Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Сервизченце?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Сервизченце?

Така 10 сантиметра от пред мисля,че ще стигнат а от зад може ли примерно да се направят планки и ъгала на амортесиорите да се измести-долния краи назад а горния напред примерно.Мотора ще е за село и е на село,нямам никакви инструменти телоподаващи флексове и тн и искам да попитам при кой в София мога да го докарам да го направи и колко надница ще иска за труд.Освен това сега се загледах и цената на комплект бутало е 35 лева а на комплект биела е 55 и мисля,че ще успея да се вместя в бюджета.Единствената помощ която може да окаже бащами е да го натоварим в комбито и да го докараме в София.
    Поздрави
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Това не е ракетна технология. Може да се случи при мен и даже времето е съвсем удобно. Ако се позачетеш в началото на темата ще откриеш , че с колегите се разбрахме - когато аз работя по нещо да взимам по 10тина лв/час като това не отменя възможността сам да си работиш по мотора в прилични условия и наличност на почти всичко необходимо. И за това не се разбрахме добре дали и колко да се плаща , така че ...... по твое усмотрение.

Сега по мотора. Ако на двигателя е заминала само бутална група - все пак има от къде да тръгнем. По принцип си е добър двигател. С повдигането обаче ще има да мислиме повечко. Просто повдигане с железа не е много смислено. Печелиш само малко клиренс а губиш устоичивост , а пък не съм убеден че рамата ще реагира добре на изместените центрове и повечето вибрациии от горското каране. Провери колко е празния ход на предницата /от повдигнат мотор до нормално стоящ/. Може да се реши проблема по удачно с по-твърди пружини. И така ще ти трябват за гората. Отзад обаче не си спомням много добре как е оригинално..... Вероятно обче ще се окаже че и задницата малко като се преработи като само преместиме ушите на амортисьорите нанякъде и да се поосвести. Това като най ефтин вариант.

По-удачно може да се окаже да пресадиме двигателя в някоя горска рама с цялото окачване , спирачки ..... има тук таме хубави японски моторетки с безвъзвратно загубен двигател. Разрови пазара.

Изобщо възможности бол. Ще мислим.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Благодаря рядко има такива хора като теб.Относно рамата добре ще проуча, и аз съм навит на ''горска''рамка.Ще се доуточним.

Коментар

Пак по спомени от преди повече от 20 години рамката на ЕТЗто беше от някъкъв квадратен профил който не носеше много удари.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Мога да помагам с рамите!!!
            It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

След размисли стигнах до извода,че няма да ми стигнат ресурсите да се присади цяла рама огледах в купувам продавам и няма нищо което може да ми свърши работа.Ако примерно рамката на етз-то се подсили смисал да се добавят някакви траби под двигателя,четох 1 тема дето едно момче си беше направило http://www.offroad-bulgaria.com/show...?t=9111&page=5 самоче неговото маи е етз150 и нз на по големия цилиндар дали ще стане?
              Може да се реши проблема по удачно с по-твърди пружини
              -ами на симсона ми взех прожини за по 4 лева от 1 магазин и с тях предницата стана значително по твърда,та в него се продават и за мз-намерих сервизна книжка на бг-за мз етз 250 и я разучих.
              Ако искате да се отчаивате мога да кача снимка на мз-то,човека от който ми го е запазил преди го караше по гората и се уплакваше,че не катерело взе му нови гуми и после си зе хонда хл600 и го покри с 1 брезент
              Последно редактирано от nbajani; 09-12-10, 20:07.

Коментар

Ще поразпитам около мен за някоя рамка . За момента имаме това Джилера Аризона 200 кубика испадна за малко пари на един приятел с тотално потрошена и вече липсваща електроника на запалването идеята е да и насадя някъкво и за месец два следващия сезон няколко човека да и спретнем тотално потрошаване от як крос. Тия дни ще го питам дали е склонен срещу някъкви тънки пари да се раздели с мотора . Снимката е от нета но и реално мотора изглежда добре та чак ми е жал за машинката като знам на къкво сме способни.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12389_0_1_2_rx%20200%20arizona_for%20sale.jpg
Прегледи:1
Размер:36.4 КБ
ID:5233767

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                  Ако примерно рамката на етз-то се подсили смисал да се добавят някакви траби под двигателя,
                  Може и да стане , ам гаранция Франция. Виж ако някой даде повечко информация , къде точно не издържа и къде да се усилва .... щото само да вдигаме теглото с безмислени тръби .... а пък на една рама е относително трудно само с гледане да и се видят слабите места.

ПП Тенекето какво имаш впредвид по-конкретно?
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Здравейте ето снимка на етз-то Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01009.jpg
Размер:182.6 КБ
ID:5233800 с дискова е която работи сега разгледах офертите и под 600 лева читаво етз няма та това за 200 лева е оферта нали? (при положение,че пали и върви) Още не съм го карал дано тая събота и неделя си отида на село и го взема.
                    ето снимки на малко кросови мз-таНатиснете снимката за да я уголемите

Име:mz etz 250 cross.jpeg
Размер:28.3 КБ
ID:5233801 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1267967318_75864346_1-Fotok--ETZ-250-Cross-motor.jpg
Размер:61.9 КБ
ID:5233802 и едно военно Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mz_etz_250.jpg
Размер:112.6 КБ
ID:5233803.
                    Като гледам кормилото не е оргинално а и мисля по него да махна излишните неща който ще го олекотят доста.

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                      Като гледам кормилото не е оргинално а и мисля по него да махна излишните неща който ще го олекотят доста.
                      Като начало предлагам да демонтираш гъзарската облегалка!
                      0888932647

Коментар

Ами да тя доста ме дразни но като се махнат километража оборотомера това са поне 2-3 кила и фара се чудя дали да го махам,но това не е толкова важно на първо време.Притеснява ме дали е в ред лагера на коляновия вал и дали цилиндара е надран и е за смяна на сегменти.
                        Като зачетох темите мз-то може да ми върши перфектна работа,и естествено мисля да сменя забчадката на веригата с най-малката дето се продава с симсона така направих и съм доста доволен,на симсона от 15 на 12 смених и катери супер (по какви патечки съм се качвал дето после не мога да слезна) на мз-то е 18или 19 оргинално,14 примерно ако го смена ще мога да ползвам първа .

Коментар

Ако няма чаткащи звуци при работа на място - с относителна сигурност може да се твърди , че коляновия вал е добре. Ако пали лесно на манивела - значи и компресията си му е добре. Това ще рече че евентуално бутало и сегменти също са наред. Зъбчатките - предна и задна се "осоляват на вкус"!
                          0888932647

Коментар

Сега като погледнах снимките се сетих от къде идваха проблемите на рамката единична е под двигателя няма нищо .

Коментар

Ами да фатката е да се направи нещо което да играе роля и на рамка и на предпазител аз имам идея самоче я видях на етз 150 и не знам дали,ще стане.
                              Сега се замислих и четох,че запалването на мз-то е гадно.Трябва му ток от акомолатора от начало за да запали и после зарежда,има шанс и да не е електронно,кето е лошо.
                              Поздрави

Коментар

Здравеите по въпроса с мз-то тая събота и неделя не можах да отида на село такаче се отлага за другата (ех бащами толко работи и да зимаше повече )Та сега гледах ямахите дт125 и четох в форума колкото намерих за нея и се оказа доста сполочливо като здравина и гледам,че в нета не върват кой знае колко скъпо (от 650 до 1200) и се чудя дали да изчакам да мине по голямата част от зимата да сабера пари.Изкажете мнение от това моторчензнам,че темата не е за тук но в избор на мотор има много малка и некомпетентна информация.
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X