Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За обичая въртене на кучета

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За обичая въртене на кучета

Твърдо против подобни простотий!!! Само не разбрах на G_P_S защо изтрихте постовете?

Коментар

Пилотите и космонавтите на тренировка много по- силно ги въртят, пък никой до сега не се е оплакал.
      JSM 0899633364

Коментар

Kакво има за чудене, форумът е представителна извадка на Българското общество! Един има позиция и въпреки, че неможе да я формулира е готов кръв да лее за нея. Друг незнае, но чул еди кой си разказва как преди 70 години на карловския панаир какво видял калекото на малката му балдъза, трети перманентно страда от липса на собствено мнение (sic), но пък цитира самозвани класици. Та така, чудеса вече само в братя Грим май останаха, ама и тях няма кой да ги чете.

Коментар

Танцът върху жарава ще се забранява ли?- или Бойко к'вото каже.

Един колега пише че яздил кон:-А е колега, ти знаеш ли к'во му е на коня, А? Нямаш ли си джип?

Ако се поставя на мястото на куче и ми предложат тричане срещу затворен доживотно в апартамент с една-две пик разходки на ден, бих избрал Тречането. Сигурен съм, че и мнозинството кучета биха го сторили ......

Четох погоре, че на село не знаели за какво се използват кучетата. Ще поясня:- На село те се ползват за охрана- на градски-аларма! Пазят и стадата животни-СОТ на градски.

Някой коментира че трепането било по-хуманно. Абсурд!

Този обичай е характерен за едно село, един малък район. Егати международния проблем.......
          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Не е характерен само за там.
            И в моето село се е правило, но вече са малко хората които си го спомнят.
            Като обичай е смотан и див, аз не споря, че обичая е голяма работа. Лично аз не бих се забавлявал по този начин.
            Но ме дразни това, че много хора се откъснаха от реалността на живота, и се вайкат за щяло и нещяло. Като гледах тази сутрин по телевизията какви изказвания се правят, във фейсбук имало група за забрана на обичая, и тинтири-минтири, после два часа псувах.
            Просто прекалената милозливост е смешна. Може и аз да съм простак и селянин, но много повече приемам дивите и селски обичаи отколкото хм... Хайде ще го кажа-бръсненето на крака и мишници при мъжете

А относно Марто-новобранко-знам за поне един случай когато е помогнал за нещо си. А съм сигурен, че това не е единствен случай.
            Не съдете за хората само от това което сте придобили като представа за тях тук-във форума. Много често действителността се разминава с представата ни.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо, каквото съм направил и за когото съм го направил - знае който трябва и колкото трябва! Добро не се прави да се бие човек в гърдите и ти го знаеш много по-добре от мен, за което шапка ти свалям... Дано има повече хора като тебе!

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Именно,цялата тая диващина!Също съм против деца да присъстват на клане на животни!
                Аз бях на 7 год., когато баба ми и дядо ми ме научиха да коля кокошки и зайци, нито престъпник съм станал, нито пък ми е повлияло по някакъв начин на психиката.А баща ми макар и бивш военен не може да коли, затова пък използва пушка и пистолет.

Коментар

Може ли аз като отворил темата да помоля да се затвори.

Не знаех че може да се стигне до скандали от такива тривиални неща.

И да имаме дребни различия нека гледаме общото което ни обединява.

Съжалявам но не знаех че това някой може да го вземе толкова навътре
                  има къде къде по сериозни неща.........
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ами евала,какво да ти кажа...Затова си станал мъж,а не като мене женчо...От къде тръгнахме ,до къде ли ще стигнем.
                    Бе знаех си аз,че не трябваше да пиша в тая тема.Само ми е интересно защо една дивотия трябва да се оправдава с други дивотии.Така стават и незаконните сметища.Един се изсере на поляната,избърше се с вестник...мине друг,види че вече е мръсно и той хвърли нещо...Щото друг бил ср@л...Обичай,лошо няма...

Кольо,и аз се бръсна тук таме
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Чудя се, много ли е трудно на големи хора да си отстояват позициите, без да обиждат други големи хора на различни такива от техните?
                      Или като в детската градина - "няма, пък!".

