Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неудобните вещи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неудобните вещи!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Всъщност, ако питаш мен, би трябвало да се прави и от дизайнер, и от програмист, а най-добре от програмист, дето има дизайнерски способности. Само дето тия са още по-скъпи.
    ...или по-скоро от дизайнер , който може да програмира или ползва програмист, защото се говори за дизайн......
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
      Определено - за да измеслиш нещо просто и удобно - трябва доста практика с неудобни неща...
      Когато го комерсиализираш обаче - идва проблема - на публиката и писва и ти почваш да губиш позиции...

Да се направи автомобил който ще искара един човешки живот, ще струва съвсем малко по-скъпо - около 30 до 50%. Кой обаче иска да си кара същата кола толкова дълго?

Мисля, че става дума за грешен фокус на човешките усилия - потребителската нагласа направо ни съсипва.
      За съжаление - в момента нямаме друга алтернатива....
      Без всички да се наядат и без да се появи някой нов месия нещата няма да се променят...
      Аз, братче, аз съм този човек. Има един автомобил, който /надявам се/ много скоро ще си купя и ще си го карам цял живот -
      Universal-Motor-Gerät“ - Unimog. Който иска нека си купува пластмасово-електронни кенефи, аз искам свиреп, стоманен, военен, ГФР-ейски Unimog.
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
        ...или по-скоро от дизайнер , който може да програмира...
        Тия са още по-голяма рядкост.

Просто виж какво става в интернет. Истински хубавите (не шарените, а направените с вкус, и заедно с това оптимално функционални) страници са супер рядкост. Обикновено се правят не от 1-2 човека, а от нарочна фирма, занимаваща се с това. И в тая фирма задулжително има и от двете породи. И излиза скъпо, но си струва.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бъркате и двамата. Ергономията е инженерна работа и има съвсем малко общо с дизайна.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
            Да се направи автомобил който ще искара един човешки живот, ще струва съвсем малко по-скъпо - около 30 до 50%. Кой обаче иска да си кара същата кола толкова дълго?
            Аз искам... ама няма.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
              ......
              А на човек му трябва дреха, цвърчаща пържола и гола жена.
              И бира .....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

И аз обожавам простите и доказано-качественните неща. Някой ги наричат просто ,,класика,, Скоро чух по телевизията мнението на един свещенник по този въпрос,а именно човека каза така: Около простите неща,ангелчета-сто. Около сложните,ни едно. С две думи и пълна яснота по въпроса.

Коментар

И аз, като повечето мъже, си падам по практични и удобни неща. Но при "силния пол" има по-голям избор, виж при жените нещата граничат с мазохизъм , а и нямат много много избор, та да не се оплакваме чак толкоз .

Аз повечето неща гледам първо да са ми удобни и практични, разните джобове по възможност да не са с ня'кво П-образно (квдратно) дъно, разните му копчета или цип да функционират нормално, че ми се е случвало да си "чупя" пръстите докато откопчая некое копче. И дизайна е кажи речи на последно място

И все пак да не забравяме, че има и по-зле от нас. На жените и джобове им не слагат или са само декоративни ужасТ.
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Дизайнът би трябвало да е следствие на функцията. Обаче пропускате, че функциите биват различни. Да вземем например джобовете на ризите. Като гледам в гардероба си имам най-различни - без джобове, с джобове без копчета, джовобе с копчета и джобове с капачета с копче. Значи се продават всякакви. Ако работиш динамично, т.е. навеждаш се, висиш от някъде и т.н., то функционално е ризата да е капаче на джоба. Обаче не всички се занимават с това. Някои държат в него химикалка, тя се защипва и не пада дори като се наведеш, а в джоб с капаче изобщо няма как да влезе. Ако има само едно копче, без капак, то нещо широко, като документи или калкулатор си седят вътре спокойно, а може и химикалка. В тези, които нямат копче пък може да поставяш за кракто неща (например тъмни очила, докато плащаш на бензиностанцията). Дори можеш да го правиш и с мръсни ръце. Не разкопчаваш нищо, така че внимавайки не докосваш дрехата. Аз лично предпочитам ризи без капаче на джоба, така или иначе ми е неудобно да държа нещо в него за дълго, а за кратко предпочитам лесния достъп. Не гледайте само от собствената си камбанария, а просто търсете това, което е прозведено за вас.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Бъркате и двамата. Ергономията е инженерна работа и има съвсем малко общо с дизайна.
                      Не бъркаме....става дума за уеб-дизаин.За другото съм съгласен .

Коментар

Вероятно, всички знаете вица за запознанството между двама посетители на клуб Спартакус?

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                          Баща ми е завършил промишлен дизайн и е работил много дълго време по специалността. Той ми каза, че тогава (соц-а) всички стоки са минавали минимум за одобрение през тях, а в повечето случаи самите те като специалисти са ги проектирали.т...
                          То, че беше така - вярно е. Мисля бяха диагонално на Пирогов.
                          Ама сега не мога да се сетя за нито една нашенска промишлена стока.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Вероятно, всички знаете вица за запознанството между двама посетители на клуб Спартакус?
                            Не?

Коментар

- Аз съм Петър (дизайнер)
                              - Аз съм Иван (обикновен гей)

Коментар

Проблема е че в таз' държава, всеки прави каквото не може и гледа да прескочи когото може и да мине както може и от дето може....

Преди 20 години съм бил много тъп...щото не знаех как "жълтата раса ще завладее света".......ергономия и дизайн-голям майтап..... .В сегашно време вече спорим:-....бе има и качествена китайска стока........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X