Ако ще се се ваксинирам, предпочитам да ме боднат с Руската ваксина.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ваксиниране за Н.В. Коронавируса
Свий
X
-
Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеАко ще се се ваксинирам, предпочитам да ме боднат с Руската ваксина.Ние не сме неутрални!
- 2 likes
Коментар
-
Много смешно ми е било всеки път в Матушка, когато
някойй полупиян чичко попва да ме "съветва" в стил "ти мен уважаваш ли ме", че трябва да сме благодарни на
Русия, че 2 пъти ни е освободила.
Надявам се да са го докарали на ваксина, че тоя народ верно заслужава малко повече.
За медиите... Да не почвам да преразказвам, как по ТВ имаше предаване, разказващо за алкохолизма, наследен от германците по време на ВСВ...Последно редактирано от p-pleven; 19-01-21, 19:03.
-
Колко са президентите в тоя свят на 68 години във физическото състояние на на В. В. Путин ? https://www.vesti.bg/sviat/putin-se-...moskva-6120373 https://www.mediapool.bg/putin-se-po...ews317026.html
-
kameno karp коментира
Днес, 17:59
1 Информацията за Руската ваксина е точно толкова, колкото и за всички останали
2 Българо - Съветската дружба. Освен, че СССР беше един голям пазар, който задраскахме с лека ръка, друго не мога да кажа.
3 На Руснаците им се кефя, за това, че не си предлагат гъза на всеки, за разлика от нас. То и за това "великите" страни ги мразят. При положение, че са заобиколени от мразещи ги, сами да вземат да се затриват...
4 Руснаците са много напред в медицината, а и не само в нея.
5 Медиите не могат да се считат за достоверен източник на информация.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Що си мисля, че отговорът на въпроса ти е повече от ясен?!? Нито съм медицинско лице, нито попадам в друга категория "1 линия", нито съм отговорен другар, поради което, и да рия с копита, ваксина не ми се полага. Отделно, че още не съм толкова дърт, нито пък, слава Богу, попадам в някоя друга уязвима група, та да мога да се класирам по този параграф. Поради което ще има да чакам за ваксина, заедно с цялото останало народонаселение. С тези темпове - до 202... ???
-
Може ли аз да споделя, и да обясня защо?
Ще се боцна почти със сигурност. Ако до тогава не сме постигнали обществения имунитет де, и ваксинирането става безсмислено.
А ще ползвам някоя от ваксините на доказалите се с времето и в практиката западни производители.
Защото там си работят по честния начин, а не като руснаците-да са първи на всяка цена, а дали ваксината ще вреди или не-не ги вълнува много-много. В Русия човешкия живот няма голяма стойност...
-
-
Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеАко ще се се ваксинирам, предпочитам да ме боднат с Руската ваксина..
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
- 2 likes
Коментар
-
Сигурно самата ваксина е червена на цвят с плуващи в нея малки лампови усилватели под формата на
петолъчкии - нали са чували за "чипирането". Предполагам преди самото ваксиниране не ти мерят кръвното, а ти пускат интернационала... А много вероятно и да за измислили и те "електрически имунизационен паспорт" - нещо като дипломатическо куфарче "Сделано по ГОСТ" и инструкция да се сменят често батериите с бългсрски, произведени в България.Последно редактирано от p-pleven; 20-01-21, 04:36.
-
Жоров, би ли споделил какво ти се изясни?
-
Първоначално публикуван от Венци- малкия
По точка 2, всъщност сега изнасяме в пъти повече от преди за Русия ... ама.. няма толкова пропаганда по темата...
Изнасяхме много алкохол. Вече не изнасяме, т.е. изнасяме 6-8 пъти по-малко.
Изнасяхме много консерви. Сега не знам дали изобщо изнасяме.
Изнасяхме много колбаси.
Изнасяхме пресни плодове.
Изнасяхме много млечни продукти. Товарил съм тенекии сирене и пити кашкавал
Изнасяхме много козметиа и парфюмерия. Ален мак, Фармахим.
Изнасяхме конфекция дрехи. Дънките Панака бяха търсена марка в СССР.
Изнасяхме торове, изнасяхме порцелан, изнасяхме маратонки Ромика, Тренинг.
Също електрокари, акумулатори, калкулатори...
А сега какво изнасяме?
Знам, че не е по темата, но е важно да се разсеят заблудите.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
- 1 like
Коментар
-
Трябва да потърся къде беше. Световната банка има много подробна статистика и е със свободен достъп. Може да си избираш каквото се сетиш. https://data.worldbank.org
Също и тук има малко статистика но само до 1996 :
https://wits.worldbank.org/CountryPr...uct/All-Groups
някъде имаше и назад по годините.
-
Не изнасяхме, а заменяхме. Проскубани кокошки за кльощаво прасе. И двете никой друг не искаше да купи.
-
Сертификат ваксиниран
Дали това не ни разделя на вксинирани и всички останали под 1 знаменател?
