Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територ

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    В края на краищата на всички следва да стане ясно, че промяна на моделът за управление ще има. Това положение което е в момента няма и не може да остане... Обичам да ходя по планините, цялото лято бях там... Много съжалявам като виждам до къде са докарани в момента... Камари боклуци могат да се намерят и на най-невероятните места... Учудващо е откъде толкова енергия и простащина... Така че нещо явно трябва да се промени... Понеже вървим по "западният" модел то нека всички да са наясно, че промяната ще върви към затваряне и ползване срещу заплащане... Утопичните идеи от рода на забрана за всякакво използване са неработещи... Няма никакъв начин да бъде забранено... Ще напомня, че една от най-експлоатираните планини в света са Алпите... И това е неминуемо и неизбежно... Да ще стане скъпо..., много скъпо... и малцина ще си го позволяват... Еми в края на краищата явно това ще е по-добре на фона на сегашното тотално унищожаване което се случва пред очите ни... А дали и кой ще "стопанисва" няма никакво значение в случая... важното е да се изпълняват целите на "стопанисването"...
    Година и половина по-късно (пост444) бих искал да задам отново следния въпрос: Способна ли е организация като Байкария, която организира мероприятия като Беглика фест да изпълни целите на стопанисването?
    Лично моят отговор е НЕ, защото тази организация е твърде комерсиялна и не се съобразява с опазването на околната среда.

Коментар

• От: До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територ

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
      Година и половина по-късно (пост444) бих искал да задам отново следния въпрос: Способна ли е организация като Байкария, която организира мероприятия като Беглика фест да изпълни целите на стопанисването?
      Лично моят отговор е НЕ, защото тази организация е твърде комерсиялна и не се съобразява с опазването на околната среда.
      Лично моят отговор е ДА. И това че се мъчиш да ги очерниш по форумите, с нищо няма да промени този факт.
      Да си беше организирал конкурентна оферта, да бе опитал поне, а то само едно безпринципно и ЗАИНТЕРЕСОВАНО повдигане на въпроса тук и там.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Лично моят отговор е ДА. И това че се мъчиш да ги очерниш по форумите, с нищо няма да промени този факт.
        Г-н Николов, бих искал тук да има факти, а не само квалификации (очерня). Например: Не е вярно, че прибират 90% от приходите в джобовете си. Бунгалата които ползват имат разрешение от РДНСК и пречиствателна станция и т.н. Когато се каже ДА , да се знае за какво се казва.

Да си беше организирал конкурентна оферта, да бе опитал поне, а то само едно безпринципно и ЗАИНТЕРЕСОВАНО повдигане на въпроса тук и там.
        Дори и в момента има държавни органи, които имат задължението да контролират реда и замърсяването в района. Това че те не си вършат работата е от ясно по ясно. Самият факт че разрешават на територията на една защитена местност мероприятие като Беглика фест говори за тяхното безхаберие. Колкото до моите интереси, да имам итереси. Да се запези уникалната природа на защитена местност Батлъбоаз и да мога и аз и децата и внуците ми да се насладим по всяко време на тия красоти(независимо от цената) , а не там да се провеждат панаири с цел алкохолен и нарко туризъм и планините ни да последват съдбата на морските ни курорти.
        Колкото до феодалните имения за които толко обичате да говорите, защо не опитахте да си поставите палатката миналото лято от 08.08 до 31.08 на поляната в Батлъбоаз? Да не говорим за неуправляемите обекти които се навъждат в тоя период около целия язовир.

