Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Деца и възпитание...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    Затъпяването намира все по-благодатна почва, щото хората ги мързи да мислят. Отделно ги е страх да го правят. Току виж от много мислене стигнат до някои изводи, които ще им разбият стереотипа на хранилката. А тези чевства се кулитивират още от прохождането. Не се ли предизвиква критично и аналитично мислене още от дете - имаме поредната електорална единица. Това могат да го правят само родителите. Чакането на "обществото" да свърши тази задача има явни последствия. Рядкост е тъпи родители да имат умни деца. Не говоря за генетиката, а за стимулиране на мозъка да мисли и да се развива. Дете отгледано с малко грижи и думи никога няма да се научи да говори добре, камо ли да мисли за втори език. Говорният център трябва да се напъва и да заделя все повече ресурси преди 5-тата година. Иначе нищо не става. Това за Тарзан и Маугли са глупости. Дете, расло без активна говорна среда никога няма да се научи да състави изречение. Това е научен факт. Същото, с по-малка тежест, може да се екстраполира и за другите области.

    Според мен в основата на затъпяването стои страхът. От много неща, вкл. от отговорностите.

    Добрата страна е, че маймуняците сме неприятно адаптивни и няма да се затрием. Знаем и 2 и 200. Въпросът е доколко ще се наложи по-борбените раси да ни притиснат до стената.

    Иначе има един регулатор, в сравнение с който Сталин, Хитлер и Чингис Хан са съучредители на филантропско движение. Крайните изказвания на Стефан за репресивни мерки са благи пожелания в сравнение с фашизма на майката природа.

    Така че имаме избор - сами да вървим напред или със шутове.

    Коментар


    • #62
      Ъхъ, ъхъ! Вземи ни спътниците и интернета - все едно утре ще се изпотрепем с тояги, това е положението. Природата я отменят само по щатските седянки, ама нея това май не я интересува. Обаче това е и края на цивилизацията във вида в който я познаваме днес. Така или иначе, ние нямаме друг инструмент за изследване на бъдещето, освен фантастиката. А фантастиката от 60-те - 80-те в момента реално е забранена. Това което пишеше там са днешните вчерашни вестници. Ние знаехме какво ще се случи. И ние не направихме нищо за себе си.
      Оберщурм ... (бе мани ги тия бе, пиши рапорт за Вермахта, "Оберст" е дума която още може да се напише, смени си ника) е брутален пример за това. На тия години и с тия мисли той е смайващо изключение, ако не го бях видял на живо, така и нямаше да му вярвам за възрастта. Вместо да е обикновен младеж, а другите да са още колкото се полага на годините им отгоре. Къде ти, управляващите това общество са чисти даунове в сравнение с него, за публиката надолу и не говорим. А това вече е ужасно. Това е краят.

      Коментар


      • #63
        Първоначално публикуван от Стефан
        Ъхъ, ъхъ! Вземи ни спътниците и интернета - все едно утре ще се изпотрепем с тояги, това е положението. ........
        ......Къде ти, управляващите това общество са чисти даунове в сравнение с него, за публиката надолу и не говорим. А това вече е ужасно. Това е краят.
        Амин
        Бе Стефане с тези Черни мисли ще вземеш да вкараш някой по-лабилен я в болница, я в гробищата
        Я по-ведро и вземи наистина излизай повече природата успокоява
        Човечеството каквото е в момента ме устроива (аз съм прост (ама много прост) консуматор) и колкото изкара (а то може и доста да изкара, че за сега всички дати на всички пророци отминаха и то си съществува) През цялото време трябва да се КЕФИМ колкото можем, че после няма да имаме възможност, че живота е кратък, а часта със залеза в него дълга и не до там (мисля си) приятна като първата третина така че "носете си новите дрехи момчета" (песни от по-стари времена) и се кефете на това което имате и това което сте, пък ако може да станете "по-добри" прекрасно -Успех

        Коментар


        • #64
          "колеги" много ме кефите покрай вас ще се науча да пиша (па макар и глупости)

          Коментар


          • #65
            Лошото е че тия глупости са последната опора на разума.

            ОФФ. Обещавам да излизам на въздух. Все едно и бирата и цигарите се свършиха, утре ще трябва да ида чак до партера дето е бакалницата, ех ... Чакат ме тежки моменти в живота(((

            Коментар


            • #66
              Стефане, я се стегни. Що аз не се отчайвам, ами съм оптимист и се кефя на живота? Нали уж виждаме нещата по сходен начин? Според мен, щото виждам човешката адаптивност. И последният мухльо може да стане първи звяр. Стига да му се пуснат правилните импулси в системата, образно казано. По-безболезнено е когато не се налага да го правят обстоятелствата. Според мен в това е изборът ни. Или сами и умерено ще вървим напред, или с войни, револючии, катастрофи и прочее простотии, докато ни дойде акълът.

              Едно от наблюденията ми е, че ако искаш да си създадеш силен противник - притисни го до стената. Човек, когато има какво да губи е лабав. Обратното е още по-валидно. Сега имаме доста какво да губим. Това промени ли се, ще се променим и ние, щом не можем да го преодолеем. Засега статуквото е такова, но всичко се променя.

