Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неудобните вещи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Неудобните вещи!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Всеки ключар ще ти направи толкова еднакви патрони (от евтините), колкото искаш. Ще ти вземе някакви пари за прекодиране, но нищо драстично спрямо самия патрон. Ако искаш от скъпите - има системи с мастер-ключ и подобни. Под секрет казано, тях пак така ги правят, но е регламентирано.
    Псилютно верно. Патронът на входа се прецака. Купихме нов и вместо да вадим 50 ключа, един байно ни пренареди новия патрон. Услугата върви между 20 и 30 лв. за обикновен, секретен патрон, но сигурно има цака и за ямковите. Е, новият патрон трябва да е с каналите на ключа де.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Потребителите като правило са много прости../простете моето откровение/

Не им стига умствения капацитет да проумеят идеята на "ключа" ..

Никой хомо сапиенс с нормален интелект,не би решил, че му трябват 32 различни ключа, за да си влиза в имотите..

Говоря за ключове, защото все още са масови и достъпни, иначе е ясно, че в бъдеще вратите ще се отварят пред нас, от имплантирана под кожата /в участъка между лакътната става и китката/ ампула..

Тестовете са успешни, вкарва се с голяма игла и живота става далеч по-лесен... / и контролиран/.. но това е за друга, тема, защото касае и пазаруване без пари или карти и т.н....Двоичен код!

Темата е за уродливите предмети, които ни заобикалят!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Всеки ключар ще ти направи толкова еднакви патрони (от евтините), колкото искаш. Ще ти вземе някакви пари за прекодиране, но нищо драстично спрямо самия патрон. Ако искаш от скъпите - има системи с мастер-ключ и подобни. Под секрет казано, тях пак така ги правят, но е регламентирано.
        Да не говорим, че всеки със средни технически умения би се справил със задачата. Пренареждането на патрон не е чак такова техническо предизвикателство.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Да не говорим, че всеки със средни технически умения би се справил със задачата. Пренареждането на патрон не е чак такова техническо предизвикателство.
          Всеки патрон се отваря със завъртане на "универсален ключ", т.нар. "френски", може и водопроводен, след което бравата се превърта с отвертка!

Просто като фасул е се да се произведат касови стандартни брави и да вървят в комплект с един ключ и колкото имота имаш да заключваш...
          Последно редактирано от Volk; 10-09-10, 00:50.

Коментар

"Джакузи"!

В годините на изобилие имах глупостта да поръчам такова за вкъщи.. Инсталирах си и кабелна телевизия срещу него с идеята да гледам новините, с халба студена бира...

По-голяма отврат не съм си представял!

Това е едно, незнам как да се изразя, "двойно дъно" в което се наслагва кир и мръсотия, но няма начин да я измиеш..за да не ползвам епитети..

При всяко включване, все едно някой е надул канализационната система и изведнъж се оказваш потопен в подгрята смърдяща зловонна течност, която на всичкото отгоре и кипи около тебе!

Единственното успокоение е , че гадостта си е твоя или на близки хора, което не важи за СПА центровете!

Заменям луксозно джакузи за чугунена емайлирана вана!

Коментар

Никсд, това което виждам от твоите снимки са спестени десетки долари, даже не само части от цента... за които също често се рискуват човешки животи, в името на спестеното от масова продукция. Причините сме ги обяснили по-горе няколко човека... Инженери с мислене на счетоводен-фатмак, както се изрази Ясен. Акцента е върху фатмак, защото самия аз освен, че съм инженер, имам и отлична оценка на държавен изпит по счетоводство, та не съм толкова краен в оценките на други професии... да не говорим, че съм изкарал и доста пари от оптимизиране на продукти, но без да им развалям качеството... обаче някои хора стигат до крайности в усилията да се харесат на шефа, загърбвайки всякаква чест...

Клиентите искат каквото им предложи маркетинга, маркетинга пък предлага каквото може да пробута за най-много пари, при най-минимални разходи, НО след като са му казали, че клиента би си го купил втори път... понякога обаче и маркетинга е подведен от документите, които получава от проектантите... които пък се борят за блогволението на мениджърите, които пък се отчитат с печалба пред акционерите... Уви, вече има твърде малко еднолични собственици, от които да зависи някакъв имидж... Краткотрайният, може да се смени за години... вакуми на пазара не остават.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                Вие сте се вгледали в космическите технологии а мен ме дразнят най-тривиалните ключове за кола , врата ..... и съм ги изпоизрязал и изпилил всичките , че иначе ми издуват джобовете.

