Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слънчеви колектори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Слънчеви колектори

Харесва ми това решение, ако не е търговска тайна, дай повече инфо как , с какво и някоя схема. Ако пък е с цел търговска реклама, дай телефон и координати за връзка. Но тъй като тогава тук ще те резнат модераторите, то го направи в раздела купувам-продавам.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Интересното в случая е връзките към колекторите. Обикновено се ползват медни тръби, но тук трябва да са гъвкави и същеврвменно да издържат на висока температура. Другото не е кой знае колко сложно за реализация.
      Диян Димитров

Коментар

Технически е перфектно решение, но иначе почвам да се потя като си представя как освен цялата грозотия на блоковете у нас се появят и колектори под прозорците.

Коментар

@Воден дух
          От къде ти дойде вдъхновението за тази идея?

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Харесва ми това решение, ако не е търговска тайна, дай повече инфо как , с какво и някоя схема. Ако пък е с цел търговска реклама, дай телефон и координати за връзка. Но тъй като тогава тук ще те резнат модераторите, то го направи в раздела купувам-продавам.
            Тук http://greentech-bg.net/?tag=%D1%84%...D1%83%D1%81-42 можеш да прочетеш повече по въпроса. В момента обмислям параметрите на една такава система, която ще интегрирам с газовото отопление.
            LZ1AIV

Коментар

Да попитам и аз , че през лятото има файда от тия батерии има. Дали си струва инвестицията също е въпрос на личен избор и финансови визможности обаче друго ми стана интерсно. Ел. бойлера релето му изклучва на 73 градуса ако не се лъжа, минава жената през банята и ако се "размечае" малко повече както обикновенно , е голям риск да влезна веднага след нея и да не се поливам с студена вода накрая.
              Колко човека се къпете с тая 40 градусова вода?
              Не съм екперт обаче с простия си акъл като мисля тая 40 С вода много бързо ще стане студена като пусна чешмата и започне бойлера да се допълва от водопровода.
              Моля споделете реални наблюдения. За лятото е ясно ама дето казаха колегите то и един черен варел ще да я свърши тая работа, иначе гъдела с слънчевите колектори е голям
              088455338две
              "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
              Джамбазов 2010г..

Коментар

Със системата, която съм описал доста подробно 3 ма човека се къпим един след друг /без обаче да пълним вана/ и има топла вода за миене в кухнята. А ако няма слънце си има и ел. нагревател. Най-ниската температура, която е достигала сега през лятото при 3 последователни дъждовни дни е 33С. Не беше гореща водата, но се изкъпах.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Снощи в 18 ч. мех. термометър на бойлера показваше 90С, темп. на колектора 89С, вътре-78С, /това от диф. управление на помпата, а на помпената група 96С "топла", 94С "студена". Малко преди 10 ч. помпата изключи.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Сигурно е написано няколко пъти вече, но все пак е добре да питам докато е време.
                    Мисля да вземам ел. бойлер с топлообменник. Ще ми върши ли работа за свързване на слънчев колектор в последствие, или те си идват с бойлера?
                    Да гледам ли да има нещо по-конкретно?

Коментар

Ще ти свърши работа. Гледай да е с достатъчно обем, за да покрие нуждите...
                      Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                      Mercedes w212 E350 4matic
                      Ducati Monster 600
                      O888795575

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                        Сигурно е написано няколко пъти вече, но все пак е добре да питам докато е време.
                        Мисля да вземам ел. бойлер с топлообменник. Ще ми върши ли работа за свързване на слънчев колектор в последствие, или те си идват с бойлера?
                        Да гледам ли да има нещо по-конкретно?
                        Има няколко вида бойлери с топлообменници: с 1, 2 или повече серпентини и с водна риза /мантел/, както и комбинация със серпентина и мантел. Когато си купувате бойлера трябва да сте наясно каква ще е Вашата среднодневна консумация на топла вода и с каква система на отопление слънчеви панели или котел ще го окомплектовате. В зависимост от това ще подберете нужния Ви бойлер.

Коментар

Най-простата сметка за подбор на вместимостта на бойлер който ще се подгрява от слънцето е - 50 литра на човек от домакинството /така смятат в Германия и Франция тъй като съм официален сервиз на една френска марка/. А и според мен абсолютно не си струва да се слага бойлер под 120 литра. Площта на панелите пък зависи от обема на бойлера - на 50 литра 1 кв. метър /панели със селективно покритие/. Отговорно мога да кажа, че вече някой селективни български панели се доближават като качество на западноевропейските им събратя и цената им е почти наполовина.
                          Последно редактирано от Десислав; 30-12-10, 21:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнение
                            Най-простата сметка за подбор на вместимостта на бойлер който ще се подгрява от слънцето е - 50 литра на човек от домакинството /така смятат в Германия и Франция тъй като съм официален сервиз на една френска марка/. А и според мен абсолютно не си струва да се слага бойлер под 120 литра. Площта на панелите пък зависи от обема на бойлера - на 50 литра 1 кв. метър /панели със селективно покритие/. Отговорно мога да кажа, че вече някой селективни български панели се доближават като качество на западноевропейските им събратя, само че цената им е почти наполовина.
                            И дали ще споделиш ли с нас кои са тези български панели !?

Коментар

Аз имам слънчеви колектори ама от най старите тоест има топла вода само през лятото батерийте бяха по 250 лв бройката имам 2 цялата система излезе около 1000 лв тези 2 колектора захранват 160 литров бойлер който е на около 10 метра от клетката със колекторите(инсталацията е правена преди около 5-6 години).Но ако има през деня слънце има и вода инсталацията е опростена до минимум и си работи без проблем но единствения недостатък е,че неможе да работи през зимата.
                              [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                                И дали ще споделиш ли с нас кои са тези български панели !?
                                Да не ме "плеснат по устата" че правя реклама.
                                Имате ЛС.
                                Последно редактирано от Десислав; 30-12-10, 22:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X