Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Татуировката!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Татуировката!!!

    Колеги, много от нас са се пречупили и в даден момент са нашарили тялото си за цял живот с нещо. Татуировката е нещо.което прави всеки от нас различен тялом , спрямо друг. Вие имате ли татуировки , какво изобразяват и какво ви накара да се татуирате?Изобщо какво Ви е мнението за това съвременно изкуство и изобщо тълкувате ли го като изкуство?
    Ще почна от себе си.В проект е да си направя 3 татуировки-едната е дупки от зъби на вампир на врата,другата ще е отзад на плешката -разтворена кожа и от вътре да се виждат зъбни колела и пружини, третата ще ми е надпис на ръката,гласящ: моето забавление, за вас е престъпление.
    Освен това вече имам 4 татоса.
    Прикачени файлове

  • #2
    До: Татуировката!!!

    zbitsam, не съм сигурен как трябва да чета и разбирам въпроса ти, защото повечето от публикациите ти са написани в един иносказателен и многозначителен хумористичен стил?! Но, ако питаш в буквалният смисъл на думите - да ти кажа. Не знам, може би е от възрастта /не че съм много дрът де/, но в моето съзнание, татуировката се асоциира с някакъв тип "пандизчийска" естетика. Много добре знам, какво широко разпространение има това явление и колко е модерно, на лично аз никога не бих се "разкрасил" по този начин, то аз и много други /изключително "фешън" за момента/ неща не бих направил със себе си. Може би ще прозвуча като някакъв сатрап, но и децата си бих ограничил всячески от такива действия, въпреки че се надявам да ги възпитавам по такъв начин, че да не ми се налага да го правя - т. е. те самите да не поискат.
    Ти за себеси, определено ще направиш каквото си поискаш, но помисли дали след време, все още ще се харесваш с тази украса, защото доколкото знам - тя е завинаги.

    П. П. Преди около 20 години, когато татуировките не бяха толкова на мода и представляваха атрибут преимуществено на циганите и вече споменатите бивши затворници, съм виждал следния сюжет, или може би направо етюд:
    На задните части на един екземпляр беше нарисуван огняр с лопата, а самите задни части бяха оформени като гърловина на пещ. Майстора художник, явно не е бил посредствен, защото това си беше функционираща анимация - при движението на човека, огняря съвсем реалистично хвърляше въглища в пещта! Този човек, беше натоварен с честта да носи този шедьовър в затвора. Принудително! Като присъда за него от страна на съкилийниците му.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


    • #3
      До: Татуировката!!!

      Първо татуирането не е модерно изкуство ,а е на хиляди години.
      Второ това с кожата е много добра идея,но помисли дали ще се връзва с другите ти татуси.
      И трето какво ти дреме какво мислят другите?Шари си се както ти харесва.
      Където Бирата, Там и Аз...

      Коментар


      • #4
        До: Татуировката!!!

        Куките от цял свят , дават мило и драго за неизличими елементи на персонална идентификация.

        Мисля че тази мода бе провокирана от куките. Сега значението и намалява с развитието на технологиите и промяна на законодателствата в посока биометрични данни за персонална идентификация.

        Така , че шари се на воля. Глей да не олабиш бирено шкембенце с годините, че много се изкривява перспективата ))
        Така дошла идеята на Салвадор Дали, казват, за увисналите като палачинки часовници ))
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

        Коментар


        • #5
          До: Татуировката!!!

          Хахахаха,davc,уважавам мнението ти-майка ми също го споделя.

          nyvatest,имах в предвид , че в Бг се смята за модерно изкуство. Някак много наскоро на татуировката не се гледа с толкова лошо око. А темата пуснах ,не да чакам одобрение, а за да вида още татуси на офроуд манияци.

          Коментар


          • #6
            До: Татуировката!!!

            Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
            А темата пуснах ,не да чакам одобрение, а за да вида още татуси на офроуд манияци.
            Ми,с тва трябваше да започнеш
            И аз,като един зъл бивш затворникимам малко мазут по мене.....Ма така е,като ходя на плажа в Крайморие

            ПП. някои са дооправяни стари,и затва са толкоз грозни..
            Прикачени файлове

            Коментар


            • #7
              До: Татуировката!!!

