Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За обичая въртене на кучета

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За обичая въртене на кучета

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
    Защото е гнусно колега. Ти защо не завъртиш себе си или детето си . Защото няма такъв обичай ли???
    Аз се въртя бе колега....с джипка,с мотор...а и детето си въртя на люлка в детската площадка...не виждам какаво толково е станало-врътнали кучето и паднало в реката.По гнусно е като видя скитащ помиар на улицата,умриал от глад...

Коментар

Някъде по "традиция" хапвали човешко. Може още да го правят. Човещинка, дето се казва.
      Да им уважавам ли традициите? Гнусно и безсмислено е...

Коментар

А някъде по традиция уважавали и козите. Ама че кучезащитници се извъдихте.По страшно и по нехуманно е разхождането свободно на помияри по улиците.Ама не виждате гредата в своите очи, а виждате сламката в чуждото.По същата логика дай да забраним и авджийството защото е нехуманно да убиваш животно.А пък отглеждането на животни на затворено -нехуманно е да се ядат.Абе то и растението като го откъсваш го умъртвяваш. Европа си е решила въпросът с помиярите по много прост начин-след 14 дни не се ли осинови от някого се евтанизира-просто и ефикасно.Ама що го не виждате и не го кометирате.и да се допълня ,ако кучето не е на кайшка, респективно намордник, на тези които им се полага и тича в места коита не са за разходка на кучета ,ако не си почистиш акото след него -глобите са едни такива голеееми.
        Обичам животните и е гадно да гледаш как ги измъчват.И не гледам.
        Последно редактирано от Георги Крумов; 08-03-11, 08:25.

Коментар

Я как сте се разпалили!

Въпреки, че обичаят се извършва тайно, поради разните му бриджит-забрани, бях поканен от две различни места да присъствам. Сега, като чета какво сте изписали, малко съжалявам, че не отидох...

Американо-вропейските ценности постепенно изместват нашите, традиционните. Изместват ги не само като ритуал, а което всъщносът е най-страшното, в съзнанието ни. На мястото на веселяка Трифон Зарезан, се намести лигльото Валентинчо. На мястото на народната музика, се насади чалгата... и т.н и т.н... примери бол.

Триченето на кучета е древен обичай. Според митологията, това предпазва от бяс.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Интересно колко сме първосигнални ние българите. Дават нещо по новините и веднага рипваме с мнение.
            Това колко е съществено събитието и с каква важност е спрямо другите ни проблеми - не е важно. Ама е актуално.
            Даже в емисията имаше термини като "особена жестокост" ще умра от смях. През месец в парковете в София има хвърлена отрова в разнородни форми и "опаковки", това жестокост ли е или "профилактика".
            Ако говорим за стрес при животните, всички вие защитници се замислете като си купувате пиратки и други инфантилни гърмялки за следващата нова година, защото моите кучета са ловни, ама някой други в шока и паниката си тичат през булеварда.
            Лесно е да защитаваш нещо с клавиатурата, но да си промениш действията е друго нещо.
            Пък и частния случай е винаги по- лесен за овикване, вместо да се търси решение на повсеместните проблеми.
            Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              ...Европа си е решила въпросът с помиярите по много прост начин-след 14 дни не се ли осинови от някого се евтанизира-просто и ефикасно...
              Но не го прави, тикайки им пиратки в д..р..ка, нали?

А тези
              А някъде по традиция уважавали и козите.
              са същите, които се кефят на хвърчащите от вентилатора кучешки л...на.

Коментар

Като малък с приятели си ортганизирахме нещо подобно, но не на кучета, а на самите нас (мале какви изроди сме били) и не над река( не съм се сетил), а на земята. Идеята беше, като ти се завие свят и паднеш на земята да стигнеш максимално далече от точката на приземяване.
                Направо ми идва да се беся, като се сетя колко нехуманен съм бил спрямо мене, а тия от еврото какво ли щяха да кажат
                п.п.
                Изживяването тогава ми доставяше удоволствие

Коментар

Това, че някъде се извършват по-големи безобразия не прави този инцидент незначителен. Едно зло не оправдава друго зло. Никой не казва какъв процент от кучетата свършват със счупени вратове или крака при падането. Всичко е безобидно. И не става въпрос за американски, европейски или виетнамски ценности, а за човешки. Кучето е създадено от човека за да му помага и другарува и човека е отговорен за ВСИЧКИ проблеми свързани с кучето. Не виждам какво панамериканско или паневропейско виждате тук. През 21 век някои обичай, поне за мен, вече са неприемливи. Ако един известен български цар не беше ни покръстил на сила сега сигурно щяхме и децата да си тричаме против зъбобол. Па което оцелее. Света върви напред, ние или вървим с него, или оставаме назад.

