Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Побой над дете (непълнолетен)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Побой над дете (непълнолетен)

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Ще споделя, как постъпваше моя баща в подобни случаи. ...
    Извинявай, но не схванах какво е искал да ти внуши баща ти с тази педагогическа методика... Има очевидно противоречие в "указанията" му. От думите ти по-скоро изглежда като някакъв садист, който си налага детето....
    А ти какво научи от този бой? Да се биеш или да не се биеш? Май е доста дезориентиращо да те възпитават по такъв начин. Защото съм далеч от мисълта, че си бил такова дете-идиотче, което да разбира само от бой!
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
      Извинявай, но не схванах какво е искал да ти внуши баща ти с тази педагогическа методика... ...
      Не е толкова трудно за разбиране... "Внушението", че не бива да се бия с другите деца, независимо от изхода на двубоя, макат и наложено с принципа, "клин, клин избива", явно е свършило работа, поне в оня момент от възпитанието ми...
      ...Защото съм далеч от мисълта, че си бил такова дете-идиотче, което да разбира само от бой!
      Не, не идиотче, по-скоро бях вундеркинд! За тези които не знаят значението на думата "вундеркинд", обеснявам: това е човек, който като дете е бил по-умен, отколкото като голям...
      Последно редактирано от giorgio; 23-10-08, 14:15.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Не, не идиотче, по-скоро бях вундеркинд! За тези които не знаят значението на думата "вундеркинд", обеснявам: това е човек, който като дете е бил по-умен, отколкото като голям...
        Не се обезсърчавай, все някога и ти ще пораснеш, Питър
        DCRT®

Коментар

Извинявай, но не схванах какво е искал да ти внуши баща ти с тази педагогическа методика... Има очевидно противоречие в "указанията" му. От думите ти по-скоро изглежда като някакъв садист, който си налага детето....
          А ти какво научи от този бой? Да се биеш или да не се биеш? Май е доста дезориентиращо да те възпитават по такъв начин. Защото съм далеч от мисълта, че си бил такова дете-идиотче, което да разбира само от бой!
          Аз пък идеално разбирам какво е искал да му внуши Баща му! Мъдър Човек ще да е... Пътят на ВОИНА: (четете Конфуции и Лао Дзъ)

Първи етап, едно момче трябва да стане войн... което значи да е готово, да не се оплаква и да не се страхува от битка...
          Втори етап... (Добрият воин) Добрият воин винаги когато е необходимо влиза в битка и винаги е победител в нея... затова е Добрият войн...
          Трети етап... най-високият и смислен към който трябва да се стремят всички: Великият воин! Великият воин печели всички войни без НИКОГА ДА ВЛИЗА В БИТКА!
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            Аз пък идеално разбирам какво е искал да му внуши Баща му! Мъдър Човек ще да е... Пътят на ВОИНА: (четете Конфуции и Лао Дзъ)

Първи етап, едно момче трябва да стане войн... което значи да е готово, да не се оплаква и да не се страхува от битка...
            Втори етап... (Добрият воин) Добрият воин винаги когато е необходимо влиза в битка и винаги е победител в нея... затова е Добрият войн...
            Трети етап... най-високият и смислен към който трябва да се стремят всички: Великият воин! Великият воин печели всички войни без НИКОГА ДА ВЛИЗА В БИТКА!
            Не мога да се съглася! Това е по-скоро начин да се пречупи характера, да се научи детето да избягва битките и да не влиза в явни конфронтации. А понякога е нужно човек да заяви открито мнението си, дори с риск да настрои някого срещу себе си.
            Но и аз съм фен на източната философия и Ви поздравявам за обяснението.
            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
            Omnia vincit amor !

Коментар

Не от всеки става войн.

Имам колега,голям на приказки както се казва,ходи тренита 1 месец фитнес,домързя го,сложи си лост в банята да тренира,гири,тежести,точно един месец и до там.
              Сега всичко стой така,човека от работа пред компа,спи,яде,на работа и на компютъра.Това му харесва това прави.
              Нека всеки се чувства пълноценен както намира за добре.

Поздрави

Коментар

Много е просто. Да можеш да се биеш е добре, но да биеш защото те бият е по-различно. За по-малките може това да е по-итересно, но с годините почват да пушат цигари, употребяват алкохол, защо не и други, нелегални наркотици? Тогава за да не си аусайдер, пак ли трябва да си като другите, да посегнеш към същото средство. Интересно защо се смята, че който може да се бие наистина добре, трябва да удря за да побеждава. Дори самият факт, да не може да бъде ударен води до "сдух" в нападащите. Може би е време за повече китайски филми в домашната видеотека ако не проявяван грам интерес, аз си спомням, че след манастира шао-лин направо полудях. Мисля си, че много голяма степен е важна подготовката. Дали ще се познаваш с кварталните бабаити или просто няма да позволиш да те удрят, колкото по-рано се действа толкова по-добре.

