Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мухъл?
Свий
X
-
До: Мухъл?
И какво излиза от цялата работа? Сменяш си дървената дограма за да си сложиш ПВЦ или алуминиева, за да ти е по-тихо и да си намалиш разхода на енергия. В следствие на което ти се появява мухъл и се налага да сложиш почти не много шумен вентилатор и да държиш печката на 6, като по-честичко отваряш прозореца защото на тая жега не се диша. Мерси. Току що се разобедих да си сменя старата дървена дограма с нова пластмасова. Удрям и една боя и залепям едни дунапренчета за оплътнение и си решавам въпроса. То мода, мода ама...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнениеИ какво излиза от цялата работа? Сменяш си дървената дограма за да си сложиш ПВЦ или алуминиева, за да ти е по-тихо и да си намалиш разхода на енергия. В следствие на което ти се появява мухъл и се налага да сложиш почти не много шумен вентилатор и да държиш печката на 6, като по-честичко отваряш прозореца защото на тая жега не се диша. Мерси. Току що се разобедих да си сменя старата дървена дограма с нова пластмасова. Удрям и една боя и залепям едни дунапренчета за оплътнение и си решавам въпроса. То мода, мода ама...Nissan Pathfinder 4.0L
Коментар
-
Първоначално публикуван от EWGENI AWRAMOW Преглед на мнениеАпартамента го купих в този вид. Иначе от дългогодишния ми опит в довършителните строителни работи установих, че по-добро от старото изпитано строителство няма, т. е. тухлени стени с мазилка и дървена двойна дограма. Всичко останало е добро но още има много да се доусъвършенства.Най обичам да ми обясняват как няма да стане!
Коментар
-
Мисля, че е време да възобновим темата. Температурата вече е подходяща за възраждането на тази гад мухъла. Ако има колега, който е решил проблема окончателно (изключвам продажба на имота) то моля да сподели. Лично аз имам постижения, но са временни. Приемам и оферти от специалисти в областта на вентилационите, климатизационите и други ...ционни системи.Nissan Pathfinder 4.0L
Коментар
-
След поставянето на ПВЦ и у нас се появи мухъл.Саво е добър препарат,но е на основата на белина и много мерише
Проблема го решихме с обезвлажнител на einhel от метро за около 300 лв.С първото включване в спалнята /преди 2 дена / свали за няколко часа почти литър.Ползвам го вече 2 години и нямаме никакъв мухъл.Консумацията на ток е малко ако някой го интересува мога да проверя колко
Коментар
-
Първоначално публикуван от EWGENI AWRAMOW Преглед на мнениеМисля, че е време да възобновим темата. Температурата вече е подходяща за възраждането на тази гад мухъла. Ако има колега, който е решил проблема окончателно (изключвам продажба на имота) то моля да сподели. Лично аз имам постижения, но са временни. Приемам и оферти от специалисти в областта на вентилационите, климатизационите и други ...ционни системи.
А иначе отопление, вентилация и избягване на излишно отделяне на водни пари в жилището.Външната топлоизолация помага да паднат сметките за отопление, тя не спира конденза. Какво имам предвид за парите:
Комшийката отдолу има много и различни растения, не че е лошо, ама всяка година стържат по кило мухъл и боядисват.
При къпане и след това е добре да има принудителна вентилация на банята.
Прането да не се простира вътре.
Миенето на пода е добре да се прави при отворени прозорци.
И все в този смисъл.
Поздрави и всеки може да се чувства поканен.
Коментар
-
Пенчо е прав, това е рецептата.
Новите дограми и мазилки буквално запечатват херметически жилищата и без вентилация не става. Избягването на изпаряването на вода под каквато и да била форма също трябва да се спазва или точно в този момента да се проветрява интезивно. Другата грешка е отоплението на импулси (примерно всичко на макс вечер, през нощта и през деня когато те няма всичко се изключва) и отоплението с климатици. За съжаление заради пустите икономии повечето от нас се отопляват по този начин.
В последния брой на списание Къщата има статия по въпроса (достъпна е онлайн).Не бързай ако искаш да стигнеш
Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнениеПенчо е прав, това е рецептата.
Новите дограми и мазилки буквално запечатват херметически жилищата и без вентилация не става. Избягването на изпаряването на вода под каквато и да била форма също трябва да се спазва или точно в този момента да се проветрява интезивно. Другата грешка е отоплението на импулси (примерно всичко на макс вечер, през нощта и през деня когато те няма всичко се изключва) и отоплението с климатици. За съжаление заради пустите икономии повечето от нас се отопляват по този начин.
