Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Побой над дете (непълнолетен)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Побой над дете (непълнолетен)

Човек не знае какво може да му се случи... така и на мен днес – докато бях на родителска среща и слушах отзивите за децата, а те бяха долу пред училището и във фоайето, заедно с други деца и чакаха нас родителите, на големия ми син бил нанесен побой...
    Има едно година по-голямо от моя седмокласник момче, което от тази година учи в друго училище и което много тормозеше доста от децата – щипеше ги жестоко, удряше ги, тормозеше ги психически с гадни приказки и пр. Учителите, директора и част от родителите бяхме вдигнали ръце от него - то не бяха разговори, заплахи, намаляване на поведение, безброй предупреждения... Майка му казала на директора: „Аз не мога да се оправя с него, оправяйте се вие както можете!”

Това същото момче сега често идва в старото училище и освен, че си приказва с децата, пак ги закача и тормози. Тази вечер група деца, които били долу пред училището го видели и започнали да го закачат, а той почнал да ги замеря с камъни и те се разбягали. После пак излезли навън, а заедно с тях и сина ми, и изведнъж въпросния тормозчия (дангалак 180 см. висок и 90 кг. тежък, осмокласник) връхлетял върху групата, успял да хване моя син и започнал да го удря с юмруци в лицето и по главата. Другите деца избягали вътре в училището; охраната отдавна си беше тръгнала – работят до 17ч. хората (училището е само първа смяна) и само това, че панталона на гамена паднал и трябвало да си го вдигне, а след това скоростно се омел, защото другите деца се развикали и дошъл учител, е спасило сина ми от по-сериозен побой. Когато видях сина, беше със започнало да се подува и посинява зачервено око, много разстроен и ревейки „Аз нищо не съм му направил, а той връхлетя върху мен и ме преби!”... Не ми се е случвало досега да се занимавам с подобно нещо, не знаех какво да правя... Учителят каза, че ще ни съдействат каквото и да решим, но да разберем какво точно се е случило.
    Заразпитвах децата и по-горе ви разказах какво е станало...
    Когато миналата година започнахме да питаме сина ни от какво са синините му по тялото с доста мъка откопчихме, че са от щипането и ударите от същото това момче. Оказа се, че и доста други деца са подложени на тормоз от него – не само физически, а и всевъзможни обиди и простотии, от което доста сериозно пострада самочувствието на нашия син например. И ни трябваха доста време и усилия, за да поправим отчасти тия психотравми. Тогава таткото се закани, че ще хване и пребие гамена, но ние го разубедихме, опитахме се да се разберем с добро. Същото се е случило и с други родители...
    Доста се двоумих как да постъпя сега, но в крайна сметка реших – отидох до съдебна медицина с децата (малкия е бил свидетел на побоя), оттам ме препратиха в дежурната хирургия, оттам минахме и на неврохирург и на очен лекар, после ни казаха, че трябва да уведомим съответното РПУ. Отидохме и там, писахме молба, обяснения, а утре трябва да минем през „Съдебна медицина” и през инспектор от „Детска педагогическа стая” (защото гаменчето е непълнолетно и не е в ресора на полицията). Минах през половината Пловдив няколко пъти като насън, защото се тревожех побоя да няма по-сериозни бъдещи последствия, а и дали си струва да разкарвам и да намесвам децата във всичко това...
    Имали ли сте подобни случаи, какво сте направили, какво трябва да се направи още? Споделете моля, всеки съвет ще ми е добре дошъл
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

До: Побой над дете (непълнолетен)

За жалост в държава, в която няма работещи институции, трябва всеки сам да си бъде институция. Както казва Бендер "Спасението на давещите се - дело на самите давещи се"...
    Не мисли, че се подигравам или шегувам. Аз имам син 9 клас и предвид нулевата полезност на полицията и сходните и структури, просто бих иззел функциите и в подобна ситуация...
    Не мисля, че е допустимо един тийнейджър с проблемно поведение да разиграва всички. След няколко години е много вероятно последствията от безнаказаността, да надвишават значително няколкото синини. На младежа очевидно не му пука нито от училище, нито от родители, нито от полиция или Детска педагогическа стая. И на тях не им пука за него... Тогава какво остава???
    Последно редактирано от Scrapheap; 21-10-08, 01:07.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Обикновено благ разговор от внушителен на размери мъж помага. Разговор.

Иначе, децата обикновено се организират и го набиват. Едно време така правехме.

п.с. и не е вярно, че институциите са абсолютно безполезни. Нека си отлежава жалбицата. Важното е да има входящ номер. Ще се събере папчица и някой ще рискува да си изгуби премиалните.

Коментар

И след като е 90 кила спокойно може да си отнесе един сериозен побой от бащата ... и сина ви ще си върне самочувствието .
        Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
          И след като е 90 кила спокойно може да си отнесе един сериозен побой от бащата ... и сина ви ще си върне самочувствието .
          Лошото, обаче е че бащите обикновено са пълнолетни... Но в крайна сметка какво друго остава?!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Лошото, обаче е че бащите обикновено са пълнолетни... Но в крайна сметка какво друго остава?!
            Значи първо не трябва да има свидетели и 2ро гаменчето няма да подаде оплакване никъде ... много ги мислите, ако го бяха били по рано нямаше да се стигне до тук .
            Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Е това и аз казвам...
              Винаги изродите в тази страна имат повече права от хората. Крайно време е нещата да се променят, обаче.

