Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Татуировката!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Татуировката!!!

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Добре де, нека погледнем нещата по друг начин.
    Кое прави от едно изображение /пластично, графично и т. н./ - произведение на изкуството, а не битова декорация?
    Произведенията на изкуството имат автор, автора има идея, той влага душата си в творбата.
    Каква е идеята на автора, когато щтампова върху някого, знака за принадлижност, към незнам кой ръкав на якудза?
    Или когато изобразява върху бицепса на някой тийнейджър, някаква плтеница за "амнайсти" път в един и същи ден?
    Поне идеята на тийнейджъра е ясна - това е единствения начин, който е могъл да измисли, с цел да се различава с нещо от останалите. Само че, понеже всички решават да приложат точно този начин, та накрая пак са си просто униформени.
    Е, нали и аз казвам абсолютно същото. Когато се рисува една авторска творба, със собствена творческа идея, тогава имаме изкуство. Дали е върху хартия, платно, стенопис или върху тяло, това няма значение. "Щампите" на якуза и шаблонните рисунки на мелницата в Несебър не са изкуство, въпреки че второто е на хартия и с маслени бои. Авторската уникална творба е изкуство, независимо от това върху какво е нарисувана. А има татуировки, които отговарят на това условие. Измислени и създадени от автора си, а не прерисувани от каталог. Т.е. татуирането може да е изкуство, точно колкото и например живописта, НО и двете могат да бъдат принизени до ширпотреба. И в най-масовият си вариант и двете са такова. Защото шаблонни рисунки се продават в много пъти повече, отколкото картини на Пикасо. Също така и шаблонни плетеници се татуират много повече, отколкото авторски картини върху кожа. Обаче и двете не означават, че няма картини, които са авторски и татуировки, които са авторски.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Е, и?!?! - Какво от всичко това, прави татуирането изкуство?
      Уменията и познанията, за които говориш са на нивото на всяка второкурсничка, обучаваща се за медицинска сестра.
      Не виждам как, способностите на оператора ще превъзмогнат збръчкването и отпускането на кожата, отпускането на мускулатурата, натрупването на подкожни мазнини, хормоналните и физиологични промени у жените през климактериума, отпускането на шкембе, дебелеенето на задника и пр. Ако всичко това беше по възможностите на татуировката, то тя пак нямаше да е изкуство, но пък щеше да е всепризната медицинска практика за прекратяване на стареенето
      Това пък за парите и цените, е съвсем неуместно:
      Бизнес - успешен, или не.
      Мениджмънт - адекватен, или не.
      Конюнктура - усетена, или пропусната.
      Да, но какво общо имат всички тези понятия със някакъв художествен процес?

ОФФ. Айде да тръгнем по по-лесния път в тоя спор - като явно виден изкуствовед и естет да дадеш някаква дефиниция за изкуство. От векове не могат да я свършат тая работа къде къде по-именити люде от нас ама ти и бай Симеон май поназнайвате нещичко по темата. Та като напишеш умозрението си ще продължим от него и аз ще ти докажа, че хал хабер си нямаш и на идея за какво пишеш, а само се чешеш тука колкото да не заспиш.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение

@ SOPHITIA ...
        Не мисля, че е грозно да се направи стилна и финна татуировка на лицето - просто иска повече избиране и по-добър майстор да ти я направи както трябва...
        Ако говорим за перманентен грим - вежди, очен контур, контур устни, някоя изкуствена бенка и т.н., тогава съм по - съгласна..
        По-добре известен пияница, отколкото анонимен алкохолик!

Коментар

Да се цитираш сам е малко неловко...

Все още нямам татуировки, макар в един момент сериозно да бях решил да си направя плетеница на горната лявата част на лицето (под веждата и на скулата)... все още не съм се отказал, просто имам и какво друго да правя та това ли точно сега...

Коментар

Да подновя темата с една днешна придобивка
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
              Да подновя темата с една днешна придобивка
              честито баце

аз се уверявам че няма да е слънчево вече и аз ше се почвам.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                честито баце

аз се уверявам че няма да е слънчево вече и аз ше се почвам.
                Ай,мятай се,и да докладваш,да се образоваме малко...че имам още малко място....

Коментар

а така тази тема става леко просташка което ме радва мислих си че само възпитани хора пишат тука което до някаде ме натъжава ... просто е скучно.
                  гледаите красота
                  http://deadword.com/site/place/russian_tattoos/menu.htm
                  руски затворнически татуси,това в мутренски град като Буграс ще е доста вървежно ,и в България си имаме межудругото такива затворнически татуси ама в нета няма да ви покажа.
                  Незнам дали сте забелязали ама в Бургас и Варна има наи-много
                  татуирани-ахх моретоо газарията ,няма лошо щом ти прави кеф ,кво ти пука кво мислят другите .

Коментар

Точно с това искаме да се преборим, но проблема не е в татуировките - проблема е в мисленето и КИЧА!
                    Определено е в мисленето!
                    Момчето за което споменах(с дракона на прасеца),сега си направи нова татуировка-цветен Супер Марио,на дупето!
                    Като го питах как реши да си направи дупето на анимация-човека каза,че се напил и изведнъж го решил!Не трябвало да се мисли много,защото може да се разобедиш.
                    За по-комерс от другата страна ще си нарисува сърце със стрела...това е неговия начин да се бори с кича!
                    Важното е човек да се забавлява!

Коментар

Първоначално публикуван от Максим... Преглед на мнение
                      Незнам дали сте забелязали ама в Бургас и Варна има наи-много
                      татуирани-ахх моретоо газарията ,няма лошо щом ти прави кеф ,кво ти пука кво мислят другите .
                      Сигурно там са по разголени и за това се виждат повече татуси.Ходи виж зимата на някоя софяка дупето и виж дали има тату
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Ето я и мойта. На мен ми харесва и не мисля да спирам до тук
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                          Ето я и мойта. На мен ми харесва и не мисля да спирам до тук
                          Въх,ни тъ срам!!! От Софията си,а как си са нашарил,кат Бургазлия

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                            Въх,ни тъ срам!!! От Софията си,а как си са нашарил,кат Бургазлия
                            Колега от Сливен съм. Там пише "местоположение: София", а не месторождение . В Сливен има добър майстор на татуировките и ми е личен приятел. Тук може да разгледате негови неща. Моята я е правил той преди няколко години, и сега продължаваме.

Да кажа нещо на тези които нямат и мислят да си правят - да си помислят хубаво, че няма спиране. Аз почнах с малко, и малко по малко.... Май при всички е така - няма спиране.

Коментар

е то Сливен не е много далеч от Бургас...

jkolarov аз съм чувала за този татуист и даже един познат ходи при него и така като съм го разглеждала много добри работи е направил..
                              По-добре известен пияница, отколкото анонимен алкохолик!

Коментар

Ето я и моята гордост:

Не мога да си обясня негативното отношение на доста хора.....
                                Всеки може да прави с тялото си каквото поиска, ако не греша
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от cveti; 24-01-09, 13:04.
                                Daddy's girl! Always & Forever!
                                Сбогом, Макс, страшно ще ни липсваш, приятелче..!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X