В последния брой на списание Къщата има статия по въпроса (достъпна е онлайн).Дори през отоплителния сезон оставям дрехи да се сушат в дневната, където работи климатик през целия сезон и резултатът е повишено изхвърляне на вода от климатика. Нямам проблеми с мухъл и в тази стая, и в другата, където суша дрехи на радиатор. Навсякъде съм с PVC дограма, т.е. изключвам естествената вентилация на помещенията.
Според мен най-важна е добрата топлоизолация с премахване на топлинните мостове. Това би трябвало да премахне причините за конденз и съответно образуване на мухъл.
На второ място, особено при недобра топлоизолация и съвременни прозорци - редовното проветряване на помещенията. И евентуално изсушаване на въздуха.
Всички мерки с хлорсъдържащи препарати са като спешната помощ - закърпват положението за момента, но не решават проблема в дългосрочен план.
Най-важното - топлата стена няма мухъл!НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
Omnia vincit amor !
Коментар
-
И аз се присъединявам към мненията за вентилацията. Няма значение каква изолация ползваш, ако няма добра вентилация, влагата остава в стаята, и образува мухъл. Спалнята я отопляваме с парно и климатик, пробвах и двете поотделно - не помагат. Влагата си е там, тя не излиза от стаята изобщо. Причината - нова ПВЦ дограма + плътно затваряща се врата.
Но тази зима съм решил да се боря докрай с проблема. Временните решения - Savo и подобни работят, но за седмица-две.
В банята имам ел. вентилатор, който изсмуква влагата, но очевидно не може да изсмуче тази от спалнята, защото вратата запечатва стаята и не става вентилация. Отдавна търся къде се продават такива неща:
http://www.maico-fans.com/index.php?id=12459&L=1
монтира се на вратата долу, и това осигурява нормална вентилация на въздуха. Клапите си имат защита, за да не става течение през тях. Ако някой може да даде идея къде се продават такива неща у нас, ще съм благодарен.
Намерих фирми, които монтират подобни неща на ПВЦ дограма, но засега не мисля да прибягвам до техните услуги, защото по книгите пише, че нормалната вентилация е отвън на вътре. А ако не успея да прекарам влажния въздух към банята - всички нататъшни опити да вкарам въздух отвън ще са напразни.. предполагам...Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнениеСпоред мен най-важна е добрата топлоизолация с премахване на топлинните мостове. Това би трябвало да премахне причините за конденз и съответно образуване на мухъл.
В крайна сметка се научете да си плащате с един "изпипан" проект задължително няма да имате такива проблеми, когато при строителството "спестите" едни неща, след това се борите с....Най обичам да ми обясняват как няма да стане!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнениеНе разбирам защо считаш отоплението с климатик за грешка - та той именно отвежда влагата.Дори през отоплителния сезон оставям дрехи да се сушат в дневната, където работи климатик през целия сезон и резултатът е повишено изхвърляне на вода от климатика. Нямам проблеми с мухъл и в тази стая, и в другата, където суша дрехи на радиатор. Навсякъде съм с PVC дограма, т.е. изключвам естествената вентилация на помещенията.
Николай Папазов
Коментар
-
Първоначално публикуван от ccceco Преглед на мнениеСлед поставянето на ПВЦ и у нас се появи мухъл.Саво е добър препарат,но е на основата на белина и много мерише
Проблема го решихме с обезвлажнител на einhel от метро за около 300 лв.С първото включване в спалнята /преди 2 дена / свали за няколко часа почти литър.Ползвам го вече 2 години и нямаме никакъв мухъл.Консумацията на ток е малко ако някой го интересува мога да проверя колкоNissan Pathfinder 4.0L
Коментар
-
Климатика може да изсуши помещението и през зимата ако успееш да го "обърнеш", т.е. да го излъжеш да започне да работи на изстудяване. Теоретично ако помещението се затопли от друг източник на топлина, климатикът би трябвало да може да се включи на изстудяване, на практика - невъзможно, май имат некакви защити, а и мерят вътрешна/външна темепература.
Друго си е в автомобила - два радиатора един зад друг, пускаш топло включваш климатика и в купето постъпва изсушен топъл въздух - идеално с/у запотени стъкла (конденз).Не бързай ако искаш да стигнеш
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар