Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
    изглеждат добре, но да видя и как ще горят.
    Въглищата трябва да имат блясък. Тогава ще горят добре. И прахта трябва да даде добър резултат. Пробвай и сложни някоя снимка от горенето.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
      Водят ги пресяти. Нямат пепел, за едрината не знам, но качеството е много добро.
      Принципно е така! И моите при пробите бяха супер, обаче от доставка на доставка за мен нещата се менкат за съжаление в негативна посока(дал съм снимки по-горе от това дето дойде миналото лято за последно). Иначе тези на снимката изглеждат добре, но в другите чували какво ще има само Той знае. Затова вече предпочитам да ги видя на куп и да ги купя наливно, въпреки че след това ще трябва да ги пълня на ръка в чували. Но да благодарим на всички, които по веригата използвайки случая, че купуваш нещо опаковано, да пробутат съвсем други неща в опаковката. Същото е и с пелетите - купуваш "мострени" и след това като вземаш няколко тона, зимата като ги отвориш виждаш и усещаш по проблемите с горелките съвсем различни неща.
      Все пак да уточня, че обобщавам, въпреки че може би има и лъч светлинка. А дано! Само това мога да кажа!

Относно брикетите - язък за парите за инсталацията. Да бяха вложили малко повече усилия в качеството и по-малко в надуването на цената, особено като се има в предвид какъв отпадък бълва Брикел, вероятно сега щеше да работи, а не да седи, а камарите с пепел нямаше да ги има.
      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Въглища взимам само насипни. Не ги слагам в чували. Пълня кофата и сипвам в бункера.

Коментар

Първоначално публикуван от 5iki5i Преглед на мнение
          Въглища взимам само насипни. Не ги слагам в чували. Пълня кофата и сипвам в бункера.
          + Това е! Всичко друго е несигурно!
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Отдавна не съм чел темата.
            От Аско 2 /Световрачане/, последното което имаше като фракция беше отдавна и вече се отказах да питам кога ще има отново при все обещанията, че няма да остава без гориво в средата на сезона и да не се запасявам. В последните 10-тина чувала от там имаше буци с диаметър по 20 сантиметра !!!
            От гарата в Горна баня /Белор 2002 ли някакви такива/ лъжат безочливо с килограмите - поръчах 50 чувала уж по 40 кг. те са по 32-33.
            Слънчогледови пелети - никакви ядове, приличен разход, но няма или е на безумна цена. С тях става някакъв гнусен бял налеп по котела и незнам при продължително горене как ще се отрази на КПД-то, защото не пада особено лесно.
            Сламените ги гори както при колегата Argo, оставял съм я и по 2-3 дни без да бутам буците и се справя. Друг е въпроса с кпд-то с тази буца отгоре. Хич не ми харесва че трябва често често да зареждам и е пепеляк...
            Дървени също пробвах - горят като вестник на течение, направо изчезват и разхода е потресаващ. Да не говорим за цената... Но при липса на друго и с такива се топлих няколко дни.

Да питам друго - някой монтирал ли е до сега чугунена плоча над огнището, гледам че чехите масово слагат във Виадрусите ?
            Последно редактирано от 30e; 19-02-16, 13:36. Причина: допълване
            Fuck the Coca,fuck the Pizza all we need is SIX в редица.

Коментар

След монтажа на горелките в какви граници котлите ви поддържат температурата .Или дали може
              котелът да поддържа 90 градуса продължително време и с какви отклонения .
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                След монтажа на горелките в какви граници котлите ви поддържат температурата .Или дали може
                котелът да поддържа 90 градуса продължително време и с какви отклонения .
                ПИД регулатора на горелката се справя много добре с поддържането на температурата. Отклонение от 1-2 десети от градуса веднага предизвиква реакция и тя е съответна на скоростта, с която става промяната в температурата. Вече зависи от параметрите на системата колко ще успее да се отклони температурата от зададената, докато отново се върне в норма. При мен варира най-много с един градус на изхода на котела, но системата е огромна и съответно много инертна. Колкото до това, каква температура може да се поддържа продължително - зависи си от котела и инсталацията. Контролера може да бъде излъган, но конструкцията на котела - не. Аз досега поддържах до 70 градуса, но и при мен седи въпроса с 90 и нагоре градуси, защото предстои да закача към котлето водната риза на казана за ракия. Не знам колко му е на Виадруса горната допустима граница. Освен това знам и правилото, че ако експлоатираш нещо на предела на възможностите му, то неизменно се чупи. Опита ще покаже, ще пиша за резултата.
                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Забравих да напиша за споменатите по-горе въглища. Изгорих ги още тогава и съм доволен. От 200 кг въглища, смесени с 50 кг царевица и 20 кг отвевка от слънчоглед събрах пепел една бака от боя, пълна догоре. Не съм я претеглил, че време не остава. Всичко пробвано досега затвърди убеждението ми, че най-практично от твърдите горива е автоматизираното отопление с калибровани въглища. Пълен бункер изкарва много време, проста и здрава горелка с никаква нужда от поддръжка. Ако се остави голям пепелник, може и по- рядко от веднъж седмично да се чисти пепел. Като изпадне някакво насипно гориво на сметка, може да се меша с въглищата без проблем. Е, пепелта и пушеците при насипване на въглища и чистене на пепелта не може да се избегнат - няма пълно щастие. Сега съм се захванал със сглобяване на стационарна пепелосмукачка в котелното за почистване на котела, като ще бъде и едновременно аспирация при зареждане и чистене. Живот и здраве, тази пролет се надявам да я пробвам.
                  "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