Коментар

Някои мнения направо ме изумяват...
                    И нямат нищо общо нито американските, нито европейските ценности с това да не ти харесва да се измъчват или убиват за забавление безащитни същества.
                    Мисля си, че тази реакция е нормална, разбирам и че не е ефектна...
                    Разбира се винаги ще има и такива, които им харесва да унижават по-слабите, забелязал съм, че при обръщане на силите, точно те са най-сервилни...както и да е.
                    Сега да не вземе да се разпознае някой и да се обиди...мнението ми е принципно и засега не визира никой конкретно.

П.П.А това дето чалгата била продиктувана от "американо-европейските" ценности, даже не ми се коментира...

Коментар

Да не ставаме по-големи католици от папата.
                      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

ОК. И на мен не ми хареса. Е не се погнусих колко некои други, но това е въпрос на светоусещане.
                        Въпроса ми обаче е за аршина. Ако вместо куче завъртим агне или прасенце по-хуманно ли ще е? А ако завъртим на шиш куче? Или ако просто колнем кучето и след това го изядем допустимо ли е? Щото за други животинки го допускаме и не се втричаме толкова. И за да не направи някой подбрана извадка от мнението ми - аз не бих въртял така куче (за котка не съм сигурен ). Просто задавам въпроси. Пък ако продължа ще питам и за хуманизма на хапещите кого добарат бездомни псета. И за тези, които като им омръзне домашния любимец го пускат "на свобода". И за разни други неща - кога ни отърва. Но да не бягаме от темата все пак.
                        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                        LZ1YBB

Коментар

Аз бих тричил домашното куче, щото не ми харесва.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                            Някои мнения направо ме изумяват...
                            И нямат нищо общо нито американските, нито европейските ценности с това да не ти харесва да се измъчват или убиват за забавление безащитни същества.
                            Мисля си, че тази реакция е нормална, разбирам и че не е ефектна...
                            Разбира се винаги ще има и такива, които им харесва да унижават по-слабите, забелязал съм, че при обръщане на силите, точно те са най-сервилни...както и да е.
                            Сега да не вземе да се разпознае някой и да се обиди...мнението ми е принципно и засега не визира никой конкретно.

П.П.А това дето чалгата била продиктувана от "американо-европейските" ценности, даже не ми се коментира...
                            М-дам, това дето кючека бил "американо-европейски" си е направо попадение!
                            Значи било какво било - щом е традиция: Няма проблем. Баси логиката!
                            Сещам се за една лелка, говорителка на организацията на Ц. Кънчев. Тя по едно време ходеше от телевизия на телевизия и обясняваше, че при тях било вехта традиция да се женят и раждат на по дванайсет години (това течеше, когато беше поставен поредният рекорд за ранно раждане).
                            Достатъчно примери са дадени за абсурдни обичаи - няма смисъл да продължавам, а те (примерите) са неизчерпаеми.
                            Това с кучетата, може и да не е най-лошото, което се случва, но това не е основание да се подминава, а още по-малко да се поощрява.
                            Последно редактирано от davc; 08-03-11, 15:25. Причина: правопис
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Дръжте се бродилчани,те сега ще видите зор. Тиквата ще ви учи на обичаи.

http://dnes.dir.bg/news/kucheta-boyk...e-8152332?nt=4

Коментар

Понеже цените на всичко се вдигат ежедневно, и поради опасения, да не би хората да вземат, че да се усетят, се пуска така по някоя новина, за отвличане на вниманието. Вчера жена ми купи олио 1л. за 3,70 лв., нафтата е вече 2,56лв. А утре ?
                                Ей за туй Ви пускат по новините "тричене на куче". Коментирайте на воля, само да не се засяга сгромолясването (не на кучето).
                                Ай със здраве.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X