Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Побой над дете (непълнолетен)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Побой над дете (непълнолетен)

Колеги-какви са тези идеи да се бие дете???Това,че е 100 кила и два метра височина не означава,че въпросното момче е порастнало...Да набиеш такъв "юнак" означава единствено да му докажеш за пореден път максимата,че когато си ядосан имаш право да удряш,особено пък по-слабите...Адекватна реакция на случката е да се намеси бащата(който не знам защо,но съм сигурен,че ще се справи блестящо),и ако случайно ефект няма да се предприемат администартивни мерки,както предложи колегата адвокат.Но да убеждаваш бияча с бой-правиш лоша услуга на други родители...
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      +100

Това е начина. Изпитан и безотказен. Дори и в широки мащаби. Освен обичайните училищни побойници, действа и срещу големи групи. Близо до училището ни навремето имаше сборище на скейтърчета, от тия дето не са докосвали скейборд през живота си... Две, три хайки трябваха докато спряха да джобят по-малките и момичетата... ама спряха. После пък ни изсипаха синчетата на новобогаташите, от някаква фалирала частна банкова гимназия. Един ден седя затворено училището, докато измият кръвта от стълбите, ама и те спряха да си мислят, че всичко им е позволено... Наистина в случая няма кой да се справи по-добре от самите давещи се.
      Аз съм един от стоте, хаха. Малките могад да се оправят прекрасно с 1 голям ако са в съюз. Другото с багажника и с джипката да го завозите за разговор става, но е по-краен варянт.

Ива ме подсети за разказ, който ме държеше като малък, щото не си е работа момите да те спасяват. но. Майка ми та веднъж и писнало от побойника на училището, извикала го над двора и го пребила пред всички . Лоша работа е да те набие момиче, край с авторитета на калпазанин.
      Последно редактирано от Насов; 21-10-08, 12:59.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
        Колеги-какви са тези идеи да се бие дете???Това,че е 100 кила и два метра височина не означава,че въпросното момче е порастнало...Да набиеш такъв "юнак" означава единствено да му докажеш за пореден път максимата,че когато си ядосан имаш право да удряш,особено пък по-слабите...Адекватна реакция на случката е да се намеси бащата(който не знам защо,но съм сигурен,че ще се справи блестящо),и ако случайно ефект няма да се предприемат администартивни мерки,както предложи колегата адвокат.Но да убеждаваш бияча с бой-правиш лоша услуга на други родители...
        Хубаво де, но най-вероятно бащата е някой безхаберник или пък смачкан от живота човечец. Сина му явно няма никакъв респект от него. Никакъв шанс тогава бащата да може ефективно да помогне. Хората дълбоко под цивилизационните пластове сме си едни животни. На такива гамени просто животинското им е по-наплитко. Най-сигурния резултат е як бой от по-голям батко или ако няма в наличност друг по-голям бабит под наем.

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
          Хубаво де, но най-вероятно бащата е някой безхаберник или пък смачкан от живота човечец. Сина му явно няма никакъв респект от него. Никакъв шанс тогава бащата да може ефективно да помогне. Хората дълбоко под цивилизационните пластове сме си едни животни. На такива гамени просто животинското им е по-наплитко. Най-сигурния резултат е як бой от по-голям батко или ако няма в наличност друг по-голям бабит под наем.
          Ставаше дума за съпруга на Фани,колега.За бащата на побойника е ясно,че е отсъстващ-още в началото беше уточнено...

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
            Ако боят е от жертвите наистина помага... Иначе от баща или по-голям бабаит, не мисля, че е удачно.
            Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 21-10-08, 13:32.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ако бое е от жертвите наистина помага... Иначе от баща или по-голям бабаит, не мисля, че е удачно.
              Това беше и моята идея, важна е моралната подкрепа в къщи.Да знаеш, че има някой зад гърбът ти!
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

оО Боже,

Маминия изял 2-3 шамара и какво ще правим сега? Мен ако питаш се заеми с физическата му подготовка, а не да подаваш жалби срещу 8мо класник задето се забавлявал с балъците от випуска. Сега другите ако ми кажат че никога не са го правили...

В училище, а и в живота винаги е било така. И в казармата е така. И в работата също...не виждам какъв е казуса тук. Дали да иде татко му и да набие "злосторника" - това според мен е мечешка услуга. Вашите реакции също. Следващия път като изяде 2 шамара и пак ще ревне, и пак болници, и пак мама за полата... Ами като дойде момента когато мама я няма...? Знам че много от вас няма да са съгласни, но така виждам аз нещата. Оставете го да се оправя сам!!! Иначе не му помагате, ама изобщо. Сигурен съм че знае как да намери решение на проблема...

