Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мухъл?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: До: Мухъл?

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
    И понеже темата е за мухъл, мога да кажа и още нещо важно по въпроса. Най-неправилно е това изолиране на невероятните панелки отвътре с какви ли не нови и мега модерни простотии, една хубава и скъпа ПВЦ дотрамичка и после мухъл.........ми мухъл.............няма как.
    Има, има....проветряваш.
    Има и уреди за пресен въздух. Осигуряват непрекъснат поток от пресен въздух, като запазват изходната температура в помещението.

Коментар

• От: Мухъл?

Така е колега, ама за едното топло и с цел намаляване на разходите си правим двойни такива, а май тези изолации, дограми, влагоуловители, изсушители на въздух и какви ли още не джиджавки струват пари и нерви. Като направиш една проста сметка, май тези пари ще ти стигнат с години напред да си плащаш сметките за парно. А и най-важното, без мухъл и естествено проветрени, също така и без всичката тая дъндания по смяна на дограми, изолации, майсторчета.

П.П. Последното майсторче щях да го изхвърля, но нали съм хуманен, реших че живея на много ниско и само ще се изпотроши хахахахахахахаха.

Коментар

ТЕЦ-а е много хубаво нещо, но само ако в блока всички домакинства го ползват, а и най-вече плащат....щото иначе инвестицията за изолация, може и за един отоплителен сезон да ти се рентира.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Спарки,аз затова бартеросах апартамента с доплащане за една къщурка...
          Някой ден и това ще стане.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Твърдото си е най-добре.Тока ми е американски и имам всички видове отоплители в къщи.Акумулиращият ефект се усеща след 15 дни отпляване.Можеш да прескачаш ден (да не палиш) като само пуснеш за 2-3 часа климатик.Влаги няма,а може да се приеме че нямам изолация все още.Парното напълно самосиндикално си го сглобих от котел 2ра ръка+помпа ,полипропилен за топла вода,машинка за пропилена-китайска,радиатори,къртач.1200лв.
            Полипропилена не ставал за парно-3 пъти изстървам парното до 120 градуса при котела (отворена система) и на тръбите нищо им няма.Само около котела са нужни още 5-6 дюбела че се огъват повече.
            Котела преспокойно може да се вземе 2-ра ръка освен ако не се прави тур обиколка на мазата ( котелното), при всяко идване на гости.
            Радиаторите -е там вече е добре да са запазени, нови, красиви.
            Неудобно е паленето,ако е на неудобно место котела.Иначе слизаш си с готово кафе,цигари и докато се разгори си слушаш радио и си сърбаш. В мразовита сутрин си е кеф даже.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
              Твърдото си е най-добре.Тока ми е американски и имам всички видове отоплители в къщи.Акумулиращият ефект се усеща след 15 дни отпляване.Можеш да прескачаш ден (да не палиш) като само пуснеш за 2-3 часа климатик.Влаги няма,а може да се приеме че нямам изолация все още.Парното напълно самосиндикално си го сглобих от котел 2ра ръка+помпа ,полипропилен за топла вода,машинка за пропилена-китайска,радиатори,къртач.1200лв.
              Полипропилена не ставал за парно-3 пъти изстървам парното до 120 градуса при котела (отворена система) и на тръбите нищо им няма.Само около котела са нужни още 5-6 дюбела че се огъват повече.
              Котела преспокойно може да се вземе 2-ра ръка освен ако не се прави тур обиколка на мазата ( котелното), при всяко идване на гости.
              Радиаторите -е там вече е добре да са запазени, нови, красиви.
              Неудобно е паленето,ако е на неудобно место котела.Иначе слизаш си с готово кафе,цигари и докато се разгори си слушаш радио и си сърбаш. В мразовита сутрин си е кеф даже.
              Мойто аз си го заварях в мазето по едни руски модели,полипропилена малко ще му е множко на 120 ,но съм го карал на 100-110 за кратко,излезе ми 1350 лева сьс всички аксесоари(помпи,ключове,резервно захранване на 24 волта +2 аку по 12 волта)...вярно обиколих всички пунктове за метал,много радиатори надух на външната чешма,но после автоемайллака оправя всичко(тя и една кола боята я продава).Този комфорт ,който съм осигурил на децата си и площта която отоплявам е немислимо занятие при другите видове отопление.Топлил съм се инверторни климатици в апартамент,с нафтови печки,с електрически печки,с подово отопление(много добре особено преди години когато често се разваляха електромерите и не бяха изнесени извън двора).Така ,че за тия пари и експлоатационни разходи това е най-удачното...според мен.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