Коментар

По рождение изпитвам органично отвращение, наречено по народному, гнус от обсъждане и надзъртане в канчето на комшията. Колко бил взел, какво с кого бил делил и.т.н.
          Във форума имаме организирани зад гърба си 3 събора, вярно с безплатен вход, но все знаем от какъв тип и размер са разходите за подобно мероприятие.
          Един най-бегъл поглед върху бизнес разсъжденията на господина, ме убеждава, че той няма елементарна представа, върху финансиране и организиране на такова събитие. Но веднъж извел някаква абсурдна сума и повтаряйки я във всеки пост на следващата страница тя започва да се приема като истина.
          И ако всички приемат елементарните бизнес стъкмистики с насмешка, то започва да прилича на това сякаш всички са глупави и са повярвали.
          Това ме кара да пиша все още по тази тема. Разбира се не мога да си позволя да се включвам в слугински обсъждания, колко и какви пари взимат успелите.
          В този смисъл фактология, няма да има .
          Но дори и да печелят много, то какво от това ? Целта на всеки един бизнес е да печели. Печалбата на пари беше престъпление в един отминал строй - Социализма, от който с радост се отървахме. И ако някой изтъква като основен недостатък на друг факта, че искал да печели пари, аз пък не виждам в това нищо лошо.
          Криминализирано деяние в България е не печеленето на пари, а укриването на доходи. Както се вижда от постовете на техните противници, хората от Байкария са публикували в сайта си всички доходи, без да парадират с разходите. С риска, някой да почне да им брои хапките .
          Последно редактирано от Nik Nikolov; 12-02-11, 14:53.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

• От: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Самия факт, че вече няколко години се обсъжда дейността на Голям Беглик и фестивала говорят, че има проблеми и неясноти. Аз аа себе си мисля, че не сме готови за комерсиално управление на прородни ресурси, за мен е очевидно защо. Беглика е един прекрасен язовир, сред най-красивите, и за мен е много болно, че освен че го трупаме с боклуци, не можем и да го разделим. А самия фестивал опорочава цялата инициатива. При условие, че има толкова много противници, трябваше отдавна да се откажат от идеята. Щом като спорим три години дали е природосъобразен този фестивал, значи просто не е. Спре ли се, инициативата на Беглика ще има много повече поддръжници.
            Последно редактирано от Павлов; 12-02-11, 16:12.

Коментар

• От: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Няма как да е нормално и законно организирането на техно партита със съответните децибели, и струпването на хиляди хора в район, като Беглика.
              Друг е въпроса, как господата от Байкария успяват да го организират законно, даже в полза на природата и глухаря. Най-вероятно, както обикновенно се случва всичко в България. Няма невъзможни неща. Има кинти, връзки и т.н. Естествено всичко под масата и на ушенце.
              Така всичко се урежда и разрешава.
              Не виждам що да не включат и Глухаря в програмата. Например може да идват чужденци да го стрелят с пейнбол топчета на половин цена.
              Или пък, ако много му пречат децибелите на Глухаря, к’во пречи да го преместят в друг резерват.
              Абе к’во говоря, той нали е Глухар.

Майтапа настрана, но е абсурдно ТЕХНО ПАРТИ в РЕЗЕРВАТ.

Иначе нека си развиват туризма, колоезденето, еко игрите, и останалите мероприятия съобразно с условията в района. Ама по тихичко и без да докарват цял град наведнъж.

Мисля също, че вина за това имат и институцийте, които разрешават това. Не съм сигурен, кои точно, дали община, горско стопанство, други органи, или всички заедно.

Коментар

По рождение изпитвам органично отвращение, наречено по народному, гнус от обсъждане и надзъртане в канчето на комшията. Колко бил взел, какво с кого бил делил и.т.н.
                Във форума имаме организирани зад гърба си 3 събора, вярно с безплатен вход, но все знаем от какъв тип и размер са разходите за подобно мероприятие.
                Един най-бегъл поглед върху бизнес разсъжденията на господина, ме убеждава, че той няма елементарна представа, върху финансиране и организиране на такова събитие. Но веднъж извел някаква абсурдна сума и повтаряйки я във всеки пост на следващата страница тя започва да се приема като истина.
                И ако всички приемат елементарните бизнес стъкмистики с насмешка, то започва да прилича на това сякаш всички са глупави и са повярвали.
                Това ме кара да пиша все още по тази тема. Разбира се не мога да си позволя да се включвам в слугински обсъждания, колко и какви пари взимат успелите.
                В този смисъл фактология, няма да има .
                Но дори и да печелят много, то какво от това ? Целта на всеки един бизнес е да печели. Печалбата на пари беше престъпление в един отминал строй - Социализма, от който с радост се отървахме. И ако някой изтъква като основен недостатък на друг факта, че искал да печели пари, аз пък не виждам в това нищо лошо.
                Криминализирано деяние в България е не печеленето на пари, а укриването на доходи. Както се вижда от постовете на техните противници, хората от Байкария са публикували в сайта си всички доходи, без да парадират с разходите. С риска, някой да почне да им брои хапките .
                Когато някой е инвестирал и е поработил нека печели и в никой случай няма да му броя паричките. Тук положението е съвсем различно, става въпрос за държавна субсидия и доходи от експлоатиране на държавна собственност. Нещата тук приличат повече на приватизация от Работническо менажерско дружество, директора на което е назначен преди един месец по партийна линия. Дружеството най-напред трябва да се обезкости за сметка на директора и с тия пари след това да се купи. Аз също съм собственик на една малка част от тия пари и имам право да се интересувам за какво са похарчени.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                  Няма как да е нормално и законно организирането на техно партита със съответните децибели, и струпването на хиляди хора в район, като Беглика.
                  Друг е въпроса, как господата от Байкария успяват да го организират законно, даже в полза на природата и глухаря. Най-вероятно, както обикновенно се случва всичко в България. Няма невъзможни неща. Има кинти, връзки и т.н. Естествено всичко под масата и на ушенце.
                  Така всичко се урежда и разрешава.
                  Не виждам що да не включат и Глухаря в програмата. Например може да идват чужденци да го стрелят с пейнбол топчета на половин цена.
                  Или пък, ако много му пречат децибелите на Глухаря, к’во пречи да го преместят в друг резерват.
                  Абе к’во говоря, той нали е Глухар.

