Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Лидл

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Инструменти от Лидл

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    А ти защо си мислиш, че не поръчват пак там?!?
    Да допуснем че се правят в един завод , разликата в качеството е осезателна . Не виждам причина да се сравнява несравнимото. До момента никой не сравнява директно сравними . Зелената серия на бош е може би подобно качество като лидълските . Всички мой макити са произведени в ЕУ . Това че нещо върши работа на някой , няма никаква гаранция че ще върши същата работа на друг . Ползването на този клас инструменти за професионална употреба съкращава многократно живота и съответно липсата на ремонно пригодност поставя нови проблеми за решаване.
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнение
      Колко да е здраво и колко да е куче ?
      Миналата година си взех баш такъв, че нещо бях без машинка( моята беше в бокса, ма тя милата на 10,8 волта), та я взех тая тояга, с мисълта да ми върши работа докато оправят моята, пък после за резерва. Да бе, еднократно я напънах със степенчатото свредло да разширя там едни 8-10 отвора до 12 мм. и ми тя взе, че пропуши, пък и работата не успях да си свърша, по някое време взех да си викам - Бре, какво беше това масло, че така гадно засмърдя, пък то кво било.
      Не знам дали и ширпотреба заслужава да се нарече това.
      Напълно ми замени (без кабел си е благинка) някаква ударна бормашина Бош на 220V. Това за винтоверт на батерия за мен е добър атестат.
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
        ... Не виждам причина да се сравнява несравнимото. До момента никой не сравнява директно сравними . Зелената серия на бош е може би подобно качество като лидълските . ...
        Че кой го сравнява?!? Уредите Парксайд изобщо нямат претенции да са професионални. Даже май и по упътванията някъде пише, че са само за лична употреба. Доколкото се правят сравнения с уреди с повече претенции, то те са не толкова, че Парксайд са върха, а че другите (често - в пъти по-скъпи) като качество не винаги отговарят на високата си цена.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

...Зелената серия на бош е може би подобно качество като лидълските .
          Като качество - може би, ама ако гледаме точно винтоверти, гроздето понагарча - значително по-слаб и с NiCd батерия зелен Bosch до скоро се продаваше по магазините на цена над 200лв. (и то май доста над). Та пак не са сравними по всичко.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз за домашна употреба ползвам bАdget от практикер на примоция. И не го жаля. На 10 години е вече. Веднъж изгоря мотора - 18 лв. Смених няколко елемента на едната батерия - 12 лв. И още работи ... та затова още не съм си купил лидълския
            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Даже последните няколко месеца основно работя със импакта на парксайд и смело мога да заявя че макита със 14.4 батерия и 32 нютона няма шанс да устиска на натоварването което правя на импакта,и това е факт след като счупих два винтоверта макита при една и съща дейност,същата работа зеленчуковия импакт я върши с лекота,сравнението не е в един клас инструменти според възможностите, но е факт.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                ...
                Ронин,

Знам, че ти пръв похвали акумулаторния перфоратор(не ударния винтоверт), който е с удар 1J.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:79559538_4_585x461_novi-nemski-elektroinstumenti-na-parkside-parksayd-mashini-instrumenti-biznes.jpg
Прегледи:1
Размер:17.9 КБ
ID:5771584
                Беше го и отварял и снимал ударния механизъм с мотовилката. Сервизирал ли си го нещо? Гресиране, почистване, проблеми?
                Питам защото знам, че го експлоатираш доволно, а ми е адски удобен и искам да удължа живота му(ако се налага)?
                WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                  ... искам да удължа живота му(ако се налага)?
                  Купи си още един.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Купи си още един.
                    Чакам да излезе пак, ама то не пречи
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                      Ронин,

Знам, че ти пръв похвали акумулаторния перфоратор(не ударния винтоверт), който е с удар 1J.
                      [ATTACH=CONFIG]935847[/ATTACH]
                      Беше го и отварял и снимал ударния механизъм с мотовилката. Сервизирал ли си го нещо? Гресиране, почистване, проблеми?
                      Питам защото знам, че го експлоатираш доволно, а ми е адски удобен и искам да удължа живота му(ако се налага)?
                      При отварянето му издухах прахта от мотора и сложих още малко грес,макар и според мен да нямаше нужда.Този който мачкам е със същата батерия като от снимката,тоест по старата,импакта и флекса са с новата,отделно имам още две от старите батерии и реших че няма да вземам трети перфоратор защото батериите от новия дизайн ще ми станат излишно много,та още чакам 3 или 4 ампера батерия от новите.

Между впрочем и на мен ми е много удобен,единствен недостатък е че няма скоба за закачане към колан,а това е адски удобно.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Всички мой макити са произведени в ЕУ .
                        ЕУ казваш? Те тука едни казват що е ЕУ и де е сделано.
                        http://www.izmamno.com/origin

Коментар

И аз не съм виждал макита в Англия да е произведена,но имам доста купени и от там.

Коментар

Че кой го сравнява?!? Уредите Парксайд изобщо нямат претенции да са професионални. Даже май и по упътванията някъде пише, че са само за лична употреба. Доколкото се правят сравнения с уреди с повече претенции, то те са не толкова, че Парксайд са върха, а че другите (често - в пъти по-скъпи) като качество не винаги отговарят на високата си цена.
                            Точно това и аз искам да кажа и малко или много не съм съгласен чак толкова да се превъзнася колко са убави зеленчуците . За това че един скъп издържа при някой дълго и не се чупи , пък друг минава през него за норматив не е гаранция че инструмента е лош . В една друга тема ставаше въпрос за бъркалка за сухи строителни смеси и няколко участника в дискусията споделиха колко бързо са строшили бормашина на спарки при бъркане . Е да даде ама същата такава бормашина ми бърка от 2004 г лепилата че и понякога замазката и все още само веднъж съм сменял четки и не защото спря да работи а защото се замислих че доста дълго работи без проблеми . Така че всеки случай си има своят частен случай . Аз лично писах за прахосмукачката парксайд че не съм доволен от засмукването, от ергономията и прекалено големият за моите нужди обем . Показателно е че на един обект ми харесаха и откраднаха метлата и никой не ми пипна прахосмукачката . Сега я нося само по-големи обекти и се моля някой да я хареса и да ме освободи от задължението да я изхвърлям . От лидъл лично аз ползвам само шпаклите за силикон . Ползвам основно 8 мм и дори другите директно ги изхвърлям . Цената им е такава че си заслужава .

Коментар

... От лидъл лично аз ползвам само ...
                              При тебе става въпрос за професионална употреба и с машините си вадиш хляба. Поради което си струва да инвестираш в по-маркови. За такива като мен лидълските са перфектни - достатъчно добро качество за НЕпрофесионална употреба на ниска цена + реална гаранция ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

При тебе става въпрос за професионална употреба и с машините си вадиш хляба. Поради което си струва да инвестираш в по-маркови. За такива като мен лидълските са перфектни - достатъчно добро качество за НЕпрофесионална употреба на ниска цена + реална гаранция ...
                                С теб спор нямаме . Говоря за тези дето сравнават и казват колко макити са потрошили и колко са доволни от зеленчука . Макар че мога да кажа че супер професионално ползвам само ъглошлайфите си и бъркалката . Всички други електроинструменти (винтоверт за винтове за сухо строителство и перфоратор или къртач ) ползвам рядко и не мога да кажа че са били супер натоварени . Сигурен съм обаче че като отида на обекта ще си свърша работата и че никога поне при мен няма да се случи да умрат от раз .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X