Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От радиатори към подово отопление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От радиатори към подово отопление

Ясно . Още сега ще видя за незатоплени места .Като го обезвъздушавахме направо отвивахме маркуча който излиза от стаята и докато не спре да пуска въздух не го завивахме пак . Надявам се да няма въздух. А относно регулирането на температурата регулирам я за сега единствено и само с регулатора за въздуха . Намаля ли го на 50 градуса примерно ,то той затваря капсулова капачето и огъня на може би 3 тата секунда намаляма но бързо .Или тази нощ с един чукан с диаметър около фи 20-25 сложих го в 3 часа и в 5 съпругата ми каза че тъкмо е имало хубаво жар на тръбите долу, защото при мен и долу решетката дето гори огъня е с тръби дебелостенни май фи 20 бяха . Но както казваш започнаха да отварят прозорците и май от ден на ден ще става температурата по ниска от котлето. Благодаря ти за съветите , ще видя и днес как ще е и ще пиша довечера . Само неразбрах защо високата температура е вредна. Успех във всичко ти желая .

Коментар

Значи опитвам се да го обясня: Направи така че да регулираш температурата независимо от процеса на горенето. В смисъл че и да бумти здраво котлето, температурата в системата да ти е винаги такава каквато си задал. Това става с регулиране на т. на водата а не с тази на огъня. А е вредна високата такава от подовото за краката и най-вече за кръвоносните съдове в тях. Сега се кефиш, може би повече жената която много обича топлото, обаче ако караш така на тази висока температура към края на отоплителният сезон ще имате всички една яка тежест в краката и после още по-лоши неща.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        Значи опитвам се да го обясня: Направи така че да регулираш температурата независимо от процеса на горенето. В смисъл че и да бумти здраво котлето, температурата в системата да ти е винаги такава каквато си задал. Това става с регулиране на т. на водата а не с тази на огъня. .
        Ммм... А какво ще стане с излишната топлина ако огънят бумти? Водата в котлето ще заври и ще я изхвърли. В такъв случай трябва да има и буферен съд (изолиран резервоар) в който да отива излишната топла вода (енергия) и да се използва после. Усложнява се управлението, но няма загуба на енергия през прозорци, комин и т.н.

Коментар

Дибре е и за ЮПС да се помисли, че тока по нашите земи, има свойството да изчезва, баш като най ти трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Ммм... А какво ще стане с излишната топлина ако огънят бумти? Водата в котлето ще заври и ще я изхвърли. В такъв случай трябва да има и буферен съд (изолиран резервоар) в който да отива излишната топла вода (енергия) и да се използва после. Усложнява се управлението, но няма загуба на енергия през прозорци, комин и т.н.
            Е аз незнам някой да прави отоплителна инсалация без компенсатор. А мембранният такъв и няма нужда от изолация и не усложнява управлението никак. А за разширителен съд на високо от типа обикновен резервоар, за подово определено не става.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Дибре е и за ЮПС да се помисли, че тока по нашите земи, има свойството да изчезва, баш като най ти трябва.
              Твърдо ЗА.

Коментар

За ЮПС да задължително ще сложа . Но ти говориш тук доколкото те разбирам за трипътен винтил или греша. Тук съседи масово слагаме подово и то по най простия начин като моя , защото при мен логиката е че колкото по просто по малко дефекти . А относно температурата явно с високата е било в началото . Вече трети ден нещата се нормализираха и котлето си подържа 40-50 градуса . В къщи е нормално топло въпреки че и температурите навън са високи . Но нали знаеш всяко нещо докато се свикне минава поне 3 дни и после вече всичко е 6 .И да добавя нещо . Може ли по прос начин да обясниш работата на подовото . Котлето се загрява ,водата отива едикъде си то прави това и така нататък .Думата ми е да направя едно сравнение и там да търся недостатъците .
                Последно редактирано от MIK; 23-10-10, 15:18. Причина: допълнение

Коментар

Е аз незнам някой да прави отоплителна инсалация без компенсатор. А мембранният такъв и няма нужда от изолация и не усложнява управлението никак. А за разширителен съд на високо от типа обикновен резервоар, за подово определено не става.
                  За това не съм много съгласен.
                  Колегата spoko е с камина комбинирана на въздух и вода,а разшерителния съд е високо в банята,и няма проблеми.
                  0осем9осем7шест0осем7едно
                  Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                    За това не съм много съгласен.
                    Колегата spoko е с камина комбинирана на въздух и вода,а разшерителния съд е високо в банята,и няма проблеми.
                    За радиаторно нама проблем но за подовото си трябва мембранен или затворен, тъй като принципа му на работа е в хоризонтал и си иска налягане. При т.н гравитачен много често ще прави въздушни джобове, особено при прегряване на водата.