Коментар

Един от малкото случай когато са ме били без причина беше на слънчев бряг когато един чичко ме размаза от бой. Юмруци, лакти, шутове - лицето ми беше пица! Твърдо решен че баща ми този път ще се застъпи за мен, нещо което никога не се е случвало, но все пак този път съм невинен, се прибирам в хотела и се оплаквам. Той ме поглежда и казва "Мен как никой не ме бие!" и се обърна на другата страна и си легна да спи. Баси разочарованието! До тогава явно съм си мислел че ако някой ден сам невинен татко ще ме спаси. Да, ама не. От тогава си знам че мога да разчитам само на себе си и на приятели.

Проблема с дангалака, който няма баща нямам представа как може да се реши на този късен етап, но проблема не е в липсата на баща, защото познавам момче, което е една глава над всички в класа си, та даже и горният клас, но никой не бие и никой не тормози! Проблема си е в майката и начина по който го е възпитала. И какво означава "аз не мога да се оправя с него"??? Как да не може??? Методи много. Глад, лишения, наказания, институции - само желание да има да го възпитава... но явно такова не съществува и не е съществувало и преди - иначе нямаше да се стигне до тук! Най вероятно само му крещи и вика, а той вече хич не и обръща и внимание, защото е свикнал.

Коментар

Ще кажа нещо,само не зная дали е по темата :
                    Децата са особени зверчета.Когато се опитваш да ги съветваш,те гледат умно,но какво се върти в главите им е съвсем отделен въпрос.Давам пример с моя син.Когато започна първо отделение един ден се прибира поожулен и издран.Аз оставих нещата изцяло в ръцете на майката и бабата,което и сега не мога да си простя.Просто ми се видя незначително,предвид леките наранявания.Жените го изкараха него виновен.Казано му било никога да не се бие с другите деца.След няколко дни нашия пак си идва,тоя път освен всичко друго и зверски ухапан по веждата.За малко да му отиде окото.Аз го питам :"Какво е това чудо ?""Ми имаме един Калинчо от нашия клас и той ме бие и хапе"
                    Питам :"Ти защо не се защитаваш,бе синко ?"А той ме изгледа като треснат "Майка ми е казвала сто пъти да не се бия".Викам му :"Ти не си разбрал.Тя е искала да ти каже да не предизвикваш бой,но не да не се защитаваш".
                    А познайте сега какво му е влязло в главата на телето.Ето какво.На по-другия ден ме викат в училището.Класната ми вдига лют скандал."Вие,такъв-онакъв на какво учите детето си,така ли го възпитавате и т.н."Аз не мога да взема думата.Най-после стигаме до същината,която е следната :моя синковец отива на училище на другия ден след разговора ни и директно с влизането в стаята започва да пердаши въпросния Калинчо,без никакви обяснения.Оказа се,че това е едно дребно цигане,наполовина на сина ми,но много нахъсано.Добре,че влязла даскалицата,та го отървала.Пита децата :"Кой започна пръв ?"Всички сочат сина ми."Защо бе,Иване ?"
                    И тука пада бомбата "Защото татко така ми каза,да не се оставям да ме бият"."Я тоя баща утре да дойде,да видим на какво те учи".И така...
                    От този момент с него се занимавах само аз.Не баби,не майки.
                    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Не е само до възпитание. Има ген. Заложено. Няма да говоря за рецептори за агресия , че и на мен не са ми толкова ясни,но ги има. Това , че на колежката сина е картоф -под картоф имам в предвид по-шубе от другия,явно си му е ген. И нищо не може да се направи.Единственото,което може е да се научи да се отбранява. Хубаво сега ще му избършеш сопола, ами после...
                      Аз сред бойци съм израстнал. Установих за себе си , че да-пала лесно и мога да нокаутирам някой,но до там. Познавам хора, дето като нокаутират някой и продължават -скачат му на главата,виждал съм хора , дето заради обикновен кръчмарски или дискотечен бой са скачали на ребрата на поваления , за да му се забият в аортите и да умре.Просто това си е заложено.Такъв човек и да го утрепете от бой с цел да го промените, в скледващата свада ,пак ще се бие по този начин.Не е нужно дори да е скандалджия или мутра. Просто си го носи в себе си, харесва му , да слуша хрупането на кости и като се сбие, се бие така. Но може да се научи всеки да се пази. Сега като му се намесиш на сина ти и не се справи сам, ще поотрасне и може верно да попадне на такъв психопат и ще мисли, че ти можеш да оправиш всичко.Да , ама не.
                      Ще ти разкажа още един случай за един такъв картоф.В случая познава, картофа. Техните не бяха богати и влиятелни, но си го гледкаха. И се издървил нашио,обаче не случил на хора. Не го биха.Отпраха му един шамар,разкопчаха си циповете и ги издуха 3ма души.Защото майка му и тате му ги нямаше и той не знае кво да направи. Е после кво-жалба ли ще подадат ?
                      Представяш ли си как звучи подобна тема , тогава - Синът ми направи 1 свирка на някъв изрод. Е ще пуснеш ли такава тема?Ще подадеш ли в полицията такава жалба?

