Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Кавичките ги сложих за да подчертая/ натъртя думата/понятието, на съм визирал твоите и не ме дразнят.
    Нашите земи не са били турска територия, освен сега една част.
    Поне за мен стана съвсем неразбираемо.
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
      Страхувам се, че може би малко умилено допускаш грешки във времената и събитията.

Не е и далеч!

Към 1762-ра Русия няма никакъв досег с "нашите земи".

Няма достъп но проявява интерес. Русия получава правото на закрилник на православните в Османската империя.

Да не говорим, че апарата за активно въздействие не съществува (освен ако не приемем, че руските монаси в Атон са руски агенти родоначалнци на нквд). Серията рускотурски воини започва 40 г. по-късно, кърджалийския "сепаратизъм" и той предстои.

Тия преди или след посочената 1762-а?
      -Турски ли, Османски....

Ролята на Русия на "защитник" на православните народи на Балканите е записана в Мирния договор след кримската война 1856 г.

Кога е записано и от кога се играе, да не се бъзикаш с годинките?

Впрочем, тая клауза не е отменяна и до днес (Батька Путин сигурно вече го е чел).
      Панславизма е чешко изобретение, ама и до него има още време, а до впрягането му в колесницата на "руските интереси" - цели 100 г.
      В Атон е имало какви ли не монаси, сигурно и руски (напъва ме един стар виц за сутанския харем и "майор в разведки Иванов"), ама да ги обявявяме за агенти .... , тогава можем да приемем, че Атон е пълен с агенти от близки и далечни страни, другите да не са по будали я.

Българската следа: Евгени Българина, просветител и философ- библиотекар и още нещо на Екатерина, архиепископ на Крим, ректор в Цариграда и т.н.т.
      Голям Агент!

Не е било необходимо, да го вербуват руските "агенти" в Атон, достатъчно му е било само да чуе, че говорят като него и да види, че изглеждат като него за да му е ясно кой е. (Както и на мен ми стана ясно преди много години).

Къде ги четеш? Понякога се възхищавам на дар словото ти, наистина!

А и в старите манастирски книги нищо не пише за велики ханове и конски опашки (и до тяхната поява има още стотина години) и ето ти грешката "История словеноболгарская".
      Пусни някое заглавие!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Иначе тия славЯ/Ъ/Енобългари (които независимо как са написани се срещат един единствен път в цялата история на Паисий) да не са като тия славяноцигани?

[ATTACH=CONFIG]853426[/ATTACH]

Такъв вариант някъде назад в темата и аз бях предложил, но нямаше отговор
        Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
          Такъв вариант някъде назад в темата и аз бях предложил, но нямаше отговор
          Търтея за осми път (поне по мои наблюдения) пуска тази картинка във форума, а в тази тема - за втори път. Да се готвим да ни пусне пак и писмото на Нешо-откъде-бешо (първия румънски писмен паметник, ама писан на нещо като български с пасажи на влашки) + нещо за Владо от Търговище и за / от Л.Милетич.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А ти Милетич чете ли го?
            Човекот не случайно е председател на БАН
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А ти Милетич чете ли го?
              Човекот не случайно е председател на БАН
              Ти кажи тази картинка със sclavi tiganesti защо непрекъснато я пускаш и какво идва да покаже тя - че румънците (чисти българи, нали според Милетич и един фейлетон на Ботьова, дето и него поне10-на пъти досега си го цитирал), т.е. ние сме били робовладелци? И сме си менкали-продавали цигани? Па се чудим сега защо циганите ни се качват на главата
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Ти кажи тази картинка със sclavi tiganesti защо непрекъснато я пускаш и какво идва да покаже тя - че румънците (чисти българи, нали според Милетич и един фейлетон на Ботьова, дето и него поне10-на пъти досега си го цитирал), т.е. ние сме били робовладелци? И сме си менкали-продавали цигани? Па се чудим сега защо циганите ни се качват на главата
                През следващото столетие Зограф получава в дар молдавските манастири Добровец (1651) и Киприян[17] (169. Последният, с принадлежащите към него земи и роби-цигани, носи доходи на монасите до 1813 г., когато им е отнет след присъединяването на Бесарабия към Русия (1812).[18]

Как да ти кажа.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Как да ти кажа.
                  Роби-цигани => могат да работят? Ма к`во се чудя, тия едно време от СВ-то и КЕЧ-а криво-ляво, ама построиха сума ти "значими обекти" и 1/3 от жилищния фонд...

