
      С уважение!
      Да живей куманизъма!

Коментар

Първоначално публикуван от e100
        Можеби си прав ,но аз ловувам от 10 годишен.Ловец съм незнам кое поколение т. е. аз съм наистина родил се ловец.Баща ми умря като ловец,Дядо ми умря като ловец,трима вуйчовци имах и те умряха ,като ловци и т. н. Всичките беха образовани хора биофизик,капитан на подводница, шеф на Адмиралтейството и др. но никой не се отказа от лова до последно .Те беха ловци в истинския смисъл .Ходеха в гората заедно да се видят да поговорят и ако нещо има слука добре ,ако няма пак добре .И аз съм така гората ми е наркотик и засега съм ловец.По офроуда съм запален туристически,но синът ми се пали по ендурото и сигурно ще трябва да го оборудвам ,но нищо не разбирам,а той е 13г.
        .....?! ти си знаеш

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
          Ще си кажа мнението за лова така, както го чувствам аз, а то е:
          Който го измислил това, че ловът е СПОРТ е бил пълен тъпанар
          Като на някой му се стреля и иска да спортува, да ходи на стрелбището. Там има панички, бягащ глиган, мишени и всичко. Там може да изстреляш много повече патрони, от колкото на лов за пъдпъдъци или гургулици!
          Пък това с вредния дивеч е само повод, фауната винаги се е саморегулирала. От както човек е почнал да регулира животинските видове с лов, вече има застрашени от изчезване животни!
          Аз съм от 20 години ловец, но мисля така.

Убиваш животни не защото си гладен, а ей тъй, заради удоволствието да уцелиш живо същество, което бяга от теб. Ако глиганът не е ударен и той няма да тръгне срещу теб, а ще избяга. При животните хищничеството е въпрос на оцеляване. Че дори и лъвовете като се нахранят не нападат антилопите, но при човека не е така.
          много добре казано
          и с ясното съзнание, че залудо тракам по клавиатурата, ето ви алтернатива:

предизвикателството е същото, ако не и по-голямо, щото с тоя "снайпер" не можеш да гръмнеш от 500-600 м. някое нещастно прасе, което дори не успява и да разбере к'во става (голееем героизъм).

с тези неща, за да направиш нещо такова:

трябва да си доста по-близичко (ако ти стиска );
          трябва ама наистина да си се слял с природата;
          трофеите ти ще предизвикат възхищение у доста по-широк кръг хора и
          няма да ти вонят на нафталин и да ти ги ядат молците ;
          другата седмица можеш да "отстреляш" отново същата гад, ама много по-успешно;
          мога да ида и аз да я "отстрелям" (все пак и аз съм хора);
          и т.н. и т.н.

недостатък - такъв трофей не можеш да го изсереш ( аууу, какъв език), ама нали не ловувате за прехрана.....

в заключение ще кажа, че умирам да стрелям, ама не по неща от които пръска кръв, като ги уцелиш

Коментар

Много си навътре в нещата, та май не стреляш само с фотоснайпер и по мишени?! А тук се търси определение за ЛОВ,а не за фотография. Иначе наистина е алтернатива,при това може да ловуваш всесезонно.
            ПРоблема е в цената на обектива,но евтино удоволствие няма.
            Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Истинските ловци са убийци и ходят на лов за да убиват.Другите като колегата Хаджиев са от друго тесто,ходят на лов защото е модерно.Ловът е по-стар и от най-древния занаят и изведнъж било глупост....Разликата за живота между прасето в кочината и това в гората е там,че това в кочината ще мре със сигурност и то натиснато от 5-6 здрави и умни селяни изпитвайки кой знае какъв ужас.На това в гората му отиваме на гости и му даваме пълен шанс да се спаси или по-просто казано който е по добър печели.Така,че предлагам за лов да пишат само родени ловци,а не купили си билети.Щях да пиша много,но бързам.

Коментар

Първоначално публикуван от inko
                Истинските ловци са убийци и ходят на лов за да убиват.Другите като колегата Хаджиев са от друго тесто,ходят на лов защото е модерно.Ловът е по-стар и от най-древния занаят и изведнъж било глупост....Разликата за живота между прасето в кочината и това в гората е там,че това в кочината ще мре със сигурност и то натиснато от 5-6 здрави и умни селяни изпитвайки кой знае какъв ужас.На това в гората му отиваме на гости и му даваме пълен шанс да се спаси или по-просто казано който е по добър печели.Така,че предлагам за лов да пишат само родени ловци,а не купили си билети.Щях да пиша много,но бързам.
                Ей Коко, много се палиш бе. Ако малко по-дълбоко се позамислиш, Жоро е прав до някъде, не мислиш ли

Коментар

Разликата за живота между прасето в кочината и това в гората е там,че това в кочината ще мре със сигурност и то натиснато от 5-6 здрави и умни селяни изпитвайки кой знае какъв ужас.На това в гората му отиваме на гости и му даваме пълен шанс да се спаси или по-просто казано който е по добър печели.