              За твое успокоение ще ти кажа, че с много мои връстници мислим по сходен начин. Някои могат да го формулират, други не могат, но го знаят интуитивно. За твое притесние - не е хубаво, че аз ти го казвам. Щом сам не го знаеш, значи не се движиш в правилните среди и излишно се затормозяваш за неща, които първо не можеш да промениш и второ сами ще се наредят.

              В тази връзка, когато някой започне да ми обяснява от първа ръка колко са тъпи американците, го контрирам, че тъпи са тези, които той познава. Това говори само за неговото ниво и за хората, с които той общува. Интересно, що тези, които аз познавам изобщо не са тъпи и рисуват такава смислена картина на западния живот, че да се хванеш за главата каква дълбока аналитичност имат и откъде са я изкопали. А, много от тях са военни с ниски чинове, т.е. икономически надолу в обществото им. Щом тези хора мислят така - няма страшно. Мани ги другите.

              Аз имам много хляб да ям, докато стигна нивото на нашите управляващи. Не говоря за смешниците в парламента и в Мин. съвет, а за онези, чиито имена много малко хора знаят. Пък и не искам. За мен нищо не покрива цената да влезеш в полезрението на СпецНаз към ГРУ. Видяхме какво стана вчера. На който му е интересно да мисли, а не да слуша глупости:
              http://www.bdg.by/news/news.htm?78207

              Коментар


              • #67
                Моята концепция е проста - да не се нагърбвам с глобалните проблеми. Малките маймуняци и в природата и при нас имат нужда от пример докато си оформят индивидуалността. Най-доброто, което трябва да направим е това да сме ние. Затова да работим над себе си, че да не се изложим. После остава само да ги "отбием" и след като ни "демитологизират" да карат напред. За мен, битът определя съзнанието. Генетиката е само общи параметри, които ако са наред, можем да се проявим и като родители и като общество.

                Ако от малки им бием шута по методиката на Волк, пример ще им станат познайте кои. За тях сега песни пеят...

                Коментар


                • #68
                  Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
                  Моята концепция е проста - да не се нагърбвам с глобалните проблеми. Малките маймуняци и в природата и при нас имат нужда от пример докато си оформят индивидуалността. Най-доброто, което трябва да направим е това да сме ние. Затова да работим над себе си, че да не се изложим. После остава само да ги "отбием" и след като ни "демитологизират" да карат напред. За мен, битът определя съзнанието. Генетиката е само общи параметри, които ако са наред, можем да се проявим и като родители и като общество.

                  Ако от малки им бием шута по методиката на Волк, пример ще им станат познайте кои. За тях сега песни пеят...
                  Лесно ти е на тебе в столицата! А аз скучаейки тук на село се принуждавам да карам ендуро или да обяснявам на на 18-19 годишни, закърмени с чалга момиченца, колко ценно е да слушат класика и джаз. Вече няма с кого да се съберем и да се напием на Дийп Пърпъл даже!
                  Това живот ли е
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

                  http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

                  Коментар


                  • #69
                    Добре си ти, щом си прострял бащинско крило над 18-19 г. момиченца ;-) Няма какво да те мислим.

                    И тях няма какво да ги мислим, щом са попаднали в средата на брадясал мъжага на мотор.

                    Като решиш да им организираш излет сред природата като детоксикация от чалгата, свиркай.

                    Коментар


                    • #70
                      А-бе...и аз нямам работа!!

                      Коментар


                      • #71
                        Ха-ха-ха.

                        Най-лудата тема!

                        Само да уточним какви гуми да се слагат на децата в различните възрасти. Предполагам МТ за над 12г е задълже

                        Коментар


                        • #72
                          А бе , най-добре по джанти,ама като си рекъл гуми,то нека тогава да са от онези с големите кубчета, за да могат да се окопават по-дълбоко и ефективно!!!

                          Коментар


                          • #73
                            Като опит да коригира краха си от създаването на маймуната, Господ сътворил човека. След което се отказал от по-нанатъшни опити...

                            Коментар


                            • #74
                              Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                              ... Вече няма с кого да се съберем и да се напием на Дийп Пърпъл даже!
                              Това живот ли е
                              Адаш, като минеш насам към столицата ... обади се ще те водя в едно кръчме ... където рока е на почит ... и бирата не е скъпа ... (има и Загорка) ... че и на мен ми е писнало то гейски заведения с чалга (на мизирам само клуб О`Азис и Планета-Пайнер)

                              Може да доведеш и 18-19-годишните на превъзпитание ...
                              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

                              Коментар


                              • #75
                                Първоначално публикуван от tatkobarba
                                Адаш, като минеш насам към столицата ... обади се ще те водя в едно кръчме ... където рока е на почит ... и бирата не е скъпа ... (има и Загорка) ... че и на мен ми е писнало то гейски заведения с чалга (на мизирам само клуб О`Азис и Планета-Пайнер)

                                Може да доведеш и 18-19-годишните на превъзпитание ...
                                Нали ви казах, че живот си живеете вие в София!?
                                ОК адаш, от теб клуба, от мене каквото още е необходимо!
                                Ендурото и сексът не са шега работа !
                                -------------
                                Животът се измерва с броят на издишванията !

                                http://sixdayscrazyjob.com
                                http://crazy-job.com

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X