              Ас съм "за" за татосите това е наистина красиво искуство ас иамам 3 и се гордея с тях имам скорпион на врата които символизира бързина имам йелиогриф маи така се пише имам и змия на едно тамно място и да сега мисля да си правя лъв на гардите при сърцето и ето това долу на снимката на дясната ръка на предмишницата. Не лошо нещо готино е прави те различен от другите а и по старите хора умират като видят тотос особено на по младите като мен .Имам и пеарсинг и тои е готин на ушите и езика . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Rh1GFudq7R.jpg
Прегледи:1
Размер:5.0 КБ
ID:5064062
              LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

              Коментар


              • #8
                До: Татуировката!!!

                Татуировките никога досега не са имали естетична роля, въпреки, че откритите по разните мумифицирани юнаци от Неолита насам картини са направо изящни. Само дето всички те са в контекста на суеверията им и са им служили като талисмани или като "некролози" на роднините. По-късно вече започват да изразяват и социален статус. С навлизането на монотеизма започват забраните, както и към други повече или по-малко езически ритуали с два основни аргумента - ако е проявление на суеверие, значи е забрането; за да не се заобиколя забраната с аргумента, че това е просто за кудош, идва десертът, че опитът да се доразкраси на физическо ниво "Неговият" образ и подобие" е ерес. Остава единствено, социалната роля, но е привилегия само на управляващите - нещо като медали и лампази, докато сред простолюдието тази практика заглъхва.

                Появява се отново през Ренесанса като по-приемливо дамгосване, вместо предишното рязане на уши, носове и жигосване. В Япноия са татуирали по ръцете наложените присъди, за да се знае отдалеч, че носителят не трябва да бъде приеман в обществото. Само това е липсвало дотогава - да се спре реинтеграцията на престъпниците и да се капсулират. Та, краставите магарета още по-лесно се надушват и започват да носят дамгите си като класов признак, при което започват сами да си правят вариации на темата. В последствие, тази практика се доразвива до йерархично изкуство и най-мащабните татуировки си правят ронините, които по начало нямат съдебна присъда, а само морална и затова никой насила не ги е драскал. Така зорлем се ражда Якузата.

                Най-голямата престъпност в Европа от векове е руската, а голямата навалица си иска стандартизиране на правилата, за да не колапсира. Най-съществената кастата там винаги е била тази на крадците и понеже така или иначе каторгите са били елемент от професията, всеки си е носил автобиографията и принадлежността по себе си, щото хартиените досиета са доста по-нетрайни.

                Може още много да се изпише по въпроса, но мисълта ми е, че татуировките не са имали естетична роля и никой не си ги е правил за кеф, ами защото се е налагало. Естетиката е следствие, щото няма лошо задълженията да се правят с вкус. Настоящата мода е точно обратната - няма никакво съдържание, ами само някаква скучаеща суета. Отварят се едни каталози и се избират едни картинки. Няма лошо - всеки да си се прави на каквото иска, но идва основният проблем. Викат му праг на удовлетвореност. Татуировките, т.нар. пиърсинги и проче са като всички външни атрибути, вкл. и дрехите. Като си купиш ново гъзарско яке, нови яки обувки и т.н. им се кефиш когато си с тях и ти подсилват самооценката. Фалшиво, на все тая. Само дето тая работа е от ден до пладне и като свикнеш с тях - край. Естетвено, спасението е елементарно - взимаш си нови и цикълът се завърта. Татуировката или обеците (изключвам наложилите се 2 дупки по женските уши) по теб са същата история. Кеф, кеф, ама изветрява. И айде на следващите, само дето не можеш да разкараш старите. Не че не можеш, ама процедурата е... Тук принципът "без една мога, с една не мога" важи с пълна сила и самият ти си живо потвърждение.

                Човек подсъзнателно си мисли, че е център на Вселената и, че каквото е интересно на него, неизбежно е интересно и за другите. За капак си мисли, че другите му отдават повече внимание, отколкото е в действителност. Ако си мислиш, че околните много ще се впечатлят от татуировките ти... Едните изобщо не се вълнуват от такива неща, а тези, които се вълнуват си имат свои за показване. Мисълта ми е, че като нямаш какво практично да кажеш с татуировките си на някого, смисълът съвсем изсфирясва. Да не говоря, че агресивните татуировки показват само едно - неувереност. Даже някои си правят повърхностни шити белези като от огнестрелна рана, за да са страшни. Лошото е, че наистина опасните изглеждат като съвсем нормални хора, и изобщо не улесняват разпознаването им, нито преди, нито след белята.

                Обаче злото не идва само и тази ценностна криза сега се отразява доста зле на жените и самите те се шарят по-здраво от мъжете. Какви черти от характерите им показва не е страшно, а страшното е, че много често си ги правят по кръста и се чувстват задължени да ги показват и айде на голите талии. После се почва ходене по мъките и по лекарите.
                Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 26-07-08, 19:54.

