Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За БАН, и има ли такова животно :)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: За БАН, и има ли такова животно

А, ясно. Наистина не те бях разбрал.

За България не мога да се изкажа. Към западноевропейски кравар милост нямам. Оядени плондири с бездънни за пари усти. За българските нямам мнение. Не съм запознат.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Схемата се опрости ...

Да съсипем ли краваря в името на науката или да съсипем науката в името на краваря..

Това се нарича "ограничени ресурси" и някой трябва да се подпише под разпределението...

Затова трябва краваря да стане по-заможен, за това в цял свят научните институти помагат, но нашите учени не се занимават с такива простотии...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        А аз просто не се интересувам от тяхното мнение по такива въпроси. Безразлично ми е. Ако беше по-умно от моето, те щяха да са научните сътрудници, а аз - кравар.
        Уважавам такива хора за това което са, и това което вършат. Наясно съм, че сам аз няма да го върша. Така че не ги унижавай като ги противопоставяш на нещо, с което по принцип не могат да се справят. Зер не очакваш да ти издоят 20 кила от дива крава, нали? Нито да ги лекуват с живовляк вместо с антибиотици.
        Така е. Но когато академик как се казваше (шеф на БАН) говори като кравар как да му повярваме, че може да прави наука?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Прощавай, но дянков не е финансист. Поне от действията му не личи да е. Всичко което прави, е да изтупва брашнения чувал.
          От това че краде, не взема а именно краде, от науката, парите за краварите не стават повече. Само за двойното плащане на тютюна, парите са повече, отколкото за цялата българска наука във всичките и форми.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Той е финансист..

Главната му задача е да управлява парите на обществото..

Докажете, че заслужавате повече от краварите и ще ви даде...

Иначе затваряме Кулата..
            Но ти продължаваш нищо да не си разбрал. Науката е инвестиция в бъдещето на "краварите", а не продънена яма за наливане на пари. Спорът стана безсмислен.

Нека "финансистите" триумфират. Другите - кой както може да се спасява. Възрастните - дано се доберат до пенсията. Останалите - ще сме поредното поколение избягали от тази помия...

Коментар

Прощавай, но дянков не е финансист. Поне от действията му не личи да е. Всичко което прави, е да изтупва брашнения чувал.
              От това че краде, не взема а именно краде, от науката, парите за краварите не стават повече. Само за двойното плащане на тютюна, парите са повече, отколкото за цялата българска наука във всичките и форми.
              Аааа... Първи признаци на приземяване!

Щом сте прочели, че и тютюнджиите няма какво да ядат, значи вече сте кацнали... "Малка стъпка за БАН, голяма крачка за България!"

По-добре вижте, кой да изнесете извън иглуто, защото нови пари няма да дойдат...

Ще откриете дълбоко скрит инстинкт за оцеляване и ще видите колко лесно ще стане да се пратят в кланицата яловите крави!

Време е за кадруване...

Коментар

Още едно нелепо заблуждение.
                Какво ВСЪЩНОСТ става във Вселената знаят единствено учените, какво става по нашия си свят са чували и други, но най-добре знаят и го разбират пак учените. Така че да изтрезнява и да слиза на земята трябва кой да е друг, само не ние.
                Дали има какво да ядат тютюнопроизводителите не знам, и не ме интересува. Елементарната вменяемост предполагаше много отдавна да са се огледали за друго производство. Не го правят - значи проблема е при тях, не в БАН. А това че държавата "щото така" им дава още по една цена, за едно и също нещо, освен тази която са получили от търговците, вече е проблем и на БАН, и на цялото общество. Но щом електората на дпс е по-ценен за държавата от единствената и наука - видимо всичко е правилно. И това в ХХІ век.
                Ето от къде всичко тръгва надолу, и не науката е виновна за това. А тъкмо тези, които игнорират резултатите и.

Коментар

Това няма да промени ситуацията...

Във "вълчи времена" - вълчи закони...

Точно сега, никой няма да чуе воплите ви...

Изчакайте нормалния човек да се почувства сигурен за утре и тогава му бутнете "искането за финансиране на наука"...

Или може би сте си мислили, че то пада от крушата?

Коментар

Вопли ли? Чии? Аз вече чувам вайкането на обществото, което отдавна не слуша учените си. Това което се случва в момента, е резултат именно от такова ослушване. А в такива сигуации най-много го отнасят именно невежите. Умните нямат проблем, а неуките нямат шанс и да оцелеят, камо ли за нещо повече.
                    Сега ти вземи се замисли, и от сиромахомилската "правда на малкия човек" слез на земята. Или плащаш на учените - или умираш. В техногенна цивилизация нямаш никакъв друг вариант. Не плащаш - цивилизацията ти изчезва. Започвайки именно от говедарите.