Факт! и като резултат от тази смътр прасето, а и кое да е "домашно" животно за ядене, умирайки мъчително и със страх, отделя хормони и вещества които правят месото му силно токсично и вредно. ама бунаците си тъпкат и викат, абе мани, 1-ъж се живее . еми аз не ям месо ама дивеч не отказвам (без свинско, че ми е мноо тегаво). лошото е, че има браконерска намеса от много години и дивече измира поголовно заедно с дървестните видиве. з което билет не трябва... а уж пеканите ловци нищо не правят за да се спре незаконият лов. реално ние сме оправляващите, но само ако се сетим за това и го пожелаем. няма как да не ни водат за носовете ако избираме лесното. аз ако бях ловец щях да се чувствам конкуриран от браконйерите, а вие? щот скоро няма да има по кфо да пуцате с кфи да е пушки и куф да е нюх...

Коментар

Момчета, чета ви постовете и...., като ви гледам никовете, или персоналната информация, дето липсва, си мисля, че:
                    1. Сте много млади и запалени още
                    2. Сте си купили билетите и мислите, че са идулгенция, за трепане
                    3. Надвили сте си на масрафа- всеки такъв трябва да стане ловец, та да не остане по-назад.
                    Жоро Хаджиев, когото не познавам, но се подписвам под мненията му, ви казва неща, които или не четете, или не разбирате!
                    ЛОВЕЦА Е СТОПАНИН на дивеча и както казват шопите "моем ли, да си утепем сите овце...?!" Ами моем..., щото всичко което е диво и мърда се трепе вече!!! Такъв е манталитета на "новите" ловци". И е така, защото са си платили, за нещо дето го няма-ДИВЕЧА. Но понеже са си платили,трябва и нещо да трепят...Не може да изтребваш ято яребици до крак, щото после ги няма, да стреляш по зайци когато ти падне, да трепеш сърни и прасета на ред!!!
                    Ловец съм от както се помня и до колкото поколения на зад знам в семейството ми. Не ми минавайте с "роден" ловец и други, щото повечето от вас, не знаят какво е това всъщност. Ако искате давайте определения за еснафлък, снобизъм, новобогаташство, мръвкарство и др., но с ЛОВА не се напъвайте много, че там вече всички сме се oсрaли!!!!
                    В последната част на предното изречение, се изразява моето мнение за лова сега, но то обхваща и мението ми за това което правим с природата изобщо....
                    И понеже няма да го променя, няма смисъл да ми отговаряте или пускате ЛС, моля!!! Прекалено много боли там, за да човъркаме!
                    А вие си чешете крастата.
                    НАСЛУКА
                    П.С. Нямам намерение да пиша по темата повече, за това и не коментирам ничие лично изказвване, понеже не искам да обидя някой!

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав
                      Ей Коко, много се палиш бе. Ако малко по-дълбоко се позамислиш, Жоро е прав до някъде, не мислиш ли
                      Паля се и още как.А ти вземи АТВ-то и в събота и неделя те чакам горе.Вчера бях по гората и има страхотни трасета,вземи си няколко чифта гащи,че е много кал.За лова спирам да пиша,виждам че тези които са истински ловци сме много малко,а курсове за такива няма.

Коментар

АБЕ, ПИЧОВЕ !

След като не обичате лова,
                        защо поствате в този хубав
                        форум, та ми разваляте настроението?!?
                        За някой мозъци тука нещата
                        са само черно-бели, нищо цветно,
                        бе братче.То бива липса на въобра-
                        жение, бива, ама ...
                        Или си убиец, или си лягаш с
                        дивеча! Ма смехорий, ти казвам!
                        Няма ловци, които се грижат за
                        животните, които правят дивечови
                        ниви, изкарват целогодишно ца-
                        ревица, сол и т.н.
                        Няма такива, които строят хранилки
                        и ги зареждат в люти зими с храна
                        за животните, вместо да си седят
                        на г..ъ пред компа с биричка в
                        ръка и да се тюхкат за съдбините
                        животински, няма нали?
                        Толкова е елементарно, че чак
                        е смешно от комплексарски напъни.
                        Дали може да ви светне, че за
                        някой лова е много повече от скъпи пушкала
                        вносни жипки и перчене с вносни
                        дрешки ... че е страст, начин на
                        живот, мироглед.
                        Ама стига сте плюли в ТОЗИ форум
                        бе джанъм.Той е за тези, които
                        обичат и разбират лова!
                        Аман от разбирачи!
                        Да живей куманизъма!

Коментар

Браво.Аман бе господа разбирачи.Благодаря ти за точната дума балканджия.Като открият сезона ще те поканя на лов да научиш нещо което не знаеш.Хайде затваряйте темата,че ще се изпокараме.

Коментар

В няколко теми се засяга и то не на място за и против лова - отключвам тази в която е мястото за подобни дискусии.

