Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мухъл?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Мухъл?

Само ще допълня, че и аз имам изолация, при това и вътрешна, и външна - дадох сума ти пари да се спася от мухлясване. Няма лошо - вдигна се температурата, ама влажността пак е доста висока. Сега съм сто процента сигурен, че става дума за вентилационен проблем - всички мои познати имат изолация /направена качествено/ и пак си имат мухъл.

Коментар

И аз имам проблеми с мухъла. Появи се естествено след "запечатването" на апартамента с дограма и изолация. На пролет съм планирал освежаване и съм решил таваните да ги боядисам с чист биоциден латекс или смес между такъв и обикновен. Уверил съм се в неговата ефикастност, но ме притеснява единствено въпроса дали не е вреден, ако се слага в помещения, в които се прекарва повече време. Другия вариант е, да боядисам с такъв тавана на 20 - 30 см от външната стена - там където се появява мухъл.
      Утежняващи положението обстоятелства при мен са доста цветя в хола, тъй като ремонтирам закрития балкон, сушилнята временно също е в хола (!), последен етаж съм...
      От 2 седмици в битката с влагата включих и обезвлажнител Fortice. След една нощ работа (на 2/3 от положение макс на регулатора за влажността) в хола на сутринта имаше събран 1 литър вода и никакъв конденз по прозореца! Нещо повече, сега го редувам да работи в спалнята и хола и всеки ден се включва да работи все по-рядко. От една седмица вече нямам никакъв конденз, надявам се след като направя освежаването да забравя и за мухъла.
      Разбира се, нищо не може да замени добрата вентилация, но засега клапите ги оставям като последен вариант.

ПП Обезвлажнителите с хапчета Церезид са пълен т***к. За месец събират около литър и никакъв ефект.
      По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

И на мен ми се появи мухъл след като сложих дограма,също и влагата се появи в изобилие.за каква точно винтилация става на въпрос.
        Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
          И аз имам проблеми с мухъла. Появи се естествено след "запечатването" на апартамента с дограма и изолация. На пролет съм планирал освежаване и съм решил таваните да ги боядисам с чист биоциден латекс или смес между такъв и обикновен. Уверил съм се в неговата ефикастност, но ме притеснява единствено въпроса дали не е вреден, ако се слага в помещения, в които се прекарва повече време. Другия вариант е, да боядисам с такъв тавана на 20 - 30 см от външната стена - там където се появява мухъл.
          Утежняващи положението обстоятелства при мен са доста цветя в хола, тъй като ремонтирам закрития балкон, сушилнята временно също е в хола (!), последен етаж съм...
          От 2 седмици в битката с влагата включих и обезвлажнител Fortice. След една нощ работа (на 2/3 от положение макс на регулатора за влажността) в хола на сутринта имаше събран 1 литър вода и никакъв конденз по прозореца! Нещо повече, сега го редувам да работи в спалнята и хола и всеки ден се включва да работи все по-рядко. От една седмица вече нямам никакъв конденз, надявам се след като направя освежаването да забравя и за мухъла.
          Разбира се, нищо не може да замени добрата вентилация, но засега клапите ги оставям като последен вариант.

ПП Обезвлажнителите с хапчета Церезид са пълен т***к. За месец събират около литър и никакъв ефект.
          А от къде го купи този обезвлажнител(Fortice.) и на каква цена?
          Научих,че колкото и да знаеш,все още има какво ново да научиш!

Коментар

Първоначално публикуван от krik4e Преглед на мнение
            И на мен ми се появи мухъл след като сложих дограма,също и влагата се появи в изобилие.за каква точно винтилация става на въпрос.
            Нагоре в темата има отговори, за всичко свързано с появата на мухъл. Или поне на причините, които водят до появата му, както и начините зада го няма.
            Ще се опитам да обобщя.
            За да се появи е необходимо: Висока влажност в помещението.
            Тук е различно за баня, мокро, хол или спалня.
            За баня - принудителната вентилация е почти задължителна. Вентилатор с добър дебит, който се включва преди къпане и работи поне 15 минути след това. Показателно е, дали Ви се поти огледалото.
            Душ кабината много помага в този случай, а загряването на банята чрез пускане на топъл душ е покана към мухъла.
            За хола е добре да има влагомер и като покаже над 60% да се отваря прозорец. Появата на конденз върху стъклата също е показател за висока влажност.
            За мокро помещение вентилатора е задължителен.
            В спалнята е добре да има постоянно проветрение с малък дебит - клапи на дограмата - или поне една.
            И разбира се колкото е по отоплено едно помещение и е по-добра външната термоизолация, толкова по-трудно ще ни нападне мухъла.
            И последно: ако няма кондензирала влага по студени места - мухъл няма да има. Все пак това са гъбички, които без влага не виреят.

