От: Метален покрив на къща?
И аз се каня да правя препокриване. Не че тече, ама..... Идва един майстор, гледа, пихме кафета, говорихме. Та за металните покриви (такъв искам и аз) каза, че за моя покрив ще е доста скъпо. Имаше предвид, че покривът е четири скатен и ще има мноооого фира. Съветът му беше ако все пак реша да правя нещо да е още един слой битумни върху старите такива. Било много добро решение - дълготрайно, евтино и леко. Моят покрив е така наречения "студен покрив" - вентилиран, с изолация над тавана на втория етаж.
Така че като се замисли човек, наистина е важно какъв е покривът - дву или четири скатен
И аз се каня да правя препокриване. Не че тече, ама..... Идва един майстор, гледа, пихме кафета, говорихме. Та за металните покриви (такъв искам и аз) каза, че за моя покрив ще е доста скъпо. Имаше предвид, че покривът е четири скатен и ще има мноооого фира. Съветът му беше ако все пак реша да правя нещо да е още един слой битумни върху старите такива. Било много добро решение - дълготрайно, евтино и леко. Моят покрив е така наречения "студен покрив" - вентилиран, с изолация над тавана на втория етаж.
Така че като се замисли човек, наистина е важно какъв е покривът - дву или четири скатен
Не ти ли каза, че ако си поръчаш разкроя на покрива във фирмата производител това "мноооого" на практикса може да се окаже, че не е баш "мнооого"? Ама откъде да знае... Той като всеки един "майстор" без изключение знае прекрасно от кои дерета вода да ти донесе, за да му поръчаш това, което поне малко от малко може да прави, щото другото...
Благодаря за информацията и ако е вярно това с малката разлика, и аз ще мина на "метален" вариант на по-късен етап. Че става въпрос за около 130 кв.м. покрив, без да се смята с височината на пирамидата. Защото, както казах, и аз съм се насочил към такъв по принцип. Не съм се консултирал обаче дали може да се постави директно върху битумните. Иначе явно за поръчката с разкрой при производителя не е наясно май....
Коментар