По принцип, където гори огънче няма проблеми с мухала. Драмата е при панелките най вече.
                А това с котлето е страхотно, аз мислех какви ли не варянти с котлета, газ с пакетирани бутилки, термопомпа и т.н. и най накрая ток , никога повече!
                За съжаление се образуваше и мухъл, защото уредите на ток немогат да затоплят стените, а това е най важно.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                  По принцип, където гори огънче няма проблеми с мухала. Драмата е при панелките най вече.
                  А това с котлето е страхотно, аз мислех какви ли не варянти с котлета, газ с пакетирани бутилки, термопомпа и т.н. и най накрая ток , никога повече!
                  За съжаление се образуваше и мухъл, защото уредите на ток немогат да затоплят стените, а това е най важно.
                  Киловатите са различни.Не знам как им смятат БТУ -то на климатиците,но излиза че радиатора в една и съща стая е 2 пъти по-слаб (при 60 градуса)от климатика.Ако пусна климатика е нормална температурата, но при радиатор на 60 градуса - в стаята не се живее.Климатика трябва да отдава 3,6 Квт,а радиатора 2Квт.
                  Между другото всеки е приел да си купи радиатор и да го цопне в помещението, а в нета попаднах на доста интересно оцветени радиатори и лири за баня.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                    Киловатите са различни.Не знам как им смятат БТУ -то на климатиците,но излиза че радиатора в една и съща стая е 2 пъти по-слаб (при 60 градуса)от климатика.Ако пусна климатика е нормална температурата, но при радиатор на 60 градуса - в стаята не се живее.Климатика трябва да отдава 3,6 Квт,а радиатора 2Квт.
                    Между другото всеки е приел да си купи радиатор и да го цопне в помещението, а в нета попаднах на доста интересно оцветени радиатори и лири за баня.
                    А за какъв радиатор става въпрос?
                    Всъшност климатика вее та вее, неможе да го сравниш с излъчването на топлина от радиатора. Има значение и какви са радиаторите, за видовете отопление. Например когато имаш максимална подаваща температура 45/50 градуса, си монтираш тънкостенни алуминиеви (ако се отопляваш с термопомпа), но ако си на котле, за мен лично по-добри от старите чугунени радиатори няма.
                    Опс, май доста се изместихме от темата.

Коментар

Алуминиев.По каталог гледах колко Квт е общия сбор на глидерите .
                      Вярно че се поизмести,но като съвет е ако има вариант твърдо гориво -да се използва.Не се притесняваш влаги,мухъл и като цяло за отопленето.Хамалогията е малко повече,но в днешно време е добре да се пораздвижва човек.
                      Много хора се плашат от цената,защото фирмите попрекаляват.Ако трябваше да се закупува всичко ново и да се сглоби от майстор цената скача 4-5 пъти-в най-дорият случай.

Коментар

А на някой да му се е случвало да мухляса пералнята?
                        От известно време се появи по ръбовете и ъглите на отделенията за прахове, омекотител и пр., а днес съпругът ми забелязал, че и вътре в пералнята има?! Подозирам, че мухъла се е появил заради това, че преди време изтече бая вода, тъй като не бяхме завили добре филтъра и която нямаше как да подсушим навсякъде, защото трябваше да разглобяваме шкафовете.
                        Как и с какво можем да се справим пък с тоя мухъл?
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                          От известно време се появи по ръбовете и ъглите на отделенията за прахове, омекотител и пр., а днес съпругът ми забелязал, че и вътре в пералнята има?! Подозирам, че мухъла се е появил заради това, че преди време изтече бая вода, тъй като не бяхме завили добре филтъра и която нямаше как да подсушим навсякъде, защото трябваше да разглобяваме шкафовете.
                          Пусни я на програмата с най-висока температура с белина....и винаги след пране оставяй вратичката за известно време отворена. Отделението за прахове извади и измий с четка....

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                            Ами ти си си отговорила. Мухъла е там където е влажно и непроветриво. Та и шкафовете сигурно са готови. Особено отзад.
                            Препарата е Savo по спомен.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Ами ти си си отговорила. Мухъла е там където е влажно и непроветриво. Та и шкафовете сигурно са готови. Особено отзад.
                              Препарата е Savo по спомен.
                              Фани, за съжаление без разглобяване няма да минеш.

Коментар

Мда, тъкмо това си и мислех... Не знам само дали ще успеем да го елиминираме ако напръскам с противомухълен препарат, защото шкафовете ни са от дърво-чамови.
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X