Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    ...Иначе е много поучителна и показателна за "икуменоцентричното самосъзнание" на българите - убедени са, че вселената се върти около тях.
    А ти като демонстрираш (пък ако и умишлено), поведение на "токущонеикуменичноосъзналсе" - представляваш реципрочен израз на същата стойност.

ПП
    А тоя дето те питал що не си негър - да си го питал що не е ескимос (надали е щял да се сети, че следва да се обиди...).
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      А ти като демонстрираш (пък ако и умишлено), поведение на "токущонеикуменичноосъзналсе" - представляваш реципрочен израз на същата стойност.

ПП
      А тоя дето те питал що не си негър - да си го питал що не е ескимос (надали е щял да се сети, че следва да се обиди...).
      Че ескимос обидно ли е?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не. Да го питаш това, при положение, че очевидно не е, директно след неговия въпрос, представлява подчертаване на неграмотността му. Което си е обидно.

Коментар

Не всичко. Матушка и ВВ са вечни!
          Само ВВ.
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Не. Да го питаш това, при положение, че очевидно не е, директно след неговия въпрос, представлява подчертаване на неграмотността му. Което си е обидно.
            Няма да е обидно, ако понятията за грамотност се разминават и неговото изобщо не включва като мерило знанието къде е България, но пък незнанието къде е остров Леван е признак за пълна излагация, срам и позор.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
              Е та някои от тези наистина отдавна не са във величието си, к
              оето са били. Даже има и изчезнали напълно.
              Сега остава да чакаме и с други от посочените, това да се случи
              Кои от тия казваш са изчезнали,и са спрели да се смятат за най - великите?

Коментар

Няма да е обидно, ако понятията за грамотност се разминават и неговото изобщо не включва като мерило знанието къде е България, но пък незнанието къде е остров Леван е признак за пълна излагация, срам и позор.
                Те и понятията за грамотност са обусловени от грамотността.

Коментар

Те и понятията за грамотност са обусловени от грамотността.
                  Е, тя българската грамотност лъсва на показ в медийно отразяваните изяви на разни уастници в риалити шоута. Завършила "вишу" по финанси дъщеря на учителка по география...

А, и още нещо - не е "онзи, който ме е питал". Легион бяха.

Коментар

Ти докога можеш да въртиш и преливаш от пусто в празно?!
                    Българската грамотност е като навсякъде другаде. И златките са си все едни и същи - навсякъде. И са легиони

Коментар

Първоначално публикуван от zorod Преглед на мнение
                      Кои от тия казваш са изчезнали,и са спрели да се смятат за най - великите?
                      Е та толкова ли не знаеш :
                      Египтяни -изчезнали. Днешните араби населяващи държавата нямат нищо общо с населението на древния Египет. Държавата също е една плюнка сравнено с преди, като култура и влияние, и военна мощ.
                      Вавилонци - ни държава нито нищо, а за населението се не знае къде са се претопили и в какво.
                      Перси - виж днешен Иран какво е сравнено с империята древна Персия.
                      Гърци - сегашните нямат нищо общо с древните елини, както и древна Гърция и културата ѝ със сегашната.
                      Римляни - да, Италия и сега си е развита икономика, ама де е древния Рим и величието му, де е днешна Италия

Аз затова казвам "някои" - изброих ти ги. За другите чакаме. От как свят светува, никога не е имало велика държава, която в един момент да не се е или разпаднала или изчезнала напълно. Може и хиляда години да минат, но в един момент се случва. Неизбежно е.
                      SUV

Коментар

То въпроса беше, кои измежду гърци, перси италиянци и прочее, са спрели да се дуят като най- великите на света?

ПП Национално самочувствие, на база минало величие?

Коментар

Първоначално публикуван от zorod Преглед на мнение
                          То въпроса беше, кои измежду гърци, перси италиянци и прочее, са спрели да се дуят като най- великите на света?
                          Ами аз не мисля, че който и да е от изброените от мен /които все още имат държава/, се мисли за най-велик. Самочувствие може и да имат, да казват, че произхождат от древна цивилизация, но едва ли един грък, италианец или иранец се има за по-велик от англичанина или американеца. При последните две изброени, може и да има наличие на подобно самовнушение, но затова и изброих конкретно.
                          За Китай обаче напълно споделям каквото и да е тяхно самочувствие за най-най. Изхождайки от цялата история, та чак до ден днешен, а не откъслечни периоди - обобщено, това е нацията с най-голямо право да се нарече над всички. И по открития, и по история, и по принос за човечеството и какво ли не още.
                          SUV

Коментар

Никой умен човек, не се има за по-велик от другите човеци.
                            Също така, никой умен човек не се засяга на съсловие или нация, а се забавлява с разликите.

Нацията е въпрос на самосъзнание - съответно, подлежи на манипулация.
                            Самочувствието е повече резултат на самовнушение, а гордостта не случайно в много ценности системи е..... грях. А в основата на всичко е, желанието да се чувстваме значими.

пп
                            Гагич, то народа Корсика не знае къде е, ти за левент някъв се тръшкаш.Географското образование в днешно време го правят рекламите.
                            Последно редактирано от DBRS; 05-10-16, 09:28.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Гаги, що се захласваш!? На една плоча(имам някъде фото) в средна Стара планина пишеше: -бащин дом не изоставяй и стари обичаи не забравяй!...Въобще, кво ви чука: негри, рускини, червени, зелени и къде е Сокотра. Корсика има интересна история да(купен заради една фуста), по интересна от тази на Финландия да речем...ама също, какво значение има?
                              Горд Българин ли си!? Не изключвам да съм питал. И ако, какво те прави такъв? За мръсотията, комунистите, историята- дъвкан локум! Плюем царя, пъдаря, шофьора му, че и любовницата. Да живее опозицията!

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
                                Гаги, що се захласваш!?
                                Горд Българин ли си!?
                                Не ме е срам да кажа, че съм българин, вкл. и когато са ме питали защо не съм негър. Намирам за нещо нормално към днешна дата някой в развитите държави да не знае нищо за местоположението и славното минало на България и ме е срам, че (заслужено) асоциират родната ми страна с кражби, измами, проституция и прочия престъпност.
                                Просто твърденията, че това не е така, ами щото на света още му държало влага от славните ни подвизи, било го страх от победоносните ни изяви и затова непрестанно кроял (с изключение на Матушка, разбира се) планове как да ни затрие, ми идват в повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X