Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дефиниция за лов? Какво е ловът?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от koko_74
    абе защо всички се нахварляте така на ловците ?
    Незабраветели че ловът е спорт ?
    Колко отвас са ходили да хранят зимата в гората животни?
    Кой отвас е пускал диви животни за разелване ?
    Кой от вас и киснал с часове да трепе хишници за да оцелеат малкиди новородени животни?
    Кой отвас е обикалял горите да пази от бракониери "ловци"?
    Май само истинските ловци?
    Знайте че ловец несе става с курс ловецът се ражда (както кървата и шефьора)
    Ако някои от вас и вършил това нека да обсажда лова !
    Сепак май трябва да се погледне и от другата страна.
    Ако сам обидил някой да ме извинява!
    Прав си.
    Този вид ловци които си описал по-често се разхождат сред природата и се радват на животните за които фактически се грижат, отколкото да стрелят за да ядат.
    Другият вид се кефят на бройката отстреляни животни. Тука май имаше такъв. Като чета мненията му си мисля че има магазин за дивечово месо. 20 прасета това е твърде много месо за един човек.
    2010 CRF 250 R

Коментар

Ще си кажа мнението за лова така, както го чувствам аз, а то е:
      Който го измислил това, че ловът е СПОРТ е бил пълен тъпанар
      Като на някой му се стреля и иска да спортува, да ходи на стрелбището. Там има панички, бягащ глиган, мишени и всичко. Там може да изстреляш много повече патрони, от колкото на лов за пъдпъдъци или гургулици!
      Пък това с вредния дивеч е само повод, фауната винаги се е саморегулирала. От както човек е почнал да регулира животинските видове с лов, вече има застрашени от изчезване животни!
      Аз съм от 20 години ловец, но мисля така.

Коментар

Съгласен съм за стрелбището, но май там "МНОГО ТРУДНО" да издебнеш глигана и да изскочи пред теб , да ти качи адреналина до небето пък ха стреляй.И това ако не е спорт, значи наистина не е.
        Моите уважения за 20 годишния стаж , но както казах истинските авджии се раждат такива, а не се създават на стрелбището и с някакъв си курс.Мисля,че родените такива ще ме разберат!
        С уважение към всички!

Коментар

Koko, знам един спорт, при който можеш да си вдигнеш адреналина много пъти до небето. Дори до толкова, че като си счупиш нещо и не те боли!
          Далеч съм от заяждане с ловците, просто изказвам моята позиция.

Коментар

Раэбира се че всеки има право на мнение, уважавам мнението на всеки. Ще ме иэвиниш ама то моето е повече от болесно състоиание,на тема лов.
            Колкото до адреналина , то ако ниакои неэнае как дасиго вдигне ниама равота в тоиа прекрасен форум.
            С радос бих пробвал всички методи
            То и вашето не е малка "простотиа"

Коментар

Първоначално публикуван от koko_74
              абе защо всички се нахварляте така на ловците ?
              Незабраветели че ловът е спорт ?
              Колко отвас са ходили да хранят зимата в гората животни?
              Кой отвас е пускал диви животни за разелване ?
              Кой от вас и киснал с часове да трепе хишници за да оцелеат малкиди новородени животни?
              Кой отвас е обикалял горите да пази от бракониери "ловци"?
              Май само истинските ловци?
              Знайте че ловец несе става с курс ловецът се ражда (както кървата и шефьора)
              Ако някои от вас и вършил това нека да обсажда лова !
              Сепак май трябва да се погледне и от другата страна.
              Ако сам обидил някой да ме извинява!
              Радвам се,че срешнах подкрепа в твое лице.И аз обичам офроуд харесва ми ендурото ,но никога не съм мислел ,че като ловец трябва да се противопоставяме едини на други.
              Запалих се по офа ,но не състезателно-ще ми дойде много .Това е ямичка,където трябва да налееш и то доста.А при мен стана дупка до дупка.
              Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                Ще си кажа мнението за лова така, както го чувствам аз, а то е:
                Който го измислил това, че ловът е СПОРТ е бил пълен тъпанар
                Като на някой му се стреля и иска да спортува, да ходи на стрелбището. Там има панички, бягащ глиган, мишени и всичко. Там може да изстреляш много повече патрони, от колкото на лов за пъдпъдъци или гургулици!
                Пък това с вредния дивеч е само повод, фауната винаги се е саморегулирала. От както човек е почнал да регулира животинските видове с лов, вече има застрашени от изчезване животни!
                Аз съм от 20 години ловец, но мисля така.
                С цялото си уважение към теб /искренно го казвам/ Ти отговарям!
                Вариант 1.На който му се иска ендуро има страхотни симулатори даже с падане ,да ходи там и да кара колкото иска.
                Вариант 2.Ако не го задоволява на полигона с препятствия по свой избор,даже може сам да ги нареди.Пак е вариант.
                Как ти звучи а?
                И последно ,щом така мислиш та за лова си доста далеч от него.Сигурен съм ,че за мотори даваш луеди пари ,но за дивеча като ходиш да караш в гората сетил ли си се да вземеш една раница царевица да хвърлиш?Честно! Това ,че имаш билет не те прави ловец,както и аз като имам ендуро не ме прави състезател.