Но понеже въпросът предизвиква крайна поляризация отсега предупреждавам да се пише смислено и с уважение към събеседника иначе директно трия и няма да обяснявам.

Точно мен никой не може да ме заподозре в симпатии към ловците но правя следната уговорка. Ловците са като всички други големи групи хора. Сред тях има много простаци, идиоти лумпени и прочие люде. И страшно много дребни човечета (в духовен аспект) които си избиват големите комплекси. Достатъчно съм писал срещу, справка предните ми мнения. Но за да съм обективен съм длъжен да спомена и другата страна. Сред ловците има и много интелигентни хора обичащи природата с които е удоволствие да се говори и със сигурност може да се намери общ език. Тези хора повече дават отколкото вземат. Да малцинство са, е и?

Хайде сега да продължим с обективността и да видим как примерно изглеждат "джипкаджийте" в очите на много хора? Еми горе долу могат да се опишат със същите епитети които употребих преди малко за ловците... И какъв е извода? Че всичко си е до Човека. Без значение с пушка, 4х4 или пеша. Защото се възмущаваме че ловците са от стреляли еди какво си животно но забравяме май безкрайните купища боклуци в планините които също убиват животни. Както и забравяме че природата и всичко живо гине най-вече от човешката алчност и ненаситност за материални блага.

Отново повтарям че съм срещу лова за който не намирам място в съвременния свят но нека сме обективни и да видим нещата такива каквито са. И да признаем че има и нужда от стопанисване на природата - проблемът е че както винаги мярката се изпуска... Затова май не е добре да се делим на ловци и противостоящи а на Човеци и другите...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                              В няколко теми се засяга и то не на място за и против лова - отключвам тази в която е мястото за подобни дискусии.

Но понеже въпросът предизвиква крайна поляризация отсега предупреждавам да се пише смислено и с уважение към събеседника иначе директно трия и няма да обяснявам.

Точно мен никой не може да ме заподозре в симпатии към ловците но правя следната уговорка. Ловците са като всички други големи групи хора. Сред тях има много простаци, идиоти лумпени и прочие люде. И страшно много дребни човечета (в духовен аспект) които си избиват големите комплекси. Достатъчно съм писал срещу, справка предните ми мнения. Но за да съм обективен съм длъжен да спомена и другата страна. Сред ловците има и много интелигентни хора обичащи природата с които е удоволствие да се говори и със сигурност може да се намери общ език. Тези хора повече дават отколкото вземат. Да малцинство са, е и?

Хайде сега да продължим с обективността и да видим как примерно изглеждат "джипкаджийте" в очите на много хора? Еми горе долу могат да се опишат със същите епитети които употребих преди малко за ловците... И какъв е извода? Че всичко си е до Човека. Без значение с пушка, 4х4 или пеша. Защото се възмущаваме че ловците са от стреляли еди какво си животно но забравяме май безкрайните купища боклуци в планините които също убиват животни. Както и забравяме че природата и всичко живо гине най-вече от човешката алчност и ненаситност за материални блага.

Отново повтарям че съм срещу лова за който не намирам място в съвременния свят но нека сме обективни и да видим нещата такива каквито са. И да признаем че има и нужда от стопанисване на природата - проблемът е че както винаги мярката се изпуска... Затова май не е добре да се делим на ловци и противостоящи а на Човеци и другите...
                              Точно.

Коментар

Ясно е че във форума има много ловци..
                                Има ли такъв, който може да заяви че никога не е бракониерствал?!
                                Аз лично никога, освен нощни излизания, единствено и само за лисици..
                                Предполагам, че много колеги ще си затраят докато отшуми въпроса, но това няма да реши проблема, а проблема е национален и се нарича РЕД !!
                                От 3 дни вися на чакало в ДДС, единствения редовен бях аз, вчера ми излезе сериозен глиган и го изпратих по-живо, по-здраво с оптиката, защото бях с разрешително за приплод, не бях заявил друго! През трите дни бях все едно на полигон, отвсякъде трещяха карабини, горските буквално се притесняваха за живота си, в съседното стопанство "Воден" влизат с кучета, чакат кучетата да спрат дивеча и го убиват с копия, за да не се чува..
                                Да, звучи странно, ама миналата седмица са натръшкали 18 муфлона, и те не знаят защо, за тези животни стопанството можеше да прибере сериозни пари от чужденците и да ги вложи в популациите!
                                И "Воден" е ограден, какво да кажем за другите стопанства? А за обикновенните полета не говоря...
                                Та на въпроса - колеги, номера с оправданието, че "ако аз не тресна сърната, ще я прибере другата дружинка" върши работа, но всъщност за да си бракониер ти трябва пушка, а тя се дава само на ловец, т.е. елементарния извод е че бракониерите са ловци, а аз бих добавил, "тарикати, които лишават колегите си от любимото им удоволствие"...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X