Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За обичая въртене на кучета

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За обичая въртене на кучета

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
    Едно време в древен Картаген са принасяли в жертвоприношение деца - при това родителите са ги давали съвсем доброволно с чувство на гордост. Обичая най-вероятно идва още от Финикия и най-вероятно е бил присъщ и на другите семитски племена - включая евреите. Един от тях обаче се отказал от процедурата с извинението, че господ го спрял - случая е описан и документиран в библията... и така постепенно сме станали християни...обаче постъпката му едва ли е била приета особено добре по тогавашните стандарти...иначе човека е нямало да си търси извинения с некъв си господ, за това че се е проявил като лош родител...

...не че ми дреме за тричането, ма то е показател за нивото на практикуващите го...

Дайте да си поговорим за това:

http://www.youtube.com/watch?v=yqSgov5FlKk

http://www.dailymotion.com/video/xhf...stricts_travel

http://www.dailymotion.com/video/x5z...nterview_music
    Много добре казано!
    ... колко е тъпо да ни отъждествяват с мангалите...Азис и Столипиново...Сега си връткаме и кучетата за здраве и берекет....
    И една типично нашенска черта,все гледаме в чуждата паница.Едни колят крави за спорта,други трепят лисици.Трети си бият негрите.Малко по на югоизток пък се опитват да оплодят комшията,нищо че е доказано,че не става...традиции.
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
      Марто, дай само да не намесваме и историята, че ще стане сложно...!!! От много неща няма смисъл, само защото не можем да го видим, но дали виждаме наистина всичко...?!! От коридата в Испания, какъв е смисъла..?!! От лова на лисици с кучета в Англия, смисъл има ли..?!! От Великден, от Коледа..?!!! Това са традиции, които хората си ги харесват и тачат...!!! А традициите са хубаво нещо, иначе всички трябваше да караме Discovery...!! Много се палите за нищо, а в същото време трябва да си запалим държавата, ама това е друга тема...

П.П. А не сте ли против децата да гледат новини по телевизията всяка вечер..?!! А тъпи и инфантилни американски екшъни..?!! Ами електронните игри пълни с откровено и брутално насилие..?!! Повярвайте ми, кучетата са ни най-малкия проблем в момента!

Поздрави
      Така е но в Англия,Испания,Италия и даже Румъния е останало нещо от този древен свят.
      И това нещо е красиво можеш да го видиш и докоснеш.
      А тук турците са ни изравнили с земята.После руснаците ни вкараха в правия път и сега нямаме нищо.
      Даже и малкото което е останало не можем да опазим.
      И сега светът ни познава само с това дето чува и вижда в момента.
      И какво дават по вечерните новини.В България диваците си бесят кучетата защото така им харесва.
      Толкова хора ми се обадиха да ме питат дали е така че в началото не знаех какво да кажа...
      Но явно всичко това си го заслужаваме.

Коментар

Категорично не защитавам този тъп обичай, ама какво ще кажете за Коридата в Испания.
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        -----------------------------------------------
        0887770735

Коментар

Аз пак да попитам-къде видяхте кучетата да изпитват болка? Или да се мъчат?
          Гледахте ли видеото? Там добре се вижда, че "церемониалмайсторът" пипа внимателно, и на кучето му няма нищо.

Иначе и аз съм против измъчването на животни под каквато и да е форма, но тук н яма мъчение.

Я да ви питам друго. Доста хора имат кучета порода Хъски. През лятото температурата тук е силно неподходяща за тях. Това не е ли мъчение за тях? При това продължаващо два-ртри месеца. Но нали не правим нещо което ние-хората приемаме като лошо-няма мъчение.

А знаете ли как се кастрират животните подлежащи на кастрация? Говоря за питомните животни-прасета, коне и т.н.
          Поазучете, пък тогава говорете за измъчване на животни
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Аз пак да попитам-къде видяхте кучетата да изпитват болка? Или да се мъчат?
            Не знам защо си мислиш, че става въпрос за животните
            Повече ме вълнува поведението на хората в случая. И за обичая - "щот така се прави".

Коментар

Teмата е просто супер, уникални традиции, кукери, корида, свети валенти и трифон нарезан, еврогейска администрация забранила това и онова. Май си се оплакваме и сме против само за спорта! Някой да е протестирал и то така гръмко преди време срещу дивотиите на партийния секретар?