И как великия китайски народ не е измислил универсално програмируемо дистанционно за кола, мотор ..... гаражна врата и тн...
                Универсални дистанционни има колкото щеш. Универсални ключове - също. Няма проблем да си направиш всички имоти, в това число и движимите, да се отварят с едно дистанционно. Най-евтиния модул е към 15 кинта, дистанционните мяй бяха 5лева бройката, не помня точно.
                Има го отдавна измислено и с ключове.
                Виж, за личните карти не мога да помогна ...

@NIKSD: да взема да ви дойда един "жичкаджия" ли? Ама пусто, страх ме е от дълбокото, не ставам за морски
                Интересно ми е при такава катастрофа, кой го отнася? Производителя на автопилота, монтажника (ако е друг) или собственика да го ду.а?
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Всеки патрон се отваря със завъртане на "универсален ключ", т.нар. "френски", може и водопроводен, след което бравата се превърта с отвертка!
                  Хм..., колко просто звучи, а като знам колко време отнема и какви следи оставяя...
                  Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Просто като фасул е се да се произведат касови стандартни брави и да вървят в комплект с един ключ и колкото имота имаш да заключваш...
                  Е може и със едно "дистанционно" с обхват 30см. и приемник+електронни ключалки.
                  Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Tef4o, отнася го брат ми. Капитана винаги е виновен. Даже и като спи.
                    Аз отначало помислих, че се базика- прочел темата и ... Май ставам суеверен. Жичкаджия не е нужен. И ние го можем. Не нм дават да пипаме- пада гаранцията на новата лодка.
                    Параграф 22...
                    Точно предния ден да си отворя устата и ...
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Tef4o, отнася го брат ми. Капитана винаги е виновен. Даже и като спи.
                      Аз отначало помислих, че се базика- прочел темата и ... Май ставам суеверен. Жичкаджия не е нужен. И ние го можем. Не нм дават да пипаме- пада гаранцията на новата лодка.
                      Параграф 22...
                      Точно предния ден да си отворя устата и ...
                      За жичкаджията се бъзиках - даже и да ви трябва, не съм аз, наистина имам страх от дълбока вода (над метър и половина...).
                      За останалото - мога само да ви пожелая минимум ядове! Колкото и да искам, съмнявам се, че мога да съм полезен с нещо реално
                      Суеверията не помагат.
                      Имам още въпроси, но като че ли не е това темата, а и вероятно не е сега момента.

Коментар

Абе на тия в US, колите и те ли са им като лодките?
                        Питам щото нямам практика с щатски машини.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Универсални дистанционни има колкото щеш. Универсални ключове - също. Няма проблем да си направиш всички имоти, в това число и движимите, да се отварят с едно дистанционно. Най-евтиния модул е към 15 кинта, дистанционните мяй бяха 5лева бройката, не помня точно.
                          Я се отпусни още мъничко и дай подробности , че аз съм изостанал в развитието си явно. Това без да си сменям модулите на досегашните аларми ли?
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                            Да, сьщите са. Лодката е европейска /проектирана и строена/.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                              Я се отпусни още мъничко и дай подробности , че аз съм изостанал в развитието си явно. Това без да си сменям модулите на досегашните аларми ли?
                              Зависи доколко са еднотипни и колко са умни. Повеччето що-годе читави приемници имат функция за програмиране на 2ро (или n-то) дистанционно. Ако всичките са от един тип, има добри шансове да стане и без подмяна. Ако обаче на едната ти кола (примерно) дистанцията е с плаващ код, на другата с фиксиран, а третата бачка на инфрачервено, ясно, че няма как да стане.

Тук-там по магазините (последно съм взимал от Конрад) има готови модули, без кутия. Не са кой-знае колко защитени (бачкат на фиксирана честота и фиксиран код, тоест като по-евтините аларми за коли), но пък едно дистанционно може да се нагласи да сработва колкото си искаш приемника. Както и всеки приемник да сработва от няколко (май до 4, но не съм сигурен) дистанционни. Има и по-умни, но не са по 15 кинта

Допълнително, с минимални инвестиции на пари и време, може да се смени програмата на процесорчето така, че дори и някой да ти снифне кода, пак да не може да влезе, но тук нагазваме в едни теми, които никак не са за публично обсъждане.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение

Е т`ва е основание за сериозен размисъл!
                                Аз като човек с разен опит откъм автомобили (това е май най-вече от възрастта), ако трябва да интерполирам свойствата на автомобилите към лодките - направо се притеснявам за европските, па за руските (примрно) в прав текст ме е страх...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X