Коментар

Ако бое е от жертвите наистина помага... Иначе от баща или по-голям бабаит, не мисля, че е удачно.
                  Колега,бъркаш нещата..или аз не ги обяснявам както трябва-аз не казвам,че боя не помага-помага...въпроса е на кого,на каква цена и за какво точно помага.Защото ако чрез насилие потушаваме друго насилие и тази схема работеше успешно от затворите трябваше да излизат само хрисими хорица,или поне сподвижници на Майка Тереза...а както знаем в общият случай не е така.
                  Ако смяташ,че въпросният юнак никога не е ял бой и като го размажеш ще го стреснеш много-грешиш тотално...Боят в този случай е най-предпочитаният от насилника изход...Като млад специалист в заведение пълно с такива деца,когато се случваше идентична ситуация обикновено въпросът беше:"аре,господине-ако ше ме биеш-бий ме,че требва да си легам..."
                  Запомнете добре,колеги-деца ,които са сколнни към системно насилие и провокация спрямо социума търсят непрекъснато границата(имагинерно-бащата,който да ги спре) и за тях е сто пъти за предпочитане един ужасен край(няколко шамара),вместо един безкраен ужас(закон или общество,което им забранява да правят каквото си пожелаят).Та за съжаление ние като възрастни индивиди имаме много по-тежката задача да изпълняваме една бащина метафора(която друг е трябвало да олицтворява),вместо да се отдадем на садистичното си социално-приемливо желание и да превърнем насилника в един най-обикновен боксов чувал....
                  Последно редактирано от Вальо; 21-10-08, 14:01.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                    оО Боже,

Маминия изял 2-3 шамара и какво ще правим сега? Мен ако питаш се заеми с физическата му подготовка, а не да подаваш жалби срещу 8мо класник задето се забавлявал с балъците от випуска. Сега другите ако ми кажат че никога не са го правили...

В училище, а и в живота винаги е било така. И в казармата е така. И в работата също...не виждам какъв е казуса тук. Дали да иде татко му и да набие "злосторника" - това според мен е мечешка услуга. Вашите реакции също. Следващия път като изяде 2 шамара и пак ще ревне, и пак болници, и пак мама за полата... Ами като дойде момента когато мама я няма...? Знам че много от вас няма да са съгласни, но така виждам аз нещата. Оставете го да се оправя сам!!! Иначе не му помагате, ама изобщо. Сигурен съм че знае как да намери решение на проблема...
                    Ти изобщо прочете ли внимателно първия пост за да разбереш казуса??
                    О899 2б2 1З2

Коментар

Точно за това подчертах "жертвите". На всяко дете като малко му се случва на пипне от любопитство пуснат котлон... но само веднъж. И не казвам, че ще го отучи по принцип, а че ще го отучи да се пробва там. Побойниците си търсят лесни жертви... иначе не им е забавно.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                        оО Боже,

Е най обичам тея дето се хвалят как са юркали!Аз пък никога не съм юркал по-слаби или по-малки от мен, напротив помагал съм.Не виждам какво е мъжкото в случая, да тормозиш новобранец или някои хилчо, или "балъците от випуска".По-мъжкар ли ставаш, или какво?Или онова тъпо оправдание, "и мен са ме юркали и аз ще юркам".
                        Само се замисли, колко клетви и псувни си отнесъл.Колко от тези юрканите срещаш из квартала, поздравяват ли те, или те подминават като празно място?
                        Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Считам , че Фани е постъпила правилно като е подала жалба в РПУ-то и е извадила медицинско на сина си. Там на побойника ще му направят досие и ще го привикват. В повечето случаи посещението в Полицията има ефект. Освен това непълнолетните също са наказателно отговорни и може да се води дело срещу него за причиняване на лека телесна повреда. За леката телесна повреда се подава тъжба до прокуратурата, защото е от частен характер т.е полицията не е длъжна да разследва. Но, след като побоят е станал в училището и в присъствие на други ученици смятам , че това е нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди и това престъпление се преследва по общия ред т.е Полицията трябва да води разследване срещу побойника и той да си понесе последиците. За повече инфо и съвет 0887 713699 Емо.
                          [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

Въпроса няма много общо със физическата подготовка - злобата е реалния двигател. Дори ако не ме лъже паметта има си и лаф по въпроса - "вафла в раменете, мелница в ръцете". Не желая да си озлобявам децата като бясни кучета само заради такива "юнаци". А и то с такива прояви се почва - вижда хлапето, че минават и по-късно ще пробва и повече. Това не е момент за подминаване! Разрешение от някакъв тип ще е добре и за двете страни. Ако няма кой да озапти глупака, то нека го оставим на воля да прави простотии, а? Утре други ден ще стигне до доста по-сериозни проблеми - това ли чакаме?

Коментар

Всички искаме да живеем в "нормална", в "правова" държава, а 80% от писалите тук призовават към незаконни действия срещу малолетен.... Фани е постъпила точно по най-правилния начин, показвайки и на сина си че си има ред и той трябва да се спазва. Не живеем в джунгла, та да раздаваме нашето си правосъдие, и то забележете - върху дете, и то с проблемна съдба.... Има си институции, те си имат инструментариум - добре или зле работещи - няма как да знаем предварително и априори да ги отричаме.... Не учете децата си да бият - сами или в стадото, защото им правите лоша услуга... Казвате им, че във всяка ситуация правото не е както е по закон, а на по-силния или на глутницата.
                              Ако всяко дете, което тоя малък пич е тормозил напише жалба в полицията, то в крайна сметка резултатът ще е в пъти по-положителен, отколкото ако го набият и момчето се озлоби още повече....

Коментар

Само наполовина си прав.

Да, уважението към институциите е хубаво нещо, но човек трябва да е готов да се оправя и без тях. Не навсякъде ги има. И не навсякъде работят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X