До: Как се прави ракия?
Е това че потъва е до краяе добре,то 0та на захаромера е най високо
Е това че потъва е до краяе добре,то 0та на захаромера е най високо
направо в канала, да не ти се свиди!
направо в канала, да не ти се свиди!
. Най-малко че се регулира много по-лесно. Аз прибори нямам, но си знам реглажите на око - тръгне ли много силна струя - намалям, отслабне ли - засилвам. С една бутилка от големите без проблем изкарва двата казана - и първака и преварката, даже остава газ. Горелката беше малко по специална - голяма, вградена в нещо като едно времешните "пиростии". Слагаш я на земята - казана върху нея и готово. Горелката е на шурето ми и май е купувана от руския пазар в Пловдив. Не можах да намеря в нета снимка на такова изделие, но тук продават нещо, което би трябвало да е същото. Попаднах и на тази тема, която също може да ти е от полза.
. Имаш и лесен ориентир колко газ остава в бутилката - до където се заскрежава, горе-долу до там е пълна.
/ в хромникелов казан, които е потопен в друг по-голям с нагревател от бойлер и пълен с вода, но отворен. Никога не ми загаря, просто е фасулска работа
Събира около 70л. материал и цялата процедура ми отнема около 5часа - от... до... Винаги меря захарноста и внимавам с ферментацията. После стои в черничево буре - е не за дълго, но бурето е старо и определено ракията омеква с времето. Слагам и дъбов талаш вътре. Последната си я изпих на около 52 градуса, без да е усетил някой нужда от разреждане
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар