Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Побой над дете (непълнолетен)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Побой над дете (непълнолетен)

Андро,въпроса едно момче дали да тренира някакъв боен спорт или не-въобще не подлежи на обсъждане -отговорът е еднозначно и категорично-"да".Другият аспект-да ти дойде до гуша и сам да се опълчиш срещу "тиранина",също е абсолютно явен...Въпросът е обаче бащата като функция да си застане на необходимото му място...защото иначе просто по-силният(многобройният) побеждава,а победеният може да е пречупен за цял живот....Когато обаче бащината функция работи ексцесиите са по-скоро прецедент,а не норма...На моята жена и е категорично забранено да ходи в училище или да се намесва във възпитанието на сина ни като момче...Просто една жена никога не е била момче и не знае какво е аджеба това да си момче и кое е важно или по-скоро маловажно за момчето....При момичетата с известни условности е обратното-просто жената е единственият човек,който може да вмени в съзнанието на едно момиче(непрекъснато състезаващо се с момчетата),че всъщност да си жена е много хубаво нещо...
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Фани за съжеление тревиална ситуация. В детството ми и в родитеството ми подобни случаи много. Решават се според ситуацията.
      Мисля че Вальо Стоилов ти дава единствения правилен съвет за случая. Синът ти е претърпял не само физическа болка, но и психическа, бил е набит пред съучениците си, а това боли повече. Намесата на бащата с подобаващ респект, ще е от голямо значение за неговото самочувствие вбъдеще.

ПС. Подозирам, че нарочно държиш Наско да не се намесва да не направи някоя "беля", я спрямо бияча я спрямо баща му. (това на шега)
      Последно редактирано от iiiopo; 21-10-08, 10:37.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
        Фани за съжеление тревиална ситуация. В детството ми и в родитеството ми подобни случаи много. Решават се според ситуацията.
        Мисля че Вальо Стоилов ти дава единствения правилен съвет за случая. Синът ти е претърпял не само физическа болка, но и психическа, бил е набит пред съучениците си, а това боли повече. Намесата на бащата с подобаващ респект, ще е от голямо значение за неговото самочувствие вбъдеще.

ПС. Подозирам, че нарочно държиш Наско да не се намесва да не направи някоя "беля", я спрямо бияча я спрямо баща му.
        Жоре,аз си мисля,че съпругът и е достатъчно интелигентен и много добре знае какво да направи и какво не трябва да прави...Общо взето повечето пъти сценарият е един и същ:отиваш с ясното съзнание да му откъснеш тиквата на въпросният "пич",но обикновено вида ти е толкова буреносен,че до ексцесии не стига,защото отсрещната страна веднага почва да кърши пръсти още като забележи,че се насочваш към него...не че няма социопати,но са по-скоро изключение.Обикновено мъжки разговор на четири очи решава проблема бързо.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
          Жоре,аз си мисля,че съпругът и е достатъчно интелигентен и много добре знае какво да направи и какво не трябва да прави.....
          Да разбира се. Познавам го макар и от скоро. Последното ми изречение беше на шега (вече редактирах).
          О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Иначе, децата обикновено се организират и го набиват. Едно време така правехме.
            Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
            Едно време ние си се оправяхме.
            Събирахме се, малко въргал и после побойника ни заобикаляше от един километър,
            докато не му уври, че е по-добре да движи с нас.
            +100

Това е начина. Изпитан и безотказен. Дори и в широки мащаби. Освен обичайните училищни побойници, действа и срещу големи групи. Близо до училището ни навремето имаше сборище на скейтърчета, от тия дето не са докосвали скейборд през живота си... Две, три хайки трябваха докато спряха да джобят по-малките и момичетата... ама спряха. После пък ни изсипаха синчетата на новобогаташите, от някаква фалирала частна банкова гимназия. Един ден седя затворено училището, докато измият кръвта от стълбите, ама и те спряха да си мислят, че всичко им е позволено... Наистина в случая няма кой да се справи по-добре от самите давещи се.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не мисля, че въпросния дангалак е за разговор... мисля, че отдавна е минал момента с разговора... Бой от пълнолетен е сериозен проблем, а частните охранители са скъпо удоволствие. Нека не е бой - просто да го хванат двама и да го съблекат гол например - без да го бият - няма повече да дойде в този квартал, а ако случайно му се наложи ще го направи с хартиена торба на главата...

Коментар

Има една теория за така наречените "индиго" деца. Разрови малко в нета и ще ти се обяснят доста неща. Навремето по комунизма такива ги въдворяваха и озъптяваха много лесно. Това са деца с объркани гени и при тях няма оправия. Най-често родителите им казват точно тази фраза - "не мога да се оправя с него".

