Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неудобните вещи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Неудобните вещи!

Мчи кво бе, НИКСД, много си е хубава даже лодката. Ъ-ъ-ъ, колко коня е? Аха!!! Баси, кефа! Оная на гъзарчето от Варна не важи пред тая. Ама тва е платноход бе, щурак. Кви коне те гонят? А-а-а-а, тъй ли било? То, верно че един приятел ходи до Германия да си купи кола... Човекът е механик. Всичко гледал, компресии, окачване, педалите да не са изтъркани... Като я докара, видя че е с три врати. Жена му побесня. Продаде я, горкият, на втория ден и отиде в първия автосалон в Пловдив, да си вземе комби. Извод? Щом ти пасва и те кефи... кво значение имат подробностите. Важното е да ти върже окото. Пък и нали има 24 месеца гаранция, пълна застраховка, попът я оръси с чемшира със светена вода... Ти ся, въженца и кабелчета. Ма прекаляваш вече.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      ... Ма прекаляваш вече.
      Прекалявам я. Я гледай каква е красавица!

Ако се замислиш кусурите и са само от жизненоважно същество. Не съм показвал, че мивката например, не събира чиниите от шкафа.
      Ако избушиш платното в бурята си се затрил като куче.
      Ако скъсаш кабелите на антената-пак.
      Като не можеш да дадеш gas и те влачи към скалите.
      Като не можеш да стигнеш до маркуча под пода,
      като разлееш супата върху електрониката и в мъглата трябва да минаваш през 10 възла водовъртежи,
      като се натровиш от ауспуха,
      като ти зацепи лебедката и изкърти голяма дупка отпред,
      като останеш без ток /радио, светлини, навигация/ по средата на канала във Варна да речем, като...

Знаеш ли, започна да ме сърби. Отивам да си подредя пак аварийната раница и да взема още батерии.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Такива като теб са бедствие за икономиката. Ще оставят без хляб маса хора. Е, верно живи, ама без хляб. И нещастни. Пък и лодката изглежда удобна за дрейф на 50 м. от брега... тя за това е и направена.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          Такива като теб са бедствие за икономиката. Ще оставят без хляб маса хора. Е, верно живи, ама без хляб. И нещастни. Пък и лодката изглежда удобна за дрейф на 50 м. от брега... тя за това е и направена.
          Ами 50 метра, има табела Class "А" Offshore. Става за навсякъде /според табелата/. Такава карахме до Хаваи преди година. И като видях това на снимката, спрях да мисля за нашите електричари като за кретени. Винаги има и по-зле.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:096.jpg
Прегледи:2
Размер:108.4 КБ
ID:5206397

Име:095.jpg
Прегледи:2
Размер:116.6 КБ
ID:5206398

Коментар

NikSD, ако ти направят проблем заради "рекламата", винаги можеш да се прехвърлиш в шоу-бизнеса, имаш си я дарбичката.

Да ви върна малко на суша. Неудобни и опасни вещи.
            Това е "подпиралката" на предния капак на Сузуки Балено. Всичко и е наред, давам я само за сравнение.

Име:Baleno1.jpg
Прегледи:1
Размер:62.9 КБ
ID:5206407

Име:Baleno2.jpg
Размер:40.3 КБ
ID:5206408
            А това е откровено опасната пръчка на Витарата:

Име:Vitara1.jpg
Размер:48.3 КБ
ID:5206406

Име:Vitara2.jpg
Размер:43.4 КБ
ID:5206409

Разликата: на Баленото, както и на повечето автомобили, няма начин пръчката да се откачи случайно. На Витарата обаче (не само, но това ми е пред очите сега) капака ми е падал отгоре 2 пъти. Първия път на чист късмет ме удари в рамото, втория вече имах тренинг и успях да се извъртя достатъчно, че да не ми пробие тиквата.

Разликата е само едно мъничко "завойче", обаче едно-две леки почуквания, неизбежни при работа по мотора, са достатъчни да срутят достатъчно тежкия преден капак върху главата ви. Ладюхите имаха подобен проблем - ако подухне вятър и загазваш.
            Който не вярва може да пробва. С каска.

Най-интересното е, че това чудо е минало тестове, контроли, сертификации и така нататък, като минимум в Япония, САЩ и няколко Европейски държави. На печелившите - честито.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Само ми кажи, ако това го публикуваш на английски, ще имаш ли работа?...
              Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Работа няма да имам....

Нещо не можах да разбера, откъде ще възникнат проблеми за NIKSD, ако това го публикува на английски!
              Доколкото разбирам от писаното във форума, той работи с тези, които си купуват съдовете, не с тези, които ги произвеждат, а това което пише, определено би им било от полза (на купувачите), така че дори повече работа би трявало да има...
              - Къде бъркам?!
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Нещо не можах да разбера, откъде ще възникнат проблеми за NIKSD, ако това го публикува на английски!
                Доколкото разбирам от писаното във форума, той работи с тези, които си купуват съдовете, не с тези, които ги произвеждат, а това което пише, определено би им било от полза (на купувачите), така че дори повече работа би трявало да има...
                - Къде бъркам?!
                Хм, ако си дилър на Загорка примерно и започнеш да обясняваш на клиентите си, че всичките марки бира, произвеждани във фабриката, са все от един и същи казан, само водицата и спирта са в различни дози, как мислиш, дали ще успееш да си намериш повече работа като дилър на която и да било марка бира? Дори и да е вярно? (това последното го пиша, само защото нямам желание да пребия първия тъп адвокат, на който му хрумне да ме съди за клевета)
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Вие сте се вгледали в космическите технологии а мен ме дразнят най-тривиалните ключове за кола , врата ..... и съм ги изпоизрязал и изпилил всичките , че иначе ми издуват джобовете.

