Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За обичая въртене на кучета

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За обичая въртене на кучета

Те тука Майстора е прав.
    DAIHATSU ФЕРОЗА 1.6 16V 0897968887

Коментар

Да попитам противниците на обичая-къде видяхте измъчване на кучетата?

Баси, тук започва да става по-лигаво от бг мама...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Да попитам противниците на обичая-къде видяхте измъчване на кучетата?

Баси, тук започва да става по-лигаво от бг мама...
        Не видях усмихнати кучета
        Ти би ли се наел да обясниш смисъла от този "обичай"?

Коментар

Скийте ся, он и бай Ганя е булгар, ма следва ли да му се радваме щото видите ли бил нашенец?
          Та така и с тричането.

А оня тиквеник биби пък откъде се появи и той да се обажда ама нейсе. Явно политиката е мега зле и търси секви варианти да набара червена точка.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Езическите обичаи трябва да се спазват то ва е България

Умрете чернокапци
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              Не видях усмихнати кучета
              Ти би ли се наел да обясниш смисъла от този "обичай"?
              А бе хора ние пълноправни членове на ТОА съюз ли сме, нямаме ли право на мнение и обичай?

Несъм запознат с този обичай, но за всичко ли трябва да питаме и да треперим.

Някъде убиват животни за забавление, но понеже е много на запад, може, това било традиция.
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                Някъде убиват животни за забавление, но понеже е много на запад, може, това било традиция.
                И трябва да го одобряваме това ли?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  И трябва да го одобряваме това ли?
                  Казах, че не съм запознат с обичая и затова не го коментирам, но въпроса вече е в това, че някой забранява наще обичай и традицй, ние ставаме народ без традиция и обичай, народ който се обезличава, народ който вече губи и собствената си история, за да се хареса на някой на запад. Гледа ли БНТ за ТРЕТИ МАРТ, там само споменаваха за освобождение, но от кого никъде нечух, едно детенце на въпроса на репортерката какъв ден е днес, отговори "Освобождението на България от...." и резнаха веднага репортажа.
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Тук видях различни позиции,някои от тях ,според мен крайни//разбирай -кучезащитни//.Сигурно има нещо варварско в ритуала ,но на мен не ми пречи, нито ми разваля съня.Те и много източни народи ги ядат ,но никой не е скочил да ги плаши че ще им спре субсидиите например.А и на тях май им е на пуловера-те евродирективи нямат.А от онези природозащитници,разбирай псевдозащитници на кучешките права ще искам само едно-ВСЯКА сутрин в 08,00 часа искам техен човек да чака жена ми и дъщеря ми пред нас ,да ги съпрожожда през деня и вечер ,да речем в 20 .30 часа да ми ги прибира здрави и без физически и психически травми в къщи.А за себе си ,и моят принос ,аз въпроса съм го решил, ловувам целогодишно на вреден дивеч.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                      Тук видях различни позиции,някои от тях ,според мен крайни//разбирай -кучезащитни//.Сигурно има нещо варварско в ритуала ,но на мен не ми пречи, нито ми разваля съня.Те и много източни народи ги ядат ,но никой не е скочил да ги плаши че ще им спре субсидиите например.А и на тях май им е на пуловера-те евродирективи нямат.А от онези природозащитници,разбирай псевдозащитници на кучешките права ще искам само едно-ВСЯКА сутрин в 08,00 часа искам техен човек да чака жена ми и дъщеря ми пред нас ,да ги съпрожожда през деня и вечер ,да речем в 20 .30 часа да ми ги прибира здрави и без физически и психически травми в къщи.А за себе си ,и моят принос ,аз въпроса съм го решил, ловувам целогодишно на вреден дивеч.
                      Не ми е приятно да ме лаят по улицата бездомни, нито да стъпвам по кучешки л...на в градинките и по тротоарите от домашни такива. Само дето не намирам връзката между това и "онова". Този обичай ще реши ли проблемите с твоите близки? Ще научи ли децата ти на нещо? Ще се почувстват ли приятно уникални, като наследници на древни традиции?
                      Моите, макар и не деца вече, бяха отвратени от идиотизма.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                        Не ми е приятно да ме лаят по улицата бездомни, нито да стъпвам по кучешки л...на в градинките и по тротоарите от домашни такива. Само дето не намирам връзката между това и "онова". Този обичай ще реши ли проблемите с твоите близки? Ще научи ли децата ти на нещо? Ще се почувстват ли приятно уникални, като наследници на древни традиции?
                        Моите, макар и не деца вече, бяха отвратени от идиотизма.
                        В Русе кукери имата ли? Традицията е езическа и вековна ,а може да е и по стара от християнството.В нашия край всички деца се гордеят с корените и ритуалите си ,дори и това да е в разрез разбиранията на Бриджит Бардо.Ликовете на кукерите са направени с чарковете на доста животинки.Някои слагат и кучешки орнаменти.Тук децата това не ги ужасява..Аз не защитавам в никакъв случай самоцелния садизъм,защото тази проява е в ресора на медиците занимаващи се с менталните отклонения и там границата между животни и хора е много тънка.Става въпрос за традиции,който освен порежения върху достойнството,каквото въпросните хайванчета не притежават,не нанасят никакви физически щети.
                        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Според мен, грозно се злоупотребява с понятието "традиция".
                          Баба (род.1905 год.) ми е разказвала за "песи понделник", както го наричат в Ловешко. "Обичаят", всъщност е плод на невежество. Искрено са смятали въртенето за профилактика против бяс. Жал им било за домашното куче, но го водели, за да не се разболее.
                          Сегашните участници пак ли смятат така? Дайте по същата логика да пробиваме ушите на момиченцата с губерка и вълнен конец. Защото така е било в продължение на векове. Традиция.
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                            .Става въпрос за традиции,който освен порежения върху достойнството,каквото въпросните хайванчета не притежават,не нанасят никакви физически щети.
                            Нанася поражения върху моето достойнство
                            Всяко куче може да се научи да върши полезни неща. Ако не - може да потъне в земята без излишно насилие.
                            Още не схващам смисъла от това "забавление". Освен, че винаги така е било.

Коментар

Ще отговоря в прав текст.Ключовата дума е ТУРИЗЪМ.Щом ще носят пари ,ако щат и тъщите си да въртят на мегдана.Това е.
                              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Абе спорите не спорите-обичая се е запазил доста векове, и никакви криворазбрани защитници на животните няма да го спрат.
                                Мога само да ви кажа, че бидейки граждани сте се отдалечили твърде много от суровия, но мнго по-реален живот.

Усмихнато куче не видях, но не съм виждал и усмихната кокошка, усмихнат кон...
                                И са ми смешни, ама смешни тези които обличат на кученцата си пуловери плетени специално за тях през зимата. Да не им е студено на горките животинки...
                                Те същите сте и вие...
                                Извинявайте за тона, но... Хайде няма да го допиша, че може да ме обанят.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X