Та сега, ето тук:
              http://eur-lex.europa.eu/
              са публикувани всички закони, правила, директиви, меморандуми и пр. от 1949 насам касаещи съюза и страните членки. Има ги и на Български. Много ще съм задължен на този, който намери документ забраняващ така скъпият на сърцето ви обичай, документ налагащ да изписваме еуро, документ забраняващ шкембе чорба и бахур, кукери и ракия и прочее дивотии, който мътят съзнанието на нацията, всички приписани на скудоумния еврогейски администратор. Само дето той горкия хал хабер си няма. Лесно манипулируемите и силно първичните, винаги се намира кой да ги употреби ;-)

П.С. От миналата година Испания налага забрана на коридата.
              Последно редактирано от GN2355; 09-03-11, 07:52.

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                Много ще съм задължен на този, който намери документ забраняваш ... шкембе чорба и бахур.
                Мдааа.
                Колкото пъти съм бил в в Лион - всички колеги яко пуцат местните деликатеси правени от шкембе.
                Не е на супа, но си е шембе...и не знам някой да го е забранявал...

Но ще се оправим...вярвам го, защото министър председателя ни е вече е ходил на театър цели 7 пъти и даже е започнал да се интересува от още...

Коментар

Чудно защо когато някои граждани на тая държава си продават децата за булки а други си купуват 12-13 годишни жени и никой не протестира. Това двойния аршин е голяма работа.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Гледах какво им правят на кучетата и така и не разбрах нито какво толкова страшно им се случва, още повече пък какво толкова намират в това стопаните им. Едва ли им е приятно обаче на животинките. Ама пък чак такава новина дето да се занимават всички с нея..... До това да го бяхме докарали.
                    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

• От: За обичая въртене на кучета

В селото на баща ми посрещат пролетта като се събере цялото село на баира, ядат, пият и се веселят. Като се стъмни, палят гуми и ги пускат по баира. Сигурно скоро ще се намерят природозащитници, които ще се опитат да забранят обичая, защото замърсява въздуха. Да, ама съседното село се казва Девня, та там въздуха е от най-чистите. Така и за Странджа и кучетата. Обичай си е, техен, кучетата и те са техни, да си ги въртят като искат.

Коментар

Много обичам животните и в частност кучетата, но съм за запазването на този обичай! ... С кучетата ли трябва да се занимаваме в момента, защото всичката ни Мара втасала..?!! Социалните домовете пълни с деца, болниците връщат болни да си умират в къщи, горивата (а скоро и всичко останало) станаха майка си и баща си, а вие сте седнали да се тръшкате за два-три песа в някакво село..?!! Не избързвате ли малко с природозащитните рефлекси..?!! Дайте първо да се погрижим за хората (майките, бащите, децата ни и т.н.) и после да мислим за скапаните псета... Защото за скопяване на помияри се харчат стотици хиляди левове, а старци умират от студ в старческите домове, бебета се хвърлят в кофи за боклук и т.н. Мисля, че имаме малко по-сериозни проблеми които да дискутираме и решаваме... Не мислите ли...?!

Поздрави
                        Набелязал си някои сериозни, според теб, въпроси. Добре. През 2010 на колко умиращи от глад и студ старци сипа супа? Колко деца осинови? В колко детски дома беше и на колко дари? Давайте да даваме?

Скопяването на "помиярите" не става с твоите пари. Сипи си довечера една ракийка и спи спокойно.

Не разбирам защо винаги се намира някой, който иска да степенува проблемите. Колеги, няма да решаваме този проблем, ще решаваме онзи, защото онзи е много по-важен от този и съответно този проблем става незначителен. Онзи проблем пък ни е много сложен, не можем да го решим. Опа, всичко вече е наред, решихме проблемите.

Винаги ще има по-важни проблеми. Ние пък не можем да седим със скръстени ръце и да чакаме.

И така, тричайте си на воля. Аз бях до тук с тази тема.

