Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За обичая въртене на кучета

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За обичая въртене на кучета

това е традиция бее колеги нищо лошо не се прави на кучетата самите стопани си карат кучетата това не са бездомни кучета и се прави за здраве през годината !аз съм против спирането на традицията !!! Просто се завъртва кучето и пада в водата това е аз лично присъствах и няма нищо лошо ето стопанина ! http://vbox7.com/play:8fc022cd

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
      Защото болни мозъци приписват човешки(хуманни)качества кучетата.
      Циганинът ,заклал провесено на лоста пред блока агне за Гергьовден агне, не е престъпник,а друг наранил куче при защита е.
      Защото циганите колега си създават децата докато си правят кефа.
      Ако е момче ще крадне жица,ако е женско на пътя да свири на кавали.
      И това става ако не изхвърлят бебето в кофата или ако не го пребият в пиянски скандал.
      Това племе не ми го давай за пример..

Коментар

Всички(доста)колим агнета,но те го правят показно,ритуално,ако щеш.За това давам такъв пример.

П.П.И не сме колеги ,според мен.
        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Съвсем по темата.
          http://www.youtube.com/watch?v=c0zJSgHDnpw
          и още малко...

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          Американо-вропейските ценности постепенно изместват нашите, традиционните..... На мястото на народната музика, се насади чалгата...
          ...моля те, не ми казвай, че и затова хамериканците са ни виновни...

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
            Всички(доста)колим агнета,но те го правят показно,ритуално,ако щеш.За това давам такъв пример.

П.П.И не сме колеги ,според мен.
            Правят го за да ги видят (дразнят) другите цигани.
            За да се стараят повече в кражбите за да си имат и те агне което да заколят.
            Знаеш ли че циганин дето не е изнасилил поне една българка за тях не е мъж.
            И това е техен обичай сигурно и той ще стане наш обичай.

П.П. Вярно не сме колеги защото не съм заклал нито едно агне.

Коментар

Тричащите бих ги изтричал...колкото и да е гейско...Чета темата и все трия...Как може да се намесват агнета,цигании,езически обичаи , европейски ценности и други щуротии.Даже и лични нападки...Ако беше за здраве,да си тричат и децата,що само кучетата?!И сами да се тричат...по няколко пъти...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

А бе вие ще се изпокарате сериозно на края! Всеки си има мнение и гледна точка. Много обичам животните и в частност кучетата, но съм за запазването на този обичай! Тези дето са против, да ги питам, кое е по-лошо?!! Стопанина да си заведе кучето да го повъртят и да цопне в реката и после да си го прибере да си го гледа в двора, или стопанин дето си взема куче, радва му се докато е кутре и после го натири на улицата, защото няма време да се занимава с него..?!! С кучетата ли трябва да се занимаваме в момента, защото всичката ни Мара втасала..?!! Социалните домовете пълни с деца, болниците връщат болни да си умират в къщи, горивата (а скоро и всичко останало) станаха майка си и баща си, а вие сте седнали да се тръшкате за два-три песа в някакво село..?!! Не избързвате ли малко с природозащитните рефлекси..?!! Дайте първо да се погрижим за хората (майките, бащите, децата ни и т.н.) и после да мислим за скапаните псета... Защото за скопяване на помияри се харчат стотици хиляди левове, а старци умират от студ в старческите домове, бебета се хвърлят в кофи за боклук и т.н. Мисля, че имаме малко по-сериозни проблеми които да дискутираме и решаваме... Не мислите ли...?!

Поздрави

Коментар

Адаш,не е там проблема.Има много истина в поста ти.Обаче има ли реална полза от триченето?За здравето на кучето?Не,просто става още по-злобно.Вчера да си бяха тричили булките за 8 март,на 1 юни децата...Да си тричим и джипките,против ремонти...традиции...Нали сме християни уж,а все с езическото се гордеем!Ходим по жарава,въртим кучета...дрънкаме хлопатари и чанове наметнати в кози кожи,бием се с дрян по гърба за здраве...Това и Борис I се е опитал да изкорени...Ама не,европейците били виновни.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    Тричащите бих ги изтричал...колкото и да е гейско...Чета темата и все трия...Как може да се намесват агнета,цигании,езически обичаи , европейски ценности и други щуротии.Даже и лични нападки...Ако беше за здраве,да си тричат и децата,що само кучетата?!И сами да се тричат...по няколко пъти...
                    Цялата тази работа е излишна.С нищо не помага нито на хората нито на животните.
                    Тричане,ебати тъпата дума....
                    Но на снимките се виждат доволно ухилени деца дето следят с интерес всяко движение на татко си.
                    И понеже децата искат да са като възрастните и почти винаги прекаляват в този си стремеж.
                    Всеки може да се сети какво ще се случи рано или късно.....
                    Това е гадното,това ме дразни.
                    Който е пушил като дете(защото така правят големите) той ще се сети за какво става дума.
                    Дреме ми за селските обичай.
                    От тая работа обаче цялата държава стана едно голямо село.
                    Защото кой в чужбина ще запомни името на някакво село?
                    Но всички вече знаят че в България си въртим кучетата с въже докато те се насират върху главите ни.
                    Последно редактирано от IVAYLO BLIZNAKA; 09-03-11, 00:29.

