Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Сервизченце?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Сервизченце?

На практика е мощно колкото МЗтката. Обаче тези 20тина коня ги има в по-висок диапазон от обороти. За сметка на това е доста по-леко. Естествено е по-добрия мотор , особено ако си около и под 70 кг. Това което Ямахата има и не може да се направи на МЗто е доста по-свястно задно окачване. Мисля че разликата в цените на двете моторетки ще бъде изравнена в края на първия сезон от икономия на гориво.

Неприятната вест за тебе е , че в края на първия , най-много втория сезон, която и да е от двете моторетки ще ти омалее и ще си търсиш следващия размер ..... ама такъв е живота.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ами 87 килограма съм четох,че ямахата е направена много здрава спъната и затова издържала доста повече от един цр кх или рм,за сметка на това е доста по слабичка от тях де иначе не мога да си позволя секи сезон да сменям ботало и сегменти според мен при положение,че ще карам събота и неделя това е неоправдан разход.Замислях се за хл600 доста мощен и тежак мотор но съм карал и горе долу се справям с него за лек оффроад става,иначе знам,че са много здрави.В мобилето има за по 1200 до 2000 хл-и ама за сега незнам.Другата седмица дано успея да си отида на село да оправя симсона поне .
      Извинявам се за тъпия въпрос но ми трябва да изпиля резба ако с пила перпендикулярно изпиля около 1-2 мм дали после ще мога да завия гаиката.
      Поздрави
      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Ако съм ти разбрал правилно въпроса , ще ти трябва триъгълна часовникарска пиличка. Тръгваш от последното здраво място на резбата да ти поведе пиличката и внимателно и бавно прокопаваш замазаното. Трябва да стане.

А избора на мотор е буквално безкрайна тема. Доскоро в гаража битуваше едно такова ДТ. И аз съм 90 и кусур кила и си ме носеше навсякъде. Но аз не карам екстремно заради скапания си кръст. Друга подобна алтернатива е Хонда МТХ 125. Почти същото е като ДТ-то и като качество и като цена.....
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Тежките ендура не са за сериозен крос в гората в кал много трудно се управлява мотор който тежи 180 кила . Аз съм 100+ кила на 182 висок и след по сериозно каране с ДРа особено на трева и кал ме боли всичко крака ръце и още къкво се сетиш. За гората ти трябва нещо леко и таван 300 кубика.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

На село карах мтх80 и то доста по гората и ми доставя голям кеф доста леко е даже си позволих да направа 1 малко скокче и изкачване на доста стръмен баир и си имаше мощност сигорно 125 ще е доста по добре.А за мтх има ли значение коя година или за всички има части.
            Карал съм хонда хл600 хонда мтх80 априлия етх3504т и симсон за гората малката хондичка беше супер а хл-ла на асвалт има голяма мощност (той е и малко барнат) със задна гума асвалтова като му дадох пълна газ задницата почна да носи но контролируемо,абе много голям кеф.За априлията нямам наблудения много защото я карах лекичко и малко.
            Днес ходих до 1 магазин да си взема нов кондензатор за симсона и струва 7 лева,това не е ли много за кондензатор 0,22 МкФ 250 В,защото съм чувал,че едно време са били жълти стотинки.
            Жоро Нешев извинявай,че постоянно ти оспамвам темата но имаш ли наблудение този спреи за почистване на карборатор марката е мотип има ги в бриколажа за 6.99 лева
            Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Няма проблем с темата - стига някой мод. да не ни затрие. Като е нещо съвсем специфично без полза за останалия свят ползвай лични.

До ден днешен не съм чул някой спрей за карбуратор да не върши работа. Почти всичките съдържат идентични вещества. Главното от тях е нещо от типа на метилетилкетон ...... последния да затвори вратата.

За цената та на кондензатора ...... той и бензина аз го помня на цена 0.28лв/л. Кондензатори съм купувал за последно във времената когато карах "Варборджини" :-)
              0888932647

Коментар

Жоре благодаря много за ремонта на мойта Vitarka. И скам да кажа на хората който се чудят дали да посетят Сервизчeнце много много да не му мислят. Там е така като е казал Жоро. Може ако ти се пипа и сам да си поправиш или тунинговаш возилото и винаги има жокер от приятел или просто да го оставиш на Жоро Жоре благодаря и за винцето беше чудесно
                Grand Cherokee limited 5.2 1995

Коментар

То на това червеното по почина на един колега тука му викаме "боза" и служи за "допинг" :-) че иначе в тоя студ рискуваме да провалиме нещо. Забавно беше и за мен. Особено оная част с обтяжната ролка..... ама ако искаш ти пиши за нея. Аз съм гроб :-).
                  0888932647

Коментар

Евала колега ... уникален си !!!
                    Тези дни ще намина да те видя, че се захванах да тунинговам една лодка за летния сезон и ми трябва една идейка, че нещо зациклих, предполагам че ще можеш да ми помогнеш с идейка и при изработката също ... като чета не спирам да ти се кефя на идеите и желанието ... такива хора са РЯДКОСТ ! Евала !!!

