Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Здравейте.Аз съм с същия котел от Дряново.Ползвам го с горелка ЕКО като на колегата AGRO. Аз обаче сложих два турболатора горе където минава дима през езиците и от 20 дена му сложих и клапа на комина.Свалих температурата на димните газове с 60 градуса и сега са около 80-85 при температура на котел 60 градуса.Разхода ми в при тези температури е 20-24 кг Донбаски въглища .Топля около 120 кв с изолация и бойлер .Денонощна температура 23-24 градуса.

Коментар

Котела изглежда доста добре , даже вратата на димните ходове е изпълнена като водна риза. Според мен този котел ще е с високо КПД.

Коментар

Много омазани със сажди повърхности има този котел. Или ме лъжат снимките. При мен /Виадрус/, а и при подобните на този котел полски сглобки няма такова нещо при работа на въглища. Трупа се фина пепел, която като фин прах се сипе при почистване, а повърхностите остават чисти. Дряновския котел съм го гледал нов в магазин, добре си изглежда, прилича на останалите котли от своя вид и достатъчно ходове си има. Според мен има нещо като непълно изгаряне при твоята горелка, може би въздух не достига /и пламъка така ми изглежда/.
        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от klintan Преглед на мнение
          Здравейте.Аз съм с същия котел от Дряново.Ползвам го с горелка ЕКО като на колегата AGRO. Аз обаче сложих два турболатора горе където минава дима през езиците и от 20 дена му сложих и клапа на комина.Свалих температурата на димните газове с 60 градуса и сега са около 80-85 при температура на котел 60 градуса.Разхода ми в при тези температури е 20-24 кг Донбаски въглища .Топля около 120 кв с изолация и бойлер .Денонощна температура 23-24 градуса.
          Клапата на изхода не върши нещо по-различно от клапата на вентилатора-регулира потока от газове. Затова и няма нужда от нея. То е все едно да сложите два крана на една тръба един след друг последователно на тръбата. Може да спирате и регулирате потока и с единия и с другия, но какъв е смисъла да са два, а не един? Освен това остава вероятноста при лоши уплътнения на вратичките, притворена клапа и работещ вентилатор на пълна мощност, помещението да се напълни с изгорели газове.
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
            Клапата на изхода не върши нещо по-различно от клапата на вентилатора-регулира потока от газове. Затова и няма нужда от нея. То е все едно да сложите два крана на една тръба един след друг последователно на тръбата. Може да спирате и регулирате потока и с единия и с другия, но какъв е смисъла да са два, а не един? Освен това остава вероятноста при лоши уплътнения на вратичките, притворена клапа и работещ вентилатор на пълна мощност, помещението да се напълни с изгорели газове.
            Ами колега по принцип си прав,но на практика за този котел ми върши работа клапата ,причината е че макар че видимо вратичките и мястото където ляга горелката изглеждат супер уплътнени все пак се оказа че смучи въздух оттам- и в крайна сметка след клапата и турболаторите ми падна разхода така че аз съм доволен.

Коментар

Може ли някои да пусне снимки как се правят и къде се поставят тези турболатори за да си направя и аз.Благодаря.

Коментар

Ами то и аз питах преди около месец, ама нещо никой не обърна внимание на въпроса.
                Така че очаквам с нетърпение инфо по въпроса с турболаторите.
                Аз наредих над скарата малко тухли за да не позволя директно преминаване, но си е примитивно решение.
                Някой с повече опит и практика да каже нещо ...

Коментар

Първоначално публикуван от T.Z Преглед на мнение
                  Може ли някои да пусне снимки как се правят и къде се поставят тези турболатори за да си направя и аз.Благодаря.
                  Напиши Турболатори и марката на твоя котел в гугъл дай да търси изображения и готово.
                  Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                  Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Първоначално публикуван от klintan Преглед на мнение
                    ...причината е че макар че видимо вратичките и мястото където ляга горелката изглеждат супер уплътнени все пак се оказа че смучи въздух оттам- и в крайна сметка след клапата и турболаторите ми падна разхода така че аз съм доволен.
                    Този факт обяснява нещата.
                    В края на краищата, важното е, човек да е доволен.
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Здравейте рових в интернет никакви турболатори не намирам, излизат ми само такива неща дето се слагат в тръбите на котела за да се чистят налепите при движението им.Моля някой да пусне линк.Или снимки на неговия турболатор дето си е направил.Благодаря ви предварително.