Майтапа настрана, но е абсурдно ТЕХНО ПАРТИ в РЕЗЕРВАТ.

Иначе нека си развиват туризма, колоезденето, еко игрите, и останалите мероприятия съобразно с условията в района. Ама по тихичко и без да докарват цял град наведнъж.

Мисля също, че вина за това имат и институцийте, които разрешават това. Не съм сигурен, кои точно, дали община, горско стопанство, други органи, или всички заедно.
                  Има безброй сигнали до ХЕИ и РИОСВ, но до сега вече три години не е направено замерване на нивото на шума по време на феста, особенно след полунощ. Това не ви ли говори за опънат административен чадър?

Коментар

Така и не разбрах, дали имам право да обсъждам как се харчат държавни пари или как се стопанисва държавно имущество.

Сега сме март месец и вече поляната при шийката на големия полуостров е запазена за беглика фест, което означава че от 5 да 30 08 2011г. там няма да може да се къмпигува а от 15 до 21 ще има бариера и ограничения ще има върху 5 км. брегова ивица. Това според вас не е ли феодално имение?

Коментар

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
                      Така и не разбрах, дали имам право да обсъждам как се харчат държавни пари или как се стопанисва държавно имущество.

Сега сме март месец и вече поляната при шийката на големия полуостров е запазена за беглика фест, което означава че от 5 да 30 08 2011г. там няма да може да се къмпигува а от 15 до 21 ще има бариера и ограничения ще има върху 5 км. брегова ивица. Това според вас не е ли феодално имение?
                      За харченето на държавни пари трябва нова тема, тази е ЗА и ПРОТИВ Беглика фест.
                      Би ли обяснил какво значи запазена отсега? Сериозно опитам, не се заяждам. Бариера ли са сложили или какво? Щото тия момчета и момичета май наистина се самозабравиха. Ако имаш и някакви снимки, давай. Напролет ще направим каквото сме решили, дори имам идеята да поканя няколко отговорни фактора на национално ниво да отделят време да се поразходят с нас и да погледат. И на Феста ще ги поканя, да послушат и се порадват.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        За харченето на държавни пари трябва нова тема, тази е ЗА и ПРОТИВ Беглика фест.
                        Беглика фест е един начин за стопанисване на държавно имущество и за това поставям въпроса тук.
                        Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Би ли обяснил какво значи запазена отсега?
                        Като казвам запазили, имам предвид че са насрочили дати за провеждане на феста(http://fest.beglika.org/) 19, 20, 21 август 2011г. Миналата година феста започваше на 20 08 а от 05 08 започна стоителството на сцени и други съоръжения. По време на строителството достъпа до поляната е ограничен, а по време на феста се поставя бариера и се събират входни такси от всички преминаващи независимо къде отиват.

Коментар

Пусто да остане, не мога да се сетя нищо достатъчно конкретно, което да ми помогне да намеря в нета тази, нека я наречем басня, която сега ще преразкажа съвсем грубо и да я публикувам цялата.

