Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Деца и възпитание...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Деца и възпитание...

    Няма рецепти за това как да сме добри родители и възпитатели.Сами виждате ,че всеки си има своя си мироглед и своето си КРАСИВО ,НЕКРАСИВО,ДОБРО и ЛОШО.И какво остава...това да предаде и на наследниците.Едно искам аз,детето ми да е добър човек.Знам,че ще страда от това,но ще е един ДОБЪР ЧОВЕК.Извинете ме за големите букви.
    Не казвай "Хоп" преди да си скочил

    Коментар


    • От: Деца и възпитание...

      Аз пък още вярвам във феи...

      Въображението дава невероятно чуство (смесица от много неопределени неща) и според мен всяко дете живее (и така би трябвало) с това чуство - дракони, рицари, феи, дядо коледа, торбалан, баба яга и други подобни (макар че, те всъщност са образи насадени от възрастните, а въображението не се ограничава изобщо с това).
      И въпреки всичко децата никак не са глупави и всъщност доста интуитивни и естествено много различни и да се класифицират с таблици по темперамент е (според мен) смешно!

      Коментар


      • От: Деца и възпитание...

        Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
        ................
        И аз това казвам-съвсем нормално, реално възпитание на децата. Със щадене на психиката им, но без да им се създава някакъв измислен свят съставен само от добри феи и дебели Карлсоновци.
        Абе по малко от всичко, умереността е много важна.
        Има ли желание-има и начин!

        Коментар


        • От: Деца и възпитание...

          Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          ...и дебели Карлсоновци...
          Точно в дебелите Карлсоновци имаше и добри, и лоши, и справедливост, и несправедливост, и лоши крадци, и взаимоотношения с големите братя и сестри, и въобще - точно пък за тая книга да кажеш че създава измислен свят...
          Има в нея едно летящо човече, в съвсем реалистичен свят.

          То това ако е размекваща младежта книга - давай направо да ги вадим зимата, да ги връзваме на двора за по два часа сутрин обед и вечер и здраво ледена вода...
          Издъних се на Тюринг теста

          Коментар


          • От: Деца и възпитание...

            Кольо, за Карлсон не мой с лошо- човека е харен! Не след дълго време децата сами разбират, че издигането на високо не става единствено с перка- листната маса от някой растения отглеждани (уж) за производство на растителни въжета, също те "издига в облаците".
            Изглежда е крайно необходимо, малките момченца да бъдат запознавани от най-ранна възраст с непостоянният характер на феите. Така ще се избегне в последствие влечението на бледните юноши към девойки с...как да кажа...промискуитетно поведение (както и първите спешни уроци по фармация при парене по време на уриниране).
            Наложително е, момиченцата да бъдат запознавани от рано с джиповете, спортните коли, багерите, булдозерите и др. за да си спестят разочарования с малко по-късна дата. Всъщност, щом момчетата се депилират, защо момиченцата не се научат, поне да регулират хлабините на клапаните? Това ще им бъде от голяма полза, ако любимият е с току що направен маникюр и "не мое се занимава с глупости".

            P.S. Как да обясня на 5-годишният си синковец какво е презерватив? От вчера ме пита няколко пъти, а аз се измъквам с неубедителни маневри и той вече си мисли, че не знам...
            There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
            No wahalla.

            Коментар


            • От: Деца и възпитание...

              Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
              ...P.S. Как да обясня на 5-годишният си синковец какво е презерватив? От вчера ме пита няколко пъти, а аз се измъквам с неубедителни маневри и той вече си мисли, че не знам...
              На същата възраст големият ми син беше занесъл няколко в детската градина. Да ги показва на някакви деца, които не знаели какво е това.
              На първи етап, обяснението, че са предпазители срещу болести при големите мъже е достатъчно. При каква ситуация се ползват и какви са останалите им функции - можеш да обясниш и по-късно.

              Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
              ...Едно нещо ме затруднява - как да обясня вагина на български?! Много. Коя е думата, която е българска, добронамерена, положителна, еротична, ежедневна и практична? Имам претенции за богат речник уж...
              Обясни го като "вход на утробата". Надявам се, че не изпитваш неудобство да обясниш какво е "утроба" (мястото където се създава и формира човека)
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

              Коментар


              • От: Деца и възпитание...

                По-горе някой каза, че много натурална щяла да стане темата. Е каква да е - точно по въпроса е. Не знам дали аз съм нещо идиот, на който му се губят думи, или всички имаме идиотски проблем. Живял съм тук и там, хората имат решение. А ние по нашите земи не.
                Всъщност на децата им е все едно какво ще им кажеш. Те това очакват и практикуват ежедневно - да разберат още нещо. Пърженето на картофи е по-трудно за обяснение от описанието на правенето на любов или бебе. Оправдаваме се с децата, а всъщност ние сме шокираните.
                Моля, който каза, че темата става натурална, да ни каже неговото решение. Трябва да има по-добро след като моя начин да попитам търпи критика, следователно не е оптимален.
                И да се върнем на темата. Нещо попитах... В замяна ще ви кажа как обяснявам кое прави бебетата в корема на майките.

                Коментар


                • От: Деца и възпитание...

