Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неудобните вещи!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Неудобните вещи!

    Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Зависи доколко са еднотипни и колко са умни. Повеччето що-годе читави приемници имат функция за програмиране на 2ро (или n-то) дистанционно. Ако всичките са от един тип, има добри шансове да стане и без подмяна. Ако обаче на едната ти кола (примерно) дистанцията е с плаващ код, на другата с фиксиран, а третата бачка на инфрачервено, ясно, че няма как да стане.

    Тук-там по магазините (последно съм взимал от Конрад) има готови модули, без кутия. Не са кой-знае колко защитени (бачкат на фиксирана честота и фиксиран код, тоест като по-евтините аларми за коли), но пък едно дистанционно може да се нагласи да сработва колкото си искаш приемника. Както и всеки приемник да сработва от няколко (май до 4, но не съм сигурен) дистанционни. Има и по-умни, но не са по 15 кинта

    Допълнително, с минимални инвестиции на пари и време, може да се смени програмата на процесорчето така, че дори и някой да ти снифне кода, пак да не може да влезе, но тук нагазваме в едни теми, които никак не са за публично обсъждане.
    Ъъъъ - с други думи - знаеш какво трябва да се случи? И като поизбутаме кризата дано не забравя да те потърся на лични и да поинвестираме в тези щуротии?
    0888932647

    Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

    Коментар


    • От: Неудобните вещи!

      Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      Работя и за продавачи и за купувачи. Между чука и наковалнята. Викат те от дилъра да направиш тест саилинг на нова лодка. Бъдещия собственик те пита "какво мислиш за тая лодка?" Дилъра те поглежда и започва да слуша коментара ти много внимателно... После със същата тая лодка ти се налага да прекосиш океан. А върви се оплаквай!

      Снощи заради сложен на наудобно място контролен panel на Автопилот и късо съединение по електрическото задвижване, лодката в на която е брат ми се е ударила в танкер. Разминаване в река Колумбия. Брат ми е спал. Карал собственика. Автопилота хваща къра и започва да върти щурвала като луд. За да се изключи автопилота, трябва да се бръкне между спиците. Върти ли бързо- чупи ръце. Явно са били близо, защото докато дръпнат мотора и са я размазали. Ако е завъртял 5 секунди по рано сега нямаше да имам брат. Абе...
      Добре де нещо не мога да проумея. В страната с най-много адвокати на човек от населението, там дето са съдят за щяло и нещяло, там където в инструкциите за микровълновоте печки изрично пише да не си сушиш котката след като я изкъпеш (щот някаква дебела леля си сварила така котката и после осъдила производителя ... ), та в същата тази страна никой ли още не е осъдил някой производител на лодки заради описаните от теб инциденти???
      Помня че една друга лелка след като е била отвлечена и натикана в багажнка на колата си и не могла да излезе, беше осъдила производителите на коли и официало са задължени да предвидят начин за отключване на багажника отвътре. Та толкова ли никой адвокат на потърпевш като брат ти например, още не е захапал някой производител на недомислени яхти???

      Коментар


      • От: Неудобните вещи!

        Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
        ... в инструкциите за микровълновоте печки изрично пише да не си сушиш котката ... защо адвокатите не свършат и смислена работа ...
        Извинявай за перефразата, но адвокатите не работят за това. Никой от тях няма да допусне да предизвика истинско подобряване на продукта. Виж, инвестиции в юридически услуги от всички страни - това да.

        За илюстрация: в случая с микровълновата фурна, резултатът не е инструкция да не си сушиш котката, а нещо подобно:
        Производителят не носи отговорност за щети в случай на:
        1.
        2.
        .......
        76. пострадали вътре във печката домашни любимци
        ....

        Коментар


        • От: Неудобните вещи!

          Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
          Добре де нещо не мога да проумея. В страната с най-много адвокати на човек от населението, там дето са съдят за щяло и нещяло, там където в инструкциите...
          Спам: Знаеш ли оня виц, който започва с "Триста адвоката на дъното на морето"? И аз не го знам, но ми харесва как започва.

          Иначе идеята звучи добре и правилно. Дали е приложима - не знам, не съм живял в УСА.

          @Жоро Нешев: когато решиш. Все ще измислим вариант.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

          Коментар


          • От: Неудобните вещи!

            Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
            Добре де нещо не мога да проумея...
            Ами не, ние нищо не можем да направим. По закон, в момента в които я отделя от дока за всичко което се случи, съм си виновен аз. Лодките са направени по стандарт, колко е добър и колко вратички има- това е тема на друг разговор. Лодките са достатъчно добре направени за целта си. Повечето от тези лодки не излизат в открито море повече от десетина мили. 99% от лодките никога няма да бъдат подложени и на 50% от това което могат да издържат. Тия дето отиват вътре минават през доста преработки. То и с вашите машини е така -"добре де, кой кретен сложи това болче десятка на джипката, кажи ми колко време ще държи?" Ми по магистралата- много.

            Въпроса е, че ние дърпаме дявола за опашката и ни се плаща за тая работа. Вчера например ми свалиха с крана една 17 метрова, крана я държи на сапаните топната във водата, аз ровя долу да видя всички маркучи ли са закачени- земе да потъне до пирса, ще стане майтап. Мачта няма, всичко увито с найлон. Въртиш ключа и пали. Колко нафта има- божа работа- колкото са сложили в завода. Вкарвам задна- няма никoй, давам предна- там си е. Звъня на дилъра, обяснявам... "Карай, ако можеш, оставиш ли я там, я закъсваме много, Имаме лимит колко време може да стои на дока. Другия ферибот идва утре."
            Колко му е, нали има предна, карам. И се моля ония да са сложили нафтичка за поне 15 минути работа на мотора. Защото и котва няма, завита е някъде долу. И караш покрай камъните. КОй ме бие през пръстите да го правя? $$$$...Е няма да е лошо танковете да са правени от полупрозрачен материал, ръчката на скоростите да е с жило а не електронна... ама на клиента това му харесва. Преди да стигне до неговите ръце, тия работи отдавна ще са оправени. Колко време ще работят-друг въпрос. Е за това им намираме кусури.
            Ти алуминиев картер на паркетник не си ли виждал?

            И пак казвам, лодката от снимките е проектирана и строена в Европа.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

            Коментар


            • Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              И пак казвам, лодката от снимките е проектирана и строена в Европа.
              Франция или Полша, предполагам...

              Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Е т`ва е основание за сериозен размисъл!
              Аз като човек с разен опит откъм автомобили (това е май най-вече от възрастта), ако трябва да интерполирам свойствата на автомобилите към лодките - направо се притеснявам за европските, па за руските (примрно) в прав текст ме е страх...
              Руските коли са направени да те надживеят - включително и при ПТП.
              Последно редактирано от Ясен; 13-09-10, 10:07.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X