Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Извинявай ,котела ,който си купил на каква цена е?За горелката ясно,но информацията за този котел е много противоречива.Почти е сигурно ,че не се произвежда в Дряново ,както са ти казали.

Коментар

n.ganev да каже, той си е оттам и трябва да ги знае местните производства.
      На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
      "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Може ли малко снимки на този котел.

Коментар

Първоначално публикуван от RADOSLAW2000 Преглед на мнение
          Извинявай ,котела ,който си купил на каква цена е?За горелката ясно,но информацията за този котел е много противоречива.Почти е сигурно ,че не се произвежда в Дряново ,както са ти казали.
          Здравей Котелът е купен от В.Търново,от човек който продава въпросните горелки Екоенергия... 2000лв струва само котелът 35киловата

Коментар

Здравейте намерих фирма вносител на въглища от Украйна,фирма "ГУ Фарадей аз купих 3 тона фракция 5-20мм.директно от пристанище Лом.Фирмата има пресевна директно на пристанището,цена за тон фракция 5-20мм е 258лв.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160425_105520.jpg
Прегледи:2
Размер:97.7 КБ
ID:5714204.Не мога да кача снимки който иска да ги качи ще му ги пратя.

Коментар

Снимките [IMG][/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG] най- лявата купчина е въпросната фракция 5-20мм.

Коментар

Изглеждат добре(поне са по-добре от тези дето миналата година ги взех от Русе), не виждам прахоляк, като ги пробваш в котела пиши два реда за впечатления(процентно пепел, калоричност, отделят ли мн сажди и пр), макар, че до тогава може да са вече друга доставка с други параметри.
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Пробвах ги вече но директно във Виадруса смесени със дърва остана само пепел без бучки.Когато ги разтоварвах от камьончето на дъното нямаше изобщо пепел въпреки че ги водихме от Лом до Враца,намерих 5-6 по големи камъчета.

Коментар

Първоначално публикуван от energo8 Преглед на мнение
                    Здравейте колеги,монтирах най-после горелката Екоенергия 25кв на руския котел у дома.Горелката я карам с IRYD PID контролер.
                    Първите ми впечатления са -Удобно е защото не изтива у дома.
                    По чисто е при зареждане на въглищата,мръсотията е при чистенето на котела от финия прах по ребрата на котела.Икономически не мога да кажа нищо заради лошите настройки на контролера и малкото време на работа(3дни)
                    Настройките на въпросният контролер са МНОГО и поради незнанието на езици от мисията е невъзможна за мен.(Ако някой може да помогне за правилните настройки ще черпя)
                    Зареждам горелката с пернишки въглища 120лв за тон.[ATTACH=CONFIG]836334[/ATTACH]

Тук е мястото да благодаря сърдечно на колегата D-MAX.
                    Благодарение на този човек се справих с монтажа ,както и с решението(мисля правилно) да инвестирам в подобно съоръжение.Дано има повече хора като него.
                    Ще се радвам ,ако мога да помогна на всеки със скромния си опит.
                    Лек ден и успех на всички.
                    Купих един Виадрус Херкулес 29кв.та сега сменям руския ветеран....

Коментар

Колеги нов съм и незнам как да се свържа с колегата D MAX ако може помогнете

Коментар

Здравейте, от доста време следя форума и от тук разбрах за горелката Екоенергия.
                        Купих си такава 35 киловата и я монтирах на ВИАДРУС У 22 40 киловата.
                        От Варна съм и наоколо няма костилки та затова мисля да горя кузбаски въглища.
                        В момента се тормозя с настройките, но не се справям, измъчих се много.МОЛЯ може ли някой да ми каже някакви примерни настройки и аз да ги имам като база та да започна от някъде.Контролерът ми е руски ТИТАНИК имам и стаен термостат ПИЛОТ Р.Тук въглища подходяща фракция има само на едно място и са 400 лева пакетирани ако някой знае къде има по евтини в околността моля нека сподели.
                        На каква температура трябва да го карам та да не се омазва с катрани.
                        Видях във форума, че във Лом има доста по евтини ако има някой друг от околността който се интересува за партия за купуване приемам предложения.

