Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна (преместваема) къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мобилна (преместваема) къща

Е дай инфо още де.Не оставяй магарето насред моста.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Темата въобще не е за доказване, щото нито аз, а най-вероятно и ти нямаш нужда да се доказваш пред когото и да е било. Въпросът е другаде. Докато го казваше "аз правя това" всичко си беше ОК - така си си решил, парите са си твои, обекта си е твой. Обаче когато мина от "аз правя това" към "така се прави" вече реших да се намеся. Щото така определено не се прави, ако се прави за хора пък и въобще. Относно немци, австрийци и т.н. - абсолютно съм наясно какво правят и как го правят. Също и как не го правят. Мои чаени павилиони по 54 квадрата вече сигурно десети-дванадесети сезон ги ползват по Алпите като в началото на сезона ги карат разглобени от склад, а в края ги разглобяват и отново в склада, че им било скъпо да плащат цяла година наем по пистите. А се борихме за поръчката с немци, австрийци, поляци, словаци, шведи, финландци и още някои и ни избраха заради предложената конструкция, а не заради ниската цена, която никак не беше най- ниска от предложените. Та моята намеса не е за друго, ами за да не казваш пред приятелите си след години като се съберете - "ми то при дървените къщи е така" за появилите се и новопоявилите се проблеми. Щото може и да не е така. Конструкциите от иглолистна дървесина нямат много общо с всички останали заради анизотропния характер на дървесината и затова в България едва ли десетина-двайсе иначе именити конструктори ще се наемат да я сметнат правилно.
      Ще кажа само едно и спирам - за целогодишно ползване дървено-скелетна къща от клас А има стена от 405мм и таванна конструкция при студен покрив също толкова. Защо е така ще го обяснявам друг път. За клас B е по-малко, за клас С още по-малко но въпреки това е 255мм. По-малко от това вече не е за хора.
      Иначе ти пожелавам успех - при всички положения е по-добре да се гради нещо отколкото да не се гради въобще.

Да питам понеже ми стана интересно за тия стени от 405мм, американци при техните масово двуетажни къщи ползват масово 2 размера греди 2 на 6, и 2 на 8 инча, при което стените са с все облицовки и обшивки около 25см, немци, шведи и другите северни народи с традиции в строителството с дърво са и те на максимални 25см за външни стени, като в момента тенденцията е дървената конструкция да е с ширина 20см и върху нея се слага 5см изолация и гипсогартон, защо при нас стената трябва да е 2 пъти по дебела?

Коментар

Първоначално публикуван от Любенов Преглед на мнение
        Да питам понеже ми стана интересно за тия стени от 405мм, американци при техните масово двуетажни къщи ползват масово 2 размера греди 2 на 6, и 2 на 8 инча, при което стените са с все облицовки и обшивки около 25см, немци, шведи и другите северни народи с традиции в строителството с дърво са и те на максимални 25см за външни стени, като в момента тенденцията е дървената конструкция да е с ширина 20см и върху нея се слага 5см изолация и гипсогартон, защо при нас стената трябва да е 2 пъти по дебела?
        Зависи от целта на занятието. При моя детайл от 405 мм на къщата се издава енергиен паспорт А+. Конструкцията е 250 мм без термомост (дървесината както е изолатор така и при определени условия прави термомостове, които аз съм прекъснал по определен технологично-конструктивен начин).
        Опита показва, че 5-те см допълнителна изолация отвън невинаги задържа точката на росата извън конструкцията (много важно!!!) и затова за този клас къщи слагам 10 см (или 100 мм) EPS отвън. Затварям конструкцията с 2х21мм OSB3, допълнително гипсокартон и други хитрини и то се събират 405мм. Даже и малко повече.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Херби ,качвай при първа възможност снимки ,че със сигурност ще е интересно!Аз също напредвам с нещата ,покрив,колектор/стойка,монтаж и тръбна разводка/,челни дъски и една дълга стена с ламперия,следващия уикенд още!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02438.jpg
Прегледи:1
Размер:189.7 КБ
ID:5710759Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02439.jpg
Размер:217.0 КБ
ID:5710760Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02440.jpg
Размер:163.0 КБ
ID:5710761Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02441.jpg
Размер:97.1 КБ
ID:5710762Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02442.jpg
Размер:123.2 КБ
ID:5710763
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Отвън съм на 98% готов.Стана куртурно и най вече много здраво.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02454.jpg
Размер:262.4 КБ
ID:5711085Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02455.jpg
Размер:264.3 КБ
ID:5711086Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02456.jpg
Размер:251.3 КБ
ID:5711087Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02457.jpg
Размер:181.4 КБ
ID:5711088Идва ред на изолацията.
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Сам ли я прави?
              Можеш ли да публикуваш контакти на фирма или бригада които са я построили.
              И какви перипетии трябваше да преминеш за легализацията? Можеш ли да опишеш разходи?

