Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неудобните вещи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неудобните вещи!

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Както знаеш тестисите са винаги на различнна височина..

При употреба на анаболи се смаляват, но денивелацията се запазва..
    Е да ти имам отправната точка Това се казва да си правиш т***к с дизайнерските решения.
    A иначе се смаляват, щото още първите 24 часа след употреба на анаболни стероиди естественото производсво на тестостерон спада с до 40%.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    [ATTACH=CONFIG]244054[/ATTACH]

Задницата на Nissan Cube,попиках се от смях като го видях.

Отивам да тьрся снимки на тестиси..............
    На мен задницата на този Нисан ми се струва плачевна - прилича ми на печка Раховец...
    С "Фармахим" - непобедим
    Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
      На мен задницата на този Нисан ми се струва плачевна - прилича ми на печка Раховец...
      Ако си направиш снимка на лицето, анфас и ти я разделят на две симетрични половини /еднакви, съответно лява и дясна/, няма да се познаеш..

Но това е до време.. Скоро ще има "криза в полза на практичността" и тогава всички естетики и изгъзици ще станат история..

Всъщност Пи Ара ще обяви, че най-красивото е асиметричното и добитъка ще хукне по загона..

Коментар

...сега сме в 21-ви век и датчиците за неплътно затворени врати се намират в природата
        И понеже сме в 21 век, понятието graceful failure и изобщо теорията на надеждността са почти забравени, но остатъци от тях се намират в традициите.

Човешкият мозък е странно нещо - винаги търси симетрията!
        Щеше да е странно, ако симетрията не вършеше толкова добра работа навсякъде. В частност, симетричните конструкции са по-здрави. В тях, за повече механизми на счупване се грижи математиката, вместо да трябва да го правят инженерите.

Всъщност, автомобилите са донякъде асиметрични (място на шофьора, разположение на трансмисия и други по-дребни неща), но тази асиметрия е от зор и поради факта, че от много неща трябва по едно.

Ами това струва пари бе, приятелю. Нали трябва да се проектира различната дясна врата - панти, ключалки, ала-бала.
        ...
        Защо например след като си удариш колата, изправяш калниците и другите тенекии, че даже и ги боядисваш?
        Дясната врата все едно е различна - панти, ключалка - и все едно се проектира отделно и това струва пари.

А за изправянето на тенекии и боядисване - огледай колите на по-радикалните участници и пак го кажи.

---
        Бос, недей да търсиш снимки на тестиси. Виж се в огледалото. Ако се вгледаш по-внимателно, тялото е пълно с дребни асиметрии, породени, както и при автомобилите, от много детайли, които трябват само по един, а не може всичко в средата. Нахвърляни са без много ред, главно в интерес на окабеляването и без стремеж към прегледност.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Бос, недей да търсиш снимки на тестиси. Виж се в огледалото. Ако се вгледаш по-внимателно, тялото е пълно с дребни асиметрии, породени, както и при автомобилите, от много детайли, които трябват само по един, а не може всичко в средата. Нахвърляни са без много ред, главно в интерес на окабеляването и без стремеж към прегледност.
          Това е проблема на инженеринга и дизайнинга!

Бърка си в едната ноздра и и си казва, " Щом аз имам две ноздри, значи и автомобила трябва да има два фара...

Аз пък ви казвам, че един мощен, плосък, светодиоден фар разположен централно, е достатъчен, въпреки че си имам две ноздри!
          Последно редактирано от Volk; 07-09-10, 02:46.

Коментар

@ Волк. С асиметрията в човешкото тяло съм добре запознат. Да кажем, че "двете половини" не са симетрични, но са много силно подобни. А вероятно си чувал за проучването, където показват на някакви хора, картинки на други хора и първите трябва да посочат кои лица най-много им допадат. Е, оказва се, че мнозинството харесват лицата, максимално близки до симетрията.

