Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слънчеви колектори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Слънчеви колектори

Да, това е цената на системата. Взехме и за у нас такава, но ред не е останал да я сглобим.
    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
    Mercedes w212 E350 4matic
    Ducati Monster 600
    O888795575

Коментар

Първоначално публикуван от tedian Преглед на мнение
      По прочетах темата, и ако аз щях да слагам слънчев колектор съм готов с избора, но понеже проучвам за близък (бащата на жена ми).
      Та към въпроса, какво ви е мнението за този модел:
      http://satex.bg/bg/product-view/351/253.html
      Защото цената е доста ниска, и ми е съмнително че ще върши работа.

Благодаря предварително.
      В а..ти Варна ги видях тези. Приличат на не по-зле направени от другите. Не знам откъде си но преди месец продаваха мострите за по 350-400 лв.
      Не работят под налягане!
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Не работят под налягане!
        Това да не би да означава че работи на принципа на обикновеният варел,т.е. гравитачно???

Коментар

Aха.Трябва ти бойлер със серпентина и в някои случаи и помпа( ако колектора е над бойлера).
          Под налягане работят плоските и вакумните които са с "медна пръчка" вътре в стъклото.

Коментар

Ясно,а аз си мислех че водосъдържателя към самата система,изпълнява и функцията на бойлера.То така спомпи и още един бойлер се оскъпява доста системата!

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
              Ясно,а аз си мислех че водосъдържателя към самата система,изпълнява и функцията на бойлера.То така спомпи и още един бойлер се оскъпява доста системата!
              Правилно си си мислел отначало. Не ти трябва допълнителен бойлер и помпена група. Посочената система е от термосифонен тип. Това , че тази система не работи под налягане означава, че работи при естественно налягане, отворен тип. Преносът на топлината от слънчевите колектори в бойлера се осъществява посредством естествената конвекция на флуида. Топлоносещата течност (обикновенно Глюкол) циркулира от колектора, където се загрява от слънчевата енергия и чрез тръбната система достига до монтирания над колектора бойлер. Там преминава през топлообменник , загрява водата в бойлера и след това се връща пак в колектора .
              Тези системи са доста по евтини, но и съответно са с по ниско КПД.
              Диян Димитров

Коментар

Първоначално публикуван от tedian Преглед на мнение
                По прочетах темата, и ако аз щях да слагам слънчев колектор съм готов с избора, но понеже проучвам за близък (бащата на жена ми).
                Та към въпроса, какво ви е мнението за този модел:
                http://satex.bg/bg/product-view/351/253.html
                Някой монтира ли вече този , че и аз трябва да сложа вече нещо такова ?
                А дали ще мога да го свържа ПОСЛЕДОВАТЕЛНО със съществуващия ми ел. бойлер ?
                Знам , че този има ел. нагревател, но идеята ми е да имам два пъти по-голямо количество топла вода : студената вода влиза в слънчевия, загрява се колкото може ( лятото повече, зимата - колкото може), оттам да влезе във входа за студена вода на ел. бойлера, който ми е в банята. Когато ми трябва много вода - имам два пълни бойлера, в студени / облачни дни в електрическия ще влиза позатоплена вода и ще се дозагрява там, а не на покрива в вградения нагревател.
                Има ли проблем, който не виждам ? Твърде горещата вода на входа на ел. бойлера ?
                С какви тръби да го направя - PVC/ПОЛИПРОПИЛЕН или ...?

Коментар

http://eldominvest.com/media/cache/e..._life_120L.png, гледах,но нещо не разбрах-само бойлера от неръждавейка е доста по-скъп(термостата и нагревателя са без пари-отн.евтини).http://eldominvest.com/
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                    Знам , че този има ел. нагревател, но идеята ми е да имам два пъти по-голямо количество топла вода : студената вода влиза в слънчевия, загрява се колкото може ( лятото повече, зимата - колкото може), оттам да влезе във входа за студена вода на ел. бойлера, който ми е в банята. Когато ми трябва много вода - имам два пълни бойлера, в студени / облачни дни в електрическия ще влиза позатоплена вода и ще се дозагрява там, а не на покрива в вградения нагревател.
                    Има ли проблем, който не виждам ? Твърде горещата вода на входа на ел. бойлера ?
                    С какви тръби да го направя - PVC/ПОЛИПРОПИЛЕН или ...?
                    По нагоре писах, че не работят под налягане! Ако го вържеш към ВИК ще му изхвърчат дъната.

Коментар

Разбрах, благодаря.

Коментар

Само като някаква илюстрация:

Това е температурата на 80 л. бойлер, загрят днес следобяд ( че дообяд греят другия бойлер ), от два медни колектора ( обикновени ).
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Във Фирмата дето бачкам монтираме слънчеви колектори и бойлери по160л. с вакуумни тръби на Сън Системс,много са ефективни!Бойлерите са и с ел. нагревател,включен е и електрически контур против замръзване на тръбите,единствения кофти момент е ,че поне външните тръби е най-добре да се изпълнят с мед или неръждаем гофриран параджииски маркуч!С 3 до 4 колектора с по 16 вакума подгряваме 100 ,120 кубикови басейни.Ефективни са и при най слаба слънчева светлина ,едвам преминаваща през облаците.Последно на една водна проба с налягане /преди да заредиме с гликол/ водата стана на пара през клапана за няма и 5,10 минути,та чакахме да се стъмни да си направиме пробите!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                            Със какви тръби да го направя - PVC/ПОЛИПРОПИЛЕН или ...?
                            Моята система е свързана последователно както искаш да направиш и твоята. Предимството е на по-топлата вода затова намалявам релето на ел. бойлера на 40*С и слънчевата вода преминава транзит през електрическия. Тръбите са от белите с медна вложка и конусни фитинги. Твърде високата температура ограничавам с наклона на колектора.
                            Успех.
                            0888 69 88 72
                            https://www.youtube.com/channel/UC2lB8CKbb5eIV1Aj8ikgayw

Коментар

Позамряла е тази тема.

Попаднах тука http://www.power4home.com/MakeElectr...hop=cpxmuscles на някакви .... не мога да си съставя еднозначно мнение дали мошеници или що. Някой да е по-наясно?
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Бегай далече от тази страница. Фирмата не знам какво предлага. Но сайтът е направен толкова нахално-агресивно към браузъра, че вместо да се опитват да те убедят в нещо, по-скоро се опитват да ти заразят компютъра.
                                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X