Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За БАН, и има ли такова животно :)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: За БАН, и има ли такова животно

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
    ... Зер досега не съм видял някой да си публикува безплатно многогодишния труд в интернет...
    Аз пък заявавам, че съм интензивен потребител на подобен род продукти. Без които, средното ниво на ИТ, ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Аз пък заявавам, че съм интензивен потребител на подобен род продукти. Без които, средното ниво на ИТ, ...
      Не се светкам Дай по-конкретно, но да не задълбаваме в open-source продукти, които не са принципно различни от платените такива.
      Последно редактирано от nikidd; 07-02-10, 16:08. Причина: Двусмислие

Коментар

Прегледай си учебниците от основното, средното и висшето образование. 60% от съдържанието им е възникнало в този вид. Повече няма нужда.

Коментар

Ами, в ибей няма много научни публикации ...
          Тия списания са в други библиотеки) Някои са безплатни, други са 22 или 25 долара. Скъпо, да? Зад две страници такова стоят години труд и целия живот на много хора. Чалгаджиите ценят труда си по-високо, и ти видимо си от тяхната страна.
          Затова и живеем така, пък се и чудим защо всяка година става по-зле.

Коментар

Проблемите на БАН и институтите са резултат на консерватизма при управлението и липсата на адекватни реформи в системата през последните 20 години. Така “количественото натрупване” през годините налага “качествени промени” днес. Ако Академията се беше реформирала постепенно, чрез съвременни научно-основани методи, ясни правила и утвърдени добри европейски практики, щеше да бъде уважавана съвременна научна институция. За съжаление, това не беше направено и се наложи международен одит на институтите. Направените впоследствие предложения за механично реформиране не съответстват на академичните ни традиции и ползата от тях е спорна.
            Ето и мнението на пресата по този проблем: http://www.capital.bg/show.php?storyid=853272
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Който не е търсил трудовете не ги е намерил. Всяка научна публикация от всяка държава е безплатна за ползване от цял свят. На всяка конференция се изнасят по 20-30 подобни. На авторитетните конференции глупости и дублиращи се статии не се допускат.

nikidd - аз се интересувам и ходя по научни конференции, дори когато сам не изнасям доклад на тях. Естествено правя го в своята си сфера, която ме интересува. Сблъсквам се с много интересни открития, които ми вършат изключително добра работа. Който иска да се запознае с научните новости той ходи при учените. Ти изглежда си от хората, които трябва информацията да им падне наготово туп на главите?!?

И пак не си прав - още като студент получавах мнозинството от учебните материали в електронен вид. Учил съм "Приложна математика". Другите учебници пък бяха на символични цени от 3-4 лева - гарантирам ти, че преподавателите не са "забогатели" от тях.

Аз самия публикувам абсолютно всичко мое по което работя в собствения си блог. Е, скромно е, защото и знанията ми по темите са все още скромни. Но тенденцията я има - колегите ми вече масово публикуват материали в интернет.

Ето от миналата година се преборихме и СМБ да публикува томовете с доклади от пролетните конференции в интернет. Ето ги:

http://www.math.bas.bg/smb/2009_PK/index.html

Това беше трудно начинание с оглед на това, че математиците са доста инертни към нови технологии хора. Не обичат компютрите и това си е Хайде сега ходи тегли и учи!

Гениалните бизнесмени от тези доклади ще получат пари.

Отличните бизнесмени ще разберат, че от тях може да получат пари, но няма да успеят.

Обикновените ще гледат и нищо няма да видят...

Слабите дори няма да гледат...

В България никой не гледа. Даже не знае къде да гледа и не знае, че има...

Коментар

Но бърза да се тупа в гърдите че храни тунеядци. Когато не прави нищо, защото финансирането или е ДОСТАТЪЧНО, или изобщо не е финансиране. И дори не си дава сметка че ежедневно получава всъщност безплатно, резултатите на тунеядците. Но авторските права на певачиците свято зачита, защото са от същия отбор.
                Тия които работят само за себе си, и само за парите. Какво става метър встрани - вълци го яли.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Но бърза да се тупа в гърдите че храни тунеядци. Когато не прави нищо, защото финансирането или е ДОСТАТЪЧНО, или изобщо не е финансиране. И дори не си дава сметка че ежедневно получава всъщност безплатно, резултатите на тунеядците. Но авторските права на певачиците свято зачита, защото са от същия отбор.
                  Тия които работят само за себе си, и само за парите. Какво става метър встрани - вълци го яли.
                  Стефане май трябва да оставим. Насила хубост не става и насила ум не се дава. После каквото сабя покаже

Коментар

Стефане, викам да не се увличаш.

Хубавото в цялата работа е, че финансирането не зависи от хора като nikidd. Лошото е, че колониалната администрация е наясно с функциите на науката в България. Простотиите, които понякога се опитва да върши, са Мотивирани.

Коментар

Хубаво, няма. Дано предупреждението е било достатъчно, и който трябва съобрази че единственото което го пази от това, от утре сергийката му да е опъната на входа на пещерата, е науката. Която собствено формра обществените отношеня, не данъците.

Коментар

Умни хора са забелязали, че някои остаряват като катедрали, а други като галоши.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Хубаво, няма. Дано предупреждението е било достатъчно, и който трябва съобрази че единственото което го пази от това, от утре сергийката му да е опъната на входа на пещерата, е науката. Която собствено формра обществените отношеня, не данъците.

Не ни забърквай!

Ние сме обикновенни хора, живота ни не зависи от откриването на свръхнова /освен гама излъчванията с период 62 млн.години/...

Вие пък сте отвратени от практическото прилагане на науката /за разлика от вашите колеги, които разработват прахове за пране/...

Живеем в различни светове и единственно ни свързват финикийските знаци! В смисъл - ние даваме, вие взимате...

А и какъв е проблема свръхновата да е открита от други учени?
                          Че няма да са с българска фамилия.. А примерно ще завършва вече на "офф"?

Нали допреди малко бяхте много емигрантски настроени?

Има и такива понятия като "национален снобизъм", които отварят огромни възможности за манипулиране на обществото!

Има и вариант да бягате от практическото приложение, защото може да лъсне страшна истина, относно компетентността, която сами си оценявате...
                          Последно редактирано от Volk; 07-02-10, 22:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            ние даваме, вие взимате...
                            Коригирай горното. Знаеш защо и как.
                            Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 07-02-10, 22:17.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                              Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                              ние даваме, вие взимате...
                              Коригирай горното. Знаеш защо и как.
                              Определено незнам!
                              Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 07-02-10, 22:18.

Коментар

Докато не заработим в екип нищо никога няма да се получи. Темата за мен е изчерпана. Аз ще работя за чужди интереси. Българските не желаят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X