Дясната врата все едно е различна - панти, ключалка - и все едно се проектира отделно и това струва пари.
            Искаш ли да ти покажа панти на един автомобил, дето нямат разлика м/у лява и дясна? Хубаво де, Победата е проектирана 42-3та година, няма да я давам за пример.

Но съгласи се, че не е едно и също да проектираш изцяло нов детайл, спрямо това просто да инверсираш левия, та да стане десен. На аутокада това става за половин секунда с цигарите и кафето.

П.п
            Това е проблема на инженеринга и дизайнинга!

Бърка си в едната ноздра и и си казва, " Щом аз имам две ноздри, значи и автомобила трябва да има два фара...

Аз пък ви казвам, че един мощен, плосък, светодиоден фар разположен централно, е достатъчен, въпреки че си имам две ноздри!
            Не знам какво ти се опитваш да ни кажеш, но от както има автомобили, техните габарити се маркират. Преди 100 години - с лъскави месингови фенери, в днешни дни - знаеш с какво.
            С "Фармахим" - непобедим
            Дизел - само дънки!

Коментар

Ами не. В София мърдат едни трамваи-циклопи и ги спасява само грубото преимущество в маса и предимство по ЗДП. Мотористите също могат да разкажат. А на колите двата фара си трябват, били те диодни или ацетиленови.

Коментар

А на колите двата фара си трябват, били те диодни или ацетиленови.
                Ти си изкопаемо...

На колите вече ще има все по малко "свещници" и все повече от вашите компютърни изгъзици, на които пък въобще не им трябва светлина...

Както гледаш задницата при паркиране, така ще се гледа занапред и предницата, а и с опцията да виждаш кого може да блъснеш, без да го виждаш във видимия спектър..

Остаряваме Ясене.. /но държим денивелацията/

Коментар

Искаш ли да ти покажа панти на един автомобил, дето нямат разлика м/у лява и дясна? Хубаво де, Победата е проектирана 42-3та година, няма да я давам за пример.
                  Я се вгледай по-внимателно. И лявата и дясната врата са с десни винтове навсякъде - инверсия, друг път. Стъклата отварят ли се? А с какъв винтов механизъм? Левичари ли търсят да сглобяват половината? Има една такава думичка "технологичност" - тази врата не възниква от чертежа, ами си има процедура - детайлите един по един, нитове, болтове, лепило, кит, преса, 2-3 вида заваряване... Тази процедура може драстично да се различава за привидно еднаквите врати, примерно 3х в технологичната цена.

Както гледаш задницата при паркиране, така ще се гледа занапред и предницата, а и с опцията да виждаш кого може да блъснеш, без да го виждаш във видимия спектър...
                  Това променя ли принципно проблемите? Напълно автоматизираната система ще има не само два фара, но и две камери. Зер, има същите проблеми да решава, а геометрията не е просто препоръка.

Айде бе, остаряваме - не ме пиши в А група, не съм направил още и половината си деца.

п.с. Добре че ме подсети. Отивам да свърша нещо важно.
                  Последно редактирано от Ясен; 07-09-10, 02:59.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Да ви имам проблемите! Телефона падал от джоба...
                    Я се пробвайте да запалите мотор на които стартера минава през компютър. Натискаш "старт" и компютъра ти отвръща "стартер не е намерен". Слизаш в машинното- стартера си е там, моторетката си е ок, акумулаторите и те. Ама си имаш компютър вместо обикновен ключ с реле.

Как да е, палиш на късо и включваш на "Предна". Ти включваш ама то не се включва. Нещо калпава връзка по жиците и не дава сигнал за позицията на лостчето на скоростите. Компютъра...Защо ще сложат едно просто жило...
                    Вкарваш един в машината, и като ревнеш по радиото той с крак рита лоста и си на скорост. Тръгнахме!!! И всичко угасна. 5 монитора за електрониката и всичките вързани към една черна кутия. В кутията бушон ама за да стигнеш до него ти трябва специален instrument. Защо ще е обикновенна отверка и защо трябва да е вътре на скрито... Бушона специален ама ние го "побългаряваме" и всичко пак светва.