Коментар

Май в грешна посока вървят разсъжденията.Най-важното поне за мене тук е, че трябва да си пълен психопат за да те ЗАБАВЛЯВАТ и КЕФЯТ такива действия и обичаи.А, че кучето от това няма да умре е ясно, но надали му е приятно, как мислите ?Било обичай от древни времена, ами от още по-древни и човешките жертвоприношения са обичай, давайте да почваме.Така, за здраве.Желаещи ??
                        Все си мисля, че живеем в 21 век....
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

България в 21 век. Отново наведена. Както винаги. Сега Европа диктува правилата. Странни са обичаите на тези диваци и варвари българите. Шкембе-чорба, варене на ракия, домашна зимнина, колене на агне по Гергьовден, прасе по Коледа, танцуващи мечки, кукери, въртене на кучета. Трябва да се забранят. Трябва да се наведат, да купуват само от нас. Европейски стандарти. Който иска, да слуша Европата. Аз ще си остана българин. Див, варварски, горд и независим. Имам бидон с кисело зеле на терасата. И буре с домашна ракия. Мога да си заколя животно, да го изчистя и да го изям. Ходил съм в казарма. Спал съм с жени. Бил съм се в кръчми. И не ми пука за озоновата дупка. Не съм я направил аз, я. Не искам интегрирани "роми". И гей паради по улиците. И изобщо не ми трябват измислените еврогейски ценности. Няма да търпя някой да се намесва в живота ми.

Коментар

Първоначално публикуван от Knight Templar Преглед на мнение
                            България в 21 век. Отново наведена. Както винаги. Сега Европа диктува правилата. Странни са обичаите на тези диваци и варвари българите. Шкембе-чорба, варене на ракия, домашна зимнина, колене на агне по Гергьовден, прасе по Коледа, танцуващи мечки, кукери, въртене на кучета. Трябва да се забранят. Трябва да се наведат, да купуват само от нас. Европейски стандарти. Който иска, да слуша Европата. Аз ще си остана българин. Див, варварски, горд и независим. Имам бидон с кисело зеле на терасата. И буре с домашна ракия. Мога да си заколя животно, да го изчистя и да го изям. Ходил съм в казарма. Спал съм с жени. Бил съм се в кръчми. И не ми пука за озоновата дупка. Не съм я направил аз, я. Не искам интегрирани "роми". И гей паради по улиците. И изобщо не ми трябват измислените еврогейски ценности. Няма да търпя някой да се намесва в живота ми.
                            Много от нещата ,които си написал,съм ги правил и азКоето пък въобще не ми пречи да не одобрявам някои простотии.Ето например преди минути даваха и един друг ,,обичай''-в едно село 10 пияни маскирани хлапета се биеха с минувачи и най-вече по между си с кални парцали-пак за здраве...(много болнав народ,много нещо).Били кукери...Ама само с плетени маски тип НСБОП и чаршави тип муджахидин...Ми няма лошо...На пияна глава съм правил и по-големи золуми,без да са ме давали по ТВ...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Марто, ако трябва ще врътна едно агънце. Моля те бе баткооо, искам по телевизораааа
                              хахахаха

А ся малко по-сериозно. Обичаят (май обясних какъв му е произхода) е тъп. И тва, че бил български, не значи, че трябва да го защитаваме и още по-малко значи, че трябван да го поощряваме. А медиите го експонират щото иначе трябва да обясняват за 14% ток, безумни цени на горивата, ниски заплати, КРИЗА и най-вече що биби е пут*а.

И ЕС няма нищо, ама нищо общо с нашата ни родна простотия. Нито т.нар. природозащитници. Ако съседското куче ме ухапе ще му откъсна топките и ще го обеся. Но няма да го хвана и да го въртя някъде просто щото мога. Дайте да не бъркаме понятията.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Нека има и едно положително мнение по темата:

Явно българският език се убогати с нова дума - тричане. Синоним на изтискване, измъчване, унижаване.

Да пием за това!

НАЗДРАВЕ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X