Коментар

Много сложен казус.
                Насилието обикновенно поражда насилие.
                Някой просто трябва да му го обясни на това хлапе.
                В един багажник и на някои от Пловдивските хълмове тих разговор.
                Няма нужда от бой.

Коментар

Ако е за бой - мъжът ми е достаъчно голям и внушителен, а като побеснее, да не си пред очите му...
                  НО не мисля, че става така, наистина насилието поражда насилие, не това е начинът; все пак става дума за деца, това е станало такова, защото на родителите му не е стигало времето и желанието да се занимават с него...
                  Децата ни не са агресивни и не се бият, нито двамата, нито с приятелчетата си могат да се организират, за да набият някой, който ги тормози. Това не са онези деца, които бяхме ние - поне не всички. Просто са такива деца...
                  Това момче-побойникът просто е едно изпуснато дете, никой не успя да се справи с него и проблемите му, нито с разговори, нито със заплахи.
                  Може би трябваше да пробвам да говоря първо с родителите му, а не да тръгвам да действам по този начин, но бях толкова пищисана вчера, че не исках.
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Фани,колегите са ти дали единствено възможният сполучлив съвет в тази ситуация-мъжът ти трябва да отиде,да намери въпросното момче и да го "респектира" да не закача повече синът Ви...Не става дума въобще да го бие или пък да му се заканва...съпругът ти много добре знае какво точно и как да му го каже.Въобще не е трябвало да изземаш мъжките функции и да се бъркаш в нещо,което е задължение на бащата в семейството...повярвай ми.
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                      Фани,колегите са ти дали единствено възможният сполучлив съвет в тази ситуация-мъжът ти трябва да отиде,да намери въпросното момче и да го "респектира" да не закача повече синът Ви...Не става дума въобще да го бие или пък да му се заканва...съпругът ти много добре знае какво точно и как да му го каже.Въобще не е трябвало да изземаш мъжките функции и да се бъркаш в нещо,което е задължение на бащата в семейството...повярвай ми.
                      +100

Коментар

Много неприятно, Фани.
                        Едно време ние си се оправяхме.
                        Събирахме се, малко въргал и после побойника ни заобикаляше от един километър,
                        докато не му уври, че е по-добре да движи с нас.
                        Родителите ни даже и не научаваха.
                        Но сега,... сега са други времена. Не знам какво да те посъветвам.
                        Скоро и на нас ни с е случи с голямата /9кл./.
                        Подобно момиче се беше опитало да я бие и се наложи да се респектира. Без насилие разбира се.
                        Мисля че това е начина засега.

Коментар

Колеги,въпроса се състои в това ,че на въпросният "насилник" трябва да му бъде показано недвусмислено,че действията му не са безнаказни и най-вече не са останали незабелязани...Вече 12-та година работя с подобни младежи и извода до,който съм стигнал е ,че ВСЯКО ДЕТЕ в тази възраст ТЪРСИ КЪДЕ Е ГРАНИЦАТА-едни се "репчат" за щяло и нещяло на родителите си,другите си слагат пиърсинг или татуировки,където им попадне,трети издевателстват над по-слабите...Това е най-банален бунт на младостта срещу всичко и всички...Проблемът обаче често опира до нас самите-възрастните много често си затваряме очите за "разни неща" или откровено абдикираме от родителските си задължения...както казва един колега: "болшинството от родителите сме като руски телевизор-образ-има,говор-няма..."Та така-просто трябва да си застанем на необходимото място и нещата ще се оправят...в един момент.
                          08седемшест5едно513четири

Коментар

Навремето, имаше един дангалак, Дивака го наричаха, два класа по-голям от мен и доста по-едър.Винаги налиташе да ме тормози и изнудва за стотинки, един ден му се изрепчих и ядох сериозен бой.Прибрах се много смачкан и ядосан, разказах на баща ми какво се е случило и го помолих да се намеси.Отговора беше, че ще ми помогне едва след като счупя носа на к..елето и да не му се жалвам до тогава.Каза ми , че иска да има син мъж, а не путьо.Още на другия ден намерих Дивака пред лавката и съзаклятнически го повиках, уж да му дам нещо.В мига , когато се понаведе към мен, му отвъртях такъв тупаник в носа, че чак мен ме заболя ръката.Аверите му ме настигнаха и ме отупаха здраво.
                            Прибрах се син, бит, но доволен.На следващият ден повикаха баща ми в дирекцията, да се оплакват от мен.Баща ми настоя да присъствам на разговора, кадето беше и майката на Дивака.След като изслуша директора, му каза, че предпочита да му кажат, че сина му е набил някого, отколкото обратното и не смята за нередно стореното от мен, напротив.Освен това се надява да се вземат мерки срещу въпросното бито момче, за да не се налага той да го прави.
                            Тормоза спря, а и повече не съм имал проблеми с "големите".
                            Това е моят пример, така добих самочуствие и сила да се справям с проблемите.
                            Мила Фани, запишете сина си на някое бойно изкуство, дайте му подкрепа и увереност, че сте зад него, но не го превръщаите в лигльо, тичащ под полите на мама при всеки проблем.
                            Поздрави!
                            Последно редактирано от Ковача; 21-10-08, 11:21.
                            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Да предложа моята гледна точка.

Побойника е малолетен, обаче баща му не е! Прати мъжа си да му тресне един тупаник, че да се насере от страх. И непременно да му напомни, че ако синът му пак посегне на твоя пак ще се срещнат и за по-дълго.

Вервай ми бий самара, да се сеща магарето.
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X