Може да си преболедувал, да имаш антитела за ковид, нооо... като нЕмаш сертификат...Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Такова изискване може да се поставя след като има осигурени ваксини за всички . До колкото това не се вижда да стане в някакво обозримо бъдеще и тоя сертификат си остава само пожелателен . Освен това трябва да има общо европейско решение с което сертификата да заменя теста и карантината които в момента са задължителни в почти всички европейски държави .Последно редактирано от sek.1; 20-01-21, 03:37.
-
-
Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
Защо мислиш така, какви факти можеш да представиш?
Изнасяхме много алкохол. Вече не изнасяме, т.е. изнасяме 6-8 пъти по-малко.
Изнасяхме много консерви. Сега не знам дали изобщо изнасяме.
Изнасяхме много колбаси.
Изнасяхме пресни плодове.
Изнасяхме много млечни продукти. Товарил съм тенекии сирене и пити кашкавал
Изнасяхме много козметиа и парфюмерия. Ален мак, Фармахим.
Изнасяхме конфекция дрехи. Дънките Панака бяха търсена марка в СССР.
Изнасяхме торове, изнасяхме порцелан, изнасяхме маратонки Ромика, Тренинг.
Също електрокари, акумулатори, калкулатори...
А сега какво изнасяме?
Знам, че не е по темата, но е важно да се разсеят заблудите.
ЦЪК
Коментар
-
Да, от графиката е видно, че от 1998 до 2006г. износа към Русия е много малък.
А предния пост, който писах, е за износа към СССР, Русия е само част от него. Това за времето преди 1990 г.
А от линковете в предишните коментари на Венци за съжаление нищо не разбирам.
-
За съжаление не намирам къде бяха и данните за преди 1996.
-
Обяснението е просто: Преди 10-ти НРБ радко е изнасяла нещо извън СИВ, респ. СССР. И повече сме изнасяли, отколкото сме внасяли от големия Брат.
Ето графика в документа: http://oldweb.ltu.bg/jmsd/files/arti...a-Aleksova.pdf
Най-вероятно сега, когато по-малко внасяма/изнасяме е по-зле?
Та каквото сме изнасяли като качество - това сме внасяли като качество. Помня циганките как излизаха от кенефа и после тъпчеха чушки и домати с гумените ботуши в големия казан и ставаше ЕКСТРА вкусна лютеница за брацкия съвецки народ, произведена от Консервен комбинат "Георги Кирков" - Плевен. Още я помнят!Последно редактирано от p-pleven; 20-01-21, 11:09.
-
-
Абе те и Югославия са изнасяли за САЩ коли Юго... И още вървят базиците на тая тема и за тия коли...
Коментар
-
Я Свободна Европа казва квото и аз.
отвсякъде всичко на наши хора + процент
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31052187.html
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Руската ваксина EpiVaCorona показва 100% ефективност
Тези със 70-90% не ги броим, не е ли твърдо 100% - не става.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
Коментар
-
Абе то и аз повечето с руски дараци работя, ама едно е да работиш и да се счупи, друго е да се боцнеш и да се разболееш.
В първия случай има ядове, пари за части, невършена навреме работа, а във втория може да си навредиш, а в някакъв процент и да умреш.
Макар и доста слабо вероятно, но е много по-вероятно от западните ваксини.
То така е с всичко. Руснаците правят каквото се сетиш, но винаги отстъпва на западните еквиваленти.
-
Първоначално публикуван от kameno karpДа питам и аз в стила на Чавдар. Имаш достоверна информация, че това не е вярно илииии... просто така, по анти Съветска линия?
Всеки е свободен да вярва в каквото си иска..Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
- 1 like
Коментар
-
Не че има откъде да знаем, но най-вероятно нищо си им няма на руските ваксини. Просто ваксини не се правят от вчера.
От друга страна, нашият приятел от Камено едва ли ще я дочака - производителите им нещо ги наболява кръста и капацитетът е недостатъчен и за вътрешните им нужди.
По-натам може и да го вдигнат ама значителни по-вероятно е там да разрешат вноса.
Коментар
-
Ако я сертифицират, ще могат да потърсят производител и в Европа. Май това ги напъна да се сертифицират. Защото капацитет е ясно, че няма.
-
Изобщо не е необходимо да я сертифицират за Европа, за да я произвеждат в Европа.
Разбира се, Европа не е най-вероятното място където руските ваксини могат да се произвеждат.
И да, вероятно ще я сертифицират и за Европа. Може би дори и за САЩ. Така ще може и твърдоглавците като Камено Карп да се ваксинират.
Все ще ни продадат 1000-2000 дози, както на Сърбия.
-
-
Русия поиска регистрация на ваксината „Спутник V“ в Европа
Интересува ме каква е процедурата по одобряване на ваксина и за какво време.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
Коментар
-
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Предполагам че не са много хората в тая държава които сами могат да си поставят мускулна инжекция в рамото . Ако това което се говори за новия щам е поне на половина вярно не всеки ден а всяка минута забавяне ще е фатално в бъдеще . Вече видяхме при колко издъхна здравната ни система .Последно редактирано от sek.1; 22-01-21, 09:23.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар