Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За обичая въртене на кучета

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За обичая въртене на кучета

Първоначално публикуван от IVAYLO BLIZNAKA Преглед на мнение
    Цялата тази работа е излишна.С нищо не помага нито на хората нито на животните.
    Тричане,ебати тъпата дума....
    Предполагам, че идва от това, че преди "ритуала" хранят кучетата с трици, също за здраве може би. Преди 6 години, когато забраниха ритуала, кадрите бяха доста по-драстични, имаше и въжета през шиите... няма да ви разказвам повече. Сега пипат внимателно, защото "опипват почвата" за търпимост.
    А това, че търпим все по-малко - тук сте много прави - не ни е само това проблема, затова сме болезнено чувствителни и се палим по форумите за какво ли не. Робството е свършило каквото трябва - за сериозните въпроси си траем, за по-дребните вдигаме пара, а пък ако можем да си изкараме неудовлетворението, като изтричим куче - ще сме по-спокойни за няколко часа.

Коментар

Първоначално публикуван от g06ko Преглед на мнение
      п.п.п. Предпочитам като отида някъде да ме наричат Танцуващия с вълци или Въртящия кучета отколкото Крадливия български мангал и т.н.
      НИКОЙ, ама АБСОЛЮТНО НИКОЙ няма да ти предостави лукса да избираш между двете титли ... в очите на цивилизованите хора - едната върви за ръка с другото...
      И СА ПРАВИ !

Коментар

Колега Павлов, въпросите които сте ми задали в предпоследния си пост, за това колко и на кого през 2010 г. как да ги разбирам..?!! Позицията ми не е само писане във форума
        Правилното отношение към животните в една държава признак за крайна и висша форма на гражданско общество! То е нещо което идва в следствие на много други неща, които трябва да се случат преди това! Проблема е, че ние сме на светлинни години от тези неща, колега..!! На светлинни... В тази вселена поне, не можеш да впрегнеш каруцата пред коня... Няма как човека, като връх на хранителната пирамида, да е не е хепи, а животните да са...!!! Има си ред на случване на някои работи, а ние в тази тема искаме да го пренебрегнем...!!! Всички държави с които се мерите са си решили болшинството от проблемите на хората, и след това тези на животните.... Помислете за това.

Поздрави
        Последно редактирано от Ясен; 09-03-11, 10:01. Причина: е де

Коментар

Брей, какъв дебат стана за нула време...И то от поредното мижаво журналистическо материалче. Те журналистите от това се хранят, от раздухване ...
          Пък българина, нали е голЕм революционер, веднага захапва
          Не ме разбирайте погрешно. Много обичам животните. Обаче повече обичам хората. И се чудя защо нямаме толкова хъс за да оправим кучешкия живот на хората, а вместо това скачаме един срещу друг заради правата на нечии кучета ???
          И защо г-н премиера даже се изцепи емоционално по темата, но не чух да реагира срещу закриване на фонда за трансплантации в чужбина, поради некадърна неефективност или срещу това, че парите за лекарства на раково болни българи са харчени за всичко друго, но не и за лекарства
          Нещо съвсем се обърках....

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
            Много обичам животните. Обаче повече обичам хората. И се чудя защо нямаме толкова хъс за да оправим кучешкия живот на хората, а вместо това скачаме един срещу друг заради правата на нечии кучета ???
            Защото смятаме, че човек за човека е вълк, а кучето е най-добрия приятел на човека...
            А Боко е ясен - той провежда усилена и целенасочена политика за унищожаване на некачествения според него матриял...
            По-малко болни - повече за магистрали - ясна и железна логика...

ПП. Забелязал съм че темите с намесени кучета набират огромна посещаемост... Да вземем да сменим националния герба, а?
            Да турим една каракачанка вместо лъв...

ПП2. Абе тия що не тричат каракачанки, ми само некви чиросни дворни псета...знаеш как шъ им дигне адреналина една овчарка?...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение

ПП2. Абе тия що не тричат каракачанки, ми само некви чиросни дворни псета...знаеш как шъ им дигне адреналина една овчарка?...
              Сигурно ще е много по-интересно .

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                Сигурно ще е много по-интересно .
                Ми така де - като е старобългарски обичай - нека ползват старобългарска порода. Да го направят истинско...
                Другите имали корида, тинтири минтири...Коридата е със специални селектирани бикове, а не с волове...

Наште герои фанали некви бъхливи псета дето цял живот са стояли на синджир в рамките на 8 кв.м. макс и ги връткат белким им изпопадат бълхите и се отърват от глистите. После ги галят - нищо им нямало, здрави са си ... Баси примитивната и страхлива работа ...

Коментар

За правата на животните голяма врява, голям вой бре Еврохуманнисти бре....

Да питам , нещо за Човеците има ли, за техните права....за нормален живот и права..
                  Къде ги забравихте милионите мизерстващи и бедстващи...осакатявани от малоумието на хората..
                  Хората живеещи по зле и от тези кучета, грижа ли са за онези мазни гъзове...

Кой храни и се грижи за тези животни в Странджа!!!- онези лелки от ЕС, или българските протежета от жълтите павете...усвояващи едни парички за парлама и ревене..

Кой е гледал от тях кучета в двора си, кой ги е хранил от ръката си, кой им е подсигурил подслон и ласка....
                  Онези мърлячи, драскачи...дето и вързано куче ги хапе, и страх тресе изящните им душички...

Варвари живеели по онези земи..., варвари..., а онези дето избиха стотици, даже хиляди животни, щото некой предполагал, че били болни....
                  КАКВИ СА ОНЕЗИ...., отнели живота на хиляди овце, крави, кози.....и лишили тези същите варвари от единственото им препитание!!!!

Ей, извратихме се....Жертвите наричаме варвари!!!
                  Оставете ги....., що дирите там, на гъза на географията, в регион забравен от Бога и Властите....
                  Европа била потресена......., ма що не се потресе от условията на живот, подсигурени за тези ХОРА!!!
                  Какво им даде ЕВРОПА и в частност местната власт!!!! - деректива и светкавично избиване на домашните им животни от личните им стопанства...
                  .....дреме ли му на някой как оцеляват след тази касапница, как им е в душите им...., какво имат да сложат на масата....
                  СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Аз си имам Прости Принципи - Забавлявай се със СЕБЕСИ!!!
                    Летял съм с Парапланер, яздил съм кон...... много неща съм правил, част от който Глупави и опасни, но за забавлението - защо Не?
                    Но да хванеш да се "Забавляваш" с някой друг който НЕ ИСКА, ми звучи като в Казармата (където съм бил) или друго място (където Не съм бил)!
                    Имах Куче и макар да го пошляпвах - за "негово добро" (когато активно се опитва да се метне под някоя кола или пък много иска да прикрие Миризмата си с нещо Много по "Ухайно"), съм се старал да му огаждам, ако нещо му правеше кеф - като да се топно в езерце при -14 градуса, през дупка в леда - не го спирах, но помагах да излезне... та няма лошо стига да е навито и хайванчето
                    Насила НЕ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                      Какво им даде ЕВРОПА и в частност местната власт!!!! - деректива и светкавично избиване на домашните им животни от личните им стопанства...
                      .....дреме ли му на някой как оцеляват след тази касапница, как им е в душите им...., какво имат да сложат на масата....
                      Tъй де, все чакаме някой нещо да ни даде, да ни помогне, да ни оправи. Що, ние тъпи, неспособни или нефелни сме? Ако си бяхме ваксинирали животните, дали щеше да се наложи избиването им? Това на мазните еврозадници ли е работа? А като не ги избият и шапа стигне Видин, цяла България няма да има какво да сложи на масата, тогава кво правим? Тичаме в Брюксел за помощ или се оплакваме на арменския поп?

И за кво е тоя рев срещу Европа, нали си в Африка
                      П.П. Преди 2-3 години избиха няколко хиляди прасета в Германия, преди това крави в Англия - никой неразбра, никой не рева!
                      П.П.П. Първия закон в Европа срещу разпространение на епидемии по домашните животни е на хан Крум. Една от предписаните мерки, е избиване на заразените животни.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                        НИКОЙ, ама АБСОЛЮТНО НИКОЙ няма да ти предостави лукса да избираш между двете титли ... в очите на цивилизованите хора - едната върви за ръка с другото...
                        И СА ПРАВИ !
                        Аз не искам никой нищо да ми предоставя, като някой ме окачестви с "крадлив български мангал" то след това другите ми се струват като "хвалебствени слова".
                        И не знам тези "цивилизованите" които реват(не хората във форума) да се погледнат първо тях си и какво са им дали и след това да искат нещо от другите.

Коментар

Дивашки и варварски е този обичай, тричането! Тия дето го практикуват, явно живеят във време, отминало преди векове! Ако това може да се нарече част от ценностите на народа, значи и народа ще си иде барабар с такивата си ценности. Бахти и ценностите, бахти и ценностната система.... За здраве било! Ми имало е време когато за здраве са увивали болен човек в овчи кожи и са го гонели с тояги докато падне от умора , трябва този обичай да го приложат за защитниците на тричането, щом искат обичаи за здраве.
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Тъкмо се беше кротнала темата за повече от три часа и айде пак наново. Някой от спорещите да си е променил мнението след близо 6 страници писаници? Едва ли. Едва ли и тези, които ни развяват из Европата ще ги прочетат. Ама чак пък да стигаме до виртуални конфронтации с инакомислещите май прекалено идва. Май пАрата пак само в свирката отива .
                            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                            LZ1YBB

Коментар

По мое време на село нямаше куче, на което да не му отрязвахме ушите. Без упойка, без превръзки. Ставало по-лошо. Много по-жестоко, но никой не ни обвини във варварство.
                              През горещите летни дни от високия 2-3 метра бряг на някой вир хвърляха една овца, а след нея скачаха и останалите. Да се е удавила някоя?
                              А някой пожалил ли е смелчаците на Йордановден, като се хвърлят за кръста в студената вода?...

Коментар

Ще цитирам класика Стефан:- "То и педераси вече не останаха, само гейове...." А тези последните живо се интересуват от правата на птичките, пчеличките, тревичките и т.н. Гейска му работа...
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X