Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От радиатори към подово отопление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От радиатори към подово отопление

При мен нещата са така . Помпата вкарва водата в котела . На горния край на котела има терморегулатор на първичния въздух който не позволява завиране и не само завиране но и по висока температура на котлето от тая която съм го настроил . Излиза тръба с тедка 1 цол водата върви настрани а нагоре върви разширителния съд за да обира въздуха , така че има ли въздух в котела отива директно в разширителния съд . От там с фи 20 пвц тръба навсякъде от която се отклоняват с фи 16 тедки с кранове за отделните стаи . Това е мисля че най простия начин който видях . Вече температурата се нормализира навсякъде и всичко работи добре . Днес на два пъти по 5 часа не е ходено при котела и пак има жар и температура .

Коментар

Ами щом работи и те устройва-добре. А иначе аз котела с твърдо гориво съм го забравил някъде от 94г и акъл на тази тема не мога да ти дам. Имаш явно термометър и си следиш процеса. С времето ще му хванеш точната мярка и така...
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от MIK Преглед на мнение
        При мен нещата са така . Помпата вкарва водата в котела . На горния край на котела има терморегулатор на първичния въздух който не позволява завиране и не само завиране но и по висока температура на котлето от тая която съм го настроил . Излиза тръба с тедка 1 цол водата върви настрани а нагоре върви разширителния съд за да обира въздуха , така че има ли въздух в котела отива директно в разширителния съд . От там с фи 20 пвц тръба навсякъде от която се отклоняват с фи 16 тедки с кранове за отделните стаи . Това е мисля че най простия начин който видях . Вече температурата се нормализира навсякъде и всичко работи добре . Днес на два пъти по 5 часа не е ходено при котела и пак има жар и температура .
        Помпата е добре там, аз обаче слагам точно пред нея изхода за разширителя, който при теб явно е отворен съд. Така цялата система остава под леко налягане, а там, където е най-ниско то, пред помпата, допълва разширителя. За най-високите точки си има автом. обезвъздушители.

Коментар

Тук че разширителя е точно след котлето единственото нещо , че ако започне да ври котлето да не вкарва въздух в системата а в разширителя .

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Ами щом работи и те устройва-добре. А иначе аз котела с твърдо гориво съм го забравил някъде от 94г и акъл на тази тема не мога да ти дам. Имаш явно термометър и си следиш процеса. С времето ще му хванеш точната мярка и така...
            Ако мина на газ май ще ме уволнят от работа

Коментар

[QUOTE=MIK;1316473] Ако мина на газ май ще ме уволнят от работа [/QUOTE

Ако работата ти е да палиш котела, считай се за уволнен обаче ти остава повече време за други забавления като ходене по гората, ровене по джипката, вечерно-креватни...
              Последно редактирано от derhunter; 23-10-10, 23:05.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Едно от нещата което обичам в живота това е информацията . И за пореден път се убеждавам колко е полезна в живота.Благодаря на всички за мненията ви и успех и на топло през зимата .

Коментар

За малко ще продължа темата . Как се определя мощността на помпата на парното защото при мен се получи , че стаите които са близо до помпата са затворени две - трети и са много много по топли от стаите които са отдалечени от помпата и са напълно отворени . Гледам по табелките на помпите пише 25 по 4 или 6 , а на други 32 на 4 или 6 . Мисля че проблема ми е в мощността на помпата . И явно трябва да я сменя . Ходих по магазините а те ми предлагат каквито има на щанда и ми казват че са за парно . За парно да ама не и за моето . Благодаря на всички които ще помогнат .

Коментар

Много често на свестните помпи си има регулиране на оборотите - респективно на дебита. Ти сигурен ли си че твоята няма?
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

За малко ще продължа темата . Как се определя мощността на помпата на парното защото при мен се получи , че стаите които са близо до помпата са затворени две - трети и са много много по топли от стаите които са отдалечени от помпата и са напълно отворени . Гледам по табелките на помпите пише 25 по 4 или 6 , а на други 32 на 4 или 6 . Мисля че проблема ми е в мощността на помпата . И явно трябва да я сменя . Ходих по магазините а те ми предлагат каквито има на щанда и ми казват че са за парно . За парно да ама не и за моето . Благодаря на всички които ще помогнат .
                      В мазата ми се търкаля една тристепенна. 36/54/76Вата. Съответно 1700/2250/2600оборота.На един сезон е. Ако имаш път насам-твоя е.
                      Е, ще почерпиш, ако свърши работа.

Коментар

при мен се получи , че стаите които са близо до помпата са затворени две - трети и са много много по топли от стаите които са отдалечени от помпата и са напълно отворени . Мисля че проблема ми е в мощността на помпата . .
                        Не е само до мощност на помпата, а и до начин на свързване на радиаторите, когато са повече в един паралелен клон. Ако просто вдигаш мощността на помпата и дроселираш близките радиатори, ще започнат да шумят и комфортът пада.

Коментар

Относно оборотите тя е на макс ,но Паджеровод какво ще ме посъветваш ,защото когато съм при помпата тя не се чува , а иначе като съм на горния етаж чувам когато започва да върти водата и то само в трапезарията защото там останах с радиатор а на другите места с подово . На мен целта ми е помпата да тласка водата навсякъде еднакво .Всичко друго е супер .

Коментар

Сигурен ли си, че инсталацията е обезвъздушена?
                            Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                            Mercedes w212 E350 4matic
                            Ducati Monster 600
                            O888795575

Коментар

Гадният шум в радиаторите винаги е от въздух. И не е чак толкова важна помпата, стига да Грундфос или Вило. По-важно е как са навързани радиаторите, има ли възвратни клапи между клоновете и как са регулирани крановете на радиаторите.
                              Последно редактирано от maystor; 04-12-10, 09:37. Причина: печ.гр.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                Гадният шум в радиаторите винаги е от въздух.
                                Ами не. Понякога е кавитация в крановете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X