После моторите угасват. И двата. Слаба връзка по някои от милионите кабели и електромагнита вързан към автоматичната противопожарна инсталация спира горивото. Трябва да е автоматична защото може да пропуснеш да забележиш на 15 метрова лодка че има пожар. Е за това има отделен компютър. Що ще сложат само едик кран за спиране на горивото...

Стоиме ние по средата на нищото с угаснали мотори, псуваме на около 5-6 езика и третия вика "е.ал съм му майката, отивам да с.рa". Добре, че се сетих да го попитам дали кенефа е от гзарските. "От гъзарските е, сега какво, да не с.ра ли?" "Взимай кофата..."

За всичко това има алтернатива, решението е просто, изисква кранове, жила и помпички струващи стотинки.

Ето ви кенеф струващ под $180.00.

http://www.westmarine.com/webapp/wcs...classNum=10688

Работи безотказно около 5 години. После цялата помпа с клапaнчетата се сменя за 4 минути срещу $30.00. И помпи солена вода.

Ето ви почти същото нещо за $10 000.

http://www.westmarine.com/webapp/wcs...classNum=11080

Има електронно /не се бъзикам/ управление и около 10 помпички, реленца, клапaнчета... Работи със сладка вода, дърпа 40А ток и никъде няма резервни части за евентуален ремонт. При наличие на такъв- носете си кофа...

Та какво беше за ризата и джобчето?
                    Трогнах се и се просълзих. Напомни ми безконечните "огледи" на автомобили миналата година преди да успея едвам-едвам да си намеря такъв без никаква електроника. Е, всъщност пак сбърках - изгоря ми алармата и ме прецака зловещо. Успяхме да я премахнем. От тогава пак сметнах, че отново съм щастлив собственик на автомобил без никаква електроника. Да, ама не - делкото ми било "електронно". И естествено имах сериозни проблеми именно с него...

Може би проблемът е в мен. Работя като компютърен специалист и затова ненавиждам всичко електронно. По същият начин съм забелязал как селяните мразят животните. Тъй де - колко хора си обичат истински работата? Четейки по-нагоре се сетих за английската кралица... ама сигурно дори тя се оплаква понякога

Коментар

• От: Неудобните вещи!

Филипе, не я знам кралицата как е ама ние сме за оплакване. Освен, че ти бьркат в нервите тези неща, понякога могат де те вкарат в гробищата. За едното таковано бушонче може да стане такова мвзало...
                      А за колата- не си сам. Няма кола в семейството, която да е повече от 2 заплати. Не, че сьм ги натрупал, мросто не мога да се примиря с идеятя, че ще карам кола дето да ме командва. Е гледат ме странно по светофарите ама поне не се налага да си убучавам компютьра как да ми вдига стьклата.
                      Умна жена и проста кола, иначе ще береш ядове. Елементарно /ама като гледаш какви коли карат и какви жени .../
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Да ви имам проблемите! Телефона падал от джоба...
                        Я се пробвайте да запалите мотор на които стартера минава през компютър. Натискаш "старт" и компютъра ти отвръща...
                        Абе не е за приказване. Буквално снощи се наложи да дърпам брат си. Кофти уред за измерване на горивото... И дилър дето вика "заредена е". Угасна на 30 мили вътре. Като го закачих и...
                        Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        ММММ да,и резервоар от черна непрозрачна пласмаса щото бялата прозрачна е слагат на говняния танк,че много ми е важно да знам колко е пьлен,а колко гориво имам......
                        Аааа, пичове, досега съм се търкалял по земята от смях!
                        Знам, че никак не ви е било смешно, обаче "Комиците" ряпа да ядат...