При мен котела се ползва за затопляне на една миячна машина ,но зимата рядко повече от веднъж седмично и през другото време за отопление.
                    Тъй като не съм доволен от температурата ,до която затопля машината го цедя до 90 градуса ,но не може да ги поддържа /човекът ,който го поддържа не стои постоянно до него / .
                    Освен това се опитвам да подобря изолацията на машината и някои други неща по работата и.
                    Не съм сигурен и дали нагревната площ на серпентината и е достатъчна .

Някой може ли да даде формула ,по която да сметна колко трябва да е площта на серпентина за котел 50 КW ?
                    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Ако серпентината е къса и топлообмена в нея е недостатъчен - водата ще се връща в котела почти толкова гореща, колкото излиза от котела. Тогава ще има нужда от максимална температура в системата на котела, като ще се наблюдава голяма разлика в температурата на котелната и подгряваната вода. Ако обаче мощността на котела не стига, а серпентината е достатъчно дълга, ще има почти равни температури на котелната и на подгряваната вода на ниски нива, а машината ще черпи от топлината и няма да се достигне исканата и температура. При тебе, щом успяваш да поддържаш тази висока темп. на водата в котелната инсталация, а машината ти е студена, следва топлоотдаването на серпентината да е по-малко от потребяваната от миячката топлина. Следователно - корекция на топлообменната повърхност /серпентината/. Аз от топлотехника не разбирам, така ми казва логиката, но за топлообменната повърхност важи принципа на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Коефициентите на топлопредаване ги има по справочната литература и всичко може да се сметне, ама по-бързо ще го направи някой, дето това му е работата. Голяма полза ще донесе информацията от техническия паспорт на миячката, където трябва да са дадени по-важните стойности.

Коментар

Съгласен съм с логиката ти ,въпросът е да не я направя излишно дълга ,че и място няма много.
                        Иначе сме пробвали с по-голяма помпа / с 3 пъти по-голям дебит/ ,няма ефект .
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Не може ли да се добави един бойлер със серпентина, да помага, като няма място в машината?

Коментар

Място има ,но не е много.Иначе може да се сложи бойлер ,но не искам да увеличавам обема на затопляната вода ,който е 1600 л.
                            Въпросът беше да не правя излишни работи и ,ако някой знае ,да каже " трябва ти 3,86 кв.м нагревна площ
                            ,изчислено по еди коя си формула "
                            Да не говорим пък ,че съм се замислил и за парен котел,че етикети се полепват по серпентината и така ще ги елиминирам.

Но темата избяга много настрани ,за което се извинявам !
                            Ще намеря начин и ще реша проблема.
                            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от double-dealer Преглед на мнение
                              Здравейте,приятели по съдба с парно,горелки и котли От 10тина дни съм собственик на нов котел + ретортна горелка Екоенергия... Та да споделя първоначалните впечатления - за сега само положителни Котелът е български,произвеждат се в Дряново,водят го 7 (седем) ходов с 93% КПД и е 35киловата ,като има водна риза дори на вратата отпред... Старият ни котел беше чешки Дакон,но след 12 години вярна служба (при 10 години гаранция) решихме да не се занимаваме да му правим горивна камера отдолу и да купуваме само горелка и догодина да се изложи и протече,а и е със ниско КПД... Той квото има си го е дал и замина в заслужена пенсия... Ретортната горелка я купихме от В.Търново с контролер Титаник за 1850лв с ДДС,като ДДС-то ще си го вземем... От петък официално е в употреба и котела и горелката,горим пепел от брикети,понеже се занимаваме с въглища и тя ни е отпадъчен продукт и ни я изкупуват за 60лв/тон... От петък сутринта до днес е изгорило 120кг пепел,като парното работи 24часа без нощен/дневен режим - на една температура си седи или именнно около 40градуса температура на котела и 25градуса в стаите,което си е бая топло,ама то и времето навън сега е топло,та и прозорците отваряме (като по Татово време в градовете - парното на 6 и джамовете отворени) ... Но като намалим още температурата на водата в котела и хваща "глеч" или квото му се казва там и затова под 40 сме я направии да не пада... За сега е това,ще видим като се застуди какъв ще е разхода на гориво... Докарали сме и Донбас фракция 6-18мм като занапред ще пробваме и с нея как ще кара...
                              Кутията ти със съобщенията ти е пълна, затова питам тук доволен ли си от котела след сезона. Каква квадратура отопляваш и какъв е разходът на гориво?

Коментар

Здравей Котелът до тук е просто перфектен и сме много доволни - за първи път от както имаме парно тръбата на димните газове се пипа с гола ръка,а сме имали 2 заводски котела и поне 10 правени от баща ми Котелът в комбинация с горелката се справят супер,равносметката за този сезон за 6тона брикетна пепел разход ,котелът не е гасен вече 5ти месец ... До сега под 5 тона донбас на сезон не сме горили... До тук поне инвестицията в котела и горелката си заслужава всеки лев...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X