Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

И в край на сметка как е - Славно, СлавЯно или СлавЕно?

пп Друг вариант има ли?
    Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
      пп Друг вариант има ли?
      "История болгаросоветская" има, ама е "бета-версия" още.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

И в край на сметка как е - Славно, СлавЯно или СлавЕно?

пп Друг вариант има ли?
        Те ти версиЙ с ЯТ

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic08.jpg
Прегледи:1
Размер:126.2 КБ
ID:5703736

Изобщо секи е преписвал едно към гьотере
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Това ѣ като гледам го има и на друго място в предния ръкописа.

Име:Istoria.jpg
Размер:128.1 КБ
ID:5703737

Има ли някаква разлика в употребата му в заглавието и в думата от текста?

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          "История болгаросоветская" има, ама е "бета-версия" още.

И дано само бета си остане...

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Изобщо секи е преписвал едно към гьотере
          Направо може да се състави книга на тема 1001 разлики в заглавията
          Последно редактирано от cross4funbg; 23-02-16, 15:04.
          Life is good... on a dirt bike!

Коментар

словно и словяно

Коментар

Това ѣ като гледам го има и на друго място в предния ръкописа.

Има ли някаква разлика в употребата му в заглавието и в думата от текста?

Ми да чуем спорещите специалисти по писане на ЯТ какво ще кажат

Иначе така го виждам да пише извесно
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Иначе тия славЯ/Ъ/Енобългари (които независимо как са написани се срещат един единствен път в цялата история на Паисий) да не са като тия славяноцигани?

Име:Sclavi_Tiganesti.jpg
Размер:17.1 КБ
ID:5703739

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Ти не можеш, но не е безпочвено (такова "обвинение"). По това време, типичният панславизъм не е още развит като платформата позната ни днес, но идеята си съществува. Съвсем наскоро преди това, Русия е изработила за себеси статут на нещо като опекун на православните в Османската империя (подобно на Франция по отношение на изобщо християните, няколко века преди това). В Атон, той е бил в много близки връзки - и влияние - с руски монаси. Точно това е времето на апогея на феодалния сепаратизъм ("кърджалийски период"), когато Русия много активно "действа" по нашите земи. Отделно, предвид каузата му (самосъзнаването на българите като нещо различно от гърци в рамките на Рум милиета), славянството просто представлява една лесна сламка.
                  Страхувам се, че може би малко умилено допускаш грешки във времената и събитията.
                  Към 1762-ра Русия няма никакъв досег с "нашите земи". Да не говорим, че апарата за активно въздействие не съществува (освен ако не приемем, че руските монаси в Атон са руски агенти родоначалнци на нквд). Серията рускотурски воини започва 40 г. по-късно, кърджалийския "сепаратизъм" и той предстои. Ролята на Русия на "защитник" на православните народи на Балканите е записана в Мирния договор след кримската война 1856 г. Впрочем, тая клауза не е отменяна и до днес (Батька Путин сигурно вече го е чел).
                  Панславизма е чешко изобретение, ама и до него има още време, а до впрягането му в колесницата на "руските интереси" - цели 100 г.
                  В Атон е имало какви ли не монаси, сигурно и руски (напъва ме един стар виц за сутанския харем и "майор в разведки Иванов"), ама да ги обявявяме за агенти .... , тогава можем да приемем, че Атон е пълен с агенти от близки и далечни страни, другите да не са по будали я.
                  Не е било необходимо, да го вербуват руските "агенти" в Атон, достатъчно му е било само да чуе, че говорят като него и да види, че изглеждат като него за да му е ясно кой е. (Както и на мен ми стана ясно преди много години).
                  А и в старите манастирски книги нищо не пише за велики ханове и конски опашки (и до тяхната поява има още стотина години) и ето ти грешката "История словеноболгарская".
                  Последно редактирано от bogilloff; 23-02-16, 15:31.
                  ОФБ ДБ X22SE
                  Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                    Към 1762-ра Русия няма никакъв досег с "нашите земи".
                    Зависи какво разбираш под "нашите", защото според мен поне 3 пъти, ама се разминава явно понятието "наши".
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                      освен ако не приемем, че руските монаси в Атон са руски агенти родоначалнци на нквд
                      Няма какво да приемаме, в това няма никакво съмнение.

И да, пълен е с агенти. И до днес. Други постоянно пребиваващи там няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Няма какво да приемаме, в това няма никакво съмнение.

И да, пълен е с агенти. И до днес. Други постоянно пребиваващи там няма.
                        Даже тия, дето много ни обичат и братя нещо , се опитаха за завладеят наскоро и последния останал български.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Даже тия, дето много ни обичат и братя нещо , се опитаха за завладеят наскоро и последния останал български.
                          Това съм го пропуснал, метни линкче
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Зависи какво разбираш под "нашите", защото според мен поне 3 пъти, ама се разминава явно понятието "наши".
                            Не мога да разбера насоката на въпроса. Ако те дразнят кавичките, сложих ги, защото по него време а и още дълго след това нашите земи са турска територия.
                            ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Пак я докарахме до идеализираната българска представа за братските народи.
                              Според нея, дето се срещнат руснаци и поляци трябва да не спират да се прегръщат от обич.
                              А те вече 1000 г. си режат главите където могат. И нито едните, нито другите отричат, че са славяни.
                              ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Кавичките ги сложих за да подчертая/ натъртя думата/понятието, на съм визирал твоите и не ме дразнят.
                                Нашите земи не са били турска територия, освен сега една част.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X