Може би не е съвсем по темата, но винаги съм си мислил, че морските машинарийки трябва да са сериозно подсигурени и много, ама много желязно направени. Все пак, да ти угасне Опелчето на магистралата е само леко досадно, в сравнение с това да ти угасне катера в средата на океана.
                        Наистина ли се срещат толкова калпави системки или е по-скоро въпрос на икономисване на инвестиции от където не трябва? И друг път съм виждал оплаквания по ваши теми - отказала навигация, прецакани генератори и т.н.

По горе се споменаваше, че пазара се определя от това, какво иска потребителя. Аз пък си мисля че масовия потребител иска това, което му набие в главата по-наглия ПиАр. А после ей такива като нас реват, че вече никой не произвежда истински джипки... обаче да знаете колко по-бяло може да стане бялото... А векът на абсолютната практичност няма да дойде скоро. Доказано по-лесно е да продадеш нещо лъскаво и грабващо окото, независимо дали работи или не. Както беше казал някой - изобретихме революционно ново, триъгълно колело - доказано друса един път по-малко от квадратното!
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Умна жена и проста кола, иначе ще береш ядове. Елементарно /ама като гледаш какви коли карат и какви жени .../
                          Айдеее, па влезнА у цитатника.

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Наистина ли се срещат толкова калпави системки или е по-скоро въпрос на икономисване на инвестиции от където не трябва?
                          Срещат се, да, и не е въпрос на икономия, а на всичката пАра в свирката от страна на производителя и ползването на евтини инженери, които не са чували за гореспоменатото graceful failure, а какво остава за цялата теория на надеждността.

---
                          Пак да кажа, не е електрониката, което ви мори. Електрониката може да се направи и добре. Защо толкова рядко става - отделен въпрос.

Коментар

Вьпрос на тьрсене и предлагане. Като питах навремето "защо така ги правите бе?", ми отговориха "стой и слушай коментари". Е след 10 минути разбрах. После на бегом в магазина за спасително оборудване. На вас ви е майтап ама аз направо се шашнах. "Искам да е пьлен автомат! Няма нужда от това механичното, разваля интериора тая рьчка". Аз накрая буквално вьрвях по моста и псувах.
                            Всичко това се отнася зе любителски лодки. Стандарт няма. Мога да си направя корито в задния двор и сьм капитан та дрьнка.
                            В Калифорния колело се кара с каска, 20 метра лодка се кара с мрьсна газ. Правете си изводи.
                            Е сега сбм на една, чисто нова. GPSa в кокпита, радиото долу. "лодка на позиция ... Обади се"! "чакай да видя аз ли сьм!" Смях в залата другари...
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Пак да кажа, не е електрониката, което ви мори. Електрониката може да се направи и добре. Защо толкова рядко става - отделен въпрос.
                              Мда... като погледнем нагоре, над главата ни кръжат сумати сателити изстреляни преди бая години. Всичките ги управлява електроника. При среда много по-враждебна от пътищата, калта и дори океана. И не дават дефекти. От друга страна преди известно време се занимавах с разработка на автомобилна електроника... имаше месеци спорове за едно кондензаторче, което струва части от цента и според производителя на чипа задължително трябваше да е вързано между две крачета, ама не, някоя умна глава беше решила, че може да си го спести... и наистина в около 2/3 от случаите сработваше и без него . Да не говорим, че до преди това бях живял с илюзията, че еднослойни хартиени платки отдавна не се използват... Та с електрониката може и така и така, при това нещата не са сложни и причините за слаба надеждност не са в некадърността. На практика електрониката би могла да бъде по-сигурна от механиката, стига да има желание.

Колкото до несиметричните врати. Първо не се знае коя ще е от към тротоара. Спира се по различен начин. Второ несиметричните зони на деформиране са ужасно сложна задача, трудно е да направиш колата да се сгъва от ляво и от дясно по различен начин, така че да не блокира отварящите се по различен начин врати.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

GPSa в кокпита, радиото долу. "лодка на позиция ... Обади се"! "чакай да видя аз ли сьм!" Смях в залата другари...
                                ...утрепа рибата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X