Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Вече определено очаквам да се появи някой, твърдящ, че Биг Фарма са измислили възпалението на простата, за да продават простамол....
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

    Коментар


    • sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      При толкова реклами или печалбата е огромна, или много народ кълве, или и двете. Как ли са оцелели дядовците ни без простамол, простамакс и т.н.

    • davc
      davc коментира
      Редактиране на коментар
      Та то си е точно така.
      И всичко си е по местата, защото помисли си каква неправда би било инак - ти да си го измислил, пък те да продават простамол (също и парацетамол).

  • Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение

    Да разбирам ли, че логичния извод след тая статия следва да е, че ковид няма, измислен е от фармацевтите за да печелят?
    Фармацевтите не са измислили нито Ковид-а,нито... простататаОбаче,след като има проблем,защо да не представят нещата така,сякаш те имат решението на проблема?И разбира се,ще е много ефтинко...Те печелят изключително малко,например 2000%,обаче са спасители на човечествотоСамо 2 ваксини,пардон и Бустер,и още един,и още един,и т.н.Какво тук значат някакви си хартийки,когато става въпрос за най-ценното-здравето?А и се видя,че с инфлацията хептем нищо не е...И най-хубавото накрая:Вижда се,че "лекарството" не е решение-плацебо ефект.Обаче,плебсът упорито опитва и опитва пак и пак,с надеждата,накрая резултатът да е различен

    Коментар


    • NovemberCharlie
      NovemberCharlie коментира
      Редактиране на коментар
      Ти на 10 пъти спад в смъртността и хоспитализацията плацебо ли му викаш?

    • krassitch
      krassitch коментира
      Редактиране на коментар
      Ааа,не...Викам му стъкмистика.Да ми казва някой,че ваксината предпазва от хоспитализация,без да се знае без ваксина,дали би имало такава?Тези,които го карат леко,без ваксина,кой ги пази,и в коя статистика са?Една хипотеза беше представена като 100% аксиома

  • Първоначално публикуван от Stbd Преглед на мнение
    ...Между другото, тъкмо заразих семейство от 6 човека, трябва ли да ми е съвестно за нещо?​​​​
    Ами можеше да се постараеш повече и да намериш осем или десет членно семейство...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

    И коментаторите...

    Коментар


    • Stbd
      Stbd коментира
      Редактиране на коментар
      Няма никой с толкова много деца наоколо.



    • #1006.1

      sparkybg коментира
      Вчера, 23:15


      При толкова реклами или печалбата е огромна, или много народ кълве, или и двете. Как ли са оцелели дядовците ни без простамол, простамакс и т.н.
    Дядовците ни са оцеляли с продължителност на живота, горе-долу наполовина до две трети от нашата и детска смъртност около 50%.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


    • sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Преди 100 години, та до не много отдавна, мизерията по селата е била на порядък по-голяма от сега. Изобщо да не споменавам тая след ВСВ, която освен дядовците ни и родителите ни са преживели.

      Но не това е важното - мисълта ми беше че на пазара има достатъчно продукти (и фармацевтични и не), които с нищо съшествено не променят битието и съществуването ни, но на "екзистенционалната нужда" от тях кълве достатъчно народ и/или почалбата е доистатъчно голяма за да могат да си позволят огромното и съгласувано по почти всички канали рекламно време, всеки ден, от години насам.

      ...което не би имало твърде много общо с ваксините, които в частта си за сваляне на смъртността според данните работят, ако всичките останали очеизвадни неистини за тях, които продължават да се тиражират, навяват на мисълта за същия подход и същата мотивация. То не че от същата индустрия, можбе да се очаква нещо твърде различно.

      Вече е кристално ясно например и че зелените сертификати по никакъв начин не работят, но никой нищо не отменя. Разумните компании вече не искат измислени хартийки и не им дреме кой ги притежава, ами тестват служителите си масово. Бизнесът не е по-гламав от "органите", налагащи безсмислия - тъкмо обратното.

      ...и не на последно място, към Омикрон изобщо смисъла от ваксини тепърва ще има да се доказва, даже и в частта си на намалява смъртност. Ако и това отиде по дяволите като всичко друго, ще стане твърде интересно.

    • davc
      davc коментира
      Редактиране на коментар
      Впрочем, тестовете са продукт на същата мафия!
      А - гледам, явно актуална опорна точка на антиваксърите е станала, че ваксините са гола вода и истината са тестовете? Само да припомня, че имаше етап, на който тестовете бяха обявени (като опорна точка на същите) за абсолютна шарлатания...


