Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От радиатори към подово отопление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От радиатори към подово отопление

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

За изолация отдолу не съм сигурен - на съседите това им е тавана, той конвективно трудно се охлажда, а радиационно при тези температури - хич. Я се загубят 15%, я не
    Загубите от пода са около 5 %.

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
      ...Температурата достига до над 90 градуса ... нещо непосилно за топлофикация
      Б@@@му ти да не си саламандър при 70гр. температурата вече се възприема като болка
      Сериозно, след като гостуваш на бате Венци, Скорпиона, и посетиш вчера откритото "Стройко" в НДК да видиш к`во има, си добре дошъл и у нас (сам или в глутница) и аз съм с подово.....ай рахат
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
        Загубите от пода са около 5 %.
        Измерено отвътре..Подово без изолация се нарича вече лъчисто при комшията!

Грее отлично от тавана!

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
          Температурата достига до над 90 градуса ... нещо непосилно за топлофикация
          Бааа, това не го видях!! Нестинари!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

Грее отлично от тавана!
            И комшията никога няма да има мухъл на тавана!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Значи кръвоносната ти система е на шест!

Топлината /и ракията/разширяват и отпускат кръвоносните съдове, а това е проблем за връщащата система на кръвта.....

Нали е пасивна - с клапи..

При разпъване на кръст са умирали от спиране на кръвотока.. Най-гадната смърт!
              А, това ли -
              просто трябва или да шаваш, или да лежиш, независимо колко е топло. Омекнали вени само усложняват проблема, ако си го създадеш с неподвижно стоене прав или седнал. Аз така или иначе не го мога.

Това за напуканите плочки си го помислих, но плочките са много извън бюджета, засега. В най-добър случай ще е ламинат.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                И комшията никога няма да има мухъл на тавана!
                Оттам през арматурата, няма да има мухъл и по външните части на бетона и дори ще стопля донякъде въздуха над града!

Коментар

Измерено отвътре..Подово без изолация се нарича вече лъчисто при комшията!

Грее отлично от тавана!
                  Лъчисто или конвекционално пак е 5 %, горе-долу колкото духа под вратата

Коментар

В най-добър случай ще е ламинат.
                    Не вярвай на рекламите...
                    Голяма грешка!

Коментар

В най-добър случай ще е ламинат.
                      Недей! По-добре плочки за 6-8 лв. отколкото това!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

халал да са му на комшията и 40%, както вече казах, откъдето и да се топли той, все общо се плаща.

За охлаждането през арматурата и към Природата - има външни изолации, така или иначе е в плана.

Като цяло, успокоихте ме - не съм първия, който се е борил, значи няма да откривам Америка, а само ще ходя на няколко хора на гости.

Коментар

халал да са му на комшията и 40%, както вече казах, откъдето и да се топли той, все общо се плаща.

За охлаждането през арматурата и към Природата - има външни изолации, така или иначе е в плана.

Като цяло, успокоихте ме - не съм първия, който се е борил, значи няма да откривам Америка, а само ще ходя на няколко хора на гости.
                          Ахъ.

Коментар

Не вярвай на рекламите...
                            Голяма грешка!
                            хабер нямам от реклами, за мен е просто съвременен вид балатум.

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                            Недей! По-добре плочки за 6-8 лв. отколкото това!
                            казвайте сега за пода и ламианта, каква е там историята? В момента е мокет върху балатум, заедно са върху крив трудовашки бетон. Всичко е по-добро от това.

Коментар

задължително изолация на пода-4-6 см фибран или кам. вата ; в/у нея метална мрежа за която се фиксира маркуча ,и се полага замазка до изравняване на пода,така че маркуча да е допирателен до горната повърхност , в/у която ще се лепи гранитогреса; ако някои в семеиството има венозна недостат. наистина не е за препоръчване

Коментар

При мен е комбинация,имам радиатори има и подово.Без помпа няма да стане.Двупътният вентил е задължителен,той и регулатор.Това от Вальо за дискомфорта ама хич не е вярноПо принцип подовото работи с 42-45гр.мах.Изолация под серпантините задължителна,тя се явява демпфер за термо разширенията и отражател насочващ топлото.Теракол флекс ти решава проблемът с напукването на фуги и отлепването на плочки.За преподсигуряване има и една синтетична армировка във вид на ситно нарязани силиконови влакна.За снадки забравяш,има си специфичен начин за нареждане на серпантините.Тръбите-добро решение трислойни.Това в началото топли в края студени-забрави,няма по-равномерно излъчване от подовото отопление.Дали ще е една или повече серпантини зависи от квадратурата на помещението.Добре е светнат човек на тази тема да ти напави сметките защото трябва да прецени и разположение на мебелите,все пак си е лъчисто отопление.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X