Коментар

Първоначално публикуван от E34PSH Преглед на мнение
                      Евала колега ... уникален си !!!
                      Тези дни ще намина да те видя, че се захванах да тунинговам една лодка за летния сезон и ми трябва една идейка, че нещо зациклих, предполагам че ще можеш да ми помогнеш с идейка и при изработката също ... като чета не спирам да ти се кефя на идеите и желанието ... такива хора са РЯДКОСТ ! Евала !!!
                      :-) Както казваха на Щирлиц - Дай материал за размисъл!
                      0888932647

Коментар

Здравейте! Колеги, какво стана с БАСИ? Всеки се труди по места и някакси идеята заглъхна...
                        Иначе на всички "за много години!" Пожелавам ви от сърце тая година да е по-добра от предната, напук на всички спирачни фактори.
                        диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Във връзка с обстоятелствата най-вече от метеорологично естество дейността на организацията е замразена. Отделни клетки водят вегетативно съществуване, като поддържат жизненото статукво със слабо алкохолни напитки и храна наситена с мазнини и протеини.... нездравословно. В мъгла,студ и мрак е потопено битието!

Обаче оптимизма дебне зад ъгъла.

Да не взема да забравя тия дни да разсея скуката с поредното творение на гаражния тунинг. В безделието около празниците сътворих най-накрая задвижване на гаражните врати с дистанционно управление. Вярно е че още имам някои проблеми с управлението но пък цялата работа - мотори и управление на две врати влязоха в бюджет от около 100лв. И работи!?!
                          0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение

Да не взема да забравя тия дни да разсея скуката с поредното творение на гаражния тунинг. В безделието около празниците сътворих най-накрая задвижване на гаражните врати с дистанционно управление. Вярно е че още имам някои проблеми с управлението но пък цялата работа - мотори и управление на две врати влязоха в бюджет от около 100лв. И работи!?!
                            Интересно е да се види

Коментар

Една снимка за цяр нямам в момента. Ще снимам довечера. Дано се сетя.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...580#post811580

Е тука в пост 57 ги има снимани вратите. Понеже не намерих достойни за мен врати на пазара /на размери и цена/ , си ги направих сам от 4 см. сандвич панели. Тип летящо крило с противотежест и 6мм. стоманено въженце, което минава през ролки горе над вратата. Цялата работа ми излезе около 1000лв. за материали и тежи по 140 кила парчето /врата с противотежест/ Сега добавих на всяка врата на една от ролките моторче от ел. стъкло на голф 3. Отделно от това - моторчета от централно заключване задействат едни шипове, които влизат във водещата релса на вратата и "заключват". Захранването е подсигурено с акомулаторче 12в. Задействането на цялата работа става с модул за централно заключване на автомобил и всичкото това минава през много релета. Вътре съм инсталирал и две копчета от прозорци на Субару за ръчно вдигане и сваляне.

"Проблема" е , че за сега двете врати се отварят и затварят с едно дистанционно и заедно. Това поради липса на средства за инвестиране във втори модул. Всъщност по-добрия вариант е да купя управление за врати за 60лв. Има такива, но са 4 канални, а на мен ми трябват 6. Или още малко акъл и съвети от разбиращи как да управлявам 8 команди през 4 канала.

Казано с думи прости - искам да имам команди "отключи" , "заключи", "отвори" и "затвори" за всяка врата по отделно от едно дистанционно без да плащам за тоя що клати гората. В момента просто това се изпълнява за двете врати едновременно. А а на всичкото отгоре "отвори" и "отключи" са една и съща команда и малко се притеснявам да не батисам моторчетата от централното заключване като тъпчат на място по 15 сек. на всяко отваряне.
                              0888932647

Коментар

На ЛС ще ти изпратя телефона на едно момче - в час е с дистанционните на ролетки, секторни врати и др(всички врати с задвижвания). Ще му кажеш, че от мое име му се обаждаш - да ти каже може ли да издейства отстъпки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X