П.с. Не мога да си преценя езика, ама разказвам неща от живота и ги наричам с истинските им имена.

Коментар

Понеже допускам вариант(и аз не знам защо) , че след време сина ти може да бъде евентуално зарязан от някоя жена , предлагам да почнем да мислим за този проблем от сега, че ей го сега е 8ми клас утре ще го тръсне пубертета и ще се впие в някоя. И понеже за всяка акция си трябва подготовка , предлагам от сега да започнем с беседа-Кво ше праиме аджеба? Там понеже вяроятно болката а и психическата травма ще е още по-голяма .... да се подготвим о време.

Коментар

Фактора МАМА го има при всяко дете,при някой повече при някой по малко,други рано късат с този фактор,други късно,някой никога.
                          генно заложено е майката да иска всичко най-за сина си,както и бащите за дъщерите си.
                          Колкото по рано това го осъзнаят децата че мама или татко не са за всичко,толкова по добре за тях,при момчетата го имаше фактора казарма,сега го няма и затова се мъкнат с розови тениски,с женски прически и счупена китка,или и двете в поза вижте ме аз съм от другите,хленчат и мрънкат като жени.
                          Аз с брат ми се гледаме сами от 8 клас,2 пъти в седмицата си идваха нашите да оставят храна и пари,и се оправяй сам,разчиташ на парите,смяташ,струваш,спестяваш,гладуваш но те трябва да ти стигнат,това е няма друг вариант,колкото по рано го разбреш толкова по добре.
                          Не мисля че така не съм станал човек,но както го каза zbytsam-гена си е ген,не можеш на черното да викаш бяло и това е.
                          Всеки си търси начин да се бори и спрява с трудностите,но кагато си свикнал някой друг да ги поема,става лошо,защото човек няма да е до теб винаги,с две думи:

не чакаи някои друг да ти вдигне гащите,че вечно ще ходиш с свалени.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                            Не е само до възпитание. Има ген. Заложено..........
                            Тука си съгласен напълно с теб. Имено поради това няма клише при решаване на подобни проблеми. Зависи от детето, зависи от ситуацията.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Историята за първите 7 години е много вярна. Не поеме ли детето от личният пример на родителите, да усвои основните ценности - после става късно за възпитание.
                              Побойникът, който се е научил да краде пари преджобвайки по-малки деца, въпреки че е на 15 години има самочувствието, че е самостоятелен ( а като се знае, че джобните на децата сега съвсем не са по 15- 20 стотинки, на него не може да му се въздейства, чрез спиране на джобните - разходка до затвора може и да му направи впечатление.
                              zbytsam - не е задължително да си на нивото на побойниците за да си успешен човек. Някои си изкарват прехраната с мускули , други с мислене, трети с пеене - и това, че не са агресивни не ги прави негодни.
                              Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                                Историята за първите 7 години е много вярна. Не поеме ли детето от личният пример на родителите, да усвои основните ценности - после става късно за възпитание.
                                Побойникът, който се е научил да краде пари преджобвайки по-малки деца, въпреки че е на 15 години има самочувствието, че е самостоятелен ( а като се знае, че джобните на децата сега съвсем не са по 15- 20 стотинки, на него не може да му се въздейства, чрез спиране на джобните - разходка до затвора може и да му направи впечатление.
                                zbytsam - не е задължително да си на нивото на побойниците за да си успешен човек. Някои си изкарват прехраната с мускули , други с мислене, трети с пеене - и това, че не са агресивни не ги прави негодни.

Аз къда па казах че трябва да си на някакво ниво ?

Просто говорим за реални неща,реални ситуации и реален изход. Това, че света не е розова мъгла и поезия треа да ви стане ясно на по-чувствителните като тебе,щото е факт. А колкото до негодни-да негодни да се защитят ги прави.
                                Кой ти е дилъра на тебе?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X