      ПП
      Осемдесет-деветдесет години, мисля, че минават за стотина. Също и сто и десет-двайсет.

    • sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Има тестове и тестове. Някои са се доказали работещи, други като не. Това по училищата е пълна пародия например. Има и доста народ с по няколко отрицателни и PCR и антигенни, които са били със симптоми и после цъфват с антитела.

      Само че, докато като се надупчиш и ти връчат челената хартийка, половин година по документи си безсмъртен и те пускат навсякъде, и това при доказано масово разпространение и заразяване на ваксинирани, то при тествоането поне има някакъв шанс да те хванат на 5-тото посетено заведение, вместо на 55-тото за половин година.

  • Сори, пуснах пост, а не коментар.

    Коментар


    • В този документ:
      https://www.health.gov.au/initiative...-claims-scheme
      се разказва за пораженията от поставени ваксини, за компенсацията на които австралийците създават специален финансов фонд. Ето примерен списък:
      • anaphylactic reaction
      • thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome
      • myocarditis
      • pericarditis
      • capillary leak syndrome
      • demyelinating disorders including Guillain Barre Syndrome (GBS)
      • Thrombocytopenia, including immune Thrombocytopenia, identified as a final diagnosis.
      Не знам друг илач с толкова много и толкова кофти последствия.

      Коментар


      • Absolut
        Absolut коментира
        Редактиране на коментар
        Австралия и Нова Зеландия май имат коренно различен подход към ваксинирането.

      • DBRS
        DBRS коментира
        Редактиране на коментар
        Май или Юни, ко може бъди по-категоричен, баш както си категоричен с изводите за "вредните" ваксини.(прощавай резкия тон, ама отричането на факти вече ме вади от чорапите)

      • Absolut
        Absolut коментира
        Редактиране на коментар
        Цитирал съм документ на здравното министерство на Австралия, за създаване на фонд за компенсация на жертвите на ваксинирането. Претенциите - към тях. Що се отнася до разликите - Нова Зеландия нито създава концентрационни лагери за лица, които не могат да докажат, че са здрави (презюнкция за виновност), на своя територия, нито изисква сертификат за ваксинация, за да излезеш от вкъщи. Дори медиците им нямат задължение да се ваксинират, стига да не работят непосредствено с болни от вируса, поне ако се вярва на балдъзата по линия на мой втори братовчед, която е там медицинска сестра. Това стига ли за конкретика?

    • Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Ами можеше да се постараеш повече и да намериш осем или десет членно семейство...
      Нямаше време да отговоря по-ранo, eто сега - насила се налага човек да се постарае да има сертификати (не само един), да носи маска къде ли не и дори и когато няма смисъл, да попълва ред документи, да кандидатства, да чака отговори и одобрения, да плаща вирусна такса, ..., ... и след това старание се оказва, че вирусът си се разнася безпроблемно. А ваксинираните отдавна са над 70%.
      Е, малко равносметка. За гореспоменатите се похарчиха милиарди, за Белгия имаше едно смятане вчера и резултатът е милиард евро за ваксини и изброеното. Лично аз съм похарчил нещо от рода на няколко хиляди (евро) покрай това престараване.
      Мисля, че чиновниците са пряко отговорни, но се крият зад собствените си оправдаващи ги решения.
      Днес още две от децата са болни. Първото вече се оправя, един възрастен също се отчете. Не е моя грижа, че са се заразили, защото не съм съгласен с качеството и уместността на много от мерките и все пак съм ги изпълнил и явно не са това, за което ги представят.

      Ето пример за ефективността на ваксините срещу разпространение - https://petel.bg/m/430899
      Ваксинирани са разнесли вируса. След карантина и дезинфекция.

      Коментар


      • NovemberCharlie
        NovemberCharlie коментира
        Редактиране на коментар
        Грешиш. Твоя грижа е, че си ги заразил, ако си знаел или си имал съмнение, че си болен.

      • Stbd
        Stbd коментира
        Редактиране на коментар
        Моето разбиране е че всички разнасяме вируса още от много ранен етап на разпространението му. Някой ако си мисли, че не го е придобил, да сподели как е успял в това. Разбира се че го разнасям и аз.
        Как да се знае дали си болен? Боледува се безсимптомно поне няколко дни.