Коментар

e100, това че спорим сега не значи, че не се уважаваме. Моята дифиниция за лова в днешно време е такава.
                  Като млад и аз бях много запален. С часове съм се промъквал на поле без нито едно храстче и с две клонки на главата за да стигна до дърво отрупано с гургулици и гривеци и да сваля с два изстрела поне 5-6 птици. Като тръгнехме за пъдпъдъци или зайци сме ходили пеш по над 30 км. Но с течение на времето разбрах, че това не е спорт, нито прехрана, а е обикновенно убийство. Убиваш животни не защото си гладен, а ей тъй, заради удоволствието да уцелиш живо същество, което бяга от теб. Ако глиганът не е ударен и той няма да тръгне срещу теб, а ще избяга. При животните хищничеството е въпрос на оцеляване. Че дори и лъвовете като се нахранят не нападат антилопите, но при човека не е така.
                  Имам познати, които отстрелват безразборно, каквото им падне и колкото им падне. Това пък въобще не мога да го разбера!
                  Вярвам, че ще дойде времето, когато и ти ще разсъждаваш така, но още си много запален.
                  С най-добри чувства!

Коментар

Можеби си прав ,но аз ловувам от 10 годишен.Ловец съм незнам кое поколение т. е. аз съм наистина родил се ловец.Баща ми умря като ловец,Дядо ми умря като ловец,трима вуйчовци имах и те умряха ,като ловци и т. н. Всичките беха образовани хора биофизик,капитан на подводница, шеф на Адмиралтейството и др. но никой не се отказа от лова до последно .Те беха ловци в истинския смисъл .Ходеха в гората заедно да се видят да поговорят и ако нещо има слука добре ,ако няма пак добре .И аз съм така гората ми е наркотик и засега съм ловец.По офроуда съм запален туристически,но синът ми се пали по ендурото и сигурно ще трябва да го оборудвам ,но нищо не разбирам,а той е 13г.

Коментар

Ей, последните две мнения са толкова яки, че са си достойни за отделна тема!
                      И Жоро И е100 са с много силно становище!

Цялата работа май е в това, че ние ловците всъщност обичаме убийството и възможността да решаваш с едно дръпване на пръста кой да живее и кой не!

Уви, май това си грозната истина, аз лично не я крия!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk

Цялата работа май е в това, че ние ловците всъщност обичаме убийството и възможността да решаваш с едно дръпване на пръста кой да живее и кой не!

УУУУУУ!!!Убиец.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Точно реших да изтрия тая грозна мисъл и видях, че вече си я прострелял!
                          Пък и биеш десятката! Апропо, каква оптика си турил на Калашника?!

Абе много странна работа, като хвана пушката мисля по един начин, като си пия бирата вечер пред компютъра - по друг, това май си е раздвоение на личността!?

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
                            Първоначално публикуван от Volk

УУУУУУ!!!Убиец.
                            Крадеца вика" дръжте крадеца"! Майтап бе Уили.

Коментар

Абе оптики имам няколко,за него имам една ОМЗ,за чифтето
                              бързомерец и някакви други още,обаче събират само прах.
                              Хем знам от опит че за динамичен лов оптиката не става,хем
                              да имам.Абе гъзария Виж бързомереца е друга бира
                              но само за през деня.
                              Вчера свиркам,светкам между НДК и Южния ама кой да види.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Съжалявам ако повтора някои,но не прочетох цялата тема,та:Лова в днешно време е едно не евтино хоби.Според мен не бива ловците да се смятат за убийци на невинни животни,а тъкмо обратното!Ловците до голяма степен изравняват хранителната верига.Грешна е представата,че тези хора вървят и гърмят безразборно.Затова има ловни сезони и сичките други правила и закони в ловджийството.Ето напримен хайките за вълци-без тях вълците ще се разможат бързо и ще убиват огромен брой дивеч:на 1 вълк на година му трябва около 150 сърни за да се изхрани..смятайте съми.Според мен не са виновни ловците за малкия брой на животни в някои места на България,а бракониерите.Те стрелят през разможителния период и така нататък,именно те намаляват значително бройката на животни.Също така за ловците е важно да са сред гората,да са близко до природата,да изкарат първородния си инстинкт наяве

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X