И как великия китайски народ не е измислил универсално програмируемо дистанционно за кола, мотор ..... гаражна врата и тн.

А в последно време са ми се нароили карти и картички за кво ли не. Нали е "смарт" глупавата карта , а чипчето и е колкото нокътя ми. Толкова ли не могат да им намалят обема ненужна пластмаса.

Същото се отнася и до лична карта и шофьорска книжка. Кво аджеба им пречи да отразят в личната карта какво имаш право да караш и толкова? Че и контролен талон нося. За какво ли? Аз и така не си го давам като ми пишат актове, че после докато го взема са едни опашкииии. Предпочитам допълнителната глобичка от 10-ина лв.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                    Вие сте се вгледали в космическите технологии а мен ме дразнят най-тривиалните ключове за кола , врата ..... и съм ги изпоизрязал и изпилил всичките , че иначе ми издуват джобовете.
                    Въпроса с ключовете е дълбок, като селски геран!

Възможно ли е при еднакъв стандарт на патроните, никой производител да не се сети да произвежда комплект от да кажем 2, 3 или 5 патрона с еднакъв ключ?!

Тогава ще имаш едно ключе в джоба и с него ще отваряш и апартамента и вилата и гаража, че и офиса..

Единствената причина да си сменям панталоните е че не са в състояние да издържат на тежката броеница, висяща като на надзирател и се разпарят тотално...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Хм, ако си дилър...

Но той и продавач не е, поне съм с такова впечатление, или точно това ми е грешката...
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Работата му силно зависи от дилърите.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          - Къде бъркам?!
                          Работя и за продавачи и за купувачи. Между чука и наковалнята. Викат те от дилъра да направиш тест саилинг на нова лодка. Бъдещия собственик те пита "какво мислиш за тая лодка?" Дилъра те поглежда и започва да слуша коментара ти много внимателно... После със същата тая лодка ти се налага да прекосиш океан. А върви се оплаквай!

Снощи заради сложен на наудобно място контролен panel на Автопилот и късо съединение по електрическото задвижване, лодката в на която е брат ми се е ударила в танкер. Разминаване в река Колумбия. Брат ми е спал. Карал собственика. Автопилота хваща къра и започва да върти щурвала като луд. За да се изключи автопилота, трябва да се бръкне между спиците. Върти ли бързо- чупи ръце. Явно са били близо, защото докато дръпнат мотора и са я размазали. Ако е завъртял 5 секунди по рано сега нямаше да имам брат. Абе...

Име:IMG_0428.jpg
Размер:84.1 КБ
ID:5207848

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Въпроса с ключовете е дълбок, като селски геран!

Възможно ли е при еднакъв стандарт на патроните, никой производител да не се сети да произвежда комплект от да кажем 2, 3 или 5 патрона с еднакъв ключ?!
                            ...
                            Ми не е съвсем така. Един патрон на Аблой е над 200 кинта, пък Декабата е 25.
                            А и различните обекти, които заключваш си ги подредил по важност на разни места в съзнанието си и няма да дадеш примерно за мазето 200 лева за патрон

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                              Възможно ли е при еднакъв стандарт на патроните, никой производител да не се сети да произвежда комплект от да кажем 2, 3 или 5 патрона с еднакъв ключ?!...
                              Всеки ключар ще ти направи толкова еднакви патрони (от евтините), колкото искаш. Ще ти вземе някакви пари за прекодиране, но нищо драстично спрямо самия патрон. Ако искаш от скъпите - има системи с мастер-ключ и подобни. Под секрет казано, тях пак така ги правят, но е регламентирано.

Коментар

Може да ви се стори смешно, а аз да ви се сторя тъп, но честна пионерска - от две седмици имам чутовни проблеми при елементарна смяна на панти за дъска на тоалетна чиния:

1. Силиконовите тапи на чинията, през които се нанизва дългия винт, се полуразпаднаха. Изненада - такива никъде по магазините не се продават. И със Стефан правихме какви ли не финтифлюжки, набивахме един маркуч в друг, за да стане някаква адекватна тапа. Стана де.

2. Новите панти паснаха... да бе да! Производителят се презастраховал и ги направил по-високи. Толкова, че подпорите са предвидени да са 2 сантиметра по-високи, от моите... които изглеждат стандартни де. И сега дъската от едната страна стои на двете предни подпори, а от другата виси на пантите. Познайте кое ще се счупи скоро. Решението - тръгнал съм да правя нови подпори. Може би накрая ще ми писне и ще си направя панти сам.

Мислите, че при закупуване на нова дъска проблемът ще се реши? Да, ама не! Специално ги разгледах - пантите са всякакви с всякаква височина и няма никаква логика. Явно зависят от дизайна на чинията и височината на тапичките. Сиреч всяка дъска според чинията си. И сега ми остава да ходя по Практикер и Бриколаж със старата тоалетна чиния и да меря... Да бе да...

Всичко е направено така, че човек да каже "ХАЙ СИКТИР" и да си купи чиния с дъска в комплект. Никакво нивелиране на пантите, никаква стандартизация на самите чинии. Или поне привидно има, ама няма... И започвате на "направи си сам". Или плащате залудо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X