Коментар

Опитах се кача снимки от моите турболатори но не можах ,затова ще пусна линк към подобни на моите -аз съм ги правил по тзи снимки само си съобразяваш размера с местото в котела ти,идеята е да забавят скоростта на газовете и да ги завъртят като по този начин се повишава топлообмена.
                        http://s1252.photobucket.com/user/al...238d9.jpg.html
                        http://s1252.photobucket.com/user/al...08133.jpg.html

Коментар

Първоначално публикуван от kipu Преглед на мнение
                          Ами то и аз питах преди около месец, ама нещо никой не обърна внимание на въпроса.
                          Така че очаквам с нетърпение инфо по въпроса с турболаторите.
                          Аз наредих над скарата малко тухли за да не позволя директно преминаване, но си е примитивно решение.
                          Някой с повече опит и практика да каже нещо ...
                          Ето снимки и чертежи

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Чертеж турболатори.jpg
Прегледи:1
Размер:31.2 КБ
ID:5741077

Име:Чертеж турболатори 1.jpg
Размер:30.6 КБ
ID:5741078

Име:turbolator размери.jpg
Размер:39.4 КБ
ID:5741080

Име:Чертеж турболатори 2.jpg
Размер:31.0 КБ
ID:5741081
                          Прикачени файлове
                          Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                          Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                            Понеже непрекъснато получавам различни питания и някак си масово се избягва да се пита тук(не известно за мене защо!?!), така щото отговорите да са полезни за всички(вкл и за хора извън форума), и за капак не мога да отговарям на съобщенията, понеже пощeнските кутии са пълни , ще си позволя да публикувам питанията и отговорите тук без да казвам от кого са(надявам се питащите да не се сърдят ), пък ако модераторите преценят да ги трият.
                            Винаги съм изхождал от това, че най-важното нещо е ползата за голямата група от хора, пред личната полза само за един човек. Затова и се старая да пиша дълги и обяснителни мнения, без оглед на загубеното ми време.

Да с Pilot G съм! Значи най-вероятно не си задал на Пилота да изключва циркулационната помпа на котела при достигане на зададената температура в помещението. По този начин при достигане примерно на 24 градуса в стаята помпата спира да подава вода, без значение каква е температурата на котела и се включва на 23,8 отново. Така температурата в помещението ти играе само 0,2 градуса, което не се усеща. Регулирането на температурата на котела с времевите зони съм го описал в темата ето тук

Настройката на Пилота става като се влезне в сервизното меню и се зададе, че Пилота управлява не котела, а циркулационния кръг към който е свързано помещението където е Пилота. Така при достигане на температурата в помещението Пилота подава сигнал на контролера да спре циркулационната помпа. Важно е и Пилота да е включен в буксата(отзад на котролера) на която пише PILOT obiegu C.O./kotla .Ако не знаеш как да го направиш, кажи и ще се опитам да ти обясня.

P.S. Като прикачен файл може да намерите упътване kd [ATTACH]897868[/ATTACH] за контролера IRYD PID Fuzzy Logic. Това е версията без датчик за изходящите газове, но разликата е минимална между двете.

Преди година и повече ,когато излезе този контролер,предложих да направим заедно ,менюто на български.Както и на TIMEL с който са оборудвани ,някои от горелките във форума.Личното мое мнение е ,че след ,като горелката се продава за българия,менюто трябва да е на български.Titanik с меню на руски е някакъв компромис,но не и за по младите ,които не го разбират.
                            Дали ,защото ги мързеше или България не представлява ,кой знае ,какъв търговски интерес ,но поляцитеизобщо не поеха.Timel бяха обещали първоначално ,но след това изчезнаха.
                            А и аз загубих интерес ,тъй ,като излязоха ,много по хубави контролери,които според мен си заслужават вниманието.Отдавна се каня да ви ги покажа ,тъй ,като предполагам ,ще рредставляват интерес и за вас.С изключение на първия,който е стандартен универсален ,контролер,всички останали са с модерната Fuzzy logic.
                            По интересното е обаче ,че имат самозапалване,с което ретортните универсални горелки ,стават напълно конкурентно способни на пелетните.даже ги превъзхождат ,защото имат и ламбда управление.Достъпно само за високия клас пелетни горелки.
                            Прикачени файлове

Коментар

Тъч скрийна е голяма екстра. С него се справят и по-необучени потребители. Така че бих избрал платинения. На кой ред е посочено управление за запалка?
                              На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                              "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от T.Z Преглед на мнение
                                Здравейте, котела е купен от Дряново (това е до В.Търново) купен е за 40 киловата, струва ми се, че не е малък,но аз мн. мн. не разбирам. И аз мисля че трябва да му направя една жароустойчива ламарина точно над пламъка, да стане от 2 ламарини нещо като покрив да опират над пламъка една в друга за да спира топлината
                                Колега ,не трябва ли да имаш скара за ръчно подаване над горелката или се поръчва по желание ?
                                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X