Коментар

Брикетна фабрика Русе ти е най-близо /относително/. Потърси в нет-а фирма "Автоман", доставят и на място, зависи от количеството. На мой приятел в София доставиха скоро и е доволен. Ето това му е полския котел с горелката, 50 квт, доставка от Полша. И от него е супердоволен.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:котел 50.jpg
Прегледи:1
Размер:77.3 КБ
ID:5730835

За двеста-триста лева вземаш съвременен контролер с размита логика и край на мъките. Това са един тон въглища, а ще ти спести много повече. Като го разръчкаш много и се изгубиш в настройките, с един бутон се връщаш към заводските, които са доста добри за въглища. Тези горелки са много добри, особено тези с квадратната форма на камерата, но си искат интелигентен контролер, за да дадат всичко от себе си.
                          Последно редактирано от ag ro; 10-10-16, 10:57.
                          На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                          "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Здравейте,
                            За първи път пиша във Форума, но го следя от години и разчитам на компетентното мнение на участници в тази тема.
                            Предстои ми направата, на отоплителната инсталация в къщата, която сам и с помоща на приятели и прочетеното тук във Форума построих.Къщата е 300m2 и е добре изолирана; 10cm. EPS/25cm. Porotherm/10cm. вата по външните стени; 30cm. вата на покрива и 10cm. вата под плочите на етажите.Отоплението ще бъде с котел 16kw ,който най-накрая пристигна благополучно в София и камина която все още не съм поръчал. http://kratki.com/sklep/pl/produkt/7...a-pw-19-tunel.
                            Идеята е при употреба на камината котелът да спира и обратното.
                            Системата ще е затворена с разширителен съд 24l. и предпазна група (манометър, обезвъздушител и клапан 2bar.).Инсталацията ще е с колектори на всеки етаж,с вече положени от тях до всеки радиатор PEX 16X2mm. тръби.
                            Панелните радиатори ще са подбрани за топлоносител 60-50 C.За спалните са предвидени термоглави, останалото ще разчита на вътрешният t-датчик и седмичния термостата на контролера.Топлата вода от Бойлер с 2 серпантини 300L.
                            Моля Ви да ми помогнете, като ми отговорите на няколко въпроса.

1 Разположението и компонентите в ситуацията от снимката правилни ли са и дали така системата, ще работи правилно?
                            Бойлерната помпа изпълнява от контролера 2 функций едновременно. 1-като бойлерна. 2-като прадпазна за връщащата вода към котел.
                            контролер https://esterownik.pl/nasze-produkty/ecoal-v35
                            упътване https://esterownik.pl/_files/EN/Inst...0v3.5%20EN.pdf
                            2 Помпата на камината дали ще може да се "излъже" да работи през контролера на котела?
                            Контролера може да управлява още един отоплителен контур с отделен изход за помпа и вход за t-датчик, но входа за датчика е за термостат или t-сензор до 30c.
                            3 Каква марка бойлер да избера?
                            4 Дали тази марка помпи е подходяща, предвид цената? http://www.jov.bg/category/66/tsirku...i-bisolid.html
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:схема помпи.jpg
Прегледи:1
Размер:60.4 КБ
ID:5730836

Коментар

благодаря за бързия отговор може ли да ми препоръчаш някой контролер.моят титаник лош ли е а стайният термостат става ли

Коментар

Първо си мисля че котел от 16 KW е много малък за жилище от 300 квадрата. Ако е толкова добре изолирано и е достатъчен, според мене варианта е термопомпа. За бойлера не е необходима допълнителна помпа, няма да спре потока на водата, ако циркулационната помпа на котела или камината работи. През тези помпи, си преминава водата дори и на термосифонен принцип (опит имам с такава инсталация работеща без байпас). На кръга към бойлера сложи един термо кран, който да се отваря при определена температура.
                                Котелът според мене за тази квадратура трябва да бъде 35-40kw. Аз за моята къща на два етажа с два бойлера около 100 квадрата на етаж ползвам котел 40kw. Нямам изолация на цялата къща. Само две стени са изолирани, като задната е вкопана на първия етаж, а другата е долепена до друга постройка.
                                Котела съм го вдигнал на стока, за да мога на тази стойка да сложа горелка за въглища след време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X