Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дефиниция за лов? Какво е ловът?

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Не ги знам какво правят конкретно на лова, обаче са доста ефективни (поне досега) защото влачат яко трофеи и месища. Върлуват из цяла България и околностите.

    Помня ги навремето какви неща си носеха в разни кутии, за да се мажат и да миришат "естествено" като ходят за глигани. Меко казано биологични продукти. Твоята шума е Пиер Карден в сравнение с тяхното.

    Пак казвам - не одобрявам, това което правят, ама и никой не ме пита, де.

    Коментар


    • #47
      Темата не е интересна, но мненията да.
      Всеки има право на свое мнение, както и на лош вкус.
      За жалост човешкия мозък е недостатъчно развит за да предвиди последствията от своите действия.
      Повечето изказвания тук са извинения, а за жалост те не помагат на природата.
      Пожелавам КЪСМЕТ на ловците - да трепят само така или иначе ненужните на ПРИРОДАТА индивиди от животинския свят.
      Защото тяхната преценка е невалидна.

      Коментар


      • #48
        В природата няма нищо ненужно - ИМХО , и това определение също си е напълно субективно!

        Коментар


        • #49
          В природата отвреме на време се появяват разни задъдени клонове които по-един или друг начин изчезват. До момента само човеците е известно да са разумни обитатели на тази планета и това пък може да е първия път когато видът унищожава сам себе си...
          VPetrov.photography

          Коментар


          • #50
            В природата няма и нищо нужно.
            А хората не можа да са обективни.
            Тази дума е измислена за оправдание!

            Коментар


            • #51
              Нека все пак да сме обективни. По нашите гори има конкретни вредни животни, които трябва да се трепят овреме. Говаря за т.нар. шилари. Рогата на благородния елен не са за защита или нападение, ами за борба при размножаването. Обаче току се появи някой такъв генетично увреден от кръвосмешение и наниже всички съперници. За такива неща си има подборен санитарен отстрел и там нищо не мога да кажа. Стръвниците са по-сложна тема и там не мога да бъда толкова категоричен.

              Венци, не съм много наясно какво значи разумен, защото общоприетото значение обхваща и някои големи бозайници.

              По въпроса за самоунищожението - голяма част от видовете, били те тревопасни, всеядни или хищници трепят себеподобни, особено като се спори за територии и ресурси. При социалните животни е още по-силно изразено. В това отношение, единствената разлика между хората и мравките или бабуините е, че сме набарали разни технологии, които могат да затрият много повече народ отколкото е първоначалната цел. Дай на враждуващи шимпанзета ядрено или бактериологично оръжие и им гледай сеира. Ако ги нямаше тези оръжия за тотално инищожение, нямаше да е възможно сами да се затрием - все едната страна щеше да има правес и да кара нататък.

              Коментар


              • #52
                Не смятате ли, че всяка сутрин излизаме на лов и вечерта се връщаме, един е забивал копия в мамута, друг му е носил копията, а трети просто е бил с мъжете и е мислил как да среше довечера жена си и да и набере по-хубав букет цветя...
                Че то лова никога не е спирал, просто някои от мъжете вече не се отдалечават много от пещерата и жените..

                Коментар


                • #53
                  Хора знаете ли,че ако се спре ловът трябва да се закрият всички едродивечови и др. стопанства .Защо ли ,защото ако не се регулира численноста по изкусвен път(т.е. лов) то ще настъпи екологична катастрофа.Пак защо ,защото баланса в природата одавна е нарушен .Ще се пренасели с тревопасни (сърни,елени,зайци и др.) или всеядни (диво прасе мечки) ще се опоскат тревите младите гори и тогава какво а? Жив пример са зайците в Австралия.Другия вариянт е хишниците да унищожат всичкя дивеч и пак стигаме до никъде .Въпроса не е толкова лесен забранява се лова и всичко се саморегулира. Да така щеше да е ако човек не обитаваше Земята ,но нас ни има ,така че и лов ще има.
                  Густо майна , пътят свърши !!!

                  Коментар


                  • #54
                    Re: Дефиниция за лов? Какво е ловът?

                    Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
                    Я, като стана дума, да видима каква е дефиницията за лов. Като гледам, май е де преследваш нещо по-слабо, за да го утрепеш, а то дя бяга. Ако нещото се окопае и те зачака да му паднеш, това още ли е лов за тебе?

                    В случай, че следваме горната логика, тая история не ми харесва и затова не съм станал ловец. Ако изпадна някъде и трябва сам да си хвана манджата вече е друг въпрос. Обаче да се трепе заради гъдела... Айде, масаите примерно са излизали един на един срещу лъв, за да се доказват с копие. Дивашка му работа...

                    Надявам се, че подбудите на нашия човек са били психологически, с цел да деморализира противника отрано. Ако се е кефел, вече не знам какво да мисля.
                    Обер ела да те оставя само за една вечер в гората на чакане,но не на някоя вишка на 4 метра от земята ,а отдолу пък каквото дойде.Току виж дошла някоя по-слаба от теб 200-300 кг мечка или женска с малки,която е пет пъти по-опасна от мъжки мечок.Не знам кой ще бяга тогава,само ти гарантирам,че ще ти трябва тоалетна хартия смелчаго.Ако си навит на проба заповядай.