Коментар

Изработката на стените -модули и всички дървени заготовки ,като темели,мертеци ,челни дъски ,познат специалист дърводелец /от родата/,по мой проект с някои професионални уточнения с него за сваляне в цена на конструкцията,щото аз бях планирал всичко да е 12мм. греди.За сглобяването на конструкцията ми помогна тъста ,от основи върху бетона до било покрив 4 дена,сам ,ламперия покрив и воалит 3 дена ,стени отвън 3 дена,изолация вата отвътре 2 слоя 5тица и 8мица ,та 13мм. ,запечатена с найлон отвътре 2 дена,отвън е с затворена с покривна мембрана под ламперията.По принцип действам сам ,без силовите дейности, които не са за сам човек,но по принцип те свършиха.Остава ми ламперия отвътре,подово /тръбна разводка за подово и радиатори/ел инсалация,замаска,плочки,ламинат и обзавеждане.За зимата си имам занимавка,тоалетн-баня с някоя друга екстра.Това не се води строеж , а монтаж,така е с всички сглобяеми постройки и пристройки,плаща се такса на квадратен метър от 4 до 8 лв. зависимо от общината .То все едно си си направил беседка или барбекю,а колко незаконни масивни баровски постройки има и като локация и като строеж,дето нямат една свестна канализация в кварталите и улици дето две коли не могат да се разминат,ма кой го боли!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02511.jpg
Размер:134.7 КБ
ID:5715275Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02512.jpg
Размер:117.5 КБ
ID:5715276Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02513.jpg
Размер:130.4 КБ
ID:5715277Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02514.jpg
Размер:191.8 КБ
ID:5715278Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02515.jpg
Размер:225.8 КБ
ID:5715279
                Последно редактирано от faster; 15-05-16, 18:12. Причина: добавяне на фото

Коментар

Въпрос към колеги с подобни строежи.Дa сложa ли нaйлон и нa покривнaтa изолaция отдолу?Сложих един ред от 13см. и стaвa много плътно по принцип.

Коментар

Да определено трябва да се сложи на покривната изолация.

Коментар

Конденз?

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                        Конденз?
                        E то точно за да се избегне кондензирането на влага във ватата под покривната топлоизолация се слага паронепропусклива мембрана, която да спре проникването на топъл и влажен въздух от помещенията.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          E то точно за да се избегне кондензирането на влага във ватата под покривната топлоизолация се слага паронепропусклива мембрана, която да спре проникването на топъл и влажен въздух от помещенията.
                          Добре че има някой на линия,че трябва да се облицова,да знам къв стил да го отпочна.Покривна мембрана или найлон?По принцип ще е гадно и с двете.

Коментар

Е то правилното не е ли мембрана отгоре,найлон отдолу или се бъркам.
                            Няма страшно в умирачката...
                            Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                              Е то правилното не е ли мембрана отгоре,найлон отдолу или се бъркам.
                              Найлон е еФтиното , мембрана правилното ! От комбинация няма нужда и полза !
                              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Отгоре съм с 4 ръце битумен грунд на гъсто и италиански воалит с посипка,та мисля че няма смисъл от мембрана.От долу под 13см.вата става въпрос и май ще е найлон ,че по лесно ще го работя с ръцете нагоре .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X