Коментар

Аз не мисля, че е станало кой знае какво и има някаква голяма опасност или последствия за кучетата. Като деца сме играли и сме правили щуротии един на друг с много повече опасности и "болка, страдание и стрес". Аз предпочитам всяка седмица да ме въртят, а не да ми разбиват къщата, колата, мазето и да ме нападат за да ме оберат, ама не става и досега никой не ме е защитил въпреки, че има някакви закони за защита на хората и някакви организации като МВРто ......

п.п. И аз не го разбирам и харесвам този обичай , но не мисля и че това е световен проблем.
                          п.п.п. Предпочитам като отида някъде да ме наричат Танцуващия с вълци или Въртящия кучета отколкото Крадливия български мангал и т.н.
                          Последно редактирано от g06ko; 09-03-11, 08:49.

Коментар

Колега, сега се предизвикваме тиквени медали ли да си закачаме..?!!! Степенувал съм нещата, да... Защото е нехуманно да се говори за тричене на кучета, когато всичките тези неща се случват с хора в милата ни татковина! Не харесвам циганите, дори и за доста повече от това "не харесвам" става въпрос, но трябвали да ги забранят, защото аз не ги харесвам...?!!! Не ми е приятно когато виждам, че джамиите в България стават повече от църквите, но трябва ли да ги забранят заради това..?!! Полудявам от факта, че в огромни територии от страната ни вече не можеш да чуеш българска реч, но трябва ли да се забранят инакоговорещите, защото на мен не ми харесва..?!! Когато говорим за принципи, то същите тези принципи трябва да са общовалидни, а не избирателни...!!! Повечето от вас се възмущават в тази тема защото репортажа е нарушил душевния им комфорт! Учудвам се защо не се възмущавате с такъв ентусиазъм от сериозните проблеми които имаме и не е ли това много по-варварски акт (безразличието и обезверяването ви), от триченето на кучета..?!! Колега за прекалено много неща ми пука дори... И не седя да чакам със скръстени ръце както си мислиш, а правя каквото мога и ми е по силите, на пук на държавата и цялото безумие което е обзело болшинството от хората, които я населяват! Помагал съм на много хора, вкл. и на хора от този форум и не само през 2010-та година, но не съм го правил за да се бия в гърдите пред пишман природозащитници...!!! Аз не налагам своето мнение, не се опитвайте и вие да налагате своето, още повече подлагайки на съмнение личността ми - без да я познавате...!!!

Поздрави

Коментар

Едно нещо е сигуно, кучетата имат по малко дефекти в главите си.
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Колега, сега се предизвикваме тиквени медали ли да си закачаме..?!!! Степенувал съм нещата, да... Защото е нехуманно да се говори за тричене на кучета, когато всичките тези неща се случват с хора в милата ни татковина! Не харесвам циганите, дори и за доста повече от това "не харесвам" става въпрос, но трябвали да ги забранят, защото аз не ги харесвам...?!!! Не ми е приятно когато виждам, че джамиите в България стават повече от църквите, но трябва ли да ги забранят заради това..?!! Полудявам от факта, че в огромни територии от страната ни вече не можеш да чуеш българска реч, но трябва ли да се забранят инакоговорещите, защото на мен не ми харесва..?!! Когато говорим за принципи, то същите тези принципи трябва да са общовалидни, а не избирателни...!!! Повечето от вас се възмущават в тази тема защото репортажа е нарушил душевния им комфорт! Учудвам се защо не се възмущавате с такъв ентусиазъм от сериозните проблеми които имаме и не е ли това много по-варварски акт (безразличието и обезверяването ви), от триченето на кучета..?!! Колега за прекалено много неща ми пука дори... И не седя да чакам със скръстени ръце както си мислиш, а правя каквото мога и ми е по силите, на пук на държавата и цялото безумие което е обзело болшинството от хората, които я населяват! Помагал съм на много хора, вкл. и на хора от този форум и не само през 2010-та година, но не съм го правил за да се бия в гърдите пред пишман природозащитници...!!! Аз не налагам своето мнение, не се опитвайте и вие да налагате своето, още повече подлагайки на съмнение личността ми - без да я познавате...!!!

Поздрави
                                Не "подлагам на съмнение личността ти", Марто, просто анализирах позицията ти. Аз не правя паралел между двете, ти го правиш. Не виждам причина да си обиден от поста ми. Аз преставам да следя тази тема, предлагам и ти да поохладиш малко страстите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X