Коментар

Ето и от мен малко по въпроса - една статйка която съм писал за в. Монитор миналата година . С уточнението че там където има конденз се появява мухъл.
              -----
              Как мога да се справя с конденза?
              Кондензът представлява отделяне на водни пари. Влагонасищането е в пряка зависимост от температурата. При по-ниска температура в помещенията влагата се отделя във вид на капки по студените повърхности на стени, ъгли, стъкла.
              Обикновено след смяната на дървената стара дограма, помещението се „запечатва”, водните пари остават вътре, влажността на въздуха се повишава и се появява конденз по най-студените повърхности – стени и стъклопакети. Готвенето, прането, къпането, стайните цветя също увеличават влагата и конденза.
              За да се избегне или поне значително да се намали този неприятен ефект при качествената дограма трябва да се спазват няколко основни мерки:
              Осигуряване на качествено проветряване – прозорците се отварят широко за 5-10 минути при изключено отопление 3-4 пъти на ден. По този начин наситения с водна пара въздух се заменя с нов по-студен.
              Поставяне на външна топлоизолация – повишава температурата върху повърхността на стените, като по този начин намаляват температурните разлики и елиминира конденза.
              Правилно разположение на отоплителните уреди – най-добре е да се поставят на външната стена под прозорците. Недостатък е, че се увеличават загубите на топлина.
              Правилен режим на отопление – добре е да се поддържа температура 17-18 0 и най-малки температурни разлики между различните помещения в жилището.
              Съществуват и други алтернативни методи като електрически и химически обезвлажнители за въздух, които намаляват влажността на въздуха.
              -----

Коментар

Първоначално публикуван от rumen_maiko Преглед на мнение
                А от къде го купи този обезвлажнител(Fortice.) и на каква цена?
                Фирмата е българия Терм - http://www.bulgariatherm.com/index.p..._id=2&Itemid=3

Модела беше от малкия на Fortice - 200W. Цената е към 380 лв, но доколкото знам има и на други марки между 150 и 200 лв.
                По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

След ремонт и смяна на дограма на една от стените в апартамента ми се появи мухъл!Използвах препарат на Astonish в разфасовка от 750 мл. цена 4.50 лв.Ефекта беше поразителен.Мухълът и петната от него изчезнаха буквално за 20 мин. след третирането им!
                  333 Just Half Evil

Коментар

Ако не те затруднявам качи една снимка на препарата. Не съм срещал такъв.
                    Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

• От: До: Мухъл?

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                      Препарата се казва Саво, с чешки произход и се продава в Билла. действа безотказно, пробвал съм го лично на силно мухлясала външна стена. Малко е отровен и трябва проветрение, понякога трябва да се пръска два пъти, но наистина убива мухъла пред очите ти.
                      Чиста белина, с малко аромат, на цени 5-6 пъти по-високи.

Коментар

• От: Мухъл?

Има аналог на Henkel, който като го напръскаш става на пяна. Малко по-добре е. По-малко се стича. Иначе е същото.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Влагоуловител и решаваш проблема.
                          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                            Влагоуловител и решаваш проблема.
                            Не и от ония боклуци с хапчетата. Нищо не вършат! Ама съвсем нищичко.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За мен няма спасение, всякакви опити, почти съм се предал
                              Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
                                За мен няма спасение, всякакви опити, почти съм се предал
                                Еми търси му тогава някакво приложение ..... дали не го изкупуват някъде?

Майтапя се естествено - как ще се предаваша така? Цял форум седи зад теб .... и чака да се наведеш. Споделяй повечко.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X