Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Много хубаво би било всичко около нас да е чистичко и подредено, а наоколо да щъкат хубави, добре облечени и културни хора. Може евентуално и да си разхождат домашните любимци на определените за това места въоръжени с пликче и лопатка.
    Само че, това се случва в богатите общества. В страна в която 50% от населението е под прага на бедноста, а другите 40% се борят да се задържат отгоре това няма как да се случи.
    Та в тоя смисъл като изтрепеш бездомните кучета, решаваш частично един незначителен проблем и то временно.
    По нагоре един колега каза - "с бездомните хора какво правим"? С просяците, и въобще със заобикалящата ни и невиждана мизерия наоколо?

Коментар

Проблема в София идва от усвояването. Колкото повече хора ядат толкова повече пари се отпускат. Екоравновесие няма никакъв интерес да решат проблема защото кранчето ще спре. Същото е като производителите на лекарства.

В Бургас няма подобен проблем. Кучетата тихомълком изчезнаха. Изглежда не им понасят Лукойлските отрови...
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        ........ "с бездомните хора какво правим"? С просяците, и въобще със заобикалящата ни и невиждана мизерия наоколо?
        Андро, прав си, но не прави въпроса геополитически! Питал съм ги тия от неправителствените: "Е що не храните бедните?". Отговор: "Ти на парите сметка ли ще ми правиш?". А истината е толкова тривиална - за храна и помощи за бездомниците - евросредства йок. Туй било работа на църквата /тя пък една църква/.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

...изобщо не ме вълнува дали е хуманно или не,просто помиярите трябва не да се кастрират,а да се избиват!!!И немисля,че аз съм виновен по някакъв начин за този безпорядък,както пишат някои от колегите по-горе,мойте уважения.Може някой от Вас,уважаеми колеги да ме упрекнете,но нежелая да бъда аз или мой близък или познат,или който й да е на мястото на изядените и наръфани хорица,а отсреща държавните чиновници отговорни затова да вдигат рамене и да му убеждават как се работи по въпроса и,че не било европейско да се мисли по този начин!!!Кое ни е европейското,че ще правим още приюти ли за бездомните кучета,а деца умират,понеже няма пари за здравни интервенций,това ли е европейското...Безплатни кутий с патрони на ловните дружинки...
          П.П....спестете си укоряващите постове,колеги...,да не пълним темата.
          HUSGVARNA 630 SMR
          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            ..........Екоравновесие няма никакъв интерес ............... Изглежда не им понасят Лукойлските отрови...
            Екоравновесие са просяците в цЕлата схема, а са винаги на топа на устата. Ако знаеш как кършат ръце като има някоя "Майка Тереза Неправителствена" наоколо...

Я дайте формулата на отровите нефтохимский, или да звъня на Вальо?!.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Да вземем, да направим една подписка за ликвидиране на тази напаст. Все е нещо.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Никой не би желал да бъде на мястото на някой нахапан,но и много хора не приемат,че ние,човеците сме виновни за този и всички наши проблеми!Какво са виновни животните,че са гладни ли,ми като ще трепете всичко дето е заплаха за сигурността и живота - газ и по циганите тогава...не виждам разлика дали ще те нахапе куче или пребие и обере банда надрусани или цигани!За мен животните са много по-невинни от хората!Ако трябва да очистя някой вредител - то няма да е животно със сигурност...

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                  Да вземем, да направим една подписка за ликвидиране на тази напаст. Все е нещо.
                  По добре срещо "интегрираните".....
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                    ... за храна и помощи за бездомниците - евросредства йок. Туй било работа на църквата /тя пък една църква/.
                    Що пък трябва да ни дават помощи? Нещо война ли е имало, или природно бедствие да ни е затрило?
                    Аз въпроса не го правя, по горе се каза, че сме си били такова племе. Вярно е, но до там са ни докарали последните 500-600 години.

Коментар

Има куче, има проблем,няма куче, няма проблем!!!
                      Докато се акълува много-много, току виж изяли още някой!
                      Аз ако бях на мястото на Бойко,нямаше да разберат природозащитниците кога щяха да изчезнат гадините!!!
                      Евтино ,тихо и стерилно.

Коментар

Именно това е проблема в тази част на София или ще са кучета или ще са чернокраки! Кучетата ги развъдиха точно поради тази причина! От около 5-6 години има около 2-3 катуна! Блоковете са с една кофти съдба (фалирали строители по времето на великата демокрация) и поради тази причина голяма част от апартаменте са необитаеми! Специално блока в който живее глутницата е най-близо до биваците!

Не защитавам псетата, защото наистина са опасни, но ако ги изтрепят, няма да се реши проблема, просто ще се превърне в друг! И да имало е и нападения на цигани в района, само че не е удобно да се шуми по медиите за това!
                        После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                          Има куче, има проблем,няма куче, няма проблем...
                          Да, автора на тая велика мъдрост би решил проблема по този начин. Също така знаем и как е решавал проблемите с човеците.
                          За наша радост не сме 1923 год. и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                            .........Аз ако бях на мястото на Бойко,нямаше да разберат природозащитниците кога щяха да изчезнат гадините!!!
                            Евтино ,тихо и стерилно.
                            Да, но ако беше ти, а не ТОЙ. Освен това проблемът е на местно ниво. И когато беше на това ниво се справи с бездомните кучета, както и премахна каруците в столицата /незнам дали сте забелязали, но вече под гъза на коня няма маслоуловител/. Но за това са виновни всички от Стефан Нинов насам / а и напред/.

ПП Прави ли ви впечатление, че в града кучетата се наричат "бездомни" или "безстопанствени"? Същите в полските райони са "скитащи". Защо ли е това разделение?
                            Защото бездомният се нуждае от грижа и послон, а скитащият е боклук, нехранимайко.

ПП Да сте виждали бездомно куче да яде хляб? Щото моето яде, пък не е бездомно. Странно, нали? Но факт.

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                              Яворе,като чета "остроумните"неща които си написал,за пореден път стигам до извода,че не кучетата,котките,гълъбите и.... са виновни, а ние хората и по-точно такива като теб,-цитирам те:/"Аз ако съм горе също ще си прибера тези пари....."/! Не се обиждай,обаче как ще спазваш закона и какъви примери ни даваш,като искаш да си поиграеш с играчките които имаш,ама ако те не помогнат в града, ще решиш проблема с колата-това се дължи на това,че си продукт на това първобитно общество както си написал,или си някаква по висша форма на живот? Помислил ли си за някой, евентуално заблудил се куршум,застигнал някой невинен човек/има доста случаи/,а за някоя ситуация, която в стремежа да си счупиш колата в някое бездомо животно, налетиш на някое дете или просто човек оказал се на неподходящото място ? Има една поговорка,че който нож вади, от нож умира! Разбирам, че си емоционална личност и сигурно си доста ефектиран, но това няма да реши проблема. Аз не съм защитник на животните /ако мислиш това/ и също като теб смятам че трябва да се вземат мерки, но адекватни,такива които да решът проблема докрай, но в никакъв случай крайни както предлагаш ти! Ако съм те обидил с нещо ,просто извинявай, но това е мое мнение,аз така мисля.
                              Не се обиждам. Навсякъде където пиша, се слагам в числото на това първобитно общество. Казваш който вади нож, от нож умира. Ако трябва да избирам смъртта си, то нека тя да бъде с ловен куршум в тила! Няма да усетя нищо!
                              Псевдо еколози плачат за убити бездомни помияри (и на мен ми харесва повече думата койот), чета "горките животинчета", но не видях никъде съжаление от тяхна страна за горкия старец, за горката жена която спортува на стадиона и я разкъсаха, не видях и съжаление за горкото дете което беше разкъсано на път за хлебарницата в село...примери колкото искате. За заблудени куршуми да не си говорим.
                              Казах го и пак ще го кажа, обществото иска да живее като варвари, да настъпва кучешки лайна и да бъде ядено от кучета, в противен случай, тях нямаше да ги има.
                              Ще питам един колега, ако можеш да храниш куче в къщи, да го ваксинираш и т.н. не можеш да си позволиш найлонова торбичка с която да му вземеш лайното и да го хвърлиш в кошчето ли?!!! Моите приятели с възпитание го правят дори и в България!
                              За циганите, аре да не подхващаме темата, че ще получа БАН!
                              Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Първоначално публикуван от Yavor Paunov Преглед на мнение
                                ...
                                Казах го и пак ще го кажа, обществото иска да живее като варвари, да настъпва кучешки лайна и да бъде ядено от кучета, в противен случай, тях нямаше да ги има...
                                Аз пък мисля точно обратното. Тоест, управляващите искат всичко това. Лесно се контролира и манипулира бедния, простия и загубилия човешкия си облик индивид. Какво му дреме, че теб те ядат кучета, газиш в мръсотия и т.н. Той нали си живее и работи в оазис. И цялото му семейство. Иначе не е баш така, ама и неговото ниво е толкова.
                                Гледай по философски на нещата.
                                Последно редактирано от Аndro 160; 31-03-12, 22:35.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X