Коментар

Когато аз бях дете, при все, че съм момиче, имах проблеми от подобен сорт. Отново аналогичен случай - един дангалак, който редовно тормозеше всички и всяваше "респект".
                  Един ден влезна в класната стая и реши да бие едно от нашите момчета.
                  В стаята бяхме само момичета, но вместо да се разпискаме и разбягаме и да викаме учител, върхлетяхме отгоре и защитихме съученика си.
                  Редно е децата да се справят сами с такива проблеми, ако не могат поединично - на групички. Ние бяхме тайфа и бяхме добри приятели, бяхме сигурни и се чувствахме защитени. Не от мама и тате, а от нас самите. Това ти дава един друг вид самочувствие, че можеш да се оправяш сам с проблемите си. Училището е един умален модел на обществото. А децата е добре да се научат да се справят от рано с него.
                  DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    Не мисля, че въпросния дангалак е за разговор... мисля, че отдавна е минал момента с разговора... Бой от пълнолетен е сериозен проблем, а частните охранители са скъпо удоволствие. Нека не е бой - просто да го хванат двама и да го съблекат гол например - без да го бият - няма повече да дойде в този квартал, а ако случайно му се наложи ще го направи с хартиена торба на главата...

Е-е-е много далече отиде, колега.
                    Това са деца все пак. Какво очакваш след време от така третирано дете?

Коментар

Не мисля, че ще е по-голям ефект. Най много да се озлоби и да почне да бие повече но на друго място.
                      Страхът от наказание е по-въздействащ от самото наказание. Това трябва да се вмени на бияча - страх от възмездие. А на бития самочувствие.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Не мисля, че ще е по-голям ефект. Най много да се озлоби и да почне да бие повече но на друго място.
                        Страхът от наказание е по-въздействащ от самото наказание. Това трябва да се вмени на бияча - страх от възмездие. А на бития самочувствие.
                        Ще прозвучи тъжно, но не мисля, че този човек може лесно с някакви поединични мерки да се превърне в "homo sapiens". Начина, който споменах е натиск на доста примитивно ниво - изкарваш на показ това, което го комплексира. Ще работи тук и сега. Ако от това хлапе ще се прави човек, като начало ще му трябва личност за пример - с много търпение и твърд характер... и ще отнеме 20-25 години...

Коментар

Кофти случка, Фани. Най-вече за смачканото самочувствие на детето!
                          В гимназията и аз бях подложена на системен тормоз, понякога и с налитане на бой. Нямах баща на разположение, а не исках да тревожа майка ми, затова и не се оплаках на никого.... Един ден обаче ми прекипя и им извадих един автоматичен нож. Както ми бяха връхлетяли отгоре - 5-6 момчета, всички по-едри от мен, така се разбягаха като пилци да си ближат раните. Това беше последният ден на тормоз за мен! На такива трябва да им се покаже, че не им минават номерата и винаги могат и те самите да пострадат. Съгласна съм с колегите, че Наско трябва да се намеси - все пак демонстрациите на сила са си мъжка работа. Няма лошо, че си действала - за едно дете, независимо от пола, е важно да бъде подкрепяно и обичано, за да порасте със здрава психика.
                          А за самочувствието на детето - ти си го познаваш най-добре, но побързай с възстановяването му - защото в противен случай има опасност да се комплексира или озлоби. Имаш подкрепата ни, а имаш и психолог на разположение. Успех!
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

Не мисля, че въпросния дангалак е за разговор... мисля, че отдавна е минал момента с разговора... Бой от пълнолетен е сериозен проблем, а частните охранители са скъпо удоволствие. ...
                            Такива индивиди са дотатъчно примитивни за да разбират единствено от бой или някакъв вид заплаха. Никакви разговори няма да помогнат. Но бой от пълнолетен може да бъде сериозен проблем. Вариант ефективно да раздадете правосъдие е може би да намерите някой друг бабаит (непълнолетен обаче!) купуваш му едно "Нинтендо" например и го пращаш да го смели от бой. Но е важно да се разбере защо е изял боя. Такива гамени имат респект от по-силни гамени, а не от възрастни, за които са наясно, че нищо не могат да им направят.

Коментар

С разговор не става.Доказано е от живота.С бой също.Има една порода бултериери,които от бой само се "възбуждат " повече.
                              Но аз имам едно дело-образец от миналата година.Беше осъден ученик за побой над свой съученик и грабеж...на 20 СТОТИНКИ.

Ако присъдата не вразуми дееца,нека поне да бъде съден постоянно.По този начин по-голямата част от живота му ще мине далеч от хората.

Считам,че си положила добро начало с медицинските.Ако не се образува дело от Общ характер,имаш тримесечен срок за образуване на дело от частен характер.Просто довърши това,което си започнала.Ефект все някога ще има.Аз също нямам голямо доверие на полиция и съдебна система,но не спирам с жалбите,когато се чувствам ощетен,ако не работят ,нека поне да ги мъчим.
                              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Абсолютно точно!Респекта не се гради от реалната сила а от имагинерната заплаха(въображаемото възмездие).Ако с бой можеше да възпиташ каквото и да е светът от отдавна да е едно райско място.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X