Коментар

Вопли ли? Чии? Аз вече чувам вайкането на обществото, което отдавна не слуша учените си. Това което се случва в момента, е резултат именно от такова ослушване. А в такива сигуации най-много го отнасят именно невежите. Умните нямат проблем, а неуките нямат шанс и да оцелеят, камо ли за нещо повече.
                      Сега ти вземи се замисли, и от сиромахомилската "правда на малкия човек" слез на земята. Или плащаш на учените - или умираш. В техногенна цивилизация нямаш никакъв друг вариант. Не плащаш - цивилизацията ти изчезва. Започвайки именно от говедарите.
                      Всъщност този народ си е природен за робство. От 500 години турско робство в няколко години хаос последван от царстване на чужди царе. После 45 години и малко (или много) отгоре съветско робство и сега размахваме европисма по-важни от наши си закони...

Който е роден за роб - явно роб ще си остане. На роба не му трябва ни наука, ни образование. На него му трябва мотика и мастика...

Сещам се веднага за историяна на Иван Салабашев и простотията българска по ония времена. Все едно чета днешен вестник - нищо, ама нищо не се е променило... Хич даже!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

По-добре вижте, кой да изнесете извън иглуто, защото нови пари няма да дойдат...
                        Напълно съм съгласен. По-вече от 15 г пред очите ми в един институт поне половината от личния състав нищо не правеше, освен пиенето на кафе сутрин, ходенето на обяд и изчакването на края на работния ден! Малка група хитреци си бяха уредили договори с чужди контрагенти и изкарват и до ден днешен сносни пари. Без да си плащат разходите, консумативите и всичко останало, което един нормален бизнесмен си плаща. А под шапката на БАН е най-удобно. Като искат да изкарват пари, нека си направят частни лаборатории, да ги оборудват и сертифицират, а не "частници в държавното"! Необходима е реорганизация. Нека да останат тези 40-50 процента от учените, които се занимават с чиста наука. Останалите знаят как да се оправят.

Коментар

Първоначално публикуван от Piero Преглед на мнение
                          Напълно съм съгласен. По-вече от 15 г пред очите ми в един институт поне половината от личния състав нищо не правеше, освен пиенето на кафе сутрин, ходенето на обяд и изчакването на края на работния ден! Малка група хитреци си бяха уредили договори с чужди контрагенти и изкарват и до ден днешен сносни пари. Без да си плащат разходите, консумативите и всичко останало, което един нормален бизнесмен си плаща. А под шапката на БАН е най-удобно. Като искат да изкарват пари, нека си направят частни лаборатории, да ги оборудват и сертифицират, а не "частници в държавното"! Необходима е реорганизация. Нека да останат тези 40-50 процента от учените, които се занимават с чиста наука. Останалите знаят как да се оправят.
                          И щом нямаме знанията и уменията да реформираме - ние ще ги закрием!

Умно, умно та пращи от мозък и биотокове.

Аз казвам НЕ - щом нямате знанията и уменията да реформирате, то се махнете и отстъпете място на тези, които могат!

Коментар

Това с науката ни най-малко не е само български проблем. Особено сладострастното презрение към нея дойде все пак от самообявилия се за просветен и напреднал Запад.
                            Виж българите, след поредното клане като са бягали в планината, за новото село са строели първо училище, и чак после къщи и черква. Което естествено е трудно разбираемо за общество, което се черкува в мола.
                            Във всички времена всички народи са вдигали най-големите си строежи за прослава на боговете си. Храмове значи. Погледни през прозореца кое е най-голямото сега.
                            Пари има. Останалото е въпрос на ценности. Зер на същия бакалин, дянков ли, какъв там беше, нещо не му идва на ума да прибере билдинги от някакви холдинги, и да ги даде на БАН. Или на някое от любимите си медресета. А тъкмо обратното.
                            Та кво казваш става?

Коментар

Не говоря за закриване, а реорганизация! Некадърниците и хитреците като си отидат, ще останат само учените. Защо данъкоплатеца да плаща за подръжката на сгради, консумативи и всичко останало на някой, който 20 години рови проблематика, която отвъд океана са разработили и внедрили преди 15 години! Това не са празни приказки, а картинки от реалната действителност в институт на БАН. Или да се разходим из коридорите на "Литературата " и да поразгледаме табелките по вратите с имена. Цели кланове литератори, които се явяват 1-2 пъти в месеца.

Коментар

Това пък е съвсем несериозно. Тези хора изобщо не се интересуват от конкретните проблеми на БАН, и не се и канят да ги решават. Най-малкото, това не е работа на финансовия министър. В случая истерията е просто за пари - имотите, и пренасочване на финансирането, колкото и да е мизерно, към частни медресета, при свои хора. Които пък даже и не твърдят че се занимават с наука, само продават дипломи.
                                Не знам какво става в литературните институти, но никой никъде не се занимава с проблеми, решени преди 15 години, това са дивотии.
                                Последно редактирано от Стефан; 07-02-10, 00:07.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X