                    Коментар


                    • #55
                      Re: Дефиниция за лов? Какво е ловът?

                      Първоначално публикуван от inko
                      Обер ела да те оставя само за една вечер в гората на чакане,но не на някоя вишка на 4 метра от земята ,а отдолу пък каквото дойде.Току виж дошла някоя по-слаба от теб 200-300 кг мечка или женска с малки,която е пет пъти по-опасна от мъжки мечок.Не знам кой ще бяга тогава,само ти гарантирам,че ще ти трябва тоалетна хартия смелчаго.Ако си навит на проба заповядай.
                      Inco, това го правя всяка нощ когато има пълнолуние, гледай сега, повечето от тези момчета са градски и наистина ще се подплашат, /надявам се че нощем ходиш сам в гората, а не с компания/, ама и идиоти като мен дето нощуват по разни дупки и най-обичат нощния живот в гората...
                      Ти ползваш ли фенерчета или други "изкуствени източници на светлина"?

                      Ако ползваш, значи не си ловец, а нещо друго!

                      Коментар


                      • #56
                        Инко, гледам какво си си писал за местожителство. Това гр. Пещера ли е или си е баш пещера в скалата? Като ти гледам обноските, май е второто.

                        Волк, а ти ползваш ли пушка? Ако ползаваш, то... ;-) Онзи ден един колега подмяташе една кутия полуоблечени 7 mm Rem mag, та се чудих кое животно по нашите гори може да им излезе насреща...

                        Коментар


                        • #57
                          Обер, пушката е нашата опция, ако мечката или глигана си е изобретил друго оръжие, нямам нищо против, ти виждал ли си колко е мозъка на глигана?! Колкото топка за тенис!
                          /На тиранозавъра е колкото топка за голф, така че е още по-тъп/!
                          Убеден съм, че умираш от кеф да мачкаш по-неграмотни хора, защо тогава се нервиш, ако ние правим същото с животните?!

                          Коментар


                          • #58
                            Яка опция. А кой определя докъде се простира опцията? То може и лов по двойки - единият да придържа лентата на картечницата, за да не се усуква.

                            Това с мозъците не ми звучи солидно. Нито убеждението ти, че съм обичал "да мачкам неграмотните". Особено пък да го ползваш за аргумент в твоя защита. Кажи си в прав текст, че нямаш задръжки и газиш всичко, което не може да ти се опре. Било то физически, психически или финансово.

                            Коментар


                            • #59
                              Първоначално публикуван от sabin
                              Много писане, много нещо. Интересни гледни точки (някой далече от темата). Аз се чувствам воин/боец (но не ловец) по природа. Понякога се задушавам от реалността в която живея и ми се иска да си взема ловният нож и да избягам в гората завинаги. Много се кефа на оръжия, обичам да стрелям по мишени и панички. Изкарах курс за ловец, но не отидох да си взема тапията, защото осъзнах, че никога няма да ходя да убивам животни безпричинно. Имам чувството, че някой хора не могат да разберат че живота се променя. Планетата и екосистемата не са същите като дори преди 50г. Животните са почети изчезнали! Всяка година карайки по горите виждам все по малко животни!!!

                              С няколко думи, без да искам да обидя който и да било искам да ви кажа, че според мен да се наричаш ловец (активен, да убиваш животни за удоволствие) през 21-ви век е срамно а не гордо.

                              Що се отнася до овърпопулацията и методите за изхранването и - отвратителна работа. Мисля, че преди много години трябваше да се въведат закони за не повече от 2 деца на семейство, но това пак е друга тема...

                              В филма Матрицата имаше едно много яко изказване, че хората са рак на планетата... мисля че е вярно!
                              Браво СЪбине! Много ми хареса всичко, което си написал! Абсолютно съм съгласен с твоята философия! Мисля си, че в съвременноста ловеца трябва да задоволява низшите си пориви за безмидлени убийства със създаване на предпоставки за размножаване на животните. Гледал съм какво е в Лапландия. Там елените се радхождат из градовте /помня, че доста отдавна и сърните от Витоша слизаха в парка на свободата/. А също там ими огромни ферми, в които се гледат елени. Някои от тях отиват под ножа, но това си е потребност. Другите в гората ... У нас какво става? Всеки се бие в гърдите ,че е ловец-баровец. Канят си даже гости от чужбина за да стрелят и бракониерстват на воля гадовете. Каде са сега животните? Някой мисли ли за популацията и какво ще е равновесието в герите ни след 10 год.?
                              Живей за всеки дъх!

                              Коментар


                              • #60
                                абе защо всички се нахварляте така на ловците ?
                                Незабраветели че ловът е спорт ?
                                Колко отвас са ходили да хранят зимата в гората животни?
                                Кой отвас е пускал диви животни за разелване ?
                                Кой от вас и киснал с часове да трепе хишници за да оцелеат малкиди новородени животни?
                                Кой отвас е обикалял горите да пази от бракониери "ловци"?
                                Май само истинските ловци?
                                Знайте че ловец несе става с курс ловецът се ражда (както кървата и шефьора)
                                Ако някои от вас и вършил това нека да обсажда лова !
                                Сепак май трябва да се погледне и от другата страна.
                                Ако сам обидил някой да ме извинява!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X