        В момента със сигурност знам че съм сред десетина-петнадесет контактни и с 5-6 или повече в момента преболедуващи. И? Вчера една жена ме вози с децата си в колата, какво трябваше да направя? Със същите деца се блъскахме по плажа докато се биеха във водата. Предложения? Бетонен бункер? Ваксинация, карантина и дезинфекция? Очевидно това не работи, хората в полярната база са имали всичко това. А, вярно - сертификат за нещо може да помогне. Но пък имам два, обикновените хора имат само по един.
        Последно редактирано от Stbd; 03-01-22, 18:16.

      • Ясен
        Ясен коментира
        Редактиране на коментар
        Е то всички си хвърлят фасовете по улицата.

    • И. сега какво... като химиотерапиите са помогнали на някой - давай да правим задължителна химиотерапия на всички???? Даже по няколко курса??? Ей така за всеки случай?
      Don't hunt IF you can't kill
      първо 0883 после 333 накрая 448

      LZ1BGD

      Коментар


      • NovemberCharlie
        NovemberCharlie коментира
        Редактиране на коментар
        Кой от всичките?

      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        По избор

      • NovemberCharlie
        NovemberCharlie коментира
        Редактиране на коментар
        По избор всичките са ми адекватни.

    • Преди малко по новините казаха за новите ваксинационни паспорти (вместо зелени сертификати) във Франция. В началото на ноември имаха 75% напълно ваксинирани и 40% с бустерна доза. Сега споменаха 9% неваксинирани.
      И въпреки това имат по 200 000 новозаразени на ден?!? Как става това?
      Вече няколко милиона са заразени с Омикрон, а знам за един починал. И всички политици в Европа са загрижени за това?!? Аз и в дядо Коледа и дядо Мраз вярвам...
      В миналото ще остане, каквито сме били...

      Коментар


      • krassitch
        krassitch коментира
        Редактиране на коментар
        Интересно,как точно ги хващат че са заразени,а имат ваксини?Нали не тестват такива,ваксани?Тези с ваксините щяха да го карат много леко,и нямаше да се стига до хоспитализация?

      • DBRS
        DBRS коментира
        Редактиране на коментар
        9% x 6Хмлн. население + 5% несработили ваксини (5%х6Хмлн.х0,75).
        пишем го поне за 33 път...
        Да се молим омикроня да не мутира към по-злобен.....

      • Emilppp
        Emilppp коментира
        Редактиране на коментар
        Не съм ги смятал 33 пъти, но 9% от 70млн са 6,3млн. Да прибавим и 5% "несработили" ваксини са още 3,5млн. Или общо около 10млн.
        Според официалната статистика, общият брой случаи във Франция са 10млн. Значи би трябвало вече да нямат проблем?
        Пак според тази статистика, за последните 14 дни новозаразените са 1,6млн.
        И не си спомням някога молитви да се спрели някоя болест или мутация на вирус....

    • Има тука във форума някои кото се дървеха как не можело всички да се заразят. Някой ден ще изскочи кои са из старите мнения. И за ваксините има разни клетви, които не сработиха.

      Коментар


      • davc
        davc коментира
        Редактиране на коментар
        И-и, ма тая е жива!

      • Absolut
        Absolut коментира
        Редактиране на коментар
        Нея дори омикрон-делта не я лови!

      • kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        94-та бях запас в централната школа на ГЗ в Долни Лозен. Същата тая другарка дойде надъхана, че се обучават рейнджъри за Камбоджа. Нямам спомен дали се илъчва репортажа тогава.
        Относно филмчето. Нямате си идея що пари се смучат покрай тоя ковид. И говоря за хърбите, лекари сестри. За нагоре въобще не коментирам. Та кой ще допусне да се затрие тоя корона вирус!

        • Уведоми

      • #1,009.7

        sparkybg коментира
        Вчера, 15:03 Преди 100 години, та до не много отдавна, мизерията...
      Спарки - за мизерията - положително си имаш основанията да пишеш това, което пишеш. Ама айде, ограничи се до собствените си села, а!
      Аз съм от Копривщица, едното ми село е Смолско (може и да не си чувал за него), другото ми село е София (за него едва ли някой в България не знае) - ми нито в едно от тези села, нито в Копривщица, преди сто години, някаква мизерия от рода визираната от теб не е имало!
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        За гражданите положително е било по-иначе. Аз говоря именно за селата, доколкото градското население през 1920-та е било около 15% от всичкото. Това без никакъв негативизъм или нещо подобно.