                  Добре де, това с Карлсон не беше добър пример. Просто ми изплува в главата като герой от приказките от мъжки род, който е от добрите. Като допълнение към феите.
                  За презерватива-най-доброто решение е да се каже истината. Без показване разбира се, даже може по-наедро, но да не се лъже детето. А ако започне много да настоява-децата лесно се залъгват. Може от презерватова да направим, балон, или както пише в наръника за оцеляване на САС-с помощта на чорап да направим мех за вода. След като напълним меха-детето няма да се интересува от оригиналното приложение на презерватива. А ако все още продължава-всеки може да намери начин да го забамбальоса. А ако пак иска показване-няма начин, ще се показва

                  Лодкарю-кажи за растежа на корема, че ми стана интересно...
                  Има ли желание-има и начин!

                  Коментар


                  • От: Деца и възпитание...

                    Темата стана напрегната, малко спам
                    Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                    ....

                    P.S. Как да обясня на 5-годишният си синковец какво е презерватив? От вчера ме пита няколко пъти, а аз се измъквам с неубедителни маневри и той вече си мисли, че не знам...
                    В предаването "Мега заводи" за durex един от шефовете разказваше че като го питала малката му дъщеря (спомена също че е на 6 години) къде работи той и казвал, че работи в голям завод за балони. И в чужбина си лъжат децата до определена възраст, но до каква.

                    Коментар


                    • От: Деца и възпитание...

                      Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
                      ...... И в чужбина си лъжат децата до определена възраст, но до каква.
                      Да лъжеш или да казваш истината на порции са различни неща. За предпочитане е второто.
                      Не съм гений на педагогиката, но имам предимството пред много от пишещите теоретици , да съм видяла резултатите от правилните и неправилните си действия по възпитанието, защото синовете ми са вече големи хора.
                      Едно от правилните неща е казването на истината. Леко адаптирана (докато бяха съвсем малки), но истина върху която по-нататък може да се надгражда допълнителната информация.
                      Това има голямо значение за доверието. Защото когато са на възраст по 15-17 год., а за момиченцата и по-рано, доверието (за лошите неща) ще е едно от основните неща на които ще се надявате. Пък ще е късно да го създавате тепърва.
                      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

                      Коментар


                      • От: Деца и възпитание...

                        Истината, че презервативът е точно като балон, но се казва презерватив и се слага на чурката на мъжа май е шокираща за прекалено много хора. Ама така ще е, толкова ни е образованието и културата.
                        Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Лодкарю-кажи за растежа на корема, че ми стана интересно...
                        На батковците или мъжете е много приятно да се целуват и прегръщат момичета, и често си харесват някоя и се сприятеляват. Като се гушкат, си мушкат чурката във вагината (?!?), което също е приятно, и бебетата се получават от смесването на течност от мъжа, която остава в жената. Удебелих шрифта на трудната дума.

                        Важно обяснение е това за прасетата-приятели. Прасето, което е доста забавно и весело животно, се налага да се нареже за да може да се яде, като последното е доста забавно занимание. Това е истината и няма друг вариант, освен да не се яде прасе. Неприемливо, ако си захранен с домашна луканка високо качество. По-добре човек да осмисли това на 5 години, отколкото да го тресе есктремно вегетарианство и духовност на 25 когато има по-важни задачи. Ако иска да е вегетарианец, има 15 - 20 години да го мисли и да е готов с решение.
                        Последно редактирано от lodkar; 29-12-12, 11:42.

                        Коментар


                        • От: Деца и възпитание...

                          надявам се да не съм ви развалил темата.
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

                          Коментар


                          • От: Деца и възпитание...

                            Трудно се описва какво е девствен, ако не си казал какво е секс. "Спешъл плейс" хаха. Има много еднаквости по хората по различните краища на света. Все някои са по-разумни и контролират нещата, а други по-малко.

                            Коментар


                            • От: Деца и възпитание...

                              Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              На батковците или мъжете е много приятно да се целуват и прегръщат момичета, и често си харесват някоя и се сприятеляват. Като се гушкат, си мушкат чурката във вагината (?!?), което също е приятно, и бебетата се получават от смесването на течност от мъжа, която остава в жената. Удебелих шрифта на трудната дума.

                              Важно обяснение е това за прасетата-приятели. Прасето, което е доста забавно и весело животно, се налага да се нареже за да може да се яде, като последното е доста забавно занимание. Това е истината и няма друг вариант, освен да не се яде прасе. Неприемливо, ако си захранен с домашна луканка високо качество. По-добре човек да осмисли това на 5 години, отколкото да го тресе есктремно вегетарианство и духовност на 25 когато има по-важни задачи. Ако иска да е вегетарианец, има 15 - 20 години да го мисли и да е готов с решение.
                              Именно за това говоря и аз. Сравнително точно описание кое как и защо, без да се навлиза в подробности. Така детето не се чувства излъгано от нас когато разбере истината. И както Даника казва-ще бъдем приятели, и детето ще ни има доверие.
                              Има ли желание-има и начин!

                              Коментар


                              • От: Деца и възпитание...

                                Големият ми син е на 20 и отношенията ни са подчертано приятелски, пък и стана човек. Винаги нещата са наричани с истинсите им имена, без излишно драматизиране. Малкият тези дни ще стане на годинка и смятам да използвам същия доказано работещ подход.
                                Тъпо е да оставиш възпитанието на децата си на телевизията.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X