                Коментар


                • #9
                  До: Татуировката!!!

                  Е татуировката на жена (като изключим тази на кръста-верно е бенална) си ме кефи и си е екстра към качествения секс.Имах едно гадже - имаше татуиран един ухилен клоун на плешката.Много ми беше кеф да си го гледам. Същата имаше и пиърсинг-там пък няма да говора....че ме е срам. Най-якото беше като си беше сложила жабешки лещи-от тия големите,дето като ги сложиш и нямаш бяло на очите. Харесваше ми скулетото и лице и русата коса,подаващи се от качулката на някой черен суичер,а тия очи те гледат все едно ги няма-цялото черно. Беше много яко. Ох,къде ме присети я да и звънна аз...

                  Коментар


                  • #10
                    До: Татуировката!!!

                    При скитите,телата на царете са били покрити с татуировки,символ за благородния им произход и несравнимата им смелост!
                    ТУтУровки нямам,по едно време ме влечеше да си направя..ама си викам,това ще го гледам цял живот!
                    Пък и като остарее човек,не е много готино с татуировки.
                    Имам един приятел,който си нарисува дракон на прасеца..ама боята нещо не го хвана и трябваше да си я повтаря.
                    Освен тово през лятото знам,че трябва да се маже,защото от слънцето избелява.

                    Коментар


                    • #11
                      До: Татуировката!!!

                      Първоначално публикуван от Mimeto Преглед на мнение
                      При скитите,телата на царете са били покрити с татуировки,символ за благородния им произход и несравнимата им смелост!
                      ТУтУровки нямам,по едно време ме влечеше да си направя..ама си викам,това ще го гледам цял живот!
                      Пък и като остарее човек,не е много готино с татуировки.
                      Имам един приятел,който си нарисува дракон на прасеца..ама боята нещо не го хвана и трябваше да си я повтаря.
                      Освен тово през лятото знам,че трябва да се маже,защото от слънцето избелява.
                      Права е колежката на младо момиче отива татуировка , ама в по напреднала възрст не , даже отблъскващо. А аз лично никога не бих си направил.
                      П.п сега като се замисля то на младо всичко му стои добре

                      Коментар


                      • #12
                        До: Татуировката!!!

                        Първоначално публикуван от Mimeto Преглед на мнение
                        При скитите,телата на царете са били покрити с татуировки,символ за благородния им произход и несравнимата им смелост!
                        ТУтУровки нямам,по едно време ме влечеше да си направя..ама си викам,това ще го гледам цял живот!
                        Пък и като остарее човек,не е много готино с татуировки.
                        Имам един приятел,който си нарисува дракон на прасеца..ама боята нещо не го хвана и трябваше да си я повтаря.
                        Освен тово през лятото знам,че трябва да се маже,защото от слънцето избелява.
                        То като остарее човек и се збръчка,по принцип не е много красив.Така чене мислете толкова за старини
                        Но пък и ендурист с татус,като се пребие и се изподере важи ли им гаранцията?
                        Където Бирата, Там и Аз...

                        Коментар


                        • #13
                          До: Татуировката!!!

                          Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                          Татуировката е нещо.което прави всеки от нас различен тялом , спрямо друг.
                          Е то еднакви хора няма, всички сме различни. Освен това ти от последното падане нямаш ли достатъчно шевове, та да се чувстваш нашарен и различен тялом
                          На мен лично като ги видя тия хора от глава до пети "изрисувани" ми е гадно...Бих си направила някаква мъничка, дискретна татуировка. Ама нито съм решила къде, нито каква.
                          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                          A2 (+)

                          Коментар


                          • #14
                            До: Татуировката!!!

                            Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                            Е то еднакви хора няма, всички сме различни. Освен това ти от последното падане нямаш ли достатъчно шевове, та да се чувстваш нашарен и различен тялом
                            На мен лично като ги видя тия хора от глава до пети "изрисувани" ми е гадно...Бих си направила някаква мъничка, дискретна татуировка. Ама нито съм решила къде, нито каква.
                            Мисля, че лъв с надпис збитсам е най-подходящо за жена като теб.

                            Коментар


                            • #15
                              До: Татуировката!!!

                              Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                              Е то еднакви хора няма, всички сме различни. ...Бих си направила някаква мъничка, дискретна татуировка. Ама нито съм решила къде, нито каква.
                              Бих помогнал с интересни идей за теб ама са прекалено дискретни ,и ако им пусна снимки може да заключат темата

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X