Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ или пелети ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

      • santaclash коментира
        11-10-20, 21:14
        Бъркаш. Мога веднага да ти дам пример. В селата покрай София в момента тече кампания за газификация. Т.е. събиране на заявления кой иска. Преди 7 години като ходих в Овергаз, ме отсвириха- нямало достатъчно заявления за района. ТО е защото нямаха никаква кампания и никакви намерения да продъжават мрежата. Стоят като у соц-а и чакат потребителя да дойде при тях. А той, междувременно...влиза в магазина и си купува примерно котел на пелети или дърва.
        Сега се сетиха...обиколиха селата, говориха с кметовете, организираха няколко срещи...срокът за завления беше до септември, сега е продължен до октомври, защото ги зариха със заявки. Не е пародия. ВИкат му социализъм. И като частници, някои пак си бачкат като "на държавно".
    Ето тук е ключа от палатката на родната газификация. Никой не му дреме за нея. Дружествата си имат някакви клиенти, които явно ги устройват като приходи и всичко е спряло до тук. При нас газифицираха сравнително скоро, че 20 години не могат да се разберат кой да вземе кокала. Та в началото само някой да свирне, че иска газ, и до няколко месеца багера е пред вас. В нашия квартал копаха 200-300 м. в скала на баир, за 4-ма абонати. Сега, 4 години по-късно, се назландисват за едно преминаване през квартална уличка и малко по тротоара. На колежката и поискаха 5000 лв. за самоучастие. На един блок до нас - 3000+ за вътрешната инсталация, която ще я платят два апартамента. Ми така не се прави. Тия хора пак ще палят печки, най-много на пелети да минат. И ще гледаме всяка вечер за мръсния въздух в София и слагане на филтри на комините. Смях. И това пак до Март, после всеки по старо му.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • s_s1
      s_s1 коментира
      Редактиране на коментар
      Нали си имате централно парно отопление в града?

    • Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      При нас ТЕЦ има в 5% от града, топла вода няма. ТЕЦ-а е на доизживяване, в 21 век горят всякакви смеси, при наличие на газ. Ма нали е на Ковачки, така си върви. Вграда всички бичат печки на дърва и климатици. Последно време пелети и ако се доредиш - газ.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X