Действието се развива в пещера, в която цари непрогледна тъмнина. Вътре са приковани група затворници, които са там от толкова много време, че не само са загубили представа за продължителността на своя престой там, но изцяло забравят всичко съществуващо навън. Единствено стражи с факли ги посещават периодично да ги нагледат и да им донесат храна и вода. Един ден един от затворниците съумява да се освободи, излиза пред пещерата и от слънцето едва не ослепява. След време очите му свикват със светлината и той вижда, колко е красиво навсякъде около него. Силно развълнуван се връща да разкаже на събратята си и да ги освободи и тях. Другите затворници обаче, решават че той е полудял, и вместо да му повярват го убиват от страх, че стражите ще се върнат и ще ги накажат и тях.

Защо пиша това тук и какви са поуките и изводите оставям на вас да решите.

Коментар

Господа, масовото струпване на хора,неминуемо оставя своя отпечатък.
                            Незнам колко от Вас критикуващите, са ходили преди, по време и след фестивала,за да преценят реално, вместо да плюят.
                            Незнам дали боклуците, които сте намерили са били във фестивалната зона.
                            Фестивала е с културна, еко,арт и спортна насоченост.Много други младежки мероприятия не могат да се похвалят с това в милата ни татковина.
                            Преобладаващата част от посетителите са модерни и интелигентни хора,добре осъзнаващи изчерпващия се природен ресурс не само у нас, но и в световен мащаб.
                            За разлика от тях, масата от българските дечица се освинват далеч по-доволно сред природата.И го правят предобре и то с моторни превозни средства.Имам преки наблюдения.
                            Така,че замислете за вредата от различните групи.
                            А тя съществува, но в контекста на съвременната реалност, изпълнена с компромиси ( за съжаление ) мисля, че това е по-малкото зло.
                            Защото със протести за опазване на природата девствена, нищо няма да се получи.
                            Доказателство са всичките дъндънии покрай застрояването в ски центровете.
                            Нека младите се научат как да става това. И докато няма някой зрял и мъдър да им го покаже чрез различни практики ( като скаутски лагери и др.), по-добре да го правят тези момчета.
                            Последно редактирано от subritual; 28-03-11, 01:25.

Коментар

Първоначално публикуван от subritual Преглед на мнение
                              ..............
                              Фестивала е с културна, еко,арт и спортна насоченост.Много други младежки мероприятия не могат да се похвалят с това в милата ни татковина.
                              Преобладаващата част от посетителите са модерни и интелигентни хора, добре осъзнаващи изчерпващия се природен ресурс не само у нас, но и в световен мащаб.

.........

Големи смехории.
                              Последно редактирано от Тихомир; 28-03-11, 08:06.

Коментар

Първоначално публикуван от subritual Преглед на мнение
                                Господа, масовото струпване на хора,неминуемо оставя своя отпечатък.
                                Незнам колко от Вас критикуващите, са ходили преди, по време и след фестивала,за да преценят реално, вместо да плюят.
                                Незнам дали боклуците, които сте намерили са били във фестивалната зона.
                                Преобладаващата част от посетителите са модерни и интелигентни хора,добре осъзнаващи изчерпващия се природен ресурс не само у нас, но и в световен мащаб.
                                За разлика от тях, масата от българските дечица се освинват далеч по-доволно сред природата.И го правят предобре и то с моторни превозни средства.Имам преки наблюдения.
                                Така,че замислете за вредата от различните групи.
                                А тя съществува, но в контекста на съвременната реалност, изпълнена с компромиси ( за съжаление ) мисля, че това е по-малкото зло.
                                Защото със протести за опазване на природата девствена, нищо няма да се получи.
                                Доказателство са всичките дъндънии покрай застрояването в ски центровете.
                                Нека младите се научат как да става това. И докато няма някой зрял и мъдър да им го покаже чрез различни практики ( като скаутски лагери и др.), по-добре да го правят тези момчета.
                                Присъствал съм лично на подготовката, провеждането и почистването след Беглика фест 2008 и 2009, а 2010 само на подготовката. Феста безпорно има и хубави страни, но простотиите са много повече. Защо трябва да се провежда точно на територията на една защитена местност? Нека си правят събиранията, но не и да събират 2500 човека едновременно и да надуват "музиката" денонощно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X