Коментар

И като казахме Зограф - я сега кажи що го издържат основно румънци и молдовци като е български

Коментар

...0 % прабългари.
                      Я пак ...0% българи! Дори да приемем, че в армията побеждавала византийската, участва цялото население (жени, деца, старци), то пак дошлите с Аспарух не са 0. А защо тук има България, я не "Славяния", защо тези хора така доброволно приемат да са под властта на 0 души? Много били кротки и миролюбиви сигурно. Ми някакси не се връзва, ако руснаците например са славяни.

Страхувам се, че може би малко умилено допускаш грешки във времената и събитията.
                      Към 1762-ра Русия няма никакъв досег с "нашите земи". Да не говорим, че апарата за активно въздействие не съществува (освен ако не приемем, че руските монаси в Атон са руски агенти родоначалнци на нквд). Серията рускотурски воини започва 40 г. по-късно, кърджалийския "сепаратизъм" и той предстои. Ролята на Русия на "защитник" на православните народи на Балканите е записана в Мирния договор след кримската война 1856 г. Впрочем, тая клауза не е отменяна и до днес (Батька Путин сигурно вече го е чел).
                      Панславизма е чешко изобретение, ама и до него има още време, а до впрягането му в колесницата на "руските интереси" - цели 100 г.
                      В Атон е имало какви ли не монаси, сигурно и руски (напъва ме един стар виц за сутанския харем и "майор в разведки Иванов"), ама да ги обявявяме за агенти .... , тогава можем да приемем, че Атон е пълен с агенти от близки и далечни страни, другите да не са по будали я.
                      Не е било необходимо, да го вербуват руските "агенти" в Атон, достатъчно му е било само да чуе, че говорят като него и да види, че изглеждат като него за да му е ясно кой е. (Както и на мен ми стана ясно преди много години).
                      А и в старите манастирски книги нищо не пише за велики ханове и конски опашки (и до тяхната поява има още стотина години) и ето ти грешката "История словеноболгарская".
                      Серията войни между двете държави започва още с появата на Руската (Османската си я има) преди Петър и винаги са засягали по един, или друг начин "нашите земи", а само няколко години след това, в поредната от тях, Русия окупира и за няколко години владее ред средиземноморски острови.
                      Времето на Паисий точно съвпада с разгара на сепаратизма, това което предстои са разни "разсейки", отслабване на ценралната власт и ширеща се "организирана престъпност". В поддръжката и издръжката (а понякога и в организацията) на разните бандитски групи, Русия активно участва.
                      За опекунството наистина малко съм "преместил" хронологията - не е наскоро преди това, а съвсем малко след това. След края на споменатата война (1768-1774), което си е стотина години преди Кримската. Но по отношение на влиянието и домогванията, всичко си е "в сила"

А като толкова държиш на подробностите да ти обърна внимание, че български земи под турска власт никога не е имало. Турция съществува от почти половин век след третата българска държава.
                      Последно редактирано от davc; 23-02-16, 21:22.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Я пак ...0% българи! Дори да приемем, че в армията побеждавала византийската, участва цялото население (жени, деца, старци), то пак дошлите с Аспарух не са 0. А защо тук има България, я не "Славяния", защо тези хора така доброволно приемат да са под властта на 0 души? Много били кротки и миролюбиви сигурно. Ми някакси не се връзва, ако руснаците например са славяни.