Коментар

Гледах този ритуал с кучетата...потресена съм!Този обичай дори не подлежи на коментар!
                      Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от IVAYLO BLIZNAKA Преглед на мнение
                        Цялата тази работа е излишна.С нищо не помага нито на хората нито на животните.
                        Тричане,ебати тъпата дума....
                        Но на снимките се виждат доволно ухилени деца дето следят с интерес всяко движение на татко си.
                        И понеже децата искат да са като възрастните и почти винаги прекаляват в този си стремеж.
                        Всеки може да се сети какво ще се случи рано или късно.....
                        Това е гадното,това ме дразни.
                        Именно,цялата тая диващина!Също съм против деца да присъстват на клане на животни!
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Марто, дай само да не намесваме и историята, че ще стане сложно...!!! От много неща няма смисъл, само защото не можем да го видим, но дали виждаме наистина всичко...?!! От коридата в Испания, какъв е смисъла..?!! От лова на лисици с кучета в Англия, смисъл има ли..?!! От Великден, от Коледа..?!!! Това са традиции, които хората си ги харесват и тачат...!!! А традициите са хубаво нещо, иначе всички трябваше да караме Discovery...!! Много се палите за нищо, а в същото време трябва да си запалим държавата, ама това е друга тема...

П.П. А не сте ли против децата да гледат новини по телевизията всяка вечер..?!! А тъпи и инфантилни американски екшъни..?!! Ами електронните игри пълни с откровено и брутално насилие..?!! Повярвайте ми, кучетата са ни най-малкия проблем в момента!

Поздрави
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 09-03-11, 00:32.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                            Марто, дай само да не намесваме и историята, че ще стане сложно...!!! От много неща няма смисъл, само защото не можем да го видим, но дали виждаме наистина всичко...?!! От коридата в Испания, какъв е смисъла..?!! От лова на лисици с кучета в Англия, смисъл има ли..?!! От Великден, от Коледа..?!!! Това са традиции, които хората си ги харесват и тачат...!!! А традициите са хубаво нещо, иначе всички трябваше да караме Discovery...!! Много се палите за нищо, а в същото време трябва да си запалим държавата, ама това е друга тема...

Поздрави
                            Адаш,пак ти казвам,прав си в много отношения!Испанците и англичаните да си берат техния срам.Не ги защитавам!Възкресение все още не е такъв комерс като коледа(нарочно с малка буква)Пък дали всички ще караме дърти дръгели като моето Дискавъри е друга тема.Не се гордея с езическите обичаи и не искам когато отида някъде в белите страни,да ме сочат с пръст и да ми викат Танцуващия с вълци,Въртящия кучета,Ташунко-Сапа или Татанка-Йотанка...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Ако беше за здраве,да си тричат и децата,що само кучетата?!
                              Едно време в древен Картаген са принасяли в жертвоприношение деца - при това родителите са ги давали съвсем доброволно с чувство на гордост. Обичая най-вероятно идва още от Финикия и най-вероятно е бил присъщ и на другите семитски племена - включая евреите. Един от тях обаче се отказал от процедурата с извинението, че господ го спрял - случая е описан и документиран в библията... и така постепенно сме станали християни...обаче постъпката му едва ли е била приета особено добре по тогавашните стандарти...иначе човека е нямало да си търси извинения с некъв си господ, за това че се е проявил като лош родител...

...не че ми дреме за тричането, ма то е показател за нивото на практикуващите го...

Дайте да си поговорим за това:

http://www.youtube.com/watch?v=yqSgov5FlKk

http://www.dailymotion.com/video/xhf...stricts_travel

http://www.dailymotion.com/video/x5z...nterview_music

...толква сме обидени, че чак сме свалили част 2 от нета, като че ли така никой няма да го гледа...

Аз мисля, че сами сме си виновни за това, че някои хора (само някои - за щастие) ни смятат за Танцуващи с вълци (мечки), Въртящи Кучета, братя на Азис...

Средствата да променим това са в наши ръце, обаче да свалим филмчетата от нета не е начина.
                              Дошъл човека - търсил националното и интересното - показали сме му го... така и с тричането и с танците с мечки...
                              Наша си е вината, че не показваме националното с което се гордеем, както и че полицията не ограничава ромските надбягвания с каруци и жигулита в ж.к Тракия в Пловдив...
                              Последно редактирано от vlageo; 09-03-11, 00:59.

Коментар

Аз мога и да се помъча да разбера някой, който прави такова нещо, на някое "съседско" псе, на което "има зъб", ама да се отнасяш така към личната си собственост, животно, което трябва да пази дома ти и семейството ти, е това не мога да го разбера!
                                Зле е работата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X