        Селото на майка ми е Манаселска река, селото на баща ми Драгичево, селото на тъст ми Искрец. И рода на майка ми, и рода на баща ми са били от що-годе имотни и прилично заможни родове, доколкото ми е известно. И детска смъртност, и средна продължителност на живота обаче са били каквито са били, не от хубаво.

    • Emilppp коментира
      Вчера, 23:44
      Не съм ги смятал 33 пъти, но 9% от 70млн са 6,3млн. Да прибавим и 5% "несработили" ваксини са още 3,5млн. Или общо около 10млн.
      Според официалната статистика, общият брой случаи във Франция са 10млн. Значи би трябвало вече да нямат проблем?
      Пак според тази статистика, за последните 14 дни новозаразените са 1,6млн.
      И не си спомням някога молитви да се спрели някоя болест или мутация на вирус....
      Ако е вярно, че повторно го карали само 3ма на милион(спецовете кукарекащи в март2020) -то да, трябва да нямат проблем....
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

      Коментар


      • Да успокоим разни "Радини вълнения" - първа игла Фазер - 2 дни много слаби странични ефекти.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

        Коментар


        • Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Късно е, либе, за китка. Омикронът ни съ фчепетлява от таквиз...

        • DBRS
          DBRS коментира
          Редактиране на коментар
          па нали кукарекают спецове, че и от ваксини се не фчепетлявал

      • There are 159 patients hospitalized in Estonia for a serious case of the coronavirus, of which 126 (79.2 percent) are unvaccinated and 33 (20.8 percent) are vaccinated.

        The 7-day infection rate per 100,000 people is 70.7 among vaccinated people and 98.4 among unvaccinated people.

        In total, 843,907 people have been vaccinated against COVID-19 in Estonia, with 818,121 of them having already received their second dose.

        5,521 vaccine doses were administered since Tuesday morning. There have been 299,097 booster doses administered in Estonia. 61.5 percent of the Estonian population have completed their vaccination process.

        Източник: https://news.err.ee/1608456089/healt...-cases-2-death

        От текста по-горе може да се направи заключение, че васкинираните, освен че заболяват по-малко, се и заразяват по-малко, от което следва, че и заразяват по-малко.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

        Коментар


        • BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Друг извод също може да се направи - НЕваксиниран за нуждите на стъкмистиката щедро финансирана от биг фарма е всеки, за който няма данни за буустерна ваксина, демек имаш две ваксини те броят НЕваксиниран, имаш Спутник пак те броят неваксиниран, имаш Астри или други ваксини от НЕодобрени бачове пак си неваксиниран, изкарал Ковид с много антитела пак си неваксиниран...

          Или казано другояче, говорим за едни компоти но ги наричаме компютри и накрая масата народ яде един гол бахур.

        • NovemberCharlie
          NovemberCharlie коментира
          Редактиране на коментар
          E, ако ще пишеш научнофантастични романи или теории на конспирацията, може всякакви изводи да си направиш. Може дори да си направиш извода, че някои колеги във форума са привлечени от моите постове like a moth to a flame

        • davc
          davc коментира
          Редактиране на коментар
          Аз имам Астри и си ме броят ваксиниран по всички параграфи. Баси полета на конспироложка фантазия!

      • Също може да се направи извода, че ваксинираните се разболяват на общо основание. С малка разлика с неваксинираните - но нищо ново. Това е изненадваща неефективност за всички извън кухнята, а може би и дори за тесните специалисти.

        Коментар


        • NovemberCharlie
          NovemberCharlie коментира
          Редактиране на коментар
          За голямо твое съжаление, такъв извод от текста не може да се направи, поне не като логично умозаключение. Ваксинираните се заразяват и заболяват голяма разлика от неваксинираните . И разликата е в пъти. Ефективността нито е изненеда, нито е ниска. Особено ако видиш и възрастовата структура.

        • sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          И какво изненадващо има в това че ефективността е колкото на противогрипна ваксина?

          Особено ако видиш възрастовата структура на починалите, ще разбереш че вместо натискане за масово ваксиниране на 5-годишните щеше да е достатъчно да се ваксинират дядовците им и да се приключи с всичкия цирк.

        • NovemberCharlie
          NovemberCharlie коментира
          Редактиране на коментар
          Дядовците да ваксинираш не е достатъчно. Така казват двама мои познати, починали на възраст от около 40 години.

      Активност за темата

      Свий

      Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X