Коментар

Първоначално публикуван от MIK Преглед на мнение
                      За ЮПС да задължително ще сложа . Но ти говориш тук доколкото те разбирам за трипътен винтил или греша. Тук съседи масово слагаме подово и то по най простия начин като моя , защото при мен логиката е че колкото по просто по малко дефекти . А относно температурата явно с високата е било в началото . Вече трети ден нещата се нормализираха и котлето си подържа 40-50 градуса . В къщи е нормално топло въпреки че и температурите навън са високи . Но нали знаеш всяко нещо докато се свикне минава поне 3 дни и после вече всичко е 6 .И да добавя нещо . Може ли по прос начин да обясниш работата на подовото . Котлето се загрява ,водата отива едикъде си то прави това и така нататък .Думата ми е да направя едно сравнение и там да търся недостатъците .
                      Да по принцип решението е трипътният вентил. Скъпото. Има по-просто и евтино, а и лесно за изпълнение. Двупътният. Значи, топлата вода от котлето отива в помпата и от там в колектори които я разпределят по серпантините. После по обратният път вече охладената вода се връща в котела. До тук просто. За да управляваш t на водата с двупътен вентил трябва да се направи байпас м/у входящата и изходящата вода в котела. От щранга с вече охладената вода с тройник отклонение в посока топлата. Връзката се прави преди помпата, м/у нея и котела. На тръбата по която идва топлата вода преди тройтика и помпата се монтира термовентил с изнесена термодвойка. Продават се и не са скъпи. Навързваш цялата система, като термодвойката е след помпата и байпаса и регулираш до желаната от теб t. Незнам от къде си но ако имаш желание идвай да видиш как е изпълнено.

Коментар

За радиаторно нама проблем но за подовото си трябва мембранен или затворен, тъй като принципа му на работа е в хоризонтал и си иска налягане. При т.н гравитачен много често ще прави въздушни джобове, особено при прегряване на водата.
                        Неговото е подово и въздуховод,няма радиатори.
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Помпата никога не се слага на изхода на котела, едно прегряване с изхвърляне на пара и си купуваш нова помпа. Някои от тях са с пластмасово работно колело.
                          Второ - не говоря за разширителния съд с мембрана, той си е за поемане на разширенията в системата.
                          Става дума за съд, който обира излишъците на енергия, когато котелът се разгори, а трипътният вентил отвори късия кръг вход - изход, за който говориш. Тогава системата прегрява.

Коментар

Помпата никога не се слага на изхода на котела, едно прегряване с изхвърляне на пара и си купуваш нова помпа. Някои от тях са с пластмасово работно колело.
                            Второ - не говоря за разширителния съд с мембрана, той си е за поемане на разширенията в системата.
                            Става дума за съд, който обира излишъците на енергия, когато котелът се разгори, а трипътният вентил отвори късия кръг вход - изход, за който говориш. Тогава системата прегрява.
                            Може и да си прав за помпата, въпреки че аз досега не съм виждал твоят вариант. Може пък модата по нашенско да е такава. Имам си 6/шест/ помпи в абонатната и нито една не е на обратният ход на флуидите. И от 94г на миналият век до днес работят, а две от тях от 91г. когато още бях на котел на твърдо гориво. И нито една не е с пластмасово работно колело а и не съм виждал такава, кето не значи че няма де. Пък и работният им диапазон стига над 100 град. целзиеви, като сляза до долу ще погледна но реалният на който работят е 70-90. Иначе за акумолатора за топло поне при мен не е необходим че съм на газ и автоматизация. А иначе късият кръг освен да разхлажда водата за подовото друго не прави и като цяло не влияе на прегряването на котела. Разбирам ти идеята че ще притваря високата t но много бързо отваря пак.

Коментар

Е, на газ е лесно Дървата (а за въглища да не говорим) като се разгорят няма регулиране, или поне толкова бързо.
                              Късият кръг ще охлади водата в подовото, но в котела през това време ще прегрее, защото няма консумация, отдаване, а той гори гадът, не се намалява лесно. Това имам предвид.

Коментар

Е, на газ е лесно Дървата (а за въглища да не говорим) като се разгорят няма регулиране, или поне толкова бързо.
                                Късият кръг ще охлади водата в подовото, но в котела през това време ще прегрее, защото няма консумация, отдаване, а той гори гадът, не се намалява лесно. Това имам предвид.
                                Така де но имай в предвид че при това изпълнение, двупътното, вентилът не затваря 100% горещата вода. Като съм си играл да разгадавам тази система, при рег. на флуида 42-45 градуса се получава приблизително 30/70% студено топло. Абе тънка е историята но на мен лично си ми е интересна щото изпълнителят го прави и си отива а после трябва да го потдържам аз. Така беше и с дизеловата горелка преди да мина на газ. По едно време така се бях специализирал в смяна на дюзи и настройки че като го чекнеха котела на компа даваше фабрични параметри. Е и това време отмина и сега почти не слизам долу и не смърдя на трактор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X