Серията войни между двете държави започва още с появата на Руската (Османската си я има) преди Петър и винаги са засягали по един, или друг начин "нашите земи", а само няколко години след това, в поредната от тях, Русия окупира и за няколко години владее ред средиземноморски острови.
                        Времето на Паисий точно съвпада с разгара на сепаратизма, това което предстои са разни "разсейки", отслабване на ценралната власт и ширеща се "организирана престъпност". В поддръжката и издръжката (а понякога и в организацията) на разните бандитски групи, Русия активно участва.
                        За опекунството наистина малко съм "преместил" хронологията - не е наскоро преди това, а съвсем малко след това. След края на споменатата война (1768-1774), което си е стотина години преди Кримската. Но по отношение на влиянието и домогванията, всичко си е "в сила"

А като толкова държиш на подробностите да ти обърна внимание, че български земи под турска власт никога не е имало. Турция съществува от почти половин век след третата българска държава.
                        Да бе, туй малко си преместил, онуй малко си премълчал,трето малко поизмислил и ... започваш да изглеждаш прав.
                        За турски и османски няма да коментирам. Звучиш ми като начинаещ адвокат в административен съд. Османците да не са марсианци.
                        Казах и потвърждавам 0% прабългари в периода 650 700 г. То и преди и след това пак толкова точно от тия ама ...... . Стига вече с тия детски представи и измишльотини за българската история. Те си изиграха ролята (всяка история, и нашата, е пълна с измишльотини с патриотична цел).
                        Ако пропуснем тоновете съвременни измишльотни и се обърнем към източниците от съответния период ще видим следното думата "българи" се среща тук там във външни източници наред с много други - скити сармати и тнт. Първоначално е използвана за хуните а после за кого ли не главно в обиден смисъл.
                        Но ..... във вътрешни източници (от самата наша държава) тази дума не се среща чак до Симеон. Най вероятно нашите владетели по това време не са чели външните източници. Симеон опредлено е чел много и започнал да използва, защото вече се е била наложила като име за нас при съседите ни -главно във Византия.
                        Кубрат и Тервел са споменати в тогавашните хроники но Аспарух като име се появява в източници едва 200 г. след предполагаемото му съществуване - когато Теофан изповедник правел първите опити за измислянето на българската история. Че и без много да му мисли сгешил и с едни 40 г. Поради което много лесно се доказва, че между нас и Кубрат пряка връзка няма. Вече съм го писал в тази тема.
                        Та, к'ви прабългари, велики ханове, ювигита, конски опашки .... Това е за учебниците в 4-ти клас. Мислех че тук се опитваме да изложим нещо по-реалистично за произхода и самосъзнанието ...
                        ОФБ ДБ X22SE
                        Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Само това съм "преместил" и не е нарочно, грешка си е, като смисълът и стойността не се променя. Защото десетина години преди да се бъде "заковано" писмено, Русия отдавна е действала съответно. А Османската империя не е турска държава, по никакъв начин. Самите Османовци са всичко друго, но не и турци.
                          Това пък останалото не е история, то е някаква философия - нова (и лично твоя).
                          Последно редактирано от davc; 24-02-16, 09:31.

Коментар

Самите Османовци са всичко друго, но не и турци.
                            Особено по майчина линия са повече руснаци, отколкото турци

Коментар

Какво значи по майчина линия? Това го писах в темата за значението на българите в Османската империя - ако майка ми е еди каква си, то аз съм наполовина такъв, нали. Моите деца, от майка със същия произход, са вече три четвърти такива. Така "н" поколения (пиша "н", но и поколенията, и майките, и бащите са прецизно и достоверно документирани). А администрацията и цялото управление (военно и всякакво) на държавата? Там не турци, а изобщо родени мюсулмани няма. Османската империя си е типична империя, като специфичното е, че няма етнонационално, или подобно начало, или доминация и прочее. Тя е теократична държава, а султанът е халиф. А-бе, да не пренаписвам сега цялото си мнение от онази тема.
                              Последно редактирано от davc; 24-02-16, 09:46.

Коментар

Какво значи по майчина линия?
                                Значи че всеки следващ султан е все по-малко турчин по произход.

А че в администрацията турци няма изобщо е ясно.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X