Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мухъл?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мухъл?

Първоначално публикуван от Petyr Преглед на мнение
    С толкова дебела изолация няма как да се постигне такава разлика Просто явно и Назърски си е получил паричките, за да направи тест заблуждаващ хората.
    Първо, това нещо на мегахим не е като истинския термошийлд - както колегата споменава, по тънко е с друга структура.
    Но най-вероятно му е свършило работа, защото е необходимо просто да се повиши температурата на контактната повърхност. Изолация - най добре отвън, но тогава вече говорим за много пари. Иначе тези бои отвътре не помагат нищо на отоплението.
    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      Първо, това нещо на мегахим не е като истинския термошийлд - както колегата споменава, по тънко е с друга структура.
      Но най-вероятно му е свършило работа, защото е необходимо просто да се повиши температурата на контактната повърхност. Изолация - най добре отвън, но тогава вече говорим за много пари. Иначе тези бои отвътре не помагат нищо на отоплението.
      Външната изолация може да е много пари, но се възвръщат. А Мегахим твърдят, че боята им намалява разходите с 20-30%, като това твърдение е на база манипулиран експеримент. Или по-просто казано, лъжат хората, че тази боя ще се изплати.

За това се възмущавам, а не че не повишава температурата на повърхността на стената и по този начин може да предотврати появата на мухъл.

Прочети линка, който дадох и ще разбереш за какво говоря.

Коментар

Аз май си реших проблема с мухъла, по предварително определения сценарий - правилна вентилация на помещението/ята. Това с мазила, бои, мазилки, обезвлажнители - всичко е временно решение. Без правилна вентилация, влагата ще си е все там. За мен правилното решение е да се отстрани причината, а не да се третират следствията.

Ето как намерих решение на проблема. След доста четене, свързах се с фирма за монтиране на дограма, които монтират вентилационни клапи. Първо мислех, че монтират само на дограмата, което е част от решението, но те ми предложиха решение и за интериорните врати. Целта на упражнението е, да се вентилира правилно помещението, като се вкара свеж въздух отвън, след което да се смеси с въздуха в помещението, като температурната разликата се преобразува във влага(конденз), който пада ниско долу, оттам през отворите на интериорните врати се извежда до мястото с активен(пасивен) вентилационен отвор, в моя случай - банята. Така се осигурява постоянен приток на свеж въздух, влагата не се задържа в помещението, въздуха в стаята стана доста по-свеж от преди, влагата по стените "изсъхна", ще изчакам още малко и ще я изтъркам с някакъв препарат, и се надявам никога повече да не се появи. Удобството на клапата на прозореца е, че има влагочувствителен клапан, и се саморегулира според нуждата.

Това е клапата, която монтираха на дограмата:

Това е декоративна решетка, която се монтира на интериорната врата :

И още един вид решетка :
        Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Колега, на колко стаи сложи тези клапи /прозорец и врата/ и обърнато в цифри какво ти коства?
          Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Чудя се,дали не съществува някакъв вид светлина(UV,IR или някаква друга),която да унищожава тази гадост.Чувал съм,че в операционите зали имало специални лампи убиващи бактериите.Моля, да коментират знаещите.
            Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнение
              Чудя се,дали не съществува някакъв вид светлина(UV,IR или някаква друга),която да унищожава тази гадост.Чувал съм,че в операционите зали имало специални лампи убиващи бактериите.Моля, да коментират знаещите.
              Не знам, дали съм от знаещите, ама мухъла не е от бактерии а от плесени. Та най-много да го стимулираме с лъчения.

Коментар

По месарниците в чужбина съм виждал UV лампи, но все пак нека се изкаже и човек, който знае.
                Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Не знам, дали съм от знаещите, ама мухъла не е от бактерии а от плесени. Та най-много да го стимулираме с лъчения.
                  Ако му насоча един лазер на тоз плесен,дали нема да умре?Майтап.
                  Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Бактерицидни лампи се казват. Не са особено тръдни за намиране, и са стандартни дължини и мощности като обикновените луминесцентни. Такава ще слагам поне една в помещението, в което се простира прането (балкон нямам).

За стените - и при мен е ужас от тоя мухъл. Нямам единствено в дневната, където интегрирах балкона, понеже сам си правих стената, с ням-си-колко слоя изолация, итонг, и изолация отвътре. А конвектора е на същата стена, под прозореца, та конденз няма и по стъклата.

Понеже другото лято ще правя освежаване, и вече добре знам кои са проблемните за мухъл места вкъщи, смятам над изолацията там да монтирам маломощни електрически нагреватели като за електрическо подово отопление, над тънка вътрешна изоляция, която ще монтирем. Така ще предодвратя конденза там, или поне така си мисля. Необходимо е загряване преко сили с около 10-ина градуса, за което няма да е нужна твърде много мощност.

А "влагоуловителя" с голямо хапче от калциева сол е пълна скръб и не върши никаква работа. Пробвано.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Изводът е, че май се минахме с тези плътни дограми и термоизолации. А пък начинът на живот не си променихме и от там идват проблемите
                      Готвенето на манджи, прането, сушенето са все приключения за изолираните ни жилища.
                      Какво да си говорим, след като сутрин в автобуса можеш да усетиш с носа си у кого какво е готвено - фасул, праз или зеле...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Изводът е, че май се минахме с тези плътни дограми и термоизолации. А пък начинът на живот не си променихме и от там идват проблемите
                        Готвенето на манджи, прането, сушенето са все приключения за изолираните ни жилища.
                        Какво да си говорим, след като сутрин в автобуса можеш да усетиш с носа си у кого какво е готвено - фасул, праз или зеле...
                        Изводите са верни, ама защо да сме се прекарали? Просто улесняваме и други форми на живот да са ни комшии. Геконите в Индонезия са си домашни животинки.
                        Какво тук значи някакъв си мухъл?

Коментар

Геконите в Индонезия са си домашни животинки.
                          Какво тук значи някакъв си мухъл?
                          Да бе, и аз нямам нищо против гущерите...
                          Ама това черното, дето му викаме мухъл, всъщност въобще не е добрият стар мухъл, от който е направен пеницилинът. Това е някакъв страшен гювеч от бактерии, спори и всякакви плазмодии... Гледам съм го под микроскоп - кофти гледка, като видиш какво шава по ъглите у вас.

Някой ползвал ли е озонатор за битка с тази гад?!?

Коментар

Да бе, и аз нямам нищо против гущерите...
                            Ама това черното, дето му викаме мухъл, всъщност въобще не е добрият стар мухъл, от който е направен пеницилинът. Това е някакъв страшен гювеч от бактерии, спори и всякакви плазмодии... Гледам съм го под микроскоп - кофти гледка, като видиш какво шава по ъглите у вас.

Цък. При мен такова няма. Имам отопление от ТЕЦ и провтрявам.

Някой ползвал ли е озонатор за битка с тази гад?!?
                            Само инфрачервени лъчи помагат.

Коментар

Само инфрачервени лъчи помагат.
                              С какво, освен че греят?
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Изводът е, че май се минахме с тези плътни дограми и термоизолации.
                                Важното е да не си признаваме докато и последният съсед не се прецака. В Германия се усетиха и нарекоха санирането на панелките си: "най-голямата глупост на 90-те", но тази "новина" все още пътува към България.. Панелът трябва да диша, иначе "сдава багажа" за нула време. Подобно е и с тухлите но те имат малко по-голям толеранс на влага. Аз лично не знам за саниран панел, който до третата година да не е потънал в мухъл. Имам приятел в Берлин, който